Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2013

Av Malin wiper - 16 oktober 2013 08:00

  

OBS! gissningstävlingen som slutdatum satts till i morgon 17/10 13.00 ang kaknamnet flyttas till fredag 18/10 14.00, då har ni även mer tid på er att gissa. Klicka här för att komma in på gissningsinlägget.  

  


I lördags åkte vi iväg till Jönköping  ganska sent för jag kände att jag ville komma bort lite efter många dagar inomhus. Det var så vackert utefter vägen så man satt bara och njöt. Solen var så stark så solglasögon var en nödvändighet.              


  

Detta ser ut som lampor men är vaser i lite 70-talsstil. Dom såg jag när vi var till Sam Hjälpen sist.


  

Ser man såna här keramikflaskor på second hand så skall man slå till för dom kan vara värdefulla (även utan whiskey). Det har varit dyr kvalitetswhiskey i dom. Jag har redan en som jag köpt förut och såg att jag gjorde ett fynd då. Denna fick jag för endast 20 kr och skall kolla upp den. Klicka här för att se vart man får ge 560 kr för en sån här flaska och jag antar att den är tom för jag har sett på andra sajter där dom kostar mellan 200-700 tomma. 

 

   

Denna köpte jag 23/2 2013 för 25 kr. Full med whiskey. Blended Scotch whiskey kostar en sån här flaska 4ooo-9000. 

 


  

Denna stol fanns att se på Sam Hjälp i Huskvarna och den ville dom ha 50 kr för.


  

Denna kaffekorg som använts på konditorier förr ville dom ha 175 kr för. När man skall bära iväg den så drar man bara upp stålhantaget på mitten.    

 

  

Det är inte ofta man kan säga att det är vackert och njutbart att åka på en motorväg men just nu sprakar det så vackert av alla röda färgnyanser och då går färden fortare. 

 

   

Jag hinner inte komma ut nåt mer på bloggen i dag för nu skall jag baka en slå ihop kaka som jag fått recept till av "Skrivmoster" Den har jag bakat några gånger förut så det är ett säkert kort. Jag har inte haft den på "Tjejkvällen" så det passar bra. Sen skall jag göra några snittar och lite annat tilltugg. Jag hade tänkt göra nåt varmt och bjuda på men jag har dålig ork efter denna förkylning och sover dåligt på nätterna.               

 

 

Jag skall göra nåt som heter "Sesambitar" som man kan ha som tilltugg till dricka eller varför inte till kaffe också. Jag har aldrig gjort dom förut så det blir spännande. Klicka här för att komma in på en sida där receptet finns. 

 


Abba med   "When all Is said and done"

 

 

 

 


Av Malin wiper - 15 oktober 2013 16:00    

Ungefär så här såg det ut på min mans kontor förut men det blev för rörigt på hans skrivbord eftersom han håller på med datorer. Jag har lite bloggtorka så jag får ta till alla medel för att få ihop ett inlägg...  borde kanske låta bli bloggen istället....  .   


  

Nu ser det ut så här. Han har ett nu ett bord där han kan sitta och hålla på och fixa med datorer så inte skrivbordet blir översållat med saker. Bordet är ett vanligt billigt IKEA bord som man kan sätta olika ben på. Han kommer ändå att skada borskivan när han håller på. Vi kollade först på second hand men hittade inget. Dvd hyllan ovanför bordet skall flyttas och sättas ovanför bokhyllan och ovanför bordet en annan mer praktisk hylla. Konstigt nog så blev det avlånga rummet luftigare och ser större ut efter att vi tagit bort den höga hyllan. Vi fick tyvärr ta bort lampan som var ovanför höga hyllan, den har varit jättebra och man kan även sitta på den. Nu åkte den ner i källaren tills vidare.  Från början såg det ut helt annorlunda i detta rum. Vi har även tapetserat om. Vi satt båda i detta rum med varsin stationär data. Där arbetsbordet är nu stod bäddsoffan.


    

Det är lite tomt ovanför skrivbordet men vi har etsningar som vi köpte för några år sedan på Westers Artistmaterial i Jönköping, som vi skall rama in och sätta upp där. Nu är det både kontor, arbetsplats och gästrum...  . Dvd hyllan ser gul ut men den har samma träslag som bordet och hyllan på sidan. Nu har vi snart bott här i två år och är inte klara med allt än efter flytten...  Vi hinner flytta härifrån innan dess... 

          

Så här ser etsningarna ut som vi skall sätta upp. Klicka på bilderna så blir dom större. Dom är skapade av en polsk konstnär man det är svårt att tyda hans signatur. andrej nånting står det. Nästa gång vi åker in till Jönköping så skall jag besöka Westers Artistmaterial butiken för att försöka få dom att tyda texten. 

