Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2012

Av Malin wiper - 2 december 2012 08:00

  


I dag på morgonen åker vi iväg tidigt till min mamma för att umgås lite med henne. Vi skall även städa i hennes linneskåp och rensa ut sånt som inte används och är slitet. Efter det så skall vi på julmarknad i Skene och Kinna och även träffa syrran och svågern. Klicka här för att komma in på Markbladet för att läsa om detta. Högst upp står det "Markbladet E-tidning läs här" klicka där och gå in och bläddra tills ni kommer till julmarknadssidan. Vi åker rätt tidigt så jag hinner inte in på era bloggar förrens i kväll. 


     

Fönstren i vardagsrummet blev klara i torsdags men fönstren är så höga i lägenheten så vi har bara höga saker så det räcker till dom två vardagsrumsfönstren. Vi hittade inte alla julsaker så nu måste vi ner i källaren igen och gå igenom alla kartonger. Som ni ser så ryms det inte mycket i fönstren så krukorna står packade.

  

Det andra fönstret blev annorlunda för där har jag en strutlampa med småhål i och lite böjd överdel. Den stora fina tomten vann jag i en tävling hos min bloggvän Lena förra julen och den har hon målat själv, och den är jättefin. Nästa år skall vi köpa två nya adventsljusstakar så vi får lika i båda fönstren och då blir det nån mer passande typ.  



  

Så här ser vinsttomten  ut på nära håll.               


  


Så här ser det ut i köksfönstret innan gardinerna kom dit. Vi får ta vad vi haver eftersom inte resten av julsakerna vill komma fram.   



  


Det blev i alla fall julgardiner i köket, och tyget köpte jag på Gretas Butik. Min man "Öjettmannen"....   fixde i öljetterna för det är han jättebra på. När vi nu målat väggarna så ser vi verkligen hur fult golvet är så vi skall fråga VSBo om vi kan få måla golvet. Taket behöver också målas så det får vi nog färg till. Vi trodde vi skulle få mindre att fixa med när vi flyttade till lägenhet men så är inte fallet. ..  Vi ville bo här för vi gillar verkligen lägenheten och att det är ett litet tvåvåningshus. Vi fick även in bordet och andra möbler i går men vi måste köpa en hylla mot fondväggen och efter jul blir det en köksö som vi antingen bygger själv eller köper.


                         




Här ser han koncentrerad ut när han skall klippa ur rundlarna för öljetterna.  


 

Här trycker han in öljetterna.  


     

Vi samarbetar bra för jag skötte uppläggningen av gardinerna. 

Klicka här för att komma in på min mans "Lilla öljettskola"...  


  

Till gardinlängder så behöver man 10 st öljetter/längd. På IKEA har dom slutat sälja öljetter så jag tipsar er om att köpa dom på EKO Hallen där dom är ännu billigare än IKEA var. För 10 öljetter får man betala ca 45 kr. Dom finns även i svart och helt blanka men jag såg inga vita.


Christina Perri med "Something About December". Klicka här för att komma in på hennes hemsida.  


Njut av första advent och ha det toppen alla mina fina bloggläsare.


Av Malin wiper - 1 december 2012 17:00

     


Vi åkte ner en sväng till Tändsticksområdets second hand också i fredags. Det är ett jättefint ställe som man verkligen hoppas att det bevaras  och inte råkar ut för rivningshysteri. Det är ett stycke industrihistoria och kulturhistoria.  

  

Så här ser Tändsticksmuseet ut och jag har själv varit där två gånger. Det är ett fint och intressant museum. 

Klicka här för att läsa om Tändsticksmuseet

    


Jag fick tag på denna kofta på deras second hand som såg helt ny ut för endast 45 kr den var av märket "Cappuccino" och hade kapuschong Den kommer jag verkligen att använda mycket för den satt bra.


  

Jag hittade även ett snyggt brosch som jag skall sätta på en av julpostklänningarna. 



  


    


Vi var även ute efter djuptallrikar för dom vi brukar använda till vardags har blivit lite slitna och flera har gått sönder. Vi hamnade på en fyndhylla på EKO Hallen som dessa tallrikar stod på som var nedsatta till 10 kr/st.  Har sett dom förut och dom har kostat mycket mer. Till soppa har vi stora koppar men dessa skall vi ha till risgrynsgröten i jul. 


  

Det stod en mini cooper parkerad en bit ifrån och det var en herrgårdsvagn och nån sån har jag inte sett förut av detta bilmärke.  


