Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2012

Av Malin wiper - 19 december 2012 08:00


I går förmiddag var jag och fixade håret hos Salong Hon & Han som drivs av Sandra som står till höger på bilden (mörkhårig) och hennes anställda dom är toppen allihopa och jätteduktiga. Nu gör dom även ögonbryn så jag skall beställa en tid efter julen. Den här gången hade jag Sandra och dom har gjort om helt på salongen och det är jättesnyggt. Jag kunde inte låta bli att fota för jag vill dokumentera det jag gör om jag tycker det är bra och fint. På sista tiden så har jag fått förfrågningar om jag vill göra reklam för en massa företags produkter men reglerna på bloggplatsen.se kräver att man inte har egen reklam som man tar betalt för eftersom hela sajten finansieras genom reklamen som dom tar in. Vill jag göra reklam så måste jag ha en egen hemsida. Jag planerar inget utan skriver om det jag ser och upplever och kollar man igenom mina menyavdelningar så ser man att jag skriver om både musik, film, naturen och mycket annat. 


 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 


           


Denna gång ville jag inte ha mina naturliga lockar och inte plattångat så Sandra föreslog rundborste och fön. Då blev det så här baktill. Det ser ut som håret blev gulblont men det är mer åt beige nougat med lite blont i. Dom har bytt produkter så numera behöver man inte sitta i värme för att toning och blekning skall ta. Jag är jättenöjd med håret och skall ha lite längre hår nu har jag tänkt men välklippt. Mitt naturliga hår är nästan svart med lite rött i men när jag började bli gråhårig så får man snabbt en tråkig utväxt så jag testade att bli blondin för ca 5 år sedan.

  

Dom har nu satt snygga vikskärmar lite överallt och dom kan man även köpa. Sen har hon börjat sälja saker som dom köpt in från ett Danskt företag som heter:  IB Laursen  

Dom har flera hyllor och bord fulla med snygga saker till försäljning.


  


Jag köpte även denna skylt  i shabby chic stil. Gillarde texten....  Nu skall jag bara hitta en bra plats att sätta upp den på.


    

Allt var omändrat därinne och hon hade köpt denna häftiga soffa med fotölj från 50-talet och målat trädetaljerna vita. Det var supersnyggt.


  

Inne i shamponeringen så hade dom satt upp stolarna på en liten höjd och bakom en tapet som gjorde att det kändes som man var utomhus i skogen och man slappnade av eftersom belysningen var lite dämpad. Det kändes både lyxigt och hemtrevligt på samma gång.


  

Rummet där det förut var shamponeringen.   


  

Jag fick mig en kopp kaffe också medan jag väntade på att blekningen skulle ta. 

Av Malin wiper - 17 december 2012 19:16
 
I dag ringde dom från en blomsterbutik i vårt grannsamhället Skillingaryd och sa att dom skulle komma med en blomma  till oss vid en viss tid. Vi blev så nyfikna för den stod i min mans namn så jag undrade om han hade nån hemlig beundrarinna... Sen kom då blombudet och jag blev så överraskad, glad och rörd. Den vackra blombuketten var från min allra första nätvän Petra som bor uppe i norrland. Hon är den jag kännt längst på nätet och vi var med i samma matsajt "Tasteline" där man hade sin egen sida med  en vänlista. Vi bytte både recept och pratade om allt möjligt. Jag undrar om det inte var för mer än åtta år sedan. Sen skaffade hon blogg och även jag men hon är numera endast på facebook. Jag är så glad att vi har kontakt fortfarande för hon är en jättefin och behaglig person som jag tycker mycket om. Tusen tack igen kära Petra... Jag hoppas du och din familj får en riktigt God Jul också.


 
                          


  

Buketten på lite närmare håll. Det stora bladet bakom blommorna är så effektfullt.


 


Wintertime med Steve Miller band. Klicka här för att komma in på deras hemsidaAv Malin wiper - 17 december 2012 18:00


  

Fotograf Isabella Henriksson hade en fotoutställning med sina egna alster på Stationscafét i går på Julmarknaden. Jag fotade henne när hon satt upp en tavla men misslyckades så bilden blev alldeles gul och otydlig tyvärr.  Hon gör även smycken utav fjädrar.  


Klicka här för att komma in på hennes blogg


  


Här ser ni en av hennes fotografier som  var inramade så snyggt. Till höger ett självporträtt.Ett foto hon tagit av sin egen far och fått fram en jättebra känsla. Han ville egentligen inte fotas så hon fick skynda sig och hann få en sån bra bild ändå
                                              

 


    


Hon har varit över till USA och fotade då denna man som är en äkta indian hon fick 3 miuter på sig för att fota honom. Det kan inte vara lätt. Fotona skall ses live då gör dom sig som bäst. 