 

Etsningar avLennart thöfnerEtsningar är en grafisk teknik som till skillnad från torrnålsgravyr, koppastick och ett flertal andra tekniker använder syror för att skapa motivet i tryckplåten. Ordet etsningar används ofta också om ett konstverk som har framställts genom metoden etsning. I äldre texter kallas etsningar oftaradering. Tryckplåten, oftast en plåt av polerad koppar bestrycks med en syrabeständig grund av asfalt, harts eller vax, varpå motivet ristas i grunden. Det skojades förr med yttrycket "Vill följa med hem och kolla mina etsningar"....   

 

    

Detta är en etsning som vi köpte av en konstnär i Katrineholm och den finns bara i ett exemplar. Mannen som är avbildad bor i Katrineholm och han hade svårt att ta sig fram för han var så böjd i ryggen. Vi är jätteförtjusta i tavlan som nu följt med oss sen 1991.

 

   


   

 

 


Här sjunger Lill Lindfors låten "Jag vill nå dig". Lill Lindfors är en av dom medverkande i kommande "Så mycket bättre". Klicka här för att komma in på hennes hemsida.

 

Av Malin wiper - 15 oktober 2013 13:51

     


  


Jag glömde att skriva hur länge ni har på er att gissa om kaknamnet Ritz valde av dom jag föreslagit. Klicka här för att komma in på gissningsinlägget.

 

 

 

Ni får tid på er till på torsdag  17/10 kl 13.00

 

 

 

 

Animated gifs

Av Malin wiper - 15 oktober 2013 10:30

     

Hallå där! Jag har lite ont om tid just nu för jag har "Tjejkväll" i morgon som jag håller på att förbereda. Snart är dom färggranna löven ett minne blott och dom har varit ovanligt röda i år. I dag är det 2 grader varmt men snart är det på väg att bli kallgrader även på dan. Jag har redan varit ute en sväng och luften är hög och skön att andas in. Hoppas ni har en fin dag att se fram emot.  

 

     

Jag var ner till Ritz Konditori för att höra om dom dom döpt denna sockerfria kaka till nåt av mina förslag. Ingen av er som gissat hade rätt så nu tar jag bort dom gissningarna och behåller resten så får ni en ny chans att gissa. Skriv en kommentar med er gissning. 

 

Dubbelbit

 

Mördröm

 

Chokladwip

 

Dubbeltop

  

 

Den som gissar rätt först får ett pris som jag inte vet vad än. 

 

 

Eftersom det är jakttider nu så hade Ritz en tårta med älgmotiv.

 

    

Som ni ser så är det lite dystrare på torget nu och löven ligger som en matta lite överallt. Nu skall jag ta bilen och åka till Netto för att handla lite och sen blir det bakning. 

 

    

 

 

 

Anna Nygren och Linda Lampenius framför här "Höstvisa" 


Av Malin wiper - 14 oktober 2013 15:00

 

I lördags valde jag att se Morden i Midsomer på tv 8 för jag tyckte inte det fanns nåt att se på dom andra kanalerna. Är inte intresserad av dessas musiktävlingsprogram som går på svensk tv just nu. Nu såg jag att "Så mycket bättre" kommer tillbaka med ny omgång och det programmet är gillar jag. Det är så mysigt att sätta sig tillrätta i soffan med nåt gott att dricka och lite tilltugg och bara föras med av denna serien som jag alltid har gillat. Då kom jag på att jag skulle skriva en biografi över huvudpersonen John Nettles, så nu är han veckans biografiperson.  

 

  

John Nettles föddes 11 oktober 1943 i St Austell, Cornwall. Han är en brittisk skådespelare och författare. Han är mest känd för  rollen som detektiven Bergerac i den brittiska TV-serien med samma namn, och på senare år för rollen som kommissarie Barnaby i Morden i Midsomer. Han har studerat historia och filosofi vid universitetet i Southampton och hoppades bli lärare. Även när han gick på universitetet så upptäcktes att han var duktig på att agera så han spelade små roller i Royal Court Theatre produktioner. Han lämnade sen skolan för att satsa på en karriär inom teatern och blev medlem av Royal Shakespear Company i Straford-upon-Avon. 

 

 

 

 

   

 


När John Nettles var sju år gammal fick han veta att hans biologiska mor var en romersk-katolsk irländsk sjuksköterska som hade arbetat i England under andra världskriget. Hon placerades på ett mentalsjukhus efter en illegitim förlossning och dog av tuberkulos vid 28 års ålder. Nettle har aldrig fått reda på vem hans far var men upptäckte att han hade en bror och två systrar. Dom han trodde var hans föräldrar var en snickaren Eric Neattles och hans fru Elsie .  

