Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2012

Av Malin wiper - 11 december 2012 08:30

 


  


På söndag skall jag ha bord på Stockaryds Julmarknad men har inte hunnit göra klart det jag skall sälja så nu är det kris. Måste ta en hel bloggfri dag för att få ihop lite mer för jag måste ta pausar eftersom nacken inte är ok!. Det är dessutom bara 1,5 vecka kvar tills vi får besök och jag har inte planerat klart för det heller och så är det när man inte är som förr. Det kan hända att jag måste ta två dagar bloggfritt men då lär ni märka det.Julfavorit i repris: Tony Bennett med "Winter Wonderland". Klicka här för att komma in på Tony Bennetts hemsida. Med sig har han Count Basies orchestra men utan Count Basie för han gick ur tiden 26/4 1984.

    


 Klicka här för att komma in på Stockaryds Stationscafees hemsida

Av Malin wiper - 10 december 2012 17:15


Det var länge sen jag var in på Selmas klädbutik men i går var jag in dit för att kolla om dom hade en silkig tunn blus eller jumper som jag skall ha under en kofta men det fanns inget som passade men jag hittade en blus för halva priset istället. 


 
Blusen jag köpte hängde på denna halva priset hängare. Blusen var så svår att fota för det är en sån där skrynkelblus i lite cerice/vinrött med mönster och lite rysch vid knapparna. Den sticker fram lite på bilden och är den tredje från vänster.  

  

  


 

Den här blusen gillar jag men det är nog inte min färg. Jag har inte råd att köpa lika mycket kläder som förr utan får jag bestämma varje månad om jag vill köpa nåt till hemmet eller till mig själv. Förut kunde jag köpa bådadera.


 

Denna kofta gillar jag också för den skulle passa ovanpå en klänning jag har som jag bara använt några gånger. Den är lite rödare än på bilden.


 


    

Jag har en liknande mössa men grön.  Fast denna var supersnygg och lite mer bearbetad.


   

Detta var också en silkig fin blus. 

Denna jacka hade lite Mary Quant över sig. Det var en modeskapare som ni kan läsa om här. Jag har själv haft såna  kläder och då skulle man ha vita och svarta op-stövlar (optiska) till som det hette.


   


 

En riktig varm myspyjamas.      


  

Här ett lite mer sensuellt nattlinne 


 

Såna här kragar passar jag bra i och gillar.


    

Den här jumpern hade ett kraftfullt och snyggt mönster och snyggare färg live.


    

 


Av Malin wiper - 10 december 2012 12:45

 Vi hade mycket på agendan i går för vi gick på bio också. Nya bondfilmen "Skyfall" gick på vårt Folket Hus och då passade vi på att se den. Det kostar bara 60 kr att se den där. Klicka här för att komma in på Folkets Hus hemsida.
 


 


 Här ser man filmaffischen i deras fönster. Min son tyckte inte filmen var så bra men jag har hört många som säger att det är den bästa av dom nya bondfilmerna, tyckte också den var rätt bra.
  Folkets Hus har en väldigt aktiv och närvarande ordförande och i går satt hon i kiosken där man köper biljetterna och godis. Hon sa att detta är den sista filmen dom visar på rulle för nästa gång så har dom gått över till digitalt. Hurra! då blir det toppenbild.

Tyvärr så var färg och kvaliten på kopian dom fått på skyfall inget vidare så jag antar att nåt är utslitet och då är det toppen att dom förnyar. Fast samtidigt känns det lite sorgligt när nåt går ur tiden.


 
 
  

   Vi blev glatt överraskade när vi kom in i salongen för det var nästan fullsatt. Det var en salig blandning av olika åldrar och sånt är kul.  Jag tyckte att filmen var den bästa av dom nya Bondfilmerna som spelats in med Daniel Craig. Denna film är mer lik  dom äldre James Bondfilmerna med dom vanliga ingredienserna. Fast det var lite för många och långa jaktscener och det blev lite tröttande. Daniel Craig är som vanligt bra i sin roll och jag var beredd på att den skulle vara usel men det tyckte jag inte.
    

 


Den får 3 skjutvapen i betyg av 5 möjliga av mig. Av MovieZine har den fått 5 i betyg. Klicka här för att komma in på deras sida och läsa. Jag tycker ändå inte att dom nya slår dom gamla Bondfilmerna.            

Jag har haft inne soundtracken till filmen med Adele förut men den är så bra så jag tar in den igen. Klicka här för att komma in på Adeles hemsida.
 

Av Malin wiper - 10 december 2012 08:45

Dessa stjärngossar sjöng otroligt bra i stämmor och deras röster var njutbara


I går såg vi Vaggeryds Lucia med tåg på torget 16.00 och jag filmade en sekvens men klippet blev för långt så jag skall sätta in det på Youtube så jag kan ta in det hit senare i dag. Jag måste först läsa in mig på hur man gör. Jag sitter här med min kaffekopp och kollar på nyheterna och adventsljusstakarna är tända för det är fortfarande mörkt. På andra sidan gatan där vi har en fin skola är det fullpackat med barn ute på skolgården. Dom leker för fullt i snön och verkar ha jätteroligt. Känslorna och minnena från barndomen dök upp en stund och jag kom ihåg hur roligt man tyckte det var när snön kom. Jag gillade att åka längdskidor och konståkningsskridskor. Då åkte man skidor till en stuga för man hade matsäck med sig bestående av smörgås och en termos med mjölchoklad.  


    

Det gick lite trögt för tjejerna men sen kom dom igång och då lät det jättebra. Dom visste inte riktigt hur dom skulle stå på scenen men sen kom deras ledare och dirigerade dom.Sen blev vi lite hungriga i den karga kylan som härjade i går så vi tog varsin korv som smakade jättebra. Jag antar att det var Vaggeryds charks korv som fått pris igen för bästa korv så vi har en egen korvfabrik här. Klicka för att komma in på deras hemsida. Klicka här för att se vilket bra betyg dom fått på rejta.se. Förut var det bara vi som hade deras produkter i våra vanliga butiker och korven gick att köpa på specialbutiker i landet men jag tror att det nu går att köpa korven på en del vanliga matvarubutiker numera.


        


 

Vår gran på torget har fått ett uselt betyg i år med bara en tändsticka av 5 i betyg. Fast jag tycker att granen var ännu sämre förra året. 


 

En vy över torget på kvällen och dess fiskdamm för barn.   


    

 


 

Av Malin wiper - 9 december 2012 22:00


 

Vi går förbi vår barnklädesbutik när vi är på väg mot samhället. Det var rätt mycket folk där och det behövs en sån butik för det föds många barn i kommunen. Den har bara funnits några månader.    


  

Här hade vi då kommit in till Julmarknaden i dag. Det var fullt som vanligt när det händer nåt i vårt samhälle. Nu har det blivit en bitande kyla trots att det bara var 6 grader kallt men det blåste rätt mycket.  


 

På scenen var det full rulle och det var dragning på nåt som heter "Pengarna tillbaka". Har man handlat för minst 200 kr en tid före julmarknaden så fick man lägga kvittot i en låda på våra butiker och sen dras det ett antal på julmarknaden. Vi blev tyvärr inte uppkallade på scenen.    


    


Det fanns rätt mycket att köpa och här står det kvinnor och säljer ljusstakar som dom tillverkat hos Vaggeryds AME.   


 

Polisen var representerad också på marknaden så dom hade ett eget stånd. Ett vildsvin var placerat på bilen för att ge oss en hint om att det sker viltolyckor med bil. Oftast vildsvin, älg och rådjur. En polis var så bussig så han ställde upp på bild. Det pratades även om grannsamverkan.   


 

Här ser ni Mr I som är en fd arbetskamrat till min man. Han värmer händerna över en eldkorg som också tillverkas på AME.  


 

Jag fick med en glad tomte också.


   

Dom hade anordnat häståkning för barnen och det såg så härligt ut. 


   

Vi gick även in till "Magnisastugan" museieföreningen där min man arbetar. Där var det så fullt med folk så vi var bara där en stund.

  

Dom hade dukat så fint i köket och pyntat översallt så det var så gemytligt och mysigt.


Pyntet passar så bra till inredningen i huset.      


     

Dom hade pyntat så här fint på den gamla snygga järnspisen   


    


Vi vandrade hem och värmde oss en timme innan vi gick in till julmarknaden igen för att se luciatåget och deras sång från scenen. Det kommer i nästa inlägg.      Ett av Soundtracken från en av dom bästa julkomedierna  "Love Actually" Den tipsar jag om varje jul. Den filmen har allt från bra skådespelarinsatser, drama, romantik, musik, spänning och en massa humor. Man blir både varm och glad av denna film. Det är en brittisk komedi från 2003. Jag har filmen själv och ser om den ibland. Klicka här för att läsa mer om filmen. Det blir även mitt julklappstips att ge till nån som inte sett filmen.

