Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2013

Klaessons Möbler i Fjugesta....

Av Malin wiper - 14 oktober 2013 08:00

  

Denna stol köpte vi för 75 kr på Sam Hjälp för ett tag sen och den står nu i sovrummet och lyser upp. Den är lite mer grön i färgen än vad som jag kunde få fram. Det är ett fantastiskt hantverk i stolen och tyget ser lite metalliskt ut. 

 

         

  

Under sitter en bricka som är till för att dra ut och sätta i nästa stol osv. Den är en offentlig möbel och man önskar man hade ytterligare en som man kunde sätta ihop denna med. då skulle jag ställa dom i "Likörhörnan" så dom lyser upp och så folk får sitta bekvämt. Risken är väl att jag får byta ut allt då för dom är så tjusiga så allt annat bleknar bort...   Min man har gått igenom stolen och säger att det verkligen är ett fint hantverk. Han håller på att försöka tyda signaturen under så vi får reda på vem som designat stolen. 

  

 

Under stolen sitter denna etikett. Klicka här för att läsa om möbelfabrikens historia som spänner från 1903-1990-talet då dom tillverkade möbler till bland annat riksdagshuset. Deras möbler kallas för "Möblernas Rolls-Royce" så vi har tydligen gjort ett riktigt fynd. Stolen vi köpte är verkligen snyggt formad och så rejält tillverkad. Stolen ser nästan ut som ny  så man undrar vart den stått. Klicka här för att komma in på en sida där dom vill ha tillbaka möbler  som skall stå på museum senare men vi har ju bara en och dom vill nog ha komplett uppsättning. Jag såg direkt att det var nåt speciellt med stolen.

  

 

AB Klaessons Möbelfabrik går under namnet "Företaget som möblerade världen". Klicka här för att läsa lite mer ang detta. Jag har letat efter pris på denna karmstol men inte hittat nåt så jag skall leka detektiv och se om jag får fram nåt. Klicka här för att se gamla bilder från möbelfabriken. Klicka här för att se vad det står i författarbloggen ang Klaessons  

 

    

Nu har jag hittat samma stol på nätet men i annat tyg den går under namnet "Karmstol Klaessons klassiker". Klicka här för att komma in på sidan.  

 

      

Det såg ungefär ut så här förut. Bilden är lite gammal så hyllan är halvfull. Visar efterbild senare. 

  

 

I går hade min man fullt upp för han håller på att möblera om på sitt kontor/gästrum. Eftersom han håller på med datorer (hobby) så behöver han en arbetsplats så vi har köpt ett bord på IKEA som han satt upp men då fick vi ta bort en hög hylla (ovan) som det nu inte finns nån plats för. Det är bra att ha en man som kan fixa datorn när det blir nåt fel. Hyllan ställer vi i källaren  för att förvara pärmar och annat i. Det är kaos i rummet nu så jag hoppas han får till det till på onsdag då jag har "Tjejkväll"...   annars får jag dra för draperiet...   . Vi var inne hela dan i går eftersom jag städade och det tar tid när man måste vila mellan momenten. 

  

 

 

 

 

Favorit i repris med Bee Gees "Technicolor dreams" Den hörde jag första gången på dåvarande "Spraydio" där jag var medlem och hade egen sida. Den sidan har varit nedlagd länge nu och där träffade jag många av mina nätvänner i början. Spraydio var en kombinerad webbradiostation och community som startades av IT-företaget Spray i oktober 1999. Användarna kunde lyssna på musik i 12 kanaler med olika inriktningar samt diskutera och önska musik i communityt. Alla forum, kanaler och tjänster stängdes den 1 april 2009

 

 

 Klicka här för att komma in på Bee Gee:s  hemsida. Tyvärr finns bara Barry Gibb kvar i livet av från början 3 bröder. Klicka här för att läsa den svenska texten till låten. Klicka här för att komma in på en sida som heter Technicolor. Jag gillade verkligen färgerna i dessa filmer. Klicka här för att se en Technicolor filmkamera.     

 

   

 
 
Janne

Janne

14 oktober 2013 08:47

Morron ! Gamla möbler håller bättre än nya och har en väldigt bra komgort. Kul ! Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

Malin wiper

14 oktober 2013 08:53

Det har du så rätt i.