 

   

Här en bild på John Nettles med sin nuvarande fru Catrhyn Sealey 

 

Han gifte sig med sin första fru Joyce 1966 och dom har en dotter ihop som föddes 1970 och heter Emma. Dom skilde sig 1979. Sen gifte han sig med Catrhyn Sealey i juli 1995 i Evesham, Worcestershire. De bor för närvarande i Pyworthy Devon.


  

Bild på hans motspelare i Morden i Midsomer. Jane Wymark spelar hans fru Joyce Barnaby i serien. Laura Howard spelar hans dotter i serien som Cully Barnaby. Dessa personer känns så självklara till serien och sen får man ju njuta av andra suveräna engelska skådespelare. Klicka här för att läsa om John Nettles liv efter Morden i Midsomer


   

Morden i Midsomer är en brittisk kriminalserie som börjar produceras 1997, jag trodde den var ännu äldre. Serien handlar om mord som begås i det fiktiva grevskapet Midsomer i England. De fem första filmerna är baserade på Caroline Grahams romaner om kriminalkommissarie (ungefär motsvarande orginalet Detective Chief Inspector) Tom Barnaby, i TV- serien spelad av John Nettles. Alla följande filmer är originalmanus av olika manusförfattare. 95 avsnitt har hittills sänts i serien. Musiken är skapad av Jim Parker.


 


Här hör man hela stycket till serien som är komponerat av Jim Parker. Det är verkligen en passande låt till serien och man önskar att man skrivit den själv...     


Sen kom jag ihåg när jag följde serien Bergerac då jag även tyckte att han var en jättesnygg man...  . Bergerac är en brittisk TV-serie som sändes mellan 1981 och 1991, av Robert Stewart med John Nettles som Terence Alexander mfl.Serien handlar om Jim Bergerack, en nykter alkoholist och ett stenhårt proffs som går sin egen väg. Bergeracs arbetsfelt är effektfullt: en solig semesterö, Jersey, ett skatteparadis för miljonärer, med en fläkt av England och lite franska kryddor. Där finns det också brott, och Bergeracs utredningar för honom till strandcaéer, herrgårdar belägna på höga klippor och avsides belägna vikar. Jim Bergerac blev känd för att åka omkring i en vinröd Triumph 1800 Roaster av 1947 års modell. Den ovanliga bilen blev ett av seriens mest kända signum. Nu känner jag för att se om den serien. 

  

 

Klicka här för att komma in på Tradera där dom just nu säljer 4 dvd (säsong 3) av serien Bergerac för 299 kr 

 


Klicka här för att se John Nettles  Filmography. Det ser ut som han mest varit med i Tv-serier.

 

Av Malin wiper - 14 oktober 2013 08:00

  

Denna stol köpte vi för 75 kr på Sam Hjälp för ett tag sen och den står nu i sovrummet och lyser upp. Den är lite mer grön i färgen än vad som jag kunde få fram. Det är ett fantastiskt hantverk i stolen och tyget ser lite metalliskt ut. 

 

         

  

Under sitter en bricka som är till för att dra ut och sätta i nästa stol osv. Den är en offentlig möbel och man önskar man hade ytterligare en som man kunde sätta ihop denna med. då skulle jag ställa dom i "Likörhörnan" så dom lyser upp och så folk får sitta bekvämt. Risken är väl att jag får byta ut allt då för dom är så tjusiga så allt annat bleknar bort...   Min man har gått igenom stolen och säger att det verkligen är ett fint hantverk. Han håller på att försöka tyda signaturen under så vi får reda på vem som designat stolen. 

  

 

Under stolen sitter denna etikett. Klicka här för att läsa om möbelfabrikens historia som spänner från 1903-1990-talet då dom tillverkade möbler till bland annat riksdagshuset. Deras möbler kallas för "Möblernas Rolls-Royce" så vi har tydligen gjort ett riktigt fynd. Stolen vi köpte är verkligen snyggt formad och så rejält tillverkad. Stolen ser nästan ut som ny  så man undrar vart den stått. Klicka här för att komma in på en sida där dom vill ha tillbaka möbler  som skall stå på museum senare men vi har ju bara en och dom vill nog ha komplett uppsättning. Jag såg direkt att det var nåt speciellt med stolen.

  

 

AB Klaessons Möbelfabrik går under namnet "Företaget som möblerade världen". Klicka här för att läsa lite mer ang detta. Jag har letat efter pris på denna karmstol men inte hittat nåt så jag skall leka detektiv och se om jag får fram nåt. Klicka här för att se gamla bilder från möbelfabriken. Klicka här för att se vad det står i författarbloggen ang Klaessons  

 

    

Nu har jag hittat samma stol på nätet men i annat tyg den går under namnet "Karmstol Klaessons klassiker". Klicka här för att komma in på sidan.  

 

      

Det såg ungefär ut så här förut. Bilden är lite gammal så hyllan är halvfull. Visar efterbild senare. 

  

 

I går hade min man fullt upp för han håller på att möblera om på sitt kontor/gästrum. Eftersom han håller på med datorer (hobby) så behöver han en arbetsplats så vi har köpt ett bord på IKEA som han satt upp men då fick vi ta bort en hög hylla (ovan) som det nu inte finns nån plats för. Det är bra att ha en man som kan fixa datorn när det blir nåt fel. Hyllan ställer vi i källaren  för att förvara pärmar och annat i. Det är kaos i rummet nu så jag hoppas han får till det till på onsdag då jag har "Tjejkväll"...   annars får jag dra för draperiet...   . Vi var inne hela dan i går eftersom jag städade och det tar tid när man måste vila mellan momenten. 

  

 

 

 

 

Favorit i repris med Bee Gees "Technicolor dreams" Den hörde jag första gången på dåvarande "Spraydio" där jag var medlem och hade egen sida. Den sidan har varit nedlagd länge nu och där träffade jag många av mina nätvänner i början. Spraydio var en kombinerad webbradiostation och community som startades av IT-företaget Spray i oktober 1999. Användarna kunde lyssna på musik i 12 kanaler med olika inriktningar samt diskutera och önska musik i communityt. Alla forum, kanaler och tjänster stängdes den 1 april 2009

 

 

 Klicka här för att komma in på Bee Gee:s  hemsida. Tyvärr finns bara Barry Gibb kvar i livet av från början 3 bröder. Klicka här för att läsa den svenska texten till låten. Klicka här för att komma in på en sida som heter Technicolor. Jag gillade verkligen färgerna i dessa filmer. Klicka här för att se en Technicolor filmkamera.     

 

   

Av Malin wiper - 13 oktober 2013 08:00

  

I går var det helt underbart ute men det var svårt att fota för det var för solgassigt. Vi kom upp rätt sent men eftersom jag börjar bli så pass bra från förkylningen så längtar man ut. Lika bra att promenera och njuta i den ovanligt vackra hösten. Det var så varmt att man kunde gå i en tunn jacka i går. Snart får fiken ställa ut utemöblerna igen...  Det blir kanske ingen riktig vinter med snö i år. Vissa år har det kommit snö i oktober och varit jättekallt. I dag är det städning som gäller för vi ligger efter och det är jättedammigt. Min man skall passa på att tvätta några fönster också medans vädret är så fint.   


  

Vi gick ner till Ritz först innan vi promenerade vidare. Vi testade deras glutenfria godbit som visade sig vara en höjdare som gjorde gommen lycklig. Om jag fick leva om mitt liv så skulle jag vilja driva ett litet café, jag har så många idéer och jag älskar cafévärlden. Jag skulle vilja fika mig igenom hela Sverige...   och sen skriva en Caféresebok. Fast först måste jag banta ner mig så man kan äta upp sig...    Njutbart klipp.Klicka här om ni vill ha mer chokladnjutning. För mer njutning klicka här 

  

  

Här ser ni den gulliga tjejen som hittade på att jag skulle vara testpilot för deras nya sockerfria kaka. Jag skulle även hitta på ett namn på kakan men dom har inte bestämt sig än så jag skall återkomma till veckan. Ni har tid på er att gissa vad dom väljer. Klicka här för att komma in på tävlingsinlägget.


  

Man kan hitta vadsomhelst när man är ute och promerar. Jag har sett skjortor och andra kläder som hängt på buskar, en barnstol på en gräsmatta, skor på ett elskåp, mössa i parkdel, cyklar och mycket mer. 

 

  

Här ser ni huset där Butik Ingelund låg men nu är det igenbommat  tyvärr. Det var lite mer livat därnere vid ingelund då.   


    


    


  

 


Av Malin wiper - 12 oktober 2013 09:00

  

 

Min man och jag gick förbi Acleja Blomsterhandel Interflora Fresh i går och då kom jag på att jag kunde gå in och fota Christian som driver butiken. Han hade gått med på att bli min fjärde glasögonmodell. Han är en fin och trevlig kille som är en blomsterkonstnär ut i fingerspetsarna.  Inte undra på att hans butik blev en Interflora Fresh butik för ett tag sen.  

 

    

Klicka här för att se vart jag hittat bilden på dessa glasögonfodral   

 

  

Han säger att han haft sina glasögon rätt många år men dom passar honom och är snygga. I ljuset är dom lite nogautfärgad metallic. Just nu är allt modernt för det finns så många olika bågar och även en revival på 70-80-talsbågar.  

   

  

Christian har haft glasögon i 20 år och är närsynt. 

  

 

   

 

 

  

Christian höll just på att binda ihop en hög fin bukett.   

 

  

Hans modell är lite smal och avlång.  

 


Här har vi en hel hög med glasögonprydda män...  Elvis Costello and Mumford & Sons

 

 

 

 

 

  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se