Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2011

Av Malin wiper - 19 oktober 2011 13:00

 


I går ett tag efter att vi varit till Stockaryd så ringde det på dörren. Jag hade klätt av mig och Mr T öppnade dörren. Därutanför stod Helena från Mimmis Magasin. Det var lite förargligt för jag kunde ju inte visa mig så när Mr T kom tillbaka så hade han en påse med sig.


 


Hon hade varit till Tallnäs stiftsgård på en försäljning med både konsthantverk och annat. Hon gav oss två påsar med Tallnäs knäckebröd....  Det var så gulligt och snällt gjort så jag blev riktigt rörd. Jag tycker så bra om denna tjej som är i samma ålder som min son....  


       


  


Brödet var bakat av ekologiska råvaror och det gillar jag verkligen. I morse tog jag två skivor av detta bröd och det var supergott. Det kom fram en massa härliga smaker ur brödet.


       


  


Min man testade denna sort och gillade det till tusen. Det roliga var att jag har arbetstränat på Tallnäs Stiftsgård för några år sedan och trivdes förträffligt både med stället och dess fantastiska personal.  Jag jag var lite överallt och hjälpte till både i receptionen, köket och i trädgården.


Klicka här för att komma in på Tallnäs Stiftsgårds hemsidaAv Malin wiper - 19 oktober 2011 08:30


  

 


  Nu har jag ytterligare en klädnypeklänning klar som skall gå till en flygvärdinna som heter Helga och är min bloggvän. Jag tyckte det passade så bra med ett karttyg. Klicka här för att komma in på hennes blogg. Tyget är köpt hos Mimmis Magasin


  


  Jag har haft liggande ett brosch som jag köpt på second hand för länge sen. Det är rätt tungt och har inte passat på nåt annat tyg. Men till detta stadiga tyg satt det som en smäck och passar ypperligt.


  


  Upptill satt jag ett annat brosch som jag också inhandlat på second hand för nåt år sedan. Det är i form av en person som hoppar fallskärm..


 


Klicka här för att läsa om den nya tv serien Pan Am som visas i tv 3. När vi flyttar till nya lägenheten så får vi alla tänkbara kanaler som vi inte haft förut. Klicka här för att se och läsa mer om serien.


 


Pan Am är en TV-serie som kretsar kring den ikoniska flygbolaget Pan American World Airways under tidiga 1960-talet. Dramats författare är Jack Orman och regissören Thomas Sclamme (The West Wing). Berättelsen börjar 1963 och fokuserar på piloter och flygvärdinnor som arbetar dör det världsberömda flygbolaget.


  


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

Av Malin wiper - 19 oktober 2011 08:15


 

Då var det dags för del två i mitt inlägg ang Stockaryds perrong, första spadtaget till ny perrong.


 


Klicka här för att komma in på svt play där dom visar från Stockaryds evenemang. Jag själv syns lite bakom barnen från början av klippet. Vi står två kvinnor där och jag är den till vänster.


  


Efter att vi fikade så promenerade vi till platsen där det skulle hållas tal inför första spadtaget. Det var rätt mycket folk men kunde har varit ännu fler. Vädret var inget vidare med regn, blåst och kyligt men vi trivdes och hade kul. Det jag saknade var lite musik som kunde ha höjt upp stämningen lite till.


  


  Här ser vi förste talaren Jens Möller från Trafikverket Syd.


Klicka här för att komma in på Trafikverkets sida och läsa lite mer om allt detta.


  


Andra talare var Monica Haider, regionförbundet Jönköping


    


  


Tredje talare var Bengt Dahlquist, regionssstyrelsens ordförande


 


  


                     


   


Sen var det dags för Ingvar Jarfjord att hålla sitt tal. Han är kommunalmäktiges ordförande och representant för näringslivet.


 


  


  


Bror Andersson som äger Stockaryds stationshus hade fixat så att den gamla orginalskylten från tidigt 20- tal (eller äldre) har blivit uppfräschad. Den satt nu på plats igen vid järnvägsspåret.


Klicka här för att komma in på Stockaryds Stationscafées hemsida


 


  


 


  


Dom hade ordnat det lite annorlunda så en hel hög med barn var dom som skulle ta första spadtaget. Här står dom redo medans en person räknade till tre.


  


  


  Då var det äntligen dags och barnen tog sin uppgift på stort allvar med en stor skopa jord som en del slängde över huvudet rakt upp i luften...  


 


                  


  


När nu  fler folk kan stiga på och av vid stationen (när det är klart) så hoppas jag dom går in och tar sig en fika på det fina Stationscafét i en tidstypisk miljö som har fått behålla sin charm. Sen har dom gott fika där också.


  
Av Malin wiper - 18 oktober 2011 20:15

   Jag kände mig bättre i dag så vi åkte iväg i regnvädret till Stockaryd för att vara med om första spadtaget till deras nya perrong. Här närmar vi oss och som ni ser så regnar det rätt kraftigt och blåser. Man var fullständigt genomfrusen efter evenemanget men trevligt var det att vara med.


  


Stationscafét bjöd på kaffe med nybakta  bullar....   Eftersom evenemanget inte började förrens 11.00 och klockan bara var 10.30 så gick vi in för att fika innan.


       


Klicka här för att komma in på Caféts facebook  för att läsa och se fler bilder


  


Här är det bara att ta för sig av kaffe, bulla och pepparkaka.


  


Både kaffe och bröd var jättegott och jag kunde inte låta bli att äta en bulle trots att jag har förbud...  Tack snälla ni för att ni bjöd oss alla på en fin fikastund....  Ni hade gjort så fint på borden också.


  


  Det var rätt mycket folk därinne och här sitter folk från Vägverket. Mannen till höger är en av talarna innan spadtaget togs. Han heter Jens Möller och är chef för Trafikverket Syd.


  


  På bordet ligger lite broschyrer som man kunde ta med sig. En handlar om bilder från Gamla Stockaryd. En om vad man kan beställa ang Catring från Stationscaféet mm.


  


  


Dessa två damer som satt vid bordet bredvid oss har varit med i min blogg några gånger. Dom satt utanför stationen och fikade i somras.


 


  


Parken framför Stationen var nu helt fri från blommor men dom har satt 1000 tulpanlökar för några dagar sen.


          


  


Man är inte van att se parken så kal men det är kul att följa den genom alla våra årstider och se dess växlingar


 


  


Här gapar dammen tom.


Fortsättning föjer då jag visar bilder från när första spadtaget tas......................


   


Här skickar jag en hälsning till er från trappen till Stationscafét...       


Gick och la mig så detta inlägg är tidsinställt så fortsättningen på äventyret följer i morgon.

Av Malin wiper - 18 oktober 2011 13:15

 


Klicka här för att komma in på Roby Lakatos hemsida. Han är mest känd för sin mix av klassisk musik med ungerska romska  och jazz teman. Han föddes 1965 i den legendariska familjen av romska violinister härstammande från János Bihari. Vid nio års ålder gjorde han sin offentliga debut som första fiol i ett romskt band. Han var med i Moraeus program i söndags.


 


Klicka här för att komma in på Linda Lampenius blogg och se en massa bilder från programmet i går med Moraeus


 


  Jag gillar verkligen hans fiolspel som är både eldigt och lite annorlunda. Dom andra musikerna omkring honom är också fantastiska. Romsk musik över lag är njutbara och både fartfyllt och lite magiskt.   

Detta är koppar med mustasher på. Klicka här för att se vart jag lånat bilden. Klicka här för att se en korkskruv i mustashform hos "Partykungen"

Av Malin wiper - 18 oktober 2011 08:00

 


Äntligen har jag fått klart två klädnypeklänningar som jag skall skicka till Mr S i dag. Den ena har varit klar ett tag men den andra var halvklar. Jag var inne den mesta tiden i går och gjorde det jag orkade. Det är nacken som ställer till det och då blir det en kedjereaktion med både magbesvär och deppighet. Det går inte att förklara det är  bara dom som har samma skada som förstår detta än om man man inte alltid har snarlika symptom. Jag har bara röda barngalgar kvar just nu men vill man ha andra så finns det att köpa jättefina på nätet.