Ha en fin måndag
kram

 
skrivmoster

skrivmoster

14 oktober 2013 10:27

Vilken vacker stol till ett sånt pris!! Ni gjorde ett fynd!
Ni fixar och donar och grejar jämt och tänker noga igenom hur det ska vara så det blir så fint och trivsamt. Jag har nog inte samma blick men "en gör så gott en kan" ... Vi tycker att vi är nöjda som det är för tillfället. Sen kommer det ju alltid på nåt ... Ha så trevligt på tjejträffen och tack för inbjudan. Tyvärr är det väl långt att åka på kvällen. Kramar får du!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Malin wiper

14 oktober 2013 11:02

Jag vet inte om jag har nån blick utan tar det som passar in i just vår möblering. Vi har inte haft råd att köpa dyra nya möblemang dom senaste åren så jag blandar in second hand. Du har jättefin blick för möblering. Jag har sett hur ni hade det uppe i norr. Det är inte roligt om alla har lika.

Synd att det är så långt emellan för det skulle vara så kul att ha dig med på "Tjejkväll".

Ha en fin måndag
kramar

 
Helga

Helga

14 oktober 2013 11:01

Riktigt fin stol av bra kvalité. Kul!! Ha en fin vecka...

http://www.helga1.bloggplatsen.se

Malin wiper

14 oktober 2013 11:49

Ja du ibland har man tur. Hajjade till av färgen men det var den som var lite annorlunda på en sån stol.

Ha en fin vecka själv
kramar

 
Ingen bild

Rolf Jansson

6 maj 2016 12:12

Hej - jag heter Rolf Jansson och jag har skrivit en bok om Klaessons Möbler. Stolen är designad av Jack Ränge. Han var arkitekt vid Klaessons från mitten av 1950- till 1990-talet. Jag vill minnas att den stolas har nummer 250 som tillverkningsserie. Det är en av Klaessons paradstolar. Ett verkligt hantverk. Du kans säkert köpa fler på nätet, Blocket, Tradera, jag såg några härmodagen som var till salu. Men då rör det sig inte om 75 kronor - utan från 500 till 1 000 kr. Den här stolen gjordes också till ett lyxhotell i Irak som Saddam Hussein lät byggas. Det var ett monumental skrytbygge i Carra-maror och där just den här stolen fanns i flottaste kongresshallen. Du har gjort ett verkligt fynd!

M v h
Rolf Jansson
Nilsagården
716 92 Fjugesta
0585-260 60.
Boken om Klaessons Möbler tog snabbt slut - men en nyutgåva kommer den 1 juni.

Malin wiper

6 maj 2016 12:58

Hej Rolf!

Vad roligt att du hörde av dig ang detta. Jag förstod att det var nåt visst med denna stol och tyget var mycket lyxigare än på andra jag sett i samma serie. Tack för att jag fick så mycket information ang stolen. Vad kul att du skrivit en bok om Klaessons möbler. Den skall jag kolla efter på nätet.

Jag vill gärna skriva ett inlägg om vad du berättat för mig om stolen och att du även skrivit en bok. Vi har gjort en del fynd genom åren på second hand.

Tusen tack för din kommentar som var jätteintressant

Ha en skön helg i sommarsolen

Vänlig hälsning från
Malin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Lördag 16 mars 14:30

     I dag har vi riktigt kraftigt regnväder så vi tog bussen ner till centrum. Vi har både handlat och kollat upp lite saker. Det var jättelite folk i farten och det brukade det inte vara på helger.      Vi tog oss en fika på Direkten in...

Av Malin wiper - Fredag 15 mars 09:30

  Jag såg en Björktrast häromdan som jag  zoomade in från långt håll     Här har den vänt sig om           Snowy White med Birds Of Paradise. Snowy White har spelat med både Pink Floyd och Thin Lizzy     En annan Björktrast ...

Av Malin wiper - Torsdag 14 mars 10:00

                   Nu öppnar jag ridån för dagen med hopp om att den skall bli som ett varmt kärleksfullt skådespel   Röda Korset i Västerås har modevisning 13 april 13.00-16.00. Det blir både dam, herr och barnkläder som visas. Dessutom har...

Av Malin wiper - Onsdag 13 mars 08:30

  När man fotar mycket så ser man sig mer omkring och jag såg denna skulptur inne på en innegård i ett bostadsområde lite utanför centrum. Skulpturen heter Holger och är skapad av Konstnären Sture Collin                                  St...

Av Malin wiper - Tisdag 12 mars 10:15

 Nationalmuseum Jag såg att Kermikern Lisa Larson har dött och det i en ålder av 92 år. Lisa Larson var en svensk keramiker, hon blev känd för sina många figurer föreställande djur och människor. Återkommande teman i hennes verk var systerskap, mod...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards