Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2011

Av Malin wiper - 13 oktober 2011 06:00


Autumn Happy Fall Graphics Comments
click to get More Autumn Comments & Graphics


 
 
  Klicka här för att läsa en annons på blocket som är så oväntad och så kul formulerad. Det är en tvättmaskin som är till försäljning...  
 
  
 
Jag har haft sömnproblem i natt och såg i går kväll att det var fullmåne. Det påverkas jag av och är alltid halvt medvetslös dan efter....  Det blir som en oro i kroppen. Jag Har varit uppe ett tag och nu är det ingen idé att gå och lägga sig så jag tar en tidig frukost. Sen skall jag fortsätta att röja och även sy klart det jag håller på med. Det är becksvart ute och ganska kallt inne så värmen får sättas upp några grader.
 
Klicka här för att läsa om dansaren Yang Li Ping
 
 
 
 

Av Malin wiper - 12 oktober 2011 15:58

    



Stockaryds Stationscafé kommer att ha en "Berättarkväll" 14/10 kl 19.00 Vi kommer att gå dit för vi missade förra gången. Inbjudna gäster kommer att berätta om gamla tider i Stockaryd.


  

Gammal bild från Stationshuset i Stockaryd


Klicka här för att komma in på Stockaryds Stationscafés hemsida.


Klicka här för att komma in på deras facebook


 


Här får ni en bra ledtråd på gissningssaken av Marianne från stationscafét:


  


Saken används mest sommartid och är 6,5 cm lång och väger 10 g. Klicka här för att komma in på gissningstävlingen


 


Här sjunger Eleanor Bodel "One way ticket" Klicka här för att läsa om henne i bloggen "60-tal.nu"


  

Av Malin wiper - 11 oktober 2011 09:00


Tuesday Graphics


Vi har lite bättre väder i dag och solen håller på att bryta fram. Inget regn syns till. Min man är nu på en en timmes lång undersökning ang hans diabetes. Han har blivit bättre och blodsockret har gått ner så han får ta mindre medicin. På hans jobb är det full rulle med dragning av el och annat för att dom skall kunna sätta igång verksamheten.


 


Jag såg på tv i går att operasångaren Ingvar Wixell har gått bort i en ålder av 80 år. Klicka här för att läsa om detta. Han föddes 1931 i Luleå och dog 8/10 2011 i Malmö. Han var en svensk operasångare, en av 1900-talets ledande inom baryton-facket. Hans mörka fasta röst och kraftfulla scennärvaro gjorde honom till en dramatisk uttolkare av operaroller. Hans framställningar av titelrolen i Simon boccanegra och av Don Carlos i Ödets makt ansågs tillhöra samtidens bästa. Han var under en period gift med sopranen Busk Margit Jonsson. Klicka här för att läsa lite mer om honom i en annan tidning


    


En lustig sak under hans karriär var att han 1965 framförde alla bidrag i Melodifestivalen. Det kom jag ihåg att det pratades om då och man tyckte det var jättemärkligt. Sen framförde han vinnarlåten "Annorstädes vals". Jag har lyssnat på honom när jag växte upp och såg på tv med mina föräldrar. Dom gillade honom och följde hans karriär.


Sköt om er och ha en härlig dag...  Jag kommer in på era bloggar lite senare för jag har en del att fixa med i dag.


 Här sjunger Ingvar Wixell det svenska Eurovisionsbidraget 1965. Det är en vacker melodi men inte så passande i en festival för den är så melankolisk



Av Malin wiper - 10 oktober 2011 12:05

 


Det blev en promenad in till samhället dit jag hade ett ärende. Tog med mig detta höstlika paraply men fick ingen användning av det. Nu är det uppehåll och solen försöker bryta fram. Man får gå en omväg nu när dom håller på med järnvägstunneln och rondellen framför järnvägen.


  


Jag gick förbi ett hus som hade ett träd med bär men alla löv var borta så det såg så häftigt ut. det hänger som klasar så det blev verkligen färgstarkt


  


Som ni ser så har det regnat och är rätt blött överallt. Denna allé med småträd brukar det sättas påskfjädrar på varje påsk. Ett år hade jag den som header.


  


Det är full rulle nu med järnvägstunnelbygget.  


  


Här ser man rondellen framför järnvägstunneln växa fram.


  


 


   


   


Ett lustigt träd med överhäng.   

 

  

  

Rena höströjningen pågår utanför många hus just nu. Jag chokade Mr T i våras med att tala om för honom att jag tänkt dekorera gräsmattan med flera gamla toalettstolