Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2013

Av Malin wiper - 7 oktober 2013 09:00

 

osa Bandet 2013  


Det är inte klokt vad många som drabbas av cancer. Såg skådespelerskan Regina Lund i tv i går  och man får en inblick i hur hemsk denna cellgiftsbehandling är. Christine Meltzer har ju gått igenom samma sak. Vi har en person i vår närhet som just nu går igenom en av flera cellgiftsbehandlingar och vi känner oro än om personen tycks klara detta rätt bra. Min son miste sin pappa i cancer 8 februari 2012, och det gör ont än och känns väldigt tomt, jag är så ledsen att min son mist sin pappa alldeles för tidigt. Min svärfar dog också i cancer för 16 år sedan i dagarna. Han blev 74 år. En av mina ungdomsväninnor dog i cancer endast 40 år gammal, hon var gift och hade två små döttrar. Jag kom ihåg när åkte för att överraska henne efter många år då jag bott långt ifrån henne. En man öppnade dörren som visade sig vara hennes svärfar och talade om att hon dött. Det kom som en chock eftersom jag pratade med henne några månader tidigare. Jag har aldrig tyckt att tiden läkar alla sår. 

 

    

Klicka här för att komma in på cancerfondens hemsida.  Under min livstid så kommer inte cancern att besegras men många fler överlever numera och det känns hoppfullt, tack och lov för forskning och förebyggande som jag fick en kommentar om. Det verkar inte bara vara arv och miljö som påverkar eftersom många inte har några förut i släkten som haft cancer men ändå drabbats. Klicka här för att läsa om cancer. 

 

   

Min son och hans pappa på 70-talet.   


Arne hade sån livslust och var en äventyrare som in i det längsta planerade saker, han hade nyss köpte ett nytt hus på landet och hade många saker på gång.  

  

             

 

           

Min sons pappa och min man när han och sonen var hit. En dag beökte vi A6 köpcentrum i Jönköping. Den dan besökte vi även Tändsticksmuseet och många andra ställen och var ut och åt. Det var en jättefin och lyckad dag som sitter i vårt minne. Mr T och Arne kom jättebra överens och gillade varandra.  Jag hade väldigt svårt för att skriva detta inlägg...   

 

Regina Lund med Rainbow Star. Klicka här för att höra en låt som jag tror är hennes nya. Hon är väldigt andlig av sig och håller på med både healing och annat. Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Klicka här för att läsa om henne. Klicka här för att komma in på min vän Kristinas blogg. Hon håller på med healing och har en naturlig fallenhet för detta. Jag har själv fått healing av henne flera gånger med bra resultat. Hoppas ni får en  fin början på den nya veckan. Själv väntar jag bara på att förkylningen skall släppa så jag kan gå ut och promenera igen, men det finns som sagt värre än en förkylning än om en sån också kan vara hotfull i sin värsta skepnad. 

      

Av Malin wiper - 6 oktober 2013 16:00


Förskrivet tidsinställt inlägg.

  Detta är ett musik och videotips från min son Charlie. Capital Cities med "Safe and Sound" musiken går an men jag gillar videon mer som har många häftiga inslag och är lite filmiskt med dans och allt är komponerat så snyggt. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Klicka här för att komma in på deras facebook 

 

     

 

 

 

 


Capital Cities är en amerikansk indie pop duo från Los Angeles, Kalifornien som bildades av Ryan Merchant och Sebu Simonska. Deras debut-EP släpptes 7 juni 2011 med singeln Safe and Sound. Efterföljaren hette Kangaroo Court och släpptes 1 maj 2012. 

 

 

 

   

 

  

 


I morse vaknade jag tjock i halsen igen och hade lock för öronen, det kändes som jag hade en diskanthögtalare i öronen. Jag hostar mer och känner mig orkeslös. Min man säger att månaga har denna förkylning och den är seg. Man är inte så sjuk så man behöver ligga i sängen hela tiden men ändå trött och hängig.  Det är så synd för jag skulle ha "Tjejkväll" men fick ställa in och nu får jag nog göra det igen. Jag hade förberett allt som vi skulle pyssla med men det går fler tåg. Sköt om er och ha en fin söndagskväll. 

 

 

        

   

    

Av Malin wiper - 6 oktober 2013 08:00

  

I fredags då jag var lite bättre i förkylningen så åkte vi ut med bilen och hamnade till slut i Jönköping. Vi gick till Malmborgs lilla för att äta en lunchsmörgås. Det var lagomt mycket folk, lugnt och skönt och det passar bra när man inte är i form.


  

Vi tog en caesarsmörgås som består av parmesan, bacon, kyckling, dressing, grönsaker. Jättegott med ett bröd som verkligen passade till som handen i handsken.


     

Det var kanelbullens dag men inte för oss som nu gått upp lite i vikt på grund av för lite motion och  tröstätning. 