Av Malin wiper - 9 december 2012 17:00


Vi har varit på julmarknaden i två omgångar för det var så kallt så vi var tvungna att gå hem emellan tills Luciatåget kom 16.00 Vaggeryds hunddagis var ute med några hundar och när man såg denna så smalt man totalt...  Jag undrar hur dom fick tomteluvan att sitta kvar.


 

Ytterligare en fin hund.         


 

Lite fint utanför Acleja  


 

Här träffar vi två av våra fd grannar på Strandvägen. Barnet var så litet när vi flyttade därifrån så det hinner hända mycket på ett år. Mammans man var och sjöng med en kör. Kvinnan i mitten och hennes man som inte var med var också våra grannar. Dom är supertrevliga allihopa.  


       

Sen kom ytterligare en hund en fin pudel.


I det här ståndet köpte vi 10 vykort för 25 kr. 


 

Så här ser dom ut. Det fanns massor att välja på.    


 

Vi köpte även en reproduktion i måtten 30x42 som vi skall rama in. Konstnären till både kort och den stora bilden är Ing-Marie Sönne "Atelje Leabo"


   

Av Malin wiper - 9 december 2012 13:45

 

Nu har jag sett den andra filmen jag lånade på vårt bibliotek och den heter "Pojken med cykeln" det är en film från "Folkets bio". Klicka här för att komma in på "Folkets bios" hemsida. Det är ett  Franskt drama från 2011. För regin står Jean-Pierre Dardenne och Luc Dardenne. I rollerna ser vi: Thomas Doret, Cécile De France, Jérémie Renier, Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne.     


 
Klicka här för att se vart jag hittade denna bilden på regissörena bröderna Luc och Jena-Pierre Dardenne.   


                     


   Lite av handlingen:


 


Cyril, 12 år, rymmer från barnhemmet dit han har dumpats av sin pappa och hamnar av en händelse i händerna på Samantha, en hårfrisörska med ett sällsynt stort hjärta.


     

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på Thomas Doret som gör huvudrollen i filmen.  Han är verkligen brilliant i sin roll som den 11-årig pojen som blir dumpad på ett barnhem när hans far övergivit honom. Man kan se desperationen i hans spel och hur han med alla medel försöker återknyta kontakten med sin far som inte tycker han kan ta hand om honom och inte ens har nån tanke på att träffa sin son. Jag satt då som på nålar för filmen kröp under huden och man blev påverkad.  Han får förtroende för en kvinna som har en damfrisering och hon går med på att ha honom som fosterbarn varje helg men den sårade, sargade pojken finner sig inte till ro utan har ett bubblande känsloliv inne i sig och det händer lite tråkigheter. Man får inte reda på nåt vad som hänt hans mor. Filmen kunde gott ha varit lite längre för man hade velat veta lite mer så det blev lite abrupt.  Alla spelade sina roller bra men pojken var i en klass för sig och vad månde bliva.  


          


Av MovieZine har den fått 5 i betyg men eftersom jag inte gillade det avklippta och abrupta slutet så får den av mig 4 cyklar i betyg av 5 möjliga. Jag ville se mer, mer och mer....            
Av Malin wiper - 9 december 2012 10:15

  

Vi vaknade 09.30 snabbt upp ur sängen och tända några ljus medans mannen fixade fika. Satt mig bekvämt i soffan med två hårdbrödssmörgåsar och knäppte på tv:n, och vad får man se där det första man ser: Rod Stewart blir intervjuad  av en svensk. Då kom en tidig morgonkänsla tillbaka igen och jag visste  dessutom vilken musik jag skulle ha i detta sena inlägg...  Klicka här för att komma in på hans hemsida.   
Han har spelat in en ny skiva med bara gamla traditionella jullåtar. Här hör vi honom med låten "Let it snow"  jag tycker han låter ännu hesare än vanligt.  Hans nya album heter "Merry Christmas baby". Vad lyckat att det är med en blond kvinnlig saxofonist i detta klipp...  Klicka här för att läsa om hur uttrycket "Blonds have more fun" kom till.


  

I dag skall vi på Julmarkand här i Vaggeryd och det tar bara 3 minuters promenad att ta sig dit. Det börjar 14.00 och slutar 18.00.  I detta vita vackra vinterväder så får man mer feeling för detta och jag kan tänka mig att ta ett glas glögg som säkert serveras nånstans på torget.   


Presentation

Vaggerydstorget

   

Några av mina bästa bilder i ett bildspel

 

Hallstahems elbilspool

 

Christina Grigoryants 23/2 16.00 Kulturhuset

 

friday for future

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se