Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2012

Av Malin wiper - 6 december 2012 13:45


  John Barry-London Symphony Orchestra med James Bond Medley.      


John Barry föddes 1933 i York, North Yorkshire, dog 2011 i Glen Cove, New York. Han var en brittisk kompositör känd för sin filmmusik till bland annat James Bond filmerna. Han har belönats med fem Oscrsstatyetter och nominerats ytterligare två gånger. 


       


London Symphony Orchestar är en av världens mest framstående symfoniorkestrar. Sedan 1982 har den sin hemvist i Barbican Centre i London. Orkestern grundades 1904 som en fristående autonom institution. LSO var den första brittiska orkestern som spelade utanför Storbritannien, vilket skedde vid en konsert i Paris 1906. Orkestern skulle ha rest med Titanic i april 1912 för att spela vid en konsert i New York, men planerna ändrades lyckligtvis i sista minuten. För att komplettera orkesterns verksamhet bildades 1966 London Symphony Chorus som består av över 200 sångare.

 

Av Malin wiper - 6 december 2012 09:00

  

Snön ligger kvar och det är vitt och fint. Vi har bara 7 grader kallt. Det var en sån härlig promenad jag var ute på i går och jag känner att jag fått lite bättre kondition nu efter att ha varit ute och promenerat lite varje dag.

 


I går bakade jag två päronkakor som skall frysas in tills vi får besök i jul. Jag har två olika formar och denna är rund och lite högre. Klicka här för att få receptet på denna kaka. Detta är ett säkert kort som jag bakat i flera år. Även morotskakan som ni sen får recept på.    

  

     


Sen använde jag min fyrkantiga form som är lite större och då blir det mer lite tårta så man kan ha grädde eller vaniljsås till.


  


Min man köpte denna surdegsmix som är glutenfri för ett tag sen. Han ville testa hur det blev när man bakade med en nästan färdig deg.


      


Tyvärr så blev det inte bra och luktade som jäst. Den ser inte aptitlig ut men gick att äta men inte mer så han slängde bort den. Det finns nog inga genvägar för att få ett gott bröd och vi är rätt bortskämda.  


I går ville vi känna lite julkänsla så vi åt Janssons frestelse som jag köpte på ICA men det är en hemlagad som dom gjort själv. Jag hann inte göra den själv för jag var ute så mycket i går men denna var jättegod. Vi drack faktiskt varsin öl av en fin sort också.


  


Det kändes verkligen vinterlikt när jag såg denna kälke stå lutad mot en vägg i går. Nu hör man plogbilen åka förbi och dom hade även sandat på vägarna i går.I dag vet jag inte om jag hinner ut på nätet nåt mer för jag har så mycket att göra. Skall baka 2 morotskakor och lite småkakor. Sen måste jag planera för vad vi skall äta på jul och även förbereda lite mat såsom köttbullar mm. Efter det så skall jag sy lite mer och även börja med nåldynekopparna som jag skall ha med mig på julmarknaden i Stockaryd. Det är så roligt att blogga men det tar timmar att få till alla inlägg och nu är tiden knapp tills vi får julbesök. Känner mig stressad just nu och vill ha så mycket som möjligt förberett.  

Av Malin wiper - 5 december 2012 18:00

  

Här är jag på väg in till fenix för att fota och låna lite filmer. Jag har svårt för att läsa böcker, och det har blivit värre sen jag blev utbränd och ådrog mig nackskadan. Jag har nog alltid varit lite mer för det visuella och föredrar att se filmer. Det är synd för det berikar att läsa böcker och jag önskade att jag hade bättre fokus och koncentrationsförmåga.     

  

Klicka här för att läsa om Fenix Kultur och Kunskapscentrum. Nästa gång skall jag besöka Kulturcentrumet. Jag och min man var där när dom invigde.  


  


Jag fick fota Bibliotekarien...  Jag tror det var över ett år sedan jag lånade film där och nu visste jag inte hur det gick till så jag gjorde som när man lånar böcker men det funkade inte så en kille kom till min undsättning och sa att han måste ta fram filmerna från ett skåp så jag skulle inte fixa det själv.       


På detta bord hade dom dukat upp med lite julböcker och julsaker.


      

Den första boken heter "Julkulor" av Arne, Carlos. Klicka här för att läsa om boken. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Den andra boken heter "Stora julboken" av Jan-Öjvnind Swahn. Klicka här för att läsa om den boken.  Klicka här för att läsa om Jan-Öjvind Swahn som ofta var på tv när jag växte upp. Den tredje boken heter "Julpyssel de luxe" av Josefin Ekman. Klicka här för att läsa om boken. Klicka här för att komma in på Josefin Ekmans hemsida. Det var fler än dessa tre på bordet men jag nöjde mig med att skriva om dessa tre.


                           


Jag vet inte vart denna trapp ledde till men jag såg i alla fall att det stod bord och stolar däruppe så jag antar att det är till för eleverna som går på kunskapscentret.     


  


Det är ett väldigt fint och luftigt bibliotek och rätt stort.  Det är mysigt och rogivande att gå omkring inne i byggnaden.     


Här har vi kommit till min avdelning....  Filmhyllan.                                     


Jag lånade dessa tre filmer som jag recenserar när jag sett dom.     

  

Uanför biblioteket står det stolar och bord lite här och där så eleverna kan sätta sig och vila eller studera i grupp eller för sig själva. Detta är mina antaganden...  

  

  

Inne på biblioteket står det fina möbler lite här och där så man kan dra sig undan och fördjupa sig i en bok.


  

Här en annan hörna med en läcker palm som dekoration. På sidorna finns dörrar in till undervisningsrum.      

  

  

Det finns en stor uteplats på två sidor utanför med utsikt över vattnet. Det måste vara jättevackert på sommaren.


  


På biblioteket hade dom ett grupparbete som här redovisats.

  

Av Malin wiper - 5 december 2012 13:00

     

Började min promenad till biblioteket med en fika på Ritz...  , och där såg jag dessa läckra bakelser som Åsa så snällt tog fram så jag fick fota...  . Jag har en liten kris just nu så jag skulle vilja sätta tänderna i både luvan och snögubbe bakelsen...  Jag lyckas ändå på nåt konstigt sätt undvika frestelsen.


             


Sen fortsatt jag min färd mot biblioteket men först gick jag in till min man där han jobbar med att restaurera gamla bilder från förr hos museieföreningen. Behövde bli lite omkramad också...  Det blir man aldrig för gammal för. Min man är som en historiebok för han är så intresserad av både historia och geografi så han suger åt sig som en svamp och det sitter kvar i minnet.

    


Sen fortsatte  jag färden mot biblioteket som ligger 1,5 km från oss. Det snöar och är njutbart vacker ute och endast minus 5 grader.Jag fotar lite hus och annat efter vägen.  


 


Det finns en hel del fina gamla uthus på många tomter och folk har bevarat dom och reparerat så snyggt.                

   


               

            


 

En pampigt välskött hus.

  


    


I ett sånt här hus hade jag också kunnat tänka mig att bo men det är HSB och insats. Husen är i lite olika pastellfärger och det finns även några vita.Här kommer jag fram till huvudled och skall över vägen.


 

Här går jag över och är snart framme

 


 

Här ser ni Fenix Kunskapscenter där även vårt kommunbibliotek är inhyst. Det är rätt stort och breder ut sig åt båda sidorna 


    

Här står det vad som finns i byggnaden. I nästa inlägg så kommer det bilder inifrån.

   


Klicka här för att komma in på Vaggeryds Bibliotek. Klicka här för att komma in på Fenix Kunskapscenter i Vaggeryd.Fleetwood Mac med låten "Book of love". Klicka här för att komma in på deras hemsida. Fleetwood Mac är ett brittiskt rockband som bildades i London år 1967 av Peter Green, Jeremy Spencer, Bob Brunning och Mick Fleetwood. Gruppen invaldes i Rock and Roll Hall of Fame år 1998


Av Malin wiper - 5 december 2012 08:45
Christina Aguilera Feat Herbie hancok med låten "A song for you".

  
 Klicka här för att komma in på Christina Aguileras hemsida.
 

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på honom.


Klicka här för att komma in på Herbie Hancoks hemsida. Jag har hans autograf men jag har allt i källaren just nu för det skall rensas upp och göras om så autograferna tar så lite plats som möjligt. Nu har jag dom i stora pärmar. Han är född 1940 och är en amerikansk jazzmusiker, pianist och kompositör från Chicago, Illinois. Han var bland annat medlem i Miles Davis Quintet. Bland de utmärkelser han mottagit finns tio Grammy och en Oscar, för soundtracket till filmen Round Midnight.

  


 


  

Av Malin wiper - 5 december 2012 08:30

  

I går  sydde jag dessa julpostklänningar klara. Det var ett tyg jag köpte förra julen, och jag hade klippt till dom då men eftersom vi flyttade från vårt hus  så hann jag inte sy färdigt. Vi hade fullt upp. Jag har inte så mycket att skriva om just nu så jag sätter in det jag har. I går skulle min man och jag gå på barnkalas men jag hade besvär med magen för första gången på länge och kände mig så trött så han fick gå själv tyvärr. Det är fd arbetskamrater till min man och deras dotter fyllde 6 år. 


  

Denna julpostklänning hade jag nästan sytt klart så jag bara pyntade den.  

  

Nu hänger här 12 st julpostklänningar men jag skall sy några till för jag har hittat några halvfärdiga som går snabbt att fixa till. Sen går jag över till att tillverka nåldynekoppar för jag hade massor av små kaffekoppar i källaren sen förut. Allt annat material har jag också sen förut kvar.

Här kommer så passande "Please Mr Postman" med The Marvettes". The Marvettes var en tjejgrupp som bildades 1960 i Inkster, Michigan, USA. De är främst kända för just denna låt vilken var skivbolaget Motowns första billboardetta. I januari 1981 dog tidigare orginal Marvelette Georgeanna Tillman från komplikationer av lupus i sin mors hus i Ingster i en ålder av endast 36 år. Klicka här för att läsa mer.


Jag skall försöka ta en promenad till vårt fina bibliotek i dag och ta lite bilder, och även låna några filmer. Det blir en lite längre promenad. Hoppas ni har en fin lilla lördag att se fram emot. Förr så var det som en helgdag och man gick ut och dansade eller gjorde nåt annat kul.


Av Malin wiper - 4 december 2012 17:54


 

Zuzutop


Jag är med i en tävling hos Kaffehörnan  gällande  ett presentkort värt 5000 kr. Klicka här för att komma in på tävlingsinlägget och vara med i tävlingen om ni också vill vara med. Man måste scrolla ner en bit på sidan för det funkar inte att länka till det speciella  tävlingsinlägget.

Av Malin wiper - 4 december 2012 17:00

  

Nu har vi fått en hörna klar i vårt kök. Där har vi hängt upp två akvareller av Lars Malmberg. Jag hörde av en vän på facebook att han har dött. Han var förtidspensionerad och ägnade sig åt målning och att hålla kurser. Tavlorna ser lite urbleka ut på bilden men dom är mycket mer färgmättade live. Han bodde då i Katrineholm där vi även bodde i 11 år, och vi var och såg hans konstutställning. En väninna och jag började på hans akvarellkurs men jag var alldeles för fumlig och klarade inte av att få till det men det gjorde min väninna som fortfarande målar akvareller som är superfina. Han träffade en kvinna i Katrineholm som också målade och dom blev sen sambo och jag tror att dom gifte sig också. Jag hittar inget om honom på nätet för han var mest en hobbymålare men var väldigt skicklig och sålde rätt många tavlor. Jag tror han kom uppifrån Norrland för han målade många motiv därifrån och tavlan till höger är målad i Saltoluokta och den andra i Söderhamn. Han ha signerat dom på baksidan.  Ett klipp med Arvika Blues Breaker där dom står och spelar på berget i  Saltoluokta. Detta är verkligen unplugged...  Jättebra och roligt  Klicka här för att komma in på Arvika Blues Breakers myspace och lyssna på fler låtar. Klicka här för att komma in på deras hemsida.


 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se