Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2011

Av Malin wiper - 7 oktober 2011 08:30


 


Jag som sällan passar i mönstrade kläder hittade ändå en jumper i lite blankt silkigt tyg (stretch)  på Selmas klädbutik häromdan. Annars är det mest randigt och rutigt jag kunnat köpa i mönsterväg men denna var jättefin på och passar under koftor och blusar.  Det är väldigt mycket mönster i år i alla möjliga färger och kombinationer.

 


 


Klicka här för att komma in på Donovans hemsida. Han är en av mina första idoler och jag gillar honom fortfarande. Här sjunger han Catch the wind" till ett animerat klipp.


     


Det har varti ett riktigt busväder med både regn och kraftig blåst. . Jag själv lider inte nåt när vädret är så här utan får då lite annat gjort inomhus. Jag längtar till och med tills snön kommer för jag mår så bra i sånt väder. Fast för mycket skämmer allt som min mamma sa...  


Av Malin wiper - 7 oktober 2011 07:00

 


Jag tänker börja igen med mina förut återkommande inlägg "Önska så spelar jag" fast nu bara en gång i veckan. Jag drog på för mycket förut. Min vän Skrivmoster har på måndagar "Boktips" och på onsdagar gästbloggare och det var en sån bra idé så jag fick lite inspiration. Klicka här för att komma in på hennes inspirerande blogg.


 


Jag kommer att ha dessa inlägg varje fredag och denna gång är det Annelie från Stockaryds Stationscafé som blir först ut. Hon har varit ägare av caféet i ett års tid nu. Hon är född i Sköllersta och har förut arbetat inom vården. Numera är det caféet och hennes webdesignsida som gäller. Från att inte ha hållit på med data alls så har hon gått i många datakurser och det har visats sig att hon har stor fallenhet för detta. Jag  skall själv beställa nåt av henne så småningom.


 


Klicka här för att komma in på hennes hemsida "AH Design webdesign och formgivning". Jag har även den som länk under "Jag rekommenderar" i höger meynrad.


  

Stockaryds fantastiska Stationscafé


Annelie har önskat en låt med Dwight Yoakam och det blev låten "A Thousand miles from nowhere" . Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han föddes 1956 och är en amerikansk sångare, låtskrivare, skådespelare och filmregissör, mest känd för sinn banbrytande countrymusik. Klicka här om ni vill läsa mer om honom. Den bästa versionen var inbäddad så denna får duga.
 


Tack Annelie för att du ville vara med och önska musik i min blogg. Jag önskar dig och alla andra bloggläsare en härlig fredag


Av Malin wiper - 6 oktober 2011 07:00

 Jag tar en bloggfri dag i dag för jag har en massa saker att ordna. Har inte orkat in på era bloggar men tittar in så fort jag får tid. Ha en jättefin dag och ta väl hand om er...  


 


Klicka här för att komma in på Eagles hemsidaAv Malin wiper - 5 oktober 2011 22:15

    


Denna film blev en överraskning för mig för den var så lågmäld, känslosam, hoppingivande men ändå så tragisk och tankeväckande. Det känns som om detta redan håller på att hända nu när folk i fattiga länder måste göra stora eftergifter för att överleva. Dom som har resurserna drar sig inte för att betala hur mycket som helst för att få nästan evigt liv. Jag är själv en reservdelsmänniska och är glad att jag kunde få en konstgjord höftled men det är ingen annan  levande människas höftled jag fått. Filmen var väldigt välspelad och intressant. Man kände verkligen för dessa personer och deras öden. Den var lite diffus långt in i filmen och det tog ett tag innan man förstod vad det var frågan om. Jag hade nämligen inte läst handlingen i förväg. Min son har tipsat mig om att skippa att göra så ibland för då blir man lite överraskad och det känns som ett oskrivet blad


 


För regin står Mark Romanek


I rollerna ser vi:


Charlotte Ramplin

Keira Knightley

Sally Hawkins

Carey Mulligan

Andrew Garfield mflKlicka här för att läsa en recension som jag kan skriva under på.

 

 

 

Filmen får 4 lungor av 5 möjliga av mig 


          Av Malin wiper - 5 oktober 2011 16:00


   


Jag brukar se programmet "Halv åtta hos mig" och dessutom gillar jag Helge Skoog till tusen. Fast programmet var bättre förut när dom blandade olika människor och även såna som inte hade det perfekt hemma. Denna veckan tar ju priset i smaklöshet. I måndags när en manlig 61 årig konsult med smak för inredning stängde in några stackars fiskar i höga smala glas som dekoration på matbordet, då var måttet rågat. Dom rymdes knappt och fick simma runt hela tiden.  Fiskarna kommer i chock och har ingenstans att gömma sig. Det var så dumt så jag bojkottar programmet resten av veckan. Det finns en anledning till att såna fiskar skall ha ett rymligt akvarium med växter och ställen att dra sig undan på. Det går inte att länka till måndagens avsnitt (Svt Play)  för det har tillfälligt tagits bort. Det är kanske fler som reagerat.

 

 


För nåt år sedan på "Förkväll" så visade dom upp levande inredning. Det bestod av ett antal instängda fjärilar i en kupa där dom bara kunde flyga runt för att underhålla när man får gäster som nåt annorlunda men för mig känns det makabert och verklighetsfrämmande. Vad har vi för rätt att göra så mot djuren hur små dom än må vara. Fjärilar skall flyga fritt utomhus i sitt rätta element. Hur tänker dom som kommer på nåt sånt och även dom som går på detta?. Ibland tror man att det är ett skämt när man hör och ser vissa saker på tv.  Klicka här för att se vad jag skrev om detta förra året i ett inlägg. Det står skrivet långt ner i inlägget


    


  

Klicka här för att komma in på en blogg där det står väldigt bra skrivet om detta med fjärilar som levande inredning. Väldigt skrämmande och bissart också om hur en del använder dom i presentbuketter och stänger in dom med ett nät så dom stannar kvar där. Jag skulle släppa ut stackarn direkt.


    

Av Malin wiper - 5 oktober 2011 15:45

 


Jag har tyvärr inte kunnat blogga under dagen för jag vaknade med både huvudvärk och magbesvär. Vet inte om det är nåt virus eller nåt återfall av min IBS. Jag har varit rätt bra i magen länge men man påverkas även av saker som händer runt en. Man är ju ingen robot. Det är jättetråkigt för jag skulle gå ut på en härlig promenad med min väninna A-G men fick ställa in detta. Hoppas vi kan ta promenaden i morgon istället. Nu mår jag däremot lite bättre och kan skriva nåt inlägg. Det är toppen sen vi fick tidsninställda inlägg på bloggplatsen för då kan man skriva lite i förväg när det så passar. Jag tror inte att det är IBS för jag har ingen svullen mage.

 


    


Klicka här för att läsa om IBS. Det är bara att ta det lugnt och så går det över. Tack för era gulliga kommentarer som uppskattas till tusen...  


 


Här sjunger Odetta "Living with the blues". Klicka här för att komma in på en sida som handlar om henne. Jag har haft henne inne i min blogg förut men det var ett tag sen. Kanske ända sen min förra blogg som hette "Tredje akten"


 


 Hon heter egentligen Odetta Holmes och är född 1930 och gick ur tiden 2008. Hon är mest känd som Odetta och var en amerikansk sångerska, skådespelerska, gitarrist, låtskrivare och en människorättsaktivist, ofta kallad som "The voice of the Civil Rights Movement".Hennes reportoar bestod till stor del av American folk music, blues, jazz och spirituals.


    

 

 Klicka här om ni vill fördjupa er mer i hennes liv och verk
 


Av Malin wiper - 4 oktober 2011 18:27

 


  Nu har vi haft vårt besök av hon som driver stationscaféet i Stockaryd. Annelie och hennes kompis Marianne. Vi tog först en kopp kaffe hos oss. Sen åkte vi ut och visade dom samhället. Dom har ju ett eget café så dom tyckte det var roligare att fika hemma hos oss och se hur vi har det. Jag har inte orkat baka på ett tag så vi köpte kaffebröd på Ritz konditori och det tyckte dom smakade jättebra. Vi invigde även den nya termoskannan vi köpte på Stockaryds loppis. Den funkade jättebra och håller värmen.


    


Klicka här för att komma in på Stockaryds Stationscafés facebook. Klicka här för att komma in på Stationscaféets hemsida  


  


Dom hade helt nybakade kanelbullar som vi köpte för att känna att det var kanelbullans dag. Mr T och jag åt en skinksmörgås.


    


  


Här sitter Marianne till vänster och Annelie till höger. Annelie har samma långa mörka hår som jag hade för ett antal år sedan. Dom ville inte vara med på bild och det respekterar jag.


    


  


Vi visade bl.a vår fina campingplats men sen tog jag inga mer foton. Vi hade i alla fall jättetrevligt tillsammans så det blev väldigt lyckat.


  Klicka här för att komma in på Dan Hylanders hemsida. Klicka här för att komma in på Py Bäckmans hemsida. Klicka här för att läsa om när vi såg en konsert med Py Bäckman i Hagshults kyrka


 


Här kommer Raj Montana band med låten "Svart kaffe". Det var Dan Hylanders och Py Bäckmans gemensamma kompband. Namnet kommer ursprungligen från bandets ursprungliga namn, Ray Montana and his Moonlight Boys. Medlemmarna i bandet har varierat över åren. Många av dem ingick i vad som på 1980-talet kallades för studioeliten. Bandet upplöstes 1985. 1997 återuppstod bandet för en återföreningsturné samt en samlingsskiva

Av Malin wiper - 4 oktober 2011 13:45

 


Den här bilden fick jag mig tillsänt av min son över mms. Jag önskar att det fanns en sån medicin som man kunde dela ut till vissa myndigheter och politiker. Vi har fått ett väldigt människorfientligt klimat i Sverige. När dom kan skicka tillbaka en 91-årig kvinna som bott i Sverige i många år till ursprungslandet.. Dessutom börjar vård och omsorg tappa sina konturer. När jag arbetade inom vården några år så var det väldigt noga med att vårdtagarna skulle ha det bra och få bra hjälp så fort det behövdes. Dessutom var maten ätbar och det fanns Arbetsterapier som fungerade jättebra, det blev billigare för samhället att folk mådde bra på ålderns höst.


Klicka här för att läsa senaste nytt ang den 91-åriga kvinnan som skulle utvisas. Hon är svårt dement, synskadad och hjärtsjuk ändå hade dom tänkt hämta henne med polis så visst behövs en massa "Empatipiller"

 


 


 

För att inte tala om skolan där klasserna blivit  så stora så många får inte den hjälp som behövs. Kuratorer tas bort från skolan så barnen har ingen att gå och prata med när det krisar. Ungdomsgårdar läggs ner men det kan kostas på en massa onödigt som vi kan vara utan. Yrkesutbildningarna såsom AMU verkar ha gått ur tiden. Jag har själv gått på AMU tre gånger och där blandades praktik med teori och  det passade mig och  många andra. Jag fick upp mina betyg betydligt.


 


Sen att bli sjuk och åka in på sjukhus känns inte lika tryggt längre eftersom dom skickar hem folk alldeles för tidigt många gånger p.g.a personalbrist. Vi har läst om många fall på sista tiden som har mist livet p.g.a att dom blivit hemskickade utan vård eller rejäl undersökning. Det är väl så att den bästa vården skall tillfalla dom som har pengar och vi andra skall få sämre vård om nån alls. Då blir det som i USA där dom har speciella sjukhus för dom mindre bemedlade. Det har dragits in på personal överallt och ändå kan politiker stå och mala om att arbetslösa inte vill jobba. Om det anställs lite mer folk så kommer allt att fungera mycket bättre men det vet ju alla men det får ju inte kosta så arbetsgivare vill helst ha ett litet antal anställda och dom får sen jobba övertid tills dom stupar, helst utan övertidsersättning. Facket verkar ha kapitulerat fullständigt. Listan kan göras lång på alla galenskaper men jag sätter punkt här.


 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

friday for future

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se