Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2012

Av Malin wiper - 28 december 2012 17:49

     

Min man och jag åkte ut med bilen efter att han kommit hem från arbetet för jag kände att jag måste ut och det är så tomt sen killarna åkte hem i går. Vi hamnade ändå i Jönköping där vi gick runt och kollade och bara slappade. Vädret har varit jättefint hela dan och vi blev borta ända tills 17.00 Det var inte så mycket folk ute som vi trodde men det var nog mer ute på A6 köpcentrum.  

  

Innan vi åkte så satt jag min nyckel på nya snygga nyckelringen som min bloggvän Maya har tillverkat och gett till mig...  Det känns lite lyxigt och nu kommer jag att hitta nyckeln bättre om jag lägger bort den hemma.  


  

När man tittar närmare upptill så ser det ut som makrameknutar eller vävknutar. Jag har själv knutit makrame när jag jobbade inom arbetsterapi eftersom jag var tvungen att lära mig för att lära ut till dom boende.


  

Vi var in på vårt favoritcafé Malmborgs Lilla och njöt av varsin smörgåsbakelse som var ljuvligt goda....  


  

Vi åkte sen ner till Tändsticksområdet och besökte deras second hand (Röda korsets). Det är så fint därnere och finns så många butiker och annat som jag skriver om i nästa inlägg. Det var ganska folktomt därnere i dag för det är inte så många ställen öppna.


  Jag köpte 4 filmer för 20 kr/st som jag skall kolla igenom och sen skriva om här i bloggen. Jag tror inte att jag sett nån av dom men man kan aldrig vara säker för jag har slukat film så länge jag kan minnas. Det var inte så mycket att kolla på och jag köpte inget mer. Vi var även på en annan second hand men där var det ännu mindre att kolla på.

  Mark Knopfler med en konsert och först en soft låt. Klicka här för att komma in på hans hemsida. 

Av Malin wiper - 28 december 2012 10:30

  

Jag har inte kommit i kläderna än för jag är så slut och har såna besvär med nacken och yrseln har kommit som ett brev på posten. Ute är det minus 8 grader och strålande sol men med mindre snö eftersom vi hade regn häromdan. Jag har nu varit inne på era bloggar så nu kan jag sätta in ett inlägg. Min man arbetar till 12.00 sen skall vi gå ut och äta nåt för vi orkar inte laga mat just nu. Juldagarna gick så fort så jag längtar redan efter min son igen och hoppas vi snart har möjlighet att åka och hälsa på honom. Vi kom aldrig iväg till min mamma i jul för vi orkade inte nån av oss och det var underhalt på vägarna. Vi hade varit till henne nån vecka före jul och vi åker nog dit nästa helg. Syrran och svågern har varit där flera gånger i jul så hon har ändå haft besök.


Jag fick ju en neondusch av min son i julklapp och nu blev jag sugen på en neontoaring när jag hittade denna bild från ett gammalt inlägg från 2011 som jag hade inne...    Då skulle det bli rena rama discot i badrummet. Vi skall i alla fall fixa så vi får musik i badrummet så småningom. Lite dämpad behaglig...  . Klicka här för att komma in på sidan där denna toasits finns i flera olika färger.  Vet inte vad min man tycker om detta...  fast duschen gillar han...   


Klicka här för att komma in på julaftonens inlägg och se min neondusch som jag fick av min son.

  

En liten animering till musik by Aidan Gibbons. "The Piano" för musiken står "Yann Tiersen"Jag har fotat så lite i jul och har ändå inte tagit med alla bilder i mina inlägg. Det har varit fullt upp så jag har glömt men min son har fotat lite mer så jag skall be att han skickar mig några. Vi har i alla fall haft en fin och trevlig jul och inte bara suttit inne utan varit till storstan 2 gånger. Önskar er alla en God fortsättning


kram Malin

Av Malin wiper - 27 december 2012 14:00

  

Vi fick denna fina ljusgrupp av Miss J som arbetar på samma ställe som min man. Hon är en jättegullig och duktig tjej som det alltid är kul att träffa när jag har vägarna förbi. Min man har arbetat i dag och skall även dit i morgon.    

Vid tiotiden i förmiddags så åkte min son och min mans bror hem igen för min svåger skulle arbeta i morgon. Tiden har gått så fort och jag kramade om min son 10 gånger minst...  för nu dröjer det ett tag tills vi ses igen, då skall vi åka till honom och sen ev ta en tur till Stockholm också som inte ligger så långt ifrån Enköping (7,5 mil). Jag har en kusin i Stockholm som jag inte träffat på ett tag och det skulle vara roligt om vi kunde ses då.


  

På juldagen åt vi min mans underbart goda laxsoppa till lunch i våra filmkoppar. Killarna fick äta ur dom med Marilyn Monroe-motiv och jag med Elvis avbildad på koppen. Vi skall köpa några passande fat till dom när vi dyker på nåt. Dom är för stora för te och kaffe men perfekta till soppa.


 

Nu är det bara lugna gatan som gäller i dag och vi skall se lite film och bara vila. Jag har inte fotat så mycket som jag brukar och det är bara bra för det går till överdrift ibland. I dag är det sol och nollgradigt men det skall tydligen bli en tillfällig köldknäpp.   

Vibafemba med Beatleslåten "Blackbird". Klicka här för att komma in på deras hemsida. Dom är en svensk musikgrupp från Upsala som bildades 1984, då under namnet "Glad ton". Året därpå utökades bandet med ytterligare en medlem, vilket gjorde dem till fem, och det gjorde att dom tog sitt nya namn 1986. Deras musik framförs ofta a capella, men även med ackomanjemang av trummor och så småningom med kontrabas. Jag har själv sett dom på tv under årens lopp men nu var det länge sen jag såg dom. 1999 tog de emot Povel Ramels Karamelodiktstipendium, och har dessutom, tillsammans med Ramel, sjungit hans låt "Var är tvålen". Jag tycker att deras röster funkar så bra tillsammans och när jag sökt på youtube så var denna version av låten den bästa jag hittade när det gäller a capella.


Av Malin wiper - 27 december 2012 12:15

Vi åkte in till Jönköping i går och då gick vi in på musikaffären 4 Sound för min son var ute efter en pryl. Min son har hållit på med musik så länge jag kan minnas. Hans far spelade saxofon av alla dom slag och var med i storband och en del småorkestrar under sina levnadsår. Min sons pappas mamma och moster spelade piano.

 

Dom har massor av musikinstrument att välja på där och allrahelst gitarrer.

    

  

Min son köpte denna som är en portabel inspelare från "Zoom". Den har även videoinspelning.

 

    

Här ser man basidan som har en display. Med denna kan han sampla ljud med proffessionell kvalitet. 


    

Man kan hitta vadsomhelst på marken numera såsom dessa kalsonger eller andra kläder, vantar, halsdukar eller mössor. Min man brukar hänga upp allt han ser på buskar eller staket. Här ett par kalsonger som låg på sidan om trottoaren. Tag tre betala för två stod det på en etiketten...   


      

Jag gillar såna här gamla dörrar och denna gick till Bernards Café dit vi gick för att gå oss en kopp kaffe och nåt gott till. Min man är den ende som skött sig någotsånär i jul men vi andra har spårat ur rejält...  . Nu får man börja om med bantningen igen.


  

Här kommer min man med kaffet. Han tog en smörgås men vi andra lite mer sött...  än om det inte var bakelser. Jag tog fler bilder men dom blev inte bra eftersom vi satt mot fönstret och då blir dom för mörka och går inte heller att få till i photoshop. Jag har tyvärr inte hunnit in på era bloggar för vi har haft fullt upp med matlagning och annat. Vi har haft det bra och varit ute en del också. Kommer in till er i morgon för jag orkar inte i dag.

  

Efter fikat var vi in på videostället "Hemmakväll" för att kolla efter filmer på rea och då var det fullständigt kört...  när mina ögon föll på denna påse med sega tomtar...  Det är mitt favoritgodis när det gäller segisar. Min son och jag lyckades få i oss alla på kvällen...  . Vi fick tag på två filmer som vi inte sett förut men dom var så usla båda två så vi kunde inte se dom färdigt.

Rolf Wikström & Caroline Af Ugglas med "När vi kommit hem". Rolf Wikström har jag sett live på Nefertiti i Göteborg för många år sedan och det var en upplevelse. Då var det renodlad häftig blues så taket nästan åkte av huset...  


Klicka här för att komma in på Rolf Wikströms hemsida


Klicka här för att komma in på Caroline Af Ugglas hemsida

Av Malin wiper - 26 december 2012 17:00

  

Vi vuxna ville  ju också ha en tomte så min man blev pressad att ställa upp, stackarn!...  Han skulle egentligen vara tomte åt en fd arbetskompis flicka men dom hade åkt bort. Annars hade det blivit tredje året i rad som han var tomte åt henne. Jag har varit med som tomtemor en gång.  Vi hade bestämt oss i förväg allihopa att ge varandra en julklapp för en viss summa. 


    

Min man fick en anatomiplansch av sin bror som heter "Människans skelett" Posterbok. Anatomi i naturlig storlek, med 10 åskådliga planscher och tre jätteposters att vika ut och hänga upp. I samarbete med Urban & Fischer.


  

Min son och jag öppnar våra julklappar.  Bilden blev jättekonstig på oss och, vi hade inte bytt om. Jag skulle ha klänning med jacka men vi delade ut julklapparna så tidigt.   

Min son fick ett fint vin i en kasse från Gretas Butik. Han fick även en julklapp dan före.    


    

Han älskar cerisefärgade saker så han fick även en lampa i den färgen av mig.Av sin tjejkompis fick min son en m & m gubbe som spelade saxofon. Till saken hör att min son älskar godiset mm och har så gjort så länge jag kan minnas. 


    

Plus en T-shirt med filmaliens som motiv.


Av min son fick jag en duschmunstycke med ledlampor som ändrar färg från rött, grönt till blått. Jag fick även två diskdukar med jätterolig text på.


Jag skall duscha i neon...  på min resa genom strilen.


  

Sen fick jag värmeljus av min sons tjejkompis Miss M som hon gjort själv. Som ni ser så fick hon veken på rätt ställe...  

      

Fick några fler av värmeljusen också...  Fick ett överraskningspaket av min bloggvän Maya bestående av ett jättefint hjärta (egen tillv) och en nyckelringshållare som hon också gjort själv. Det var jättefint och snällt...  

    

Min mans bror Janne fick en flaska vin i en snygg tygförpackning och en typ av fällkniv av min man. Som ni ser så var han eld och lågor....  


Tidigare på dan så var vi ner till Ingelund och lagans vattendrag där vi matade änder, ankor och en övervintrad kanadagås. Vi fick så mycket bröd över som ingen hann äta upp och två är ju diabetiker.

       

Här ser man dom fina välnärda "Pekingankorna"   


Här kommer låten "Stackars lilla Tomten" med Markoolio. Klicka här för att komma in på hans hemsida.


      


Av Malin wiper - 25 december 2012 20:15

På söndan åkte vi in till Jönköping för att kolla runt och äta lite gott innan julafton. Vi hamnade på Radhuni Indiska Restaurangen som vi varit på förut och blivit nöjd med både mat och servicen.  Det är en härlig stämning och man blir servad så proffsigt, och maten är jättegod.


Klicka här för att komma in på deras hemsida.


 

Vi satt mitt i på ett halvplan upp.  


    

Innan maten kom så fick vi in två såna här läckra sallader. Det bruna är chutney som smakade himmelskt. Dressingen var också helt suverän.


  

Till maten fick vi in ett bröd som var så otroligt gott med smak av cocos, smör, mango, indiska kryddor mm. Det var varmt och jag har aldrig ätit så gott bröd i hela mitt liv, brödet heter "peshawar". Vi kunde knappt prata för vi njöt så otroligt. Min mans bror bjöd oss alla på mat...  Varje gång vi varit dit så har maten kommit ut så snabbt.


  

Jag tog Tikka Masala som jag tycker är jättegott. 


  Min man och hans bror tog lamm, men min man "Vindaloo" och hans bror "Radhuni lamm". Min mans brors mat var superstark men jättegod.

  

      Vi åkte sen till A6 Köpcentrum, och på ett ställe där fanns en fotölj med plats för tomten under en viss tid. Min man och hans bror spexade lite runt stolen, och då passade jag på att fota.

Toni Braxton med "The Christmas song". Klicka här för att komma in på hennes hemsida.

Av Malin wiper - 25 december 2012 16:15

 

Vi har det toppen och njuter av julen. Just nu är det tyvärr lite töväder ute och en plusgrader så snön är nog borta om det fortsätter så här. Härligt ändå att vi fick en vit julafton. Hoppas ni alla haft en händelserik, njutbar och härlig julafton. Jag hade tänkt ta bloggfritt så länge vi har besök men sen tog dom båda upp sina lap top:s och satt som i trans...   så jag bestämde mig för att lägga in nåt inlägg då och då.


  

När vi bara hade hallen kvar att städa i lördags innan vårt julbesök kom så gick dammsugaren sönder...  Vi som har en lång röd hallmatta i vår "filmhall" som ofta måste dammsugas. Jag greps av panik och hjärnan gick på högvarv...  . På bilden ser ni "Likörhörnan" som hann bli städad.


  

Här ser ni vår dammsugare som bara är ett år gammal. Min man åkte iväg till Netto för att köpa en billig som vi kunde ha över julen. När han sen packat upp den och vi dammsugat färdigt så testade vi i alla fall vår egen dammsugare och tror ni inte att den gick igång. Nu står vi här med en reservdammsugare...    som vi får ställa ner i källaren. Han bad inte om öppet köp och vi hade hunnit använda den så det är inget att göra nåt åt.   


   


Vi  gick ner till Ritz Konditori för att lugna våra "Franska nerver" (gammalt uttryck) bakom disken stod denna glada fina tjej som fick upp vårt humör flera grader. 


  

En bild på en av deras läckra jultårtor. 


  

Sen dök min son upp och min mans yngre bror och det var dags för mat.


   Fortsättning följer....................


 


  

Av Malin wiper - 22 december 2012 14:45


  


Mina bloggläsare och tack för att ni kommer in på min blogg. Jag hoppas ni får en kul och behaglig jul utan för mycket stress. Vi blir bara fyra stycken, och vi skall bara ta det lugnt och njuta av juldagarna.  Mr T hälsar en God Jul också. Sköt om er och ha det toppen. Vi ses snart igen.  Det kan ju komma nåt enstaka inlägg från mig om jag får tid.

  


 

  
Julklappen jag och många andra vill ha är fred på jorden men tyvärr så kommer det nog aldrig att inträffa. 

Comments by ZingerBug.com

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se