Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2013

Av Malin wiper - 20 oktober 2013 10:30

  

Denna bil kom utrullande från en gård i fredags. Härligt att se dom gamla godingarna fortfarande men det är ju också en varm vacker höst. Fast nu ser det tunnt ut med löv på träden och dom sjunger på sista versen. I dag vaknade vi inte förrens 10.00 och det såg så blött ut ute så det hade nog regnat på natten.


  

I fredags orkade vi inte fixa lunch så vi gick till vår eminenta Spis Restaurang. Det var ett tag sen vi var dit sist. Sen är det ju härligt att gå ut och äta emellanåt. Man blir så väl mottagen på denna restaurang där ägarna och dom andra går runt och ser så gästerna har det bra.  


  

Två fräscha goda sallader på salladsbordet. Allt är lagat med omsorg och känsla.  


Jag tog vatten till maten och min man lingondricka. Denna fredag hade dom även after work.


  

Vi valde långlagad (i ungnen mellan 5-10 timmar med lägre temp) fläskytterfile som var så mör och god så man fick gåshud. Såsen till detta var en höjdare med många goda smaker som gifte sig med köttet. Tillbehören stekta små potatiskulor och ungsrostade rotsaker...  Som jag skrivit förut så försöker dom bara ha närproducerade råvaror och inga halvfabrikat. Det känns verkligen när maten är gjord från grunden.  


Här pratar min man med krögaren (ägaren) om långkokt kött för min man är intresserad av sånt och fick lite tips. Nu har Mr T köpt hem ett kött och skall långkoka det i ugnen. Han har gjort det förut men med ett annat kött.


  

Efterråt blev det jättegott kaffe med en njutbar hembakad kaka.  

 

I dag skall vi städa lite och jag har lite pappersarbete som kommer att ta tid. En promenad kommer jag också att lägga in i schemat. Hoppas ni alla har en skön söndag. 

 

 

Här kommer min sons nya musikvideo som som jag tycker är jättevacker med dom tjusiga höstbilderna till.. Just nu håller han på med ett lite större projekt som även inbegriper en kvinnlig musiker han känt i många år.  Han komponerar i ett musikprogram men kan själv spela dom flesta intrument. Han började spela fiol när han var 10 år och har varit med i två symphoniorkestrar tills han var 20 år.  

 

     

 

 

 

 #Spis #Krögaren #Musikvideo

Av Malin wiper - 19 oktober 2013 16:00

  

När jag ändå var inne på Salong Hon & Han Frisör Interiör för att köpa pris till gissningstävlingen så fotade jag lite. Dom har ändrat om helt. Där dom förut hade friseringen har dom nu sin lilla fina butik med inredning. Nu har dom friseringen lite längre in i lokalen men jag kunde inte fota nu eftersom det var folk där.  


  

Dom har jättefina saker så det är kul att gå och botanisera där


    

På en björkstamm hänger olika burar som man kan dekorera inne i. Dom har gjort det så fantasifullt. 

  

En vägg full med kul saker


  

Här har dom fixat en hylla med tidningar man kan läsa medans man väntar och under har dom satt en hylla där dom har en tillbringare med vatten om man blir törstig

  

Urläcker 50-talssoffa 


  

Helt nya produkter som dom satt vid kassan så snyggt. Sandra är inte bara en bra frisör utan har en förmåga att förnya sin salong. 

 

Forever autumn med Moody Blues. The Moody Blues är en brittisk progressiv musikgrupp som bildades 1964 i Birmingham. Dom började som R&B-grupp, men kom snabbt över på den progressiva och elektriska banan. Under senare delen av 1960-talet experimenterade gruppen mycket med sina låtar, man lade till elektroniska svajljud mm. Detta fick man dock minska på då låtarna blev svåra att framföra live.  

 

 

Av Malin wiper - 19 oktober 2013 08:00

  

Fick detta fina kort från Helena som var med på "Tjejkvällen" Hon är för gullig...  Hon tackade och tyckte det hade varit så roligt. Det är så kul att en yngre tjej också vill vara med så vi blir lite blandade åldrar. Hon har arbetat hos sin mamma på fd Mimmis Magasin men nu skall hon ev börja studera. Hon har en färg och formkänsla som gör att hon dekorerade så fint på butiken. Hon har även en fantastisk handstil och då kan man skriva snygga skyltar.  

 

Dom andra har också hört av sig och jag är så glad att jag fått så fina vänner. I november blir det dags för nästa "Tjejkväll".   

 

  

Jag har fotat denna park förut men inte på hösten. Parken har blivit så fin och det finns bänkar och andra sittplatser lite överallt. Parken heter "Linnarparken" ? (lite osäker). Preem som ligger ovanför parken och det är så fin utsikt uppifrån. 

 

  

Ett rött inslag som snart är ett minne blott  

   

   

    

     

En sköldpaddeskulptur som inte fanns där i somras.  

 

  

Sökte efter ett sköldpaddsklipp på Youtube och då dök denna gamla grupp upp... The Turtles med låten "So happy together". Klicka här för att komma in på deras hemsida. Alla gamla låtar brukar användas i reklamsyfte numera så det skulle inte förvåna mig om man hör denna snart också.  

 

The Turtles var en amerikansk popgrupp som bildades 1965 i Los Angeles, Kalifornien av Mark Volman och Howard Kaylan. Kaylan hade redan 1963 bildat ett surfrockband bestående av några musiker som hette The Crossfires vilka ombildades till The Turtles. The Turtles spelade en lätt och fri typ av pop som i efterhand har kallats "sunshine pop". Voman och Kaylan var stommen i gruppen, medan övriga musiker varierade ganska kraftigt under gruppens existens. Den ende medlemmen förutom de två som var med från början var gitarristen Al Nichol. Från 1966-69 var John Barbata gruppens trumslagare. Han blev senare medlem i Jefferson Airplane 

 

   

 

  

När jag ville fota min man vid denna björk så sa han: Detta blev både björk "häng" och mag "häng"...  

 

   

Såg en tjusig bil utefter vägen på en parkering och det stod "Plaza" på sidan  

 

      

    

Jag lånade tre filmer på Biblioteket. Vi får hyra filmer gratis men så är det inte överallt i landet. Min bloggvän Annelie sa att dom får betala 20 kr/film...  där hon bor.   

 

  

   

Av Malin wiper - 18 oktober 2013 15:00Här sitter min man och skall dra en vinnare.

 

 

 

 

Grattis Petra! Du vann andra priset

 

  


   

Kökshandduk och servetter från Salong Hon & Han Frisör Interiör.

 

 

            
  


En fanfar till andrapristagaren
 

Av Malin wiper - 18 oktober 2013 14:00

 


  


Här kommer svaret på vad Ritz Konditori valde för namn (mina förslag) på den sockerfria kakan: 


  


 


På förmiddagen fick jag äntligen in en förstapris vinnare och det var Foto Stationen som gissade rätt : Dubbelbit. Grattis till er...  

 

  

 

 

 

 

 


  

Detta är förstapriset: En skylt att hänga i sin lägenhet eller annat ställe. Den är i plåt och 49 cm lång och 9 cm bred, det är samma text på andra sidan så man kan få pilen åt andra hållet också. Mejla adressen till mig på:  wiperium@hotmail.com så jag kan skicka priset. Skylten är köpt hos Salong Hon & Han Frisör Interiör.

 

 

 

 

 

 


  

Jag har själv en likadan som ni ser här i min "Filmhall".

 

 

 

 

 

Eftersom jag inte fått in nåt fler rätt svar så kommer jag att lotta ut andra priset genom att skriva era namn på lappar och filma min man när han drar en andrapristagare. Detta sker så fort som möjligt i dag så håll ögonen öppna...  

 

  

 

 

 

 


   

Detta är priset till den som blir andra pristagare. En kökshandduk med fredsmärken på och ett paket med fina servetter. Jag har köpt detta hos Salong Hon & Han Frisör Interiör.

 

 

Detta är dom gissat och  kommer att vara med i utlottningen:

 

  

 

Maya

 

Helga

 

Petra

 

-Nena-


Nenas dotter


TjockMorsan


Skrivmoster


Sanna


TantGlad

 

Rebecka

 

 

 

 

   

 

   

 

 

Tack för att ni velat vara med i min tävling....   

 

               


 

 En fanfar till vinnaren.

 

  Av Malin wiper - 18 oktober 2013 09:00

    

Nu är det slut på utesittardagarna än om det inte är så kallt än. Vi har haft 7 grader varmt några dagar så klär man på sig ordentligt så går det ju att sitta ute och fika. Kom ihåg när jag växte upp då åkte man ut på utflykt i naturen året om med matsäck. Det fanns inga mobiler som störde och datorer var inte påtänkta än. Det är lite regntungt ute men i dag skall jag börja promenera igen och inte avbryta efter 14 dagar utan ha ett mål fram till jul först och främst att stärka kroppen och själen. I dag går jag nog till biblioteket och ser om dom har fått in några nya filmer. Det är en rätt lagom promenad så här i början.   

 

    

Ni har fram till 14.00 på er att vara med i min gissningstävling ang kakan som döpts av Ritz Konditori där dom använt ett av mina förslag. Klicka här för att komma in på tävlingsinlägget

 

  

Bob Dylan med "Rainy Day Woman"     

 

 

   

 

Av Malin wiper - 17 oktober 2013 16:00

 

Funny animals  om man ändå var smidig som en katt  

 

Tänk att ibland skall det jäklas och det gjorde det förut i dag. jag satt vid laptopen och skulle stiga upp och hade kameran i handen, om jag hade stigit upp som en "normal" person och inte slängt mig upp hade inget hänt. Nu gick det för snabbt och jag fastnade med foten i laddningssladden till datorn och då öppnades handen och kameran åkte iväg likt en projektil. Den flög iväg in mot hallen och hamnade på displayern till följd av att den sprack...  . Dessutom hade jag dragit med mig laptopen så den hängde farligt nära kanten men jag hann rädda den...  så ibland är det bra att vara snabb. Detta är så typiskt eftersom jag håller på att spara pengar och kan inte ta nån avbetalning just nu. Dessutom hade jag kunnat skada mig rejält med ett platt fall...  men lyckades räta upp mig. 

 

 

Safa 

 

Tur att man har en händig man för nu har han tagit reda på om man kan byta displayern och det går tydligen och kostar 135 kr. Nu kan jag inte fota på ett tag för han har öppnat kameran för att få tag på nr på displayern och sen skall vi skicka efter en. Visserligen har jag kamera i mobilen men den är inte lika bra. Min man har en 3D kamera som han fått av min son så vill jag kan jag använda den (går att fota som vanligt)  men jag känner mig lite utmattad...  Min man sa nu att det tar en hel vecka att få displayern så om jag vill kan han sätta ihop kameran igen så kan jag fota även om den är sprucken.  Det finns värre saker men jag måste få klaga lite...    


  

Glömde visa att jag fick såna här fina goda kex av Maj-Britt (som hon bakat)  på "Tjejkvällen". Dom var jättegoda även utan pålägg. Min man åt 3 st på raken...  

 Denna låt passar bra nu...  The Beatles med "I`m so tired". Fast skönt trött och jag har just nu en filmtittardag. Jag önskar er en fin dag och kväll...  

 

   

 

 

I morgon kl 14.00 så avgörs gissningstävlingen ang kakan som Ritz döpt. Klicka här för att komma in på inlägget.

Av Malin wiper - 17 oktober 2013 10:00

  

Vi hade jättekul på "Tjejkvällen i går. Jag satt en inplastad affisch på ytterdörren med två bilder från förra tjejträffen. Nu var vi ytterligare en person med för jag bjöd in Inger också. Vi började 17.00 och den den sista gick strax efter 21.00 Tiden rusade iväg och vi hade nog avhandlat alla ämnen...  innan kvällen var slut. Eftersom endast tjejer och kvinnor var tillåtna denna kväll så slängde jag ut min man...  . Nej! så farligt var det inte utan han hade en jätteintressant kväll på Bäckalyckan där det hölls föredrag av två bröder.    

  

Här ser ni menyn och även vilka som var med. Mimmi hade inte möjlighet att komma i går.  


  

Jag fick denna fina blomma av Inger som hon satt i en rolig burk...                          

Av A-G ochMaj-Britt fick jag denna  blomma...  


  

Sen fick jag en  blommande kaktus av Barbro..  


  

Jag hade bakat Skrivmosters Slåihopkaka som alla tyckte var jättegod och till den lite grädde.   


 

Jag hade även bakat en päronkaka med mandel och sen hade jag gjort två sorters snittar. Sesamtilltugget som jag skulle göra till drickat efterråt blev helt misslyckat så det var tur att jag hade både godis och blandade nötter. Man skall aldrig göra nåt nytt i sista minuten utan testa innan.  


  

Vi gick sen och satt oss i soffdelen och pratade och drack olika slags drycker med tilltugg. Här finns inte Helene med för hon fick ett samtal.

  


           


Maj-Britt tog en bild på mig men jag ändrar min hela tiden och fick en tråkig min  så jag gjorde ett montage istället   Vi satt inte nåt i "Likörhörnan" denna gång för vi var för många för att kunna rymas.


    

Jag hade en liten gissningstävling också. Dom fick gissa på summan i denna burk där det låg enkronor och några andra mynt. Det var 144 st och Helena kom närmast och sen Barbro. Dom vann då ett pris och fick välja mellan några olika saker. Jag glömde helt bort att jag skulle ta några bilder på Helena till veckans "glasögonmodell"...   

 

     

Här sitter Inger och skiver sin gissning. Nästa gång skall jag vara mer noggrann när jag fotar och testa lite före. 

        

John Lennon med den härligt tidlösa "Woman"

 

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se