Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2011

Av Malin wiper - 21 oktober 2011 16:45

 


Då var det dags för min fredagspunkt "Önska så spelar jag. Den här gången skall min ungdomsväninna Anki få önska sig en låt.  Hon bor kvar i Medelpad men är inte född där utan har bott bl.a i Hässleholm. Vi träffade varandra när vi var 12 år gamla och gick på GA (Gustav Adolfs) skolan i Sundsvall. Sen började vi båda i Åkersviksskolan men hon slutade tidigare i skolan än mig för jag gick om ett år för att få upp mitt betyg i matte.  Det är så synd att jag inte har mer än ett kort på henne. Pappa fotade rätt mycket men det blev aldrig några bilder på oss två vad jag kan se. Numera fotas det i parti och minut istället...  


   Klicka här för att komma in på en sida som heter "60-talet de bästa låtarna" Hon var mycket hemma hos mig eftersom vi bodde mer centralt. Vi  spelade musik och fixade med smink och hår som då skulle vara högt och tuperat. . Ibland gick vi ner till centrum och kollade häftiga bilar som for raggarsvängen runt torget. Naturligtvis så kollad vi in snygga killar också men dom var äldre än oss så vi blev mer som blyga betraktare. Ibland kände vi nån och då fick vi åka en sväng i en fin amerikanare runt torget som då var rätt fullt med folk på kvällarna. På den tiden fanns det nåt som hette "korvkiosker" och det fanns inte bara ett ställe utan man hade många korvkioskar att välja på och det var mest kokt korv som var poppis då. Hon var även med mig ut till vår sommarstuga många gånger där vi badade och hade massor av kul. Sen träffade hon en kille och fick sitt första barn av 4 st. Dom köpte ett hus några mil utanför sundsvall och där bor dom fortfarande. Hennes man har rustat upp huset under åren så det är jättefint och dom bor så idylliskt.


    Jag hittade inte ungdomsbilden på henne så jag fick låna en bild från nätet där jag klippte ur henne från resten av folket som står bredvid henne. Hon är just nu mörkhårig och passar lika bra i det som ljust.


 


Vi har tappat bort varandra genom åren eftersom jag bott på så många ställen men sen har vi fått kontakt igen och denna gång har vi hållit kontakten ca: 15 år. Vi har hälsat på varandra ett antal gånger under dom åren. När barnen blev lite större så började hon arbeta först inom skolväsendet, sen inom vården och nu gör hon lite av varje inom småskolan.


 


Hon har önskat höra en artist som jag aldrig hört talas om som heter Ellert Nordmak.


Klicka här för att komma in på Ellert Nordmarks nostalgisida


  


Tack Anki för att du ville önksa musik i min blogg. Ha en fin kväll med familjen...  


 

Av Malin wiper - 21 oktober 2011 14:30

 


Jag lånade två filmer på biblioteket i går bl.a denna "Twin Sisters" som var en helt fantastisk film med både en annorlunda handling och bra skådespeleri. Filmen är från 2002 och för regin står Ben Sombogaart. Det är en Holländsk film baserad på en roman "The Twins" av Tessa De Loo med ett manus av den Holländska skådespelerskan Marieke Van Der Pol. Filmen nominerades till en Oscars 2003 för bästa utländska film. I rollerna ser vi bl.a Ellen Vogel, Gudrun Okras, Thekla Reuten, Nadja Uhl mfl


 

 

Handlingen:

 

Tvillingsystrarna Lotte och Anna delar ett band starkare än någon annan kan förstå. Men vid sex års ålder skiljs de åt och växer upp långt ifrån varandra i helt olika miljöer. Utan att ens veta om den andra systern är vid liv söker de- och återfinner varandra i vuxen ålder.  Men andra världskriget sänker en hotfull skugga över deras återförening. Anna har påverkats av Hitlers propaganda och dessutom gift sig med en SS-soldat medans Lotte är förlovad med en judisk musiker som snart möter döden i Auschwitz. Inget är sig likt mellan systrarna och när det åter möts på fri mark efter krigsslutet händer något som får dem att totalt fjärma sig från varandra. Ända tills 50 år senare.


         


Filmen var rätt lång med sina 2 timmar och 27 minuter men den kändes inte lång. Jag gillade allt i filmen från färg, miljöer, skådespel och själva temat. Bulla upp med näsdukar om ni skall se filmen för den är rätt gripande och tragisk i många sekvenser men det finns även glädje och kärlek i filmen.


Filmen får 4 fallskärmar av 5 möjliga i betyg av mig.


          

 
Min fredagspunkt "Önska så spelar jag" blir lite fördröjd eftersom jag inte har hittat nåt foto på hon som är önskegästen. Jag håller på att söka i album på vinden.


Av Malin wiper - 21 oktober 2011 09:00

 


Här följer lite mer fint från vår blomsterbutik Akleja


  


  


  


  


  


  


  


  


  


   


   


   


 


     


Här sjunger Ella Fizgerald "It´s only the paper moon" 


Klicka här för att komma in på Ella Fitzgeralds hemsida

Av Malin wiper - 21 oktober 2011 07:00

    


Här kommer lite mer bilder som jag tog i går när vi var ute och promenerade. I dag skall jag fortsätta att rensa och sen promenera så det blir samma rutin varje dag men jag hoppas vi kan åka till Jönköping i morgon för det var ett tag sen vi var där sist. Dom flesta second hand har öppet och jag längtar att bara gå runt och kolla.


  


  


  


  


  


  


Det här husets färg får mig att längta efter café Latte


  


  


  


I detta gamla gula slitna hus har en av dom äldsta kioskerna huserat


  


Kioskluckan finns fortfarande kvar. Synd att det står och förfaller men det kostar ju att rusta upp ett sånt gammalt hus


  


Får jag fresta er så här på en fredag med en tårta från Ritz som säkert är lika god som den ser ut eller ännu godare.......  


Friday Graphics

Av Malin wiper - 20 oktober 2011 16:20

BildspelMin man och jag har för första gången på länge tagit en långpromenad tillsammans. Det var helt underbart ute så det kändes så lätt och njutningsfullt. Vi gick från Strandpromenaden mot Kulturhuset och biblioteket. På biblioteket lånade jag två filmer och sen avslutade vi med en fika på Ritz.


  


När vi promenderade hem igen så kunde vi för första gången gå på den nylagda gångbanan bredvid vårt järnvägstunnelbygge.


  


Så här ser det ut i den nya rondellen just nu.


  


  Här håller dom på att få lyktstolpar på plats.


  


  


  


     Sist men inte minst så har vi "The king"...   Vi var in till ICA för att köpa frimärken och innan man kommer in så har dom en massa grejer för trädgård och detta är en av dom...  Av Malin wiper - 20 oktober 2011 09:27


Klicka här för att komma in på The Rolling Stones hemsida. För mig tar det en stund innan musikklippen i bloggen laddas upp. Nåt är galet här med en massa saker men jag får inget svar från bloggplatsen.


 


Klcka här för att komma in på Cheryl Crows hemsida 


  Jag tog bilen ner till samhället för att gå in och kolla på en väska hos "City Skor". Jag hade två stycken som jag brukar ha när jag är ute och promenerar men nu är båda trasiga. Vi har verkligen bra butiker i vårt samhälle med ett utbud där det finns nåt till alla.


 


Klicka här för att komma in på City skors facebooksida


  


  Jag hittade denna i Canvas som även är vattentålig och har en massa fack. Det är som en gråmelerad färg och ser jättefin ut. Den kostade bara 199 kr


        Klicka på bilderna så blir dom större. Jag skall gå ut och promenera efter maten för vädret är helt otroligt fint. Solen skiner och det är inte alls så kallt.


  


På andra sidan gatan hos Akleja Blomsterhandel hade dom så fina höstbuketter till ett pris av 29 kr. Jag kunde inte låta bli att köpa en bukett med mig hem.


  


Den fick stå på köksbordet och lysa upp.


  


Inte nog med det utan jag köpte även denna ljushållare som är gjuten i betong och kostade 75 kr med både glas och ljus i.  Jag tog lite bilder inne i butiken men dom kommer i ett annat inlägg. Den kommer från Wikholms form. Klicka här för att komma in på deras hemsida


    


Klicka här för att komma in på "Akleja blomsterhandels" hemsida


  


Light up your life....  


Av Malin wiper - 20 oktober 2011 07:58

 


I dag har jag absolut inget förberett att skriva om så jag känner mig helt tom. Har i alla fall sovit gott och känner mig rätt utvilad för första gången på länge. Det ser kalt ut nu när löven har försvunnit från träden. Solen håller på att bryta fram och det är en grad varmt. I dag blir det promenad, muskelavslappning och lite mer rensning och packning inför flytt. Vi har ett hektiskt schema fram till jul.


    Jag är så glad att den 91-åriga kvinnan fick stanna hos sina släktingar här i sverige så det bubblade riktigt i min kropp när jag hörde detta. Hur har det kunnat bli så här hårt och kallt i landet? Det var ju helt horribelt och grymt. Det finns inte tillräckligt många ord för att beskriva den vansinniga situationen. Finns det inget utrymme för vanlig medmänsklighet längre?.


  


  Den här bilden fick jag över mms av min son i går. Den föreställer två gatuarbetare som kört in bilen på sidan för att sätta upp dom svarta stolparna så inga bilar skall kunna köra in där. Nu kommer dom inte ut själva. Den får symbolisera Migrationsverket som målar in sig själv i ett hörn...  


   


Här en bild jag tog i Stockaryd. Denna jättestenbyggnad med en liten trädörr står på sidan om järnvägen. Uppepå höll flera män på att rensa och göra fint och det såg så kul ut. Tyvärr så tog jag bilden genom bilrutan så jag fick inte med alla.


    


Nu skall jag gå och göra mig iordning så jag kommer ut innan lunch....  Min man cyklade iväg till arbetet för en stund sedan och snart har dom fått klart både det elektriska och rörmokeriarbetena i sina lokaler. Dom har haft en del jobb redan och det är fler som vill ha deras hjälp och det bådar gott.


  


Utanför Ritz konditori finns nu bara en uppsättning utemöbler kvar. Dom är för dom modiga som fortfarande njuter av att sitta utomhus. En stund senare så satt det faktiskt folk därute och fikade och det kändes häftigt.


 click to create your glitter text


Av Malin wiper - 19 oktober 2011 18:10

    


  Jag har köpt ett svart halsband med hänge hos Pisans smycken. Jag fick tyvärr ingen bra bild men det är alltid svårt att fota svarta saker. Jag skall ha det till ett örhängen och armband i svart som jag köpt av henne förut


          


Klicka här för att komma in på Pisans smycken för att se bättre bilder på halsbandet


        

Klicka på bilderna så blir dom större.


 


Här kommer en gammal låt som heter "Black is black" med gruppen Los Bravos. Dom är en spansk beat grupp som bildades 1965. Dom är den första gruppen att sälja över en miljon skivor. Det var med denna låt dom sålde såna mängder med skivor. 


 

Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se