 


Klädnypeklänningar lägger man klädnypor i för att sen ha med sig när man hänger tvätt. Dom går även att använda till annan förvaring ex. hårrullar, plastpåsar, eller att ha som presentförpackning och lägga nåt i mm. Dom går även att ha till julpost i jultyg. Klicka här för att se ett exempel


         

Klicka  på bilderna så blir dom större


Jag påbörjade ytterligare en klänning i karttyg som är köpt på Mimmis Magasin. Den skall gå till en person som har anknytning till flyget. Sen har jag bara en kvar att göra. Vet inte om jag kommer att göra några fler klädnypeklänningar men om jag gör det så skall jag i så fall se till att jag har ett lager uppsydda och ha som presenter.


   


Precis såna här galgar i olika färger hade jag till min sons kläder när han var liten. Dom finns ibland på loppis eller vintagemässor. Det står att dom är från 50-60 talet men min son föddes på 70-talet så dom jag hade var nog ett annat mönster på. 


  


Detta är barngalgar som klätts med virkat. Klicka här för att komma in på sidan där dom finns

Av Malin wiper - 18 oktober 2011 07:00

 


Nu är gissningstävlingen avslutad och vi har en vinnareRätta svaret är en jordgubbssnoppare. Efter att jag fått in rätta svaret så fick jag ytterligare några. Tack till er alla som varit med och gissat i min tävling....  


  


  


Här har jag avmaskerat tången så man ser att det är ett mönster av en jordgubbe längst ner.


 


Vinnaren är Skrivmoster:

 

  

 

Detta är priset som består av en ljushållare från "Cult design" som jag inhandlat hos Mimmis Magasin. Klicka här för att komma in på tävlingsinlägget och se att det finns  ytterligare en funktion på ljushållaren. Du får ett extra ljus till hållaren..

 

  

 

Du får dessutom en bunt med servetter från ICA:s nya sortiment.

 

 

 

Grattis till vinsten!....   . Klicka här för att komma in på skrivmosters blogg

 

  

 

Här ser ni en annan typ av jordgubbssnoppare. Klicka här för att komma in på sidan


 


Det blir ett andra pris också i form av en tårtspade som är formad som en högklackad sko. Den är inköpt på vårt ICASupermarket och heter "High heels". Jag har sett såna på nätet redan för nåt år sedan och har haft inne i bloggen men där kostar dom mer. Jag kommer att köpa en till mig själv också.


    


Vinnaren som svarade rätt som nr 2 är: Spanaren. Klicka här för att komma in på hennes blogg.


Kul att du ville vara med i min tävling. Grattis...  

Av Malin wiper - 17 oktober 2011 17:00


Eftersom jag inte är i form så låg jag och kollade lite på tv i går. Såg ytterligare ett härligt avsnitt av Kalle Moraeus program "Moraeus mm". Miss Li var med och hon är verkligen en frisk fläkt.  Man får veta lite mer om artisterna utan att det blir för mycket. Det har fått dåligt kritik av en kritiker som menade att det var för snällt...  Då är väl "Så mycket bättre" lika snällt. Varför måste allt vara så elakt och smaklöst för att passa in. Jag håller verkligen inte med för det måste få finnas olika sorts program och detta njuter jag verkligen av. En höjdpunkt var ju också att Jerry Williams var med...  . Sen njöt jag hejdlöst när Linda Lampenius och Roby Lakatos spelade tillsammans. Jag gillade till och med Erik Hassle som var en både trevlig och musikalisk kille


 


Klicka här för att komma in på Miss Li:s hemsida. Klicka här för att läsa om hennes tuffa år

 

                                  

Klicka här för att se hela programmet på svt play. Jag är själv väldigt bred i min musiksmak och drar mig inte för att lyssna på både gamla och nya artister. 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se