  

Här ser ni lite av hennes fjädersmycken som var jätteläckra. Jag önskar att jag fotat lite mer av hennes alster. Jag har själv haft såna smycken på 70-talet då man var hippie. Dom ser inte likadana ut numera. Hon gjorde även halsband med fjädrar och stenar och pärlor.

  

Jag köpte dessa av henne som hon tillverkade medans jag väntade. Hon hade flera kartonger fulla med fjädrar i olika färgnyanser och mönster. Jag är jättenöjd och skall ha dom om jag skall göra nåt speciellt som att gå ut på nåt kul. En del har bara ett örhänge och en del har ett som är längre än det andra. Jag tog lite mer bilder  men dom blev inte bra.

Av Malin wiper - 17 december 2012 13:45

  

Här kommer lite mer bilder från Julmarknaden i Stockaryd. Vi var mest inne i Stationsbyggnaden men jag tittade ut några gånger. Tyvärr är det blidväder nu och varmgrader så det blir nog ingen vit jul...   


 

Här mittemot Stationen så såldes det granar och vi kan även se Sibylla och Lasse där (Saabentusiasterna)  


 


Dom hade bakat såna goda saffransbullar som dom både sålde på marknaden och även hade i Cafét. Vi tog varsin så vårt sötstopp är stoppat....  Vi har ändå bara lyckats gå ner 3 kg så detta kommer att ta tid. Vi har ätit för mycket smörgåsar och det är sånt man måste dra ner på också men innan sommaren skall jag i alla fall försöka få bort många fler kilon. Min man är tvungen så för honom finns det inget alternativ.


 

Vy mot Stationsparken och dess scen där man kan skönja två barn  


 


Disken med smörgåsar och kaffebröd var fullproppad och dom hade även semlor.  

 


    


Vi hade så mycket med oss så vi fick husera över två bord.    


Han som äger stationsbyggnaden kom in och visade upp en kudde han köpt med motiv från Stationsbyggnaden från gamla tider. Kolla in vilket folkliv det var då när tågen stannade och det fanns både tågmästare och stinsar mfl. Kvaliten på kudden var så mjuk och fin och priset var 500 kr. Det är Agneta på Poppins Möbelklinik som tillverkat kudden. Hon kom in på Stationen en stund också. Klicka här för att komma in på inlägg jag skrev om hennes Tapetserarverkstad i december 2011 då jag besökte den. Klicka här för att se inlägg nr 2 från hennes verkstad. Klicka här för att läsa del 3.


  

Energiska Agneta i full gång.


Av Malin wiper - 17 december 2012 10:15

  

Utanför stationen träffade jag på denna man som sålde egenhändigt tillverkade fågelholkar och dom var jättefina. Man kunde köpa dom omålade eller målade. Det är han själv som målar holkarna också och han var jättehumoristisk.  


 

Här ser ni en annan sort och han verkade ha tre olika modeller   


 

Prislistan på holkarna, och jag tycker dom var jättebilliga och väldigt välgjorda.


Klicka här för att komma in på Matteushemmets hemsida


    

Den längst fram är en lite rundad modell.


    

Här ser man alla dom fina fågelholkarna som mannen skapat.

Av Malin wiper - 17 december 2012 09:30

  

Vi kom hem rätt sent från Stockaryds Julmarknad i går och det är alltid roligt att träffa Annelie och Marianne på cafét  dom hade som vanligt arbetat hårt för att få ihop allt och både bakat och fixat jättegoda smörgåsar och mycket annat. Jag tycker att dom borde ha blivit hjälpta av samhället eftersom dom tillför  så mycket. Förra året var det mycket mer folk men i år var det bottennapp så dom står där med en brakförlust. Jag är så glad att jag bor i Vaggeryd där folk går ut och deltar i det som bjuds. Det började 12.00 men det kom knappt nåt folk innan 13.30 så det blev lite stiltje. Här ser ni deras fina gran innen på stationen.


  

Annelie hade tillverkat egen senap som var försvinnande god och vi fick själv 2 burkar med oss hem...  Eftersom det blev så lite sålt så gjorde vi lite byteshandel när marknaden slutade. Senapen är rätt stark så den är dryg och min man var så till sig så han var och provsmakade lite då och då...  

  

Min man och jag turades om att vara tomte. Här ser ni mig som har en korg med godis som jag delar ut till dom barn som kom in på stationen. Då skötte min man om försäljningen som ändå inte kom igång. Vi fick 3 klänningar av 14 sålda och då var vi tvungna att sätta ner ett redan lågt pris. Tre nåldynekoppar köptes men där var jag även tvungen att sätta ner priset så för mig blev allt ren förlust.

  

Här ser ni min man när han var tomte och jag sa till honom att se så galen ut som möjligt. Han lyckades med råge och jag blev nästan lite rätt för hans ögon...    


  

Marianne kom till undsättning och visade hur vi kunde sätta upp julpostklänningarna bättre så folk såg dom. Folk tyckte dom var fina men ingen vill betala hur mycket jag än skulle sätta ner priset men det är nog bara där för på andra ställen kommer folk ut ur sina hus och låter sig roas och tar vara på det som bjuds. Vi blev i alla fall glada att några kom och var med i gemenskapen och dom skall ha tack. Tycker bara så synd om cafékvinnorna som försöker hela tiden få det att gå runt och hittar på saker men det går till en viss gräns sen har man mist möjligheten.

  

Innan det började så passade jag på att ta en jättegod skinksmörgås som Marianne fixat till. Mr T var tvungen att åka hem igen för vi hade glömt julpostklänningarna i vardagsrummet när vi åkte till stockaryd. Han fick fika när han kom tillbaka. Vi som hade bord behövde inte betala varken fika eller bord så det var väldigt generöst. En gullig ung tjej hade ett bord ute i själva cafédelen och hon var fotograf och hade satt upp jättefina tavlor. Hon tillverkade även smycken av fjädrar och jag skriver om henne i ett eget inlägg.

    

Här står min man vid våra två bord. Vi hade så mycket med oss så det tog tid att packa upp. Det skulle ha varit fler som stod därinne men dom hamnade i ett hus mittemot stationen.

  Kvinnorna hade även ordnat en fiskdamm med massor av godsaker som barnen kunde fiska upp men ingen utom en vuxen uttnyttjade den möjligheten så det var jättetråkigt. Det slutade med att vi tomtar fick ge både barn och vuxna gratisgodis från korgen som ständigt blev påfylld.

  

Saabentusiasterna Sibylla och Lasse var där också och det hanns med lite spex som ni ser...  Dom är så härliga och har nyligen flyttat till Stockaryd. Sibylla är till yrket Flygtekniker på Arlanda.


Klicka här för att komma in på deras hemsida

  

Utomhus såldes det god korv som vi också tog varsin av. Nu får jag skriva om resten i nästa inlägg annars får jag inget gjort i dag. Jag är inte i så bra form och har bara till på lördag på mig att planera och fixa inför julen. Ha en skön början på veckan och tack för era härliga kommentarer. Jag får komma in till er lite senare i dag för tiden räcker inte till.


Av Malin wiper - 16 december 2012 13:00

  


Om det är nån som vill gå ut och roa sig lite på juldagen så har Restaurang Martini  öppet och bandet "Stanfur" står för underhållningen. 


Så här låter Stanfur. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Dom kommer från Vaggeryd och består av Eje & Micko som spelar både aukustiskt  och med egna bakgrunder (bas & trummor). Dom spelar rock i "Stones-anda" men har en bred reportoar med bl.a Irländska pub-slagdängor. där mandolinen används flitigt. Dom anlitas till firmafester, bröllop och födelsedagspartyn. Dom kan även ses på pubar i Jönköping om tiden räcker till.

   

urious photo


Vi såg dom i Skillingaryd på torget för några år sedan och det svängde rejält och dom var bra musiker. Dom är ett bra liveband.


 

Av Malin wiper - 16 december 2012 08:30

  

I går sydde jag ytterligare 3 julpostklänningar, här ser ni två av dom. Detta tyg köpte jag på second hand och det är lite större rutor än det jag köpte hos Gretas.


  

Jag kom på att jag kunde sätta en prydnad i bandet som jag har runt kortet där det står "Julpostklänning" (hänger på galgen) och det blev jättebra. Här en stor ängel.  


  

På denna satt jag en knapp i form av en kaffekanna.


  '

Här en flerfärgad knapp till en av klädnypeklänningarna. 


  

Ytterligare en som är en scrapbookgrej. Sen hade jag även små pepparkaksgubbar i form av knappar så jag satt på alla klänningarna till slut. 
                                


                  

  

Här ligger nu hela högen med julpostklänningar. Inlägget är förskrivet och tidsinställt. Jag hinner inte svara på kommentarer eller bloggvandra  just nu och kommer hem sent i eftermiddag.  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonny Cutz

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Juegopadel.se

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se