  

Vi tog en tur ner till Tändsticksområdet också för att gå på Röda Korsets second hand. Fotade en spegel som såg lite 60-tal ut och helt oförstörd och snygg till tusen. Sen upptäckte jag ett hål på vänster sida och förstod att den även kunde hänga åt andra hållet ex över en byrå. Den trevliga kvinnan hade inte nåt emot att visas i spegelbilden. Det var lugnt och skönt därinne och inte så mycket folk när vi var där.   


  

Så här såg en del tidningsställ ut när jag var barn och mina föräldrar hade ett liknande. Detta ville dom ha 200 kr för och det såg fräscht och välskött ut. Klicka här för att se andra gamla snygga tidningsställ.  


  

Sen såg min man denna resväska som var av en gammal modell och väldigt väl bibehållen och kostade 250 kr. Jag söker själv en sån väska för att göra en stol eller fotölj av men denna var lite för stor så den blir i så fall en dubbelsits. Klicka här för att se exempel på vad man kan göra av en gammal resväska. Fast det är nog inte det lättaste att tillverka en sån. 


  

Jag köpte denna poncho som bara kostade 45 kr och hade en luva. Skönt att ha på sig när man är lite frusen hemma en vinterdag eller att sitta och kura i till en måbra film. Den känns lite mer som ett plagg eftersom den har ärmhål och inte öppen hela vägen på sidorna.   

 

Här passar det bra med lite Mexikanskt med Lila Downs som jag haft inne i min blogg förut. Hon är en mexikansk-amerikansk vis- och operasångerska som även komponerar sin egen musik. Hon födders 1968 i Oaxca i Mexiko. Hon kan sjunga på flera inhemska språk från Mexiko. Hon har bland annat turnerat runt i USA med gruppen Grateful Dead. Hon är mest känd i Sverige för att ha medverkat i filmen Frida som jag själv sett några gånger och är en höjdare, hela filmen är som en vacker tavla bildmässigt.  Den filmen handlar om konstnären Frida Kahlos liv med Diego Rivera. Klicka här för att komma in på hennes hemsida.


 

Denna stickade värmekrage köpte jag för några månader sedan på Kapp Ahl för 20 kr hade kostat 249 kr. Dom sålde ut en massa halsdukar och sjalar mm. Denna blir bra att ha en kall dag under en jacka, har inte hunnit testa än eftersom dom sålde ut det stickade på våren.  


  

Utanför Second hand stod denna fina hund och gnällde lite...  och ännu värre när jag försökte fota.


    

En gammal klocka låg så fint i en foltöj. Sen tog det stopp och vi åkte hem och bara vilade men det var skönt att komma ut lite.

        

Av Malin wiper - 5 oktober 2013 14:30

  

Nu är verkligen hösten här och båtarna har gjort sitt för i år och ställts till vila. När min man går till sitt arbete på morgonen så visar termometern flera nollgrader men i helgen skall det bli ända upp till 17-18 grader och solen har inte dragit sig tillbaka på flera dagar. Fast i dag så ser det dimmigt och lite regntungt ut. Jag kände mig bättre i går så vi åkte ut med bilen men i dag så fort jag klädde på mig och försökte gå ut så tappade jag orken helt och svetten började rinna. Kollade febern och den var lite förhöjd och jag har lärt mig att lyssna på kroppens signaler.


  

Ett gammalt hus har fått stå kvar på nåder inklämt bland två modernare hyreshus. Det såg väldigt märkligt ut och det känns som det är nån som vägrat att flytta och ge plats för nya hus.  Det känns tragiskt för huset var så fint och borde ha fått andra hus till grannar istället. Foto jag tog för ett tag sen i Jönköping när vi åkte omkring och kollade. 

 

 

 

                           

 

  

Nedan förskrivet inlägg som jag tog till eftersom jag inte har nåt särskilt att skriva om. 

  

  

Jag har skrivit förut att jag köpte ett litet sidobord för 40 kr på second hand som vi ställt bredvid bäddsoffan i dator/gästrummet. Klicka här för att komma in på det inlägget. Min man klistrade på en matta som vi köpte på vårt Syntema. Vi satt lampa på bordet som också är ett second hand fynd. Sen tyckte jag att det såg lite för tomt ut på bordet  så jag satt dit lite mer saker som ni ser nedan.  


  

Nu känns bordet komplett. Köpte en fotoram på second hand för 10 kr som var helt intakt med svart plåtram. Drog ut ett foto på min man och min son till ramen. Ställde dit en liten blom- och ljusgrupp som jag köpte på Acleja Blomsterhandel för ett tag sen. Den skulle jag ha på vardagsrumsbordet egentligen men den var lite för liten så den passade bättre på detta bord. Det följde med en bricka till sidobordet som man placerade under och där har jag lagt olika kataloger.  Det enda som är lite dyrare på bordet är gruppen. Kostnad: bord 40, lampa 60 (nypris ca 800 kr, touch funktion), ram 10, matta 20= 130 kr. Det är riktigt roligt att få tag på fynd och göra nåt av det, ingen lyx men helt okay för oss som inte har samma inkomster längre. Huvudsaken är att man trivs och har mysigt och det kan man åstakomma med små medel. 

