Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2011

Av Malin wiper - 9 oktober 2011 09:02

 


När vi var på väg till mamma och närmade oss rondellen nära Jönköping så stod där en Volvobil mitt i rondellen. Den har tydligen åkt rakt upp i rondellen och det såg lite komiskt ut. Jag tror ingen blev skadad för den såg nästan helt intakt ut. Det var annat än en rondellhund. Vi har sovit rätt länge i dag och sen har jag fixat dom få kort jag tog denna gång. Vi åkte varken in i Ulricehamn eller Borås för vi kunde ändå inte köpa nåt mer denna månad och då vill jag inte utsätta mig för frestelser...  . I natt har vi haft frost men nu skiner solen för fullt än om det är mycket kyligare ute.


  


Det är rätt fint efter vägen på sina ställen


  


Här var himlen fantastiskt vacker i lite blå turkos färg. Detta är en 2+1 väg och såna gillar jag inte riktigt för man känner sig instängd. Fast nu har jag kört där så mycket så jag blivit van.


  


Sen var vi framme hos mamma och hon satt ute och åt just då med dom andra som bor där. Hon är rätt pigg men blir mer och mer borta så orden blir helt fel när hon pratar och det blir osammanhängande och ibland förstår man ingenting. Det var i alla fall kul och skönt att få träffa henne igen och krama om henne ordentligt än om hon inte vet vem jag är.


  


Här sitter vi i hennes lägenhet och fikar. Vi hade med oss kaffe och köpte lite kaffebröd åt henne och smörgås åt oss.


  


För några år sedan då mamma var mindre senil så gjorde jag ett minnesalbum där hon kunde kolla på bilder från hennes liv. Nu funkar det inte längre men jag fotade några bilder ur albumet. På den här bilden är hon ca 10 år?. Det är lätt att glömma att alla våra äldre en gång har varit unga och aktiva som oss andra så man behöver bli påmind. En gång är vi där själva och en del långt före andra. En del har turen att få vara klara i huvudet ända tills dom dör. Mamma är den enda i släkten som blivit senil så vi var rätt ovana trots att jag arbetade i flera år inom åldringsvården.


  


Här är mamma som ung flicka på väg ut på en skidtur i full mundering som det såg ut förr. Kolla dom vida byxorna och hennes getingmidja...  Hon var jättefin. Hon både simmade, åkte skidor och utövade lite andra sporter som ung. Hon var yngst i en barnaskara av 5 och dom andra var bröder så hon blev lite bortskämd...  


  


Här en bild på henne när hon var en ung kvinna och högsta modet var då att ha såna här vågor i håret som gjordes med en speciell tång. Bilden blev inte så tydlig för jag fick fota ur minnesalbumet. Mamma är brunögd men det har ingen av oss tre barn blivit. Jag saknar verkligen att kunna umgås normalt med min mamma och kunna åka ut och fika eller göra nåt annat. Den tiden är nu förbi och man får ta det som det är än om det känns sorgligt.



Klicka här för att komma in på en 40-50-talet nostalgisida där denna bl.a denna locktång finns


Jag har lite svårt att hinna med nu men skall svara på era fina och härliga kommentarer och kommer in på era bloggar lite senare när jag är påklädd och fått lite gjort hemma. Ha en toppensöndag...   


 

Annalisa Ericson dog 21/4 2011 98 år gammal


 Här sjunger Annalisa Ericson och Åke Söderblom en låt från 1940 då mamma var 17 år gammal.


  

Han dog 1965 endast 55 år gammal 




Av Malin wiper - 8 oktober 2011 09:00


 


Vi åker iväg till min mamma i dag så det blir inte så mycket bloggande. Det var ett tag sen nu vi var där. Det blev rätt ofta när hon fick flytta till en tillfällig lägenhet för ett tag sen. Hennes egen lägenhet håller på att repareras. Vi åker nog inte före 10.00 för vi har nyss vaknat.

 


Car Clipart Jag önskar er alla en fin lördag vad ni än skall hitta på...

 

 

Av Malin wiper - 8 oktober 2011 08:00

 


Jag har gått och köpt mig en begagnad moped...    och det beror på att jag inte kan cykla längre p.g.av min dåliga nacke. Har försökt höja upp styrstången men inget har hjälpt och det är inte roligt att vara beroende av bilen jämt. Nu kan jag åka in till samhället och handla och även åka lite längre sträckor. Jag har inte tagit hem den riktigt än utan den skall fixas med lite till. Sen är det bara att köpa en hjälm.  


  

  


Jag har provkört den men det var så länge sen jag satt på en moped eller motorcykel så jag är lite ringrostig och det kändes lite skrämmande. Jag måste träningsköra mer för jag tyckte det var läskigt i kurvorna... 




 Jag skall köpa en sån här modell. Kan inte ha en sån med integralhjälm som man trär in huvudet i för då får jag klaustrofobi....  . Skall i alla fall köpa en helt ny. Klicka här för att kolla på en sån hjälm som jag skall ha (nåt liknande) men köper den nog i Jönköping. Klicka här för att se en annan slags hjälm som jag skulle kunna tänka mig att ha



Av Malin wiper - 7 oktober 2011 17:00


  


28/10 fick jag ett litet blomskott av "Svärmorstunga" mig tillsänt per post av min bloggvän Berith. Sen dröjde det jättelänge innan det hände nåt och det stod helt still och den blev inget större. Berith sa att jag skulle ge den lite näring emellanåt och nu har jag helt plötsligt tre krukor med Svärmors tunga...   Här är den största som står i vardagsrumsfönstret.      


Klicka här för att komma in på ett inlägg jag skrev när jag fick blomskottet av Berith


  


Här den som är näst störst och står i min mans data och gästrum.


  


Sen den minsta som står i köksfönstret. Jag är så glad att det äntligen hände nåt för jag har haft några såna här på 70-talet och dom växte så det knakade. Klicka här för att läsa om "Svärmorstunga". Jag har verkligen inga gröna fingrar så jag är glad att skottet överlevde och nu är 3 stycken...    . Tack Berith! Jag är så glad för mina tungor...  



Här sjunger Rolf Wikström "Får jag lämna några blommor" med text av Nils Ferlin och musik av Lille Bror Söderlundh


  


Rolf Wikström har jag upplevt i verkligheten på Jazz & bluesclubben "Nefertiti" i Göteborg och fick då hans autograf. Han var så otroligt bra när han kom igång med sin blues och speciella röst så taket nästan reste på sig...  Jag var dit flera gånger i slutet av 70-talet då dom öppnade stället. Sen byggdes det ut mer och mer så det gick att dansa framför scenen. Sen var jag där nån gång 1986 när jag flyttade tillbaka till Göteborg efter att ha bott i en annan stad i 6 år.

 

Av Malin wiper - 7 oktober 2011 13:30


Jag har köpt två par örhängen av Pisan. Dessa passar ypperligt till min nya jumper. Den kan man ha både blå, gröna och lila örhängen till.


Klicka här för att komma in på Pisans blogg där hon just nu har en utlottning på ett armband




Klicka  här för att komma in på Pisans smyckesida. Jag fick en sprayflaska med lack av hennes Mr H...   som jag skall spraya min nya smyckehållare med. Metall mot metall kan oxidera men den kan redan vara behandlad men för säkerhets skull så lackar jag den


   


Jag köpte även dessa som har lite större pärlor. Dom skall jag ge bort till en vän i present.


Detta är ett klipp på gamla vintagesmycken


Av Malin wiper - 7 oktober 2011 08:30


 


Jag som sällan passar i mönstrade kläder hittade ändå en jumper i lite blankt silkigt tyg (stretch)  på Selmas klädbutik häromdan. Annars är det mest randigt och rutigt jag kunnat köpa i mönsterväg men denna var jättefin på och passar under koftor och blusar.  Det är väldigt mycket mönster i år i alla möjliga färger och kombinationer.

 


 


Klicka här för att komma in på Donovans hemsida. Han är en av mina första idoler och jag gillar honom fortfarande. Här sjunger han Catch the wind" till ett animerat klipp.


 



    


Det har varti ett riktigt busväder med både regn och kraftig blåst. . Jag själv lider inte nåt när vädret är så här utan får då lite annat gjort inomhus. Jag längtar till och med tills snön kommer för jag mår så bra i sånt väder. Fast för mycket skämmer allt som min mamma sa...  


Av Malin wiper - 7 oktober 2011 07:00

 


Jag tänker börja igen med mina förut återkommande inlägg "Önska så spelar jag" fast nu bara en gång i veckan. Jag drog på för mycket förut. Min vän Skrivmoster har på måndagar "Boktips" och på onsdagar gästbloggare och det var en sån bra idé så jag fick lite inspiration. Klicka här för att komma in på hennes inspirerande blogg.


Jag kommer att ha dessa inlägg varje fredag och denna gång är det Annelie från Stockaryds Stationscafé som blir först ut. Hon har varit ägare av caféet i ett års tid nu. Hon är född i Sköllersta och har förut arbetat inom vården. Numera är det caféet och hennes webdesignsida som gäller. Från att inte ha hållit på med data alls så har hon gått i många datakurser och det har visats sig att hon har stor fallenhet för detta. Jag  skall själv beställa nåt av henne så småningom.


 


Klicka här för att komma in på hennes hemsida "AH Design webdesign och formgivning". Jag har även den som länk under "Jag rekommenderar" i höger meynrad.


  

Stockaryds fantastiska Stationscafé


Annelie har önskat en låt med Dwight Yoakam och det blev låten "A Thousand miles from nowhere" . Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han föddes 1956 och är en amerikansk sångare, låtskrivare, skådespelare och filmregissör, mest känd för sinn banbrytande countrymusik. Klicka här om ni vill läsa mer om honom. Den bästa versionen var inbäddad så denna får duga.



Tack Annelie för att du ville vara med och önska musik i min blogg. Jag önskar dig och alla andra bloggläsare en härlig fredag


Av Malin wiper - 5 oktober 2011 22:15

    


Denna film blev en överraskning för mig för den var så lågmäld, känslosam, hoppingivande men ändå så tragisk och tankeväckande. Det känns som om detta redan håller på att hända nu när folk i fattiga länder måste göra stora eftergifter för att överleva. Dom som har resurserna drar sig inte för att betala hur mycket som helst för att få nästan evigt liv. Jag är själv en reservdelsmänniska och är glad att jag kunde få en konstgjord höftled men det är ingen annan  levande människas höftled jag fått. Filmen var väldigt välspelad och intressant. Man kände verkligen för dessa personer och deras öden. Den var lite diffus långt in i filmen och det tog ett tag innan man förstod vad det var frågan om. Jag hade nämligen inte läst handlingen i förväg. Min son har tipsat mig om att skippa att göra så ibland för då blir man lite överraskad och det känns som ett oskrivet blad


För regin står Mark Romanek


I rollerna ser vi:


Charlotte Ramplin

Keira Knightley

Sally Hawkins

Carey Mulligan

Andrew Garfield mfl



Klicka här för att läsa en recension som jag kan skriva under på. 



Filmen får 4 lungor av 5 möjliga av mig 


          



Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards