Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2012

Av Malin wiper - 8 december 2012 16:00

  

Så här ser det ut när man blickar ut från vår balkong som ligger på sovrumssidan. Det är verkligen mycket snö men dom har inte skottat eller sandat trottoarer så man får akta sig. Här är det bara utsikt mot parkering och ett äldreboende. Så vi bor mitt emellan en småskola och ett serviceboende...  


  


Vi träffade våra fd grannar på byn och dom var hundvakt till sonens pudel som heter "Bagera" Tyvärr är det inte lätt att fota en svart pudel. Jag tog inte så många bilder för jag hade sån yrsel i dag från nacken. Min man såg det på mina ögon som då blir lite skelögda. Våra grannar hade huset  brevid oss på andra sidan gatan d


  


   


Dom hade köpt en tårta för mannen fyllde år i dag och vi stötte även på fd ordföranden i Museieföreningen som också hade köpt tårta så jag tog ett kartongfoto...      

Vi tog oss en fika på Ritz för jag började bli så vinglig av yrseln. Kolla in vilka smaskiga bakelser.   


  

Min man tryckte av precis när jag såg lite allvarligt oroad ut...  Jag kan aldrig vänta på nåt så det blir lite miner och konstigheter så därför blir det aldrig några bra bilder på mig.

  

Min man däremot är lite coolare och mer avslappnad. Motsatserna dras till varandra som tur är.  Det var så stilla, lugnt och behagligt ute trots att det var rätt mycket folk ute.


  

När vi kom hem gick min man ner i källaren för att leta efter "Liljeforslyktan" som vi inte hittade förut. Jag blev så glad när han kom upp med kartongen så vi kunde sätta upp den.  Klicka här för att komma in på Halmbockens hemsida.


  

Så här fint blev det och ännu finare i verkligheten. 


  

På vår gamla öltunna har vi en SJ lykta och en stjärna på fot där man sätter in ett värmeljus. Jag har inte kunnat sitta vid symaskinen mer just nu så jag fixar med nåldynekoppar istället tills nacken blir bättre.


 

Av Malin wiper - 8 december 2012 12:00

  


Jag var in på vårt Wahlbergs ur & guld för några dagar sen för  att kolla vad dom fått för nytt sen sist jag var där sist. Kan då inte låta bli att fota lite snygga smycken än om jag försöker dämpa ner mig lite och inte ta med allt...  


Klicka här för att komma in på deras hemsida   

   


 


Jätteläckra stora färgstarka ringar. På 60-talet var det rätt inne med stora ringar och jag hade själv en stor silverring med vinröd sten som jag fick i julklapp av mina föräldrar.

Fattar inte vart den blev av sen men jag har levt efter devisen "slit och släng" precis som mina föräldrar gjorde. Det är både på gott och ont för här sitter man utan många minnessaker från förr. Jag hade några minneskartonger i källaren när vi bodde i Katrineholm men det mesta blev stulet och det gjorde rätt ont.

Min man fick då också sin fiskeutrustning stulen (värd 20.000 kr) och från försäkringsbolaget fick vi endast ut 2000 kr.

Det verkar vara tjuvarnas paradis och vi som blir bestulna blir även straffade.

Jag hade många minnessaker från arbetsterapier jag arbetat på och julprydnader som jag saknar . Eftersom jag flyttar så mycket var det bara det jag gillade bäst som jag sparade.

Tänk att dessa ringar kan locka fram så mycket text.     Jag är en gammal kontorist och har älskat att skriva på skrivmaskin och är rätt snabb men det för med sig att det blir en del stavfel som jag får gå in och rätta i efterhand.  


 

 Kom även att tänka på hur det var på jularna när man var liten. Då fick man på sin höjd 3-4 julklappar och man var överlycklig och försvann rätt snabbt till sitt rum för att rita med sina kritor och block som man ofta fick som en julklapp.

Nu har det gått till överdrift med julklappar och man ser inte denna glädje i barnens ögon för dom blir nog lätt förvirrad av för mycket saker. Ibland blir man förvånad när dom har fått en massa dyra julklappar  och ändå blir det en av dom billiga som dom sitter och leker med.

 


    


En lite mer avlång modell som också är snygg Blandad kompott   

  


 

Pure design som både finns i väggur och armbandsur. Den här modellen har jag bara sett som väggklocka men nu finns den tydligen som armbandsur också.  


 

Stilrena örhängen som såg rätt läckra ut


 

Kul armband


    

Hippieinspirerade armband.  Dom har inte samma innebörd som när jag var ung, nu kallas det hippie chic.  Klicka här för att läsa om Hippiekulturen på Wikipedia  Tyvärr sov vi lite för länge i dag så vi kom inte ut på vår promenad förrens 10.00 men vi behövde väl sova ut antar jag. Det har snöat mycket sen i går så det är verkligen vintervitt, vindstilla och tyst ute. Temperaturen har gått ner från 14 grader till 7 grader.

 


Ringar som är tillverkade av mynt


      

Av Malin wiper - 8 december 2012 08:00

  

urious Photo


I dag blir det lite blandad kompott för oss. Mr  T och jag skall ta en långpromenad och ev en fika på Ritz. Sen skall vi ner i källaren för att leta efter resten av våra julsaker. Är lite orolig för att vi inte hittat dom för vi har en jättefin lykta som jag fått av ia som kommer från Halmbocken. Den skall vi ha i ett av fönstren i vardagsrummet som vi även hade i huset. Skall även hinna med att sy lite till. Vår bil står nu i vårt hyrda garage och vi använder den inte lika mycket som förut eftersom vi har så nära till samhället och åker inte till storstan så ofta som förut.

  

Så här ser lampan ut som är ett hantverk som är gjort för hand. Klicka här för att komma in på Halmbockens hemsida.  Det är en äkta Liljeforslykta och vi har en speciell kartong som vi alltid lägger undan den i tills  kommande jular. Vi fick den av min väninna ia i november 2010. Klicka här för att se vad jag skrev om lyktan när vi fick den.     

  

Personnumret infördes  i Sverige 1947,  och då var det bara 3 siffror på slutet. År 1967 gjordes en ändring som innebar att man införde en kontrollsiffra som fjärde siffra i personnumret. Personnumret får man dras med hela livet och skulle man flytta till från och till landet så får man ändå behålla samma nummer. Könet framgår av näst sista siffran i personnumret som är udda för män och jämna för kvinnor.

"Happy Good morning blues" med Bruce Cockburn. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han föddes 1945 i Kanada och är en kanadensisk folk- och rockgitarrist och singer/songwriter. Han gav 1970 ut sitt första album. Hans sånger under 1970-talet hade ofta kristna influenser, något som tonades ner under 1980 talet till förmån för mer politiska teman. Till hans mest kända sånger hör "Wondering Where the Lions Are" (1979), "Lovers in a Dangerous Time" (1984) och "If I had a Rocket Launcher" (1984)

Av Malin wiper - 7 december 2012 19:30

        

Jag har bakat vaniljhorn i dag och det är första gången. Det skulle jag inte ha gett mig på men det får ni se lite längre ner i inlägget. Receptet kommer från en som heter Lisa på sajten "Tasteline" som jag själv varit med i för många år sedan.   


  

Degen blev jättebra och jag använde riktigt smör.   


  

Sen skulle degen in i kylskåpet i 20 minuter och efter det delas upp i 35 bitar. Då fick min man ta över för det började snurra i huvudet...  


       

Jag borde ha kollat hur kakorna skulle se ut innan jag började rulla ut dom...  Nu blev dom som hästskor och urfula. Fast jag tänkte att bara dom blir goda så.     


  

Innan dom blev kalla skulle man doppa dom i socker. Naturligtvis gick dom flesta av på mitten och misslyckandet var ett faktum. Felet jag gjorde var att rulla ut dom för tunna. Dom skall vara tjockare så dom inte går sönder.  Nu skall jag bara baka säkra kort som jag vet blir lyckade. Skall testa att göra dom en gång till efter nyår, och då på rätt sätt. Jag får väl ge dom misslyckade till fåglarna nere vid Ingelund...  


  

Så här tjocka och fina skall dom se ut. Klicka här för att se vart jag hittade bilden. Jag har ju ätit såna flera gånger hos Malmborgs lilla så jag borde veta bättre. Varken min man eller jag kan ju smaka på kakorna men dom luktar gott i alla fall...  I kväll skall vi bara ta det lugnt och se på tv och nån film.  På söndag är det Julmarknad här i samhället och då går folk man ur huse (gammalt uttryck).  Det skall bli kul att gå på i år när det är så pass mycket snö så det känns lite juligt.

 Tina Turner med "Funny how time slips away". Klicka här för att komma in på hennes hemsida

 


  

Han som myntade det citatet hette Thomas Thorild och han föddes 18/5 1759 i Svarteborg i Bohuslän. Han dog 1/10 1808 i Greifswald. Han var en svensk författare, poet, filosof, från 1795 professor och bibliotekarie vid Greifswalds universitet. Jag själv använder det intrycket ofta. Uttrycket har även använts i "Vi på Saltkråkan"

Av Malin wiper - 7 december 2012 15:30

     


Här var jag på väg i förmiddags in till samhället för att handla lite och promenera omkring. Det är lagomt med snö och soligt.  Den smälter tyvärr undan för solen är stark nu.    


 Snöröjningen ser ut att funka inne i samhället och det var lätt att promenera. Nu har jag väl ändå bloggtorka....  Som ni ser har vi ytterligare ett konditori och det heter Johnssons. 

    


 

Köpte en blomma på ICA som såg så positiv ut med gumman på toppen och några bjällror på sidorna. Den är ganska hög med en tjock stam.              


 


Dagens frestelse från Riz. Dom gör så vackra tårtor och bakelser. Jag har själv bakat vaniljhorn i dag för första gången och det blev ingen höjdare. Det kommer i nästa inlägg...  


     


Här är jag på väg in till min mans arbetsplats "Magnisastugan".       


    


En vy från ena stugsidan över järnvägen där man ser att solen tittar fram. 

   

  

Jag har en stor kopp med fat som jag köpte på Butik Ingelund för några år sedan. I den har jag haft blommor förut,  nu har jag gjort en liten julgrupp med blommor och utsmyckning från Acleja Blomsterhandel. Koppen skall stå på köksbordet   


Ruth Moody med "Cold Outside". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon är en Australienskfödd sopran och låtskrivare, och medlem i den kanadensiska folkmusik trion The Wailin Jennys


Av Malin wiper - 7 december 2012 11:00

  

I går bakade jag dessa två morotskakor i olika formar. Den till höger blir mer som en tårta och man kan ha lite topping ovanpå. Dom ser rätt tråkiga ut dessa kakor på utsidan men insidan ser läcker ut och är jättegod.

  

Här ser ni receptet på kakan. Det man måste vara uppmärksam på är tiden. Har man den inne i hela 45 minuter så blir den snustorr. Jag brukar kolla kakan när det är 16 minuter kvar och ibland är den färdig redan då. Det är nog olika på ugnar men det var lika på vår förra ugn. Jag har aldrig haft citronkräm till så det måste jag testa på mina gäster ....  Jag sa till min son att allt gott kommer att finnas trots att inte vi äter nåt och då sa han: Jasså ni skall göda oss och själv sitta där och sukta...  . Klicka här för att få recept på citronkräm.   Peter, Paul & Mary med den passande låten "Lemon Tree". Klicka här för att komma in på deras hemsida. Dom var en amerikansk trio som bildades 1961 i New York. I trion som ofta förkortades PP&M, ingick Mary Travers (född 1936, död 2009) Jag visste inte att hon gått ur tiden. Noel Paul Stookey (född 1937) och Peter Yarrow (född 1938). Deras storhetstid var på 1960-talet, men gruppen har även existerat senare.  

Av Malin wiper - 7 december 2012 08:00
 


   


Jag har nu sett en av filmerna jag lånade på biblioteket och den heter "Första dagen på resten av ditt liv" det är en fransk film från 2008 i regi av Rémi  Bezancon. Den var helt fantastisk och jag skriver under på vad MovieZine skriver i sin recension av filmen. Klicka här för att komma in på den sidan och läsa. Det började med att jag tyckte den var lite tråkig men den tog sig hela tiden och skådespelarna var helt suveräna, och det slutade med att jag grät så det nästan gjorde ont. Den var annorlunda på nåt vis för det skildrade en familjs vedermödor under några typiska perioder i livet och man känner igen sig om man levt ett tag. Jag gillar även bildspråket som är lite annorlunda så den är ingen dussinfilm utan  har både djup och en del humor men på ett njutbart sätt. Jag nästan sjönk in i filmen så fängslanden var den.


I rollerna ser man:    

Gilles Lellouche, Roger Dumas, Zabou Breitman, Marc- André Grodin, Pio Marmai. mfl

   

Här ser ni dom som spelar föräldrarna i filmen.  Klicka här för att se vart jag hittade bilden.


Om Första dagen på resten av ditt liv:


Ett drama centrerat runt fem dagar i en familjs liv. Just dessa dagar markerar en avgörande brytpunkt i deras liv, ett ögonblick då allt förändras för evigt. Filmen kosta 89 kr på CDON.COM


Över en miljon fransmän såg till att denna hyllade familjekrönika blev en gigantisk succé på bio. Filmen skapar ett starkt familjeporträtt genom att under ett dussin år visa upp var och en av de fem familjemedlemmarna under fem mycket speciella, viktiga och synnerligen laddade dagar.Den får 4 taxibilar i betyg av 5 möjliga av mig. Att det blir taxibilar är för att pappan i familjen hade taxirörelse.          Trailern till filmen  


En av soundtracken till filmen var låten "Perfect Day" med Lou Reed. Den passade som handen i handsken till scenen den var med i. Jag fick gåshud.Av Malin wiper - 6 december 2012 18:00

  

Jag tog en tur ner till samhället för att handla lite på förmiddagen. Det är så vindstilla, vitt och fint så man bara myser, det kunde gärna får vara några kallgrader till.    

   

David Garrett med låten Winter from The Four Seasons. Han är en av mina favoritviolinister, och han spelar både klassiskt och modernt.   


  

Jag var in på ICA och handlade lite på vår fina chark och en tjej stod och dekorerade en fantastisk smörgåstårta av modell större. Den finns i flera storlekar, och denna var den största som kostar ca 700 kr. Hon undrade om jag ville hatt hon skulle ta bilden för det var lite långt att zooma, det var jättesnällt av henne... 


  


Jag ville natruligtvis fota den fina glada tjejen bredvid smörgåstårtan.


  


På Ritz hade dom bakat såna här fina tomtemuffins.

  

Min man har nu sin nästan översnöade cykel stående ute för han promenerar till jobbet.   I dag har jag fått en hel del gjort. Jag har bakat två morotskakor och i morgon skall jag göra småkakor. Sen har jag börjat sy på nya julpostklänningar. 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se