   


Hoppas ni haft en fin dag i det vintervita. Vi har 8 grader kallt just nu men vindstilla. Vi har varit ute och promenerat. En fin lördagskväll önskar jag er alla.

   


Av Malin wiper - 1 december 2012 13:00

    


  


Stockaryd  Har sin julmarknad 16 december klockan 12.00-16.00, och jag själv kommer att stå inne vid ett bord på stationscafét och sälja lite julgrejer och second hand. Hoppas ni har vägarna förbi och besöker den fina julmarknaden, och tar en fika inne på det anrika och fina Stationscafét.


 



                     


              


Klicka här för att komma in på Stockaryds Stationscafés facebook.





  


Jag hittade denna låt hos min bloggvän Farfar Hebbe. Liz Anderson med låten "Walk Out Backwords", jag tycker hon är jättebra. Fick där reda på att hon är mamma till Lynn Anderson. Tyvärr gick Liz Anderson ur tiden förra året. Klicka här för att läsa om Liz Anderson som i alla fall blev 81 år gammal. Klicka här för att läsa om hennes dotter countrysångerskan Lynn Anderson.


 



 

Av Malin wiper - 1 december 2012 10:00

 

En passsande låt (efter förra inlägget) med Eric Burdon and The Animals "House of the rising sun". Det var en av mina favoritgrupper och Eric Burdon hade en fantastisk röst. Jag gillar dom fortfarande och i dag skickade  min syster  en länk där det står att dom skall spela i Göteborg i maj. Hon frågade om vi skulle gå för det skulle dom själva försöka göra, och vi sa ja och hoppas vi kommer dit. Hon köper ut biljetter, och dom är inte så dyra. Jag ryser av glädje och ser fram emot detta. Då tänker jag göra allt för att få träffa dom efter konserten för jag skall ha autografen av alla i bandet.


Klicka här för att komma in på en länk jag fick av syrran. Den är till Lorensbergsteatern där The Animals skall uppträda i maj. Syrran arbetar på Markbladet i Kinna.

  

Klicka här för att läsa om deras besök i Göteborg. Jag blev lite besviken för sångaren Eric Burdon kommer inte för han är inte med i gruppen längre. Det finns  bara 2 orginalmedlemmar kvar. Biljetterna är så pass billiga så vi kommer nog att åka och se dom ändå 


Klicka här för att komma in på Eric Burdons hemsida. The Animals var en brittisk R&B- och bluesinfluerat rockband aktivt på 1960-talet. Gruppen bildades i Newcastle-upon-Tyne, Storbritannien år 1962 och kom att ha stor betydelse för british invansion-fenomenet. Chas Chadler, gruppens basist, blev senare manager för Jimi hendrix och satte samman hans grupp The Jimi Hendrix och satte hans grupp The Jimi Hendrix Experience. The Animals invaldes i rock and Roll hall of Fame år 1994.

Av Malin wiper - 1 december 2012 08:00

  

Det var faktiskt jätteskönt att ha bloggfri dag i går. Vi åkte in till Jönköping och bara njöt och åkte omkring. Det är lite kallare och vi har fått mer snö nu så jag hoppas det får ligga kvar. Tack för era vänliga kommentarer mina kära bloggläsare. Ni är guld värda...  

I Jönköpng som många andra städer i Sverige håller på att förtäta stan och ta bort skönheten utan att tänka nåt på folk. Snart är det mörkt och dystert då husen vid Munksjön  breder ut sig så man inte har nån utsikt längre. Det har verkligen förändrats på dom 12 år vi bott i Småland. Fattar inte hur nån vill bo i dessa hus där en lägenhet kostar en förmögenhet och luften är full av avgaser. Det är ju bara några få som har utsikt över Munksjön och resten ser ut över en innergård av jätteformat. Det ser inte snyggt ut och man kommer knappt fram längre så man får ta andra vägar.                


 

Här är det sista i raden som byggs och på en annan sida av sjön så börjas det byggas in också.   


    

Dessa hus var dom första som byggdes och det hade räckt tycker jag.   


Vi blev så sugna på kaffe och då föll det sig naturligt att ta en tur till Malmborgs Lilla. 


 

Jag valde en frasig färsk tekaka med urgod ost. 


 

Min man tog en jättegod och fin julsmörgås med skinka och köttbullar. 


    

Dom  fina och trevliga tjejerna som var där när vi kom. Det är Emilia till höger som även arbetade på fd Café Lakatos. Hon till vänster vet jag inte vad hon heter för hon har inte arbetat där så länge. Får fråga henne nästa gång. 


Må gott och ha en toppen, toppenlördag....  

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards