Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2012

Av Malin wiper - 4 december 2012 12:45


Jag tog en promenad in till samhället som bara ligger 3 miuter bort, och så här mycket snö är det nu och vindstilla med 7 grader kallt. Jag njöt otroligt av det vackra vita som piggar upp. Tyvärr så är det inte sandat så man går omkring och halkar lite trots att jag har bra skor. Nu har det börjat snöa igen ser jag och det är lätta fina flingor. 


  

Så här såg det ut 31/12 2009 när vi bodde i vårt egna hus vid ån. Det var inte så mycket snö.


 

Så här ser granen på torget ut.  Som ni ser så var det inte mycket folk i farten. När vi hade vår spelbutik bredvid Ritz Konditori då var det full rulle. Nu är det ett försäkringsbolag där och det känns helt felplacerat. 


 


På Ritz har dom fått upp lite julsaker och högt uppe på en hylla står tomtemor och spanar ut bland cafégästerna.   


 

Ljuvliga prinsessbakelser som stod där och försökte fresta, men icke.....      


    

Nu har dom även julröda dammsugare.  


  


Jag är så less nu  på att leta i källaren efter adventsljusstaken som skall stå på köksbordet så jag gick in på Gretas Butik och köpte denna läckra. Duken under är en vaxduk i gammal farmorsmodell som jag blir supernostalgisk av...   Den är också köpt hos Gretas, och jag kom ihåg när vi var till min farmor när jag var barn att hon alltid hade såna här spetsdukar i både tyg och vaxduk. Satt man ute i trädgården så hade hon snarlikt som denna. Vi skall sen ha en köksö i köket men det hinner vi inte före jul så vi ställde tillbaka bordet som var där innan reparationen. Nu skall vi sätta upp lite tavlor och annat. Efter jul skall vi kolla på hyllor till fondväggen så vi får undan kokböcker och annat. Den lilla röda löparen köpte jag också för att det inte skulle bli bara vitt. Den finns på metervara.Efter lunchen så skall jag fortsätta att sy på maskin och även börja med nåldynekoppar så jag har nåt att sälja på Stockaryds julmarknad. Det tar lite tid när man har nackbesvär och måste ta många vilopausar. Tur att det finns nackkrage och kylgelé.


Har man inte plats för gran så kan man göra som ovan...  Stapla böckerna i bokhyllan så dom antar en granform....   Klicka här för att se vart jag hittade bilden.Eller varför inte en gran av pennvässareavfall....             Klicka här för att ta del av min bloggvän Mayas julklappstips som kommer lite då och då på hennes blogg.   


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Påhittigt att använda tidningspapper som omslag till julklappar.

Av Malin wiper - 4 december 2012 08:15

    Söndagen den 9 december kommer Bondfilmen "Skyfall" till vårt Folkets Hus och då måste vi passa på att gå.  Den börjar 18.00 och det kostar bara 60 kr. Det är en lång film med sina 2 tim 23 minuter. Samma dag går Vaggeryds Julmarknad av stapeln men det sker på dan så man hinner med båda delar.


  


            


    


  


 


 


I går när jag promenerade in till samhället så kunde jag inte låta bli att ta fram kameran när jag såg denna syn.....  . En gatuarbetare stod på huk med en vattenslang med en stråle mot en brunn. Fantasin gjorde att det såg ut som han gjorde nåt helt annat för det blev en så pass bra vinkel....  Jag exponerade inte mannen för ansiktet syns ju inte.


   


   


I går var det så här pass lite snö men nu är det betydligt mer och det fortsätter snöa. Vi hade upp till 14 grader kallt i går men nu är det endast 7 grader kallt. Det ser så stämningsfullt ut när snön faller stilla ner mot marken och adventsljusstakarna är tända medans jag smuttar på en kopp kaffe, och en härlig vörtbrödssmörgås med skinka och senap. Kan det bli mer juligt och vintrigt?. Tyvärr så verkar det numera alltid vara katastrof när snön kommer. Jag minns min uppväxts vintrar då det var 30 grader kallt varje vinter och det snöade hela tiden, och det var 3 gånger så mycket snö som nu. Man hörde aldrig detta katastroftänkande utan man såg plogbilarna som en naturlig del på gatorna och på taken skottades det för fullt. Tåg och bussar hade inga problem att komma fram. Nu behövs bara ett täcke på marken så hör man ordet "Katastrof". Det sparas in på allt så nån snöskottning och sandning ser man inte mycket av men fler benbrott istället. Kan man inte få njuta av snön som tillhör vår vinterårstid utan att den är sån stor katastrof.


  

123 gifs  Nu önskar jag er alla en härlig snöig tisdag. Gå försiktigt för det är halt och osandat på många ställen.


 Scott Weiland med "Winter Wonderland". Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han föddes 1967 i Santa Cruz, Kalifornien, USA och är en amerikansk musiker fd sångare i Velvet Revolver.  Weiland är från 2008 och var under 1990-talet sångare i det framgångsrika rockbandet Stone Temple pilots. Deras debutalbum Core släpptes i september 1992 och blev en omedelbar succé världen över. Jag tycker denna version av "winter wonderland" är rätt kul och lite annorlunda. 

Sevenoaks


Av Malin wiper - 3 december 2012 17:30

Häromdan var vi in en tur till vårt City Skor för att kolla lite hur dom julskyltat och se om det kommit hem några fler skor och väskor. Gillade denna tomte som höll i en marschall. 


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.    


 

En tuff boots som jag inte sett förut med lite glitter baktill.  


 


Denna gillade min man.            


    


Rebecka hade gjort så fint i den lilla utställningshörnan.    


Förr var det så för då skulle alla kunder tas om hand och ha hjälp med att ta av och på skor. Jag vet för jag har jobbat i skobutik på sommarlov när jag gick i skolan och ibland på helger. Man var även tvungen att visa upp skor på ett visst sätt genom att lägga en sko i handen och hålla upp. Det var full service som gällde.   Nu vill man helst vara ifred och kolla själv och ta kontakt när man vill ha hjälp. En liten vy in i skyltfönstret som hade blivit större in mot skobutiken.


   

  


    


Skor som syns och kan användas av dom som inte har en massa skador i kroppen. Själv skulle jag snubbla och slå mig halft fördärvad....   Jag har alldeles för bråttomt för att gå i såna. Det är inte bara yngre som har dom vad jag sett.Här har vi en mer lagom klack till en högvarvare...  Den var jättefin i vinröd mocca. 

   


      


  

Väska med döskallar.       


    


Vilken kitschig väska....                  Arctic Monkeys med "Dancing Shoes". Klicka här för att komma in på deras hemsida. Dom är en brittiskt indierock-band bildat i Sheffield, England 2002

Av Malin wiper - 3 december 2012 13:15


I Borås hade dom även en utställning som vi kollade runt på lite och det var lite folk i farten fast det var söndag.             


 


 

    

Klicka här för att komma in på en hemsida som handlar om detta.  Buddy Bears stödjer barn i behov. Buddy Berars är en serie målade, i naturligt storlek glasfiber skulpturer som ursprungligen utveckldes i Berlin, Tyskland.  Den första Buddy Bears skapades av den tyska företagaren Klaus och Eva Herlitz, i samarbete med skulptören Roman Strobi 2001. Buddy Bear är i första hand ett budskap om fred, internationell förståelse och tolerans bland nationer, kultur och religioner i världen. Jag har aldrig hört talas om detta men känner igen skulpturen.


 

 Klicka här för att komma in på en sida och läsa om utställningen i Borås som är en världsutställning som invigdes i lördags på stora torget i Borås. Björnarna representerar olika länder och dom står på lappen under björnarna men jag kunde inte dokumentera allt, då hade jag inte kommit därifrån.  


                            


 

     

Vilken land denna syftar på kan ju ingen ta miste på.                


    


 Denna stod på sidan om och var lite större.


  


 

Såg denna fina hun också som satt så snällt och väntade på husse eller matte eller båda....    Jag skulle inte kunna ha hund för jag skulle inte kunna lämna den kopplad så där. Visserligen så var nog ägarna i närheten men jag skulle bli alldeles för orolig.Så passande kommer här Elvis med "Teddy Bear". Klicka här för att komma in på hans hemsida.  

     


Dom hade en liten marknad runt torget också och en del butiker var öppna.  


Av Malin wiper - 3 december 2012 08:30

  

Vi åkte över Borås när vi åkte hem också för att leta efter ett matställe som var söndagsöppet. Det var inte så många utan mest pizzerior eller hamburgerställen och vi äter inte sånt numera. Till slut hittade vi detta fina ställe vid vattnet som heter "Restaurang Kök´et.Klicka här för att läsa lite om Restaurangen.  Klicka här för att komma in på en annan sida och läsa mer. Fast maten tillagas á la minut så fick vi in maten jättesnabbt.

      

Här ser man den inbyggda altanen där det var jättefint både ute och inne. Tyvärr kunde jag inte fota inne där för det var för mycket folk så det får jag göra en annan gång.


 

Vi fick in menyn av den trevlige och humoristiska hovmästaren men vi hade bestämt redan att äta deras matförslag som stod på en pelare utanför restaurangen. Dom hade mat från  ca 89 kr till flera hundra.


 


Vi tog varsin lättöl till maten i fina glas

   


 

Jag tog kycklingpasta med pepparsås och det var fantastiskt gott och såg så fräscht ut. Kycklingen var jättemör och jag gillade såsen till tusen. Eftersom vi krympt ihop våra matsäckar genom att äta mindre portioner så fick vi inte i oss allt så vi var tvungna att lämna resten och jag åt ingen smörgås.      

   


    

Min man tog kassler med svampsås och stekta potatishalvor och han sa att det var superbt. Han orkade inte äta upp båda kasslerskivorna och det hör verkligen till ovanligheten så hans nya medicin hjälper verkligen och han har blivit rörligare i kroppen och känner sig piggare.   


     

Här ser ni den fina och trevliga hovmästaren som jag fick ta kort på bakom baren som låg före matrummet. För mig är det viktigt att det är en trevlig och inbjudande stämning på en restaurang och det var det verkligen här.  Det märktes att folk trivdes och hovmästaren var väldigt omtänksam mot sina kunder för det kunde bli lite kallt mot ytterväggen på verandan så han sa att man kunde flytta på sig om man ville.    


    


Det var så festligt för på toaletten hade dom små fint hopvikta tvättlappar att torka sig på istället för papper.  Sen slängde man dom i en tvättkorg och det var lite festligt och annorlunda.      

Det var så rent och fint på toaletten och det snygga svarta tunga toalocket glänste som en spegel. Ett sånt lock skulle jag vilja ha på vår toastol. Skall kolla ute om dom finns, såna hade dom förr men dom var inte så blanka.


  


Dom hade kvar några utemöbler och det såg så mysigt ut. Där kan man nog ta en varm glögg.Jag var uppe tidigt i dag och vi båda känner oss rätt pigga, och det beror nog på att mamma var så pigg och glad och det blir man så positivt påverkad av.

 


Nu är det en ny vecka igen och vi har snö och kallt. Hoppas att ni får en fin start på veckan. Må så bra och sköt om er.I högtalarna på restaurangen strömmade 60-talsmusik ut i lagom volym. Här är en av låtarna man fick höra "Tell Laura I love her" med Ray Peterson. Han föddes 1939 i Denton och var en amerikansk sångare. Tyvärr dog han 2005. Peterson var aktiv åren 1958-1972 och sjöng bland annat låtarna Corinne, Corinne, The Wonder of you och denna låten som jag satt in. Han blev senare baptistpastor. Han avled i cancer och begravdes i roselawn Memorial Gardens Kyrkogård i Murfreesboro Tennessee.Av Malin wiper - 2 december 2012 22:15

Sen var vi då hos min mamma och umgicks ett tag och medans hon åt så fixade jag med hennes linneskåp så personalen har lättare att hitta och att det inte är alltför mycket där. Flyttade över saker till en byrå och la in lakan som vi köpte till mamma i går. Hon sitter i rullstol nu för när hon går med sin rollator så har hon börjat ramla och det funkar inte. Nu skuter hon stolen med fötterna så hon kan åka runt lite själv i matsalen där dom även har tv. Hon har börjat tackla av mer och mer men i dag var hon piggare och vi fick lite kontakt trots att hon inte vet vilka vi är.  

 

Svärmor och svärson i förtrolighet. 


 I matsalen har dom hängt upp en adventskalender där varje boende får en julklapp vid ett visst datum och det tycker jag var jättefint gjort och påhittigt. Mamma får sin den 11 december.   


  


Vi fick en hel lista på saker vi skulle köpa av mammas kontaktman, och här står min man och märker bl.a tvättmedelspaket med mammas namn så dom kan skilja på dom boendes tvättmedel och sköljmedel.  


   


Denna fina grupp stod på tv hörnans bord. Dom har nu köpt in en ny stor platt-tv så det satt rätt många pensionärer där.
Senare bar det av till skogskyrkogården där min pappa ligger  

 

Syrran och svågern har gjort så fint på graven.  


      


Jag brukar alltid stå där en stund och prata med pappa och sen kommer tårarna av saknad. Fast pappa fick ju ändå uppnå en ganska hög ålder. Kollar man på gravstenarna så ser man att många dött långt i förtid, och det ligger teckningar och annat från personens barn, och hjärtestenar där det står: Jag saknar dig pappa.....  


Tack för era härliga och snälla kommentarer som väntade mig här när jag kom hem...  Ni är för goa. Hoppas ni haft en fin dag och kväll.Natalie Cole med låten "Miss you like Crazy". Klicka här för att komma in på hennes hemsida.När vi sen åkte hem så tog vi även då vägen över Borås för att söka efter ett öppet matställe för vi var utsvultna och hade inte fått i oss nån mat. Vi hittade ett toppenställe som jag skriver om i morgon.

Av Malin wiper - 2 december 2012 20:15

Vi kom hem rätt sent i eftermiddag så jag har ingen ork att bloggvandra nu utan kommer in till er i morgon. Efter att vi fikat på Café Orion i Borås så gick vi en liten stadsvandring innan vi åkat till min mamma i Skene. Borås är en väldigt fin och levande stad med mycket kultur. Dom har många  statyer och andra konstverk utplacerade i hela stan och dess omnejd. Jag har fotat dom flesta flera gånger men här kommer lite byggnader och en staty som jag inte fotat. 


 

Ett vackert hus som har massor av lampor i fint utsirat smide. 


 


Otroligt vacker och fint utsirad dörr.  


 


  

Denna installation i vattnet är gigantiskt och mäktig.  Denna staty heter "Knallen" och är skapad av Arvid Knöppel och den står på Knalletorget. Arvid Knöppel föddes 1892 i Luleå, död 1970 i Gunnarskog. Han var en svensk skulptör, tecknare, grafiker, författare och målare. Klicka här för att läsa lite mer om honom.

          

  

 

Denna fina Röda Kvarn biograf har fått vara kvar och det är sån vacker byggnad. Jag måste åka dit och gå på bio nån gång för att se hur det ser ut inuti, om dom bevarat biografen i gammalt skick eller rustat upp med förstånd. Klicka här för att komma in på biografens hemsida. Där ser man en bild på själva biosalongen och den ser ut som orginal.

  

Så här fin är biosalongen. Klicka här för att läsa hela bions historia som är en av dom bäst bevarade biograferna.


 

Dörrarna som är en på varje sida är också jättefina.   


 

Snygg mäktig pelare.   


Peter LeMarc med "Låten dom spelar när filmen är slut". Klicka här för att komma in på hans hemsida.

Av Malin wiper - 2 december 2012 14:00


Detta är en av dom fina trevliga tjejerna på Ritz Konditori. Hon skall börja studera till våren så hon kommer nog bara att hoppa in nån gång ibland. Vi var in för att köpa med oss en smörgås som vi skulle dela på. Vi var på väg till min mans arbetsplats "Museieföreningen" Magnisastugan som har öppet hus varje lördag från 10.00-12.00 Där får man köpa sig en kopp kaffe med dopp men vi äter ju inte sött längre så därför tog vi med oss en smörgås.            

  


 

Dom hade hängt så fina kransar på dörren  


    

Vi blev 6 st vid det runda bordet i köket, och vi var 4 generationer där  vi var näst äldst....  Livet går fort.


  

Sen tog vi en promenad på Ellen Nybergs väg. Bilderna blev så mörka och blåa trots att jag arbetade i fotoprogrammet.
Vi skulle ha haft lite bröd med oss för både änder och kanadagäss hade en himla fart upp till oss. Jag fick rygga tillbaka när denna kanadagås kom springande mot mig....  Dom är inte ett dugg rädda.          


 

Halva sjön var täckt med tunn is och det var så vackert och friskt ute.           


 

Min man vinkar till er... 


     


Här ser ni det gula tegelhuset vi bor i. Detta är ett förskrivet tidsinställt inlägg.

    

Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonny Cutz

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Juegopadel.se

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se