 

     

Köpte ett likadant fat men större på Acleja för att ha på rumsbordet och på det lite second hand utsmyckningar. En vas för 15 kr, ett keramikhjärta 10 kr, två lökliknande utsmyckningar 5 kr/st = 35 kr . Fatet kom jag inte ihåg vad det kostade. När det kommer lite blommor i vasen så ser det bättre ut. Sen kan man bara byta ut grejerna när man känner för det.  


Compact living möbel med två funktioner. Klicka här för att komma in på bloggen "Kvadratsmart"   

  

 

Tillägg:

 

Ha en njutningsfull kväll...    

 

   

Av Malin wiper - 5 oktober 2013 09:00

    


  


Jag har läst klart Kim Anderssons bok "Felbehandlad ung man i sina bästa år". Det är ett skakande dokument över vad som kan hända en människa i en utsatt situation när allt går fel. Boken var lagom lång för att jag skulle kunna hålla isär allt och den var väldigt välskriven. Trots det allvarliga ämnet så hade han en komisk touch på många situtioner. Man blir alldeles anfådd när man ser hur det kan gå  när man stångar sig blodig för att få hjälp och inte blir betrodd trots  tydliga indikationer. Jag har själv både blivit felbehandlad och fått fel diagnoser några gånger som fått konsekvenser  så jag kan sätta mig in i lite men det Kim och hans familj har varit utsatta för är rena tortyren i jämförelse. 

 

 

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittat denna bild av en lampa i form av en bok    

 

    

 

 

Jag är så imponerad av Kims styrka och att han gjort nåt av det han upplevt för att dela med sig till oss andra. Såna här saker bör komma fram i ljuset så det  förhoppningsvis sker förändringar. Jag blev så fängslad av boken så jag läste färdigt den på fem dagar men har inte hunnit skriva nån recension förrens nu. Min man har skrivit en sån bra recension om boken i min blogg som jag också skriver under på. Klicka här för att komma in på det inlägget. Det värsta är att detta inte hade behöva hända om det funkat som det skulle i vårdkedjan. Som min man säger så får man en klump i magen när man läser boken och man känner sig rädd för att söka vård i första taget. Kim är även en suverän föredragshållare och han har varit i tv och på radio några gånger. Det är bra att han har förmågan att delge erfarenheterna  till andra. 

 

  

 

 

 


Kim på sin bokrealease i Museiföreningens "Magnisa stuga"

 

 

 

 

 

   

 

Klicka här för att komma in på Kim Anderssons hemsida. Klicka här för att komma in på hans facebook. Klicka här för att se vad jag skrev när jag var på hans bokrelease. 

 

  

  

 

Njutbart klipp. 

 

 

 

   

Av Malin wiper - 4 oktober 2013 16:15

    

Detta inlägg är inte färskt utan handlar om när vi var  till  Jönköping för ett tag sen och besökte en park som ligger på Munkplan. Det är en liten vacker oas där man kan slå sig ner och njuta mellan välskötta häckar och ta del av en vattenfylld  damm  sommartid där en staty huserar som heter "Hermes och Pan" skapad av Axel Wallenberg som föddes 1898 i Nässjö och dog 1996 i Danderyd. Han var en svensk skulptör. Klicka här för att läsa mer om honom. Jag har som ni förstår inte mycket att skriva om eftersom jag inte varit utanför dörren på ett tag så jag använde mig av detta förskrivna inlägg men la till lite.   

 

 

                            

Klicka här för att se hur dammen och skulpturen ser ut på sommaren. Parken finns att se på Munkplan. Klicka här för att läsa om historien över Munkplan. Förr var det mer aktivitet i denna park. Klicka här för att se vad jag skrev om skulpturen i maj 2011


  

Här ser man hur stor dammen är. Den har ett fint vattenspel sommartid.       


    

Det sprakade av höstfärger rena rama explosionen av rött. Jag gick omkring där och bara slappnade av och trots att trafiken hördes bara ett stenkast därifrån så var det som om parken uppslukade en och lugnet bara omslöt ens svala höstkropp. 

 

       

 

  

Det finns massor av bänkar i dom häckomslutna platserna så vill man vara ifred och ex läsa eller bara koppla av så finns den möjligheten. Tyvärr har jag aldrig sett nån som suttit där så nästa sommar skall jag åka dit en dag då det är parkväder och kolla upp. Nästa gång vi åker till Jönköping så skall jag ta med mig ett underlägg och sätta mig där och njuta och koppla av en stund. 

 

  

Helt plötsligt dök denna märkliga figur upp bakom spaljen...  Hon såg ju glad ut i alla fall.    


 

Förkylningen har gått  upp och ner och man känner sig lite bättre ibland men sen börjar man nysa igen, hosta och snora men det värsta är att den för med sig en förlamande trötthet. Fast nu känns det ändå som jag är lite piggare och febern har gått ner så jag längtade efter att gå utanför dörren och det blev av efter att min man slutat arbetet i dag, det skriver jag om senare. Tusen tack för era fina och omtänksamma kommentarer. Ni är guld värda kära bloggläsare   .  Ha en skön fredagskväll 

 

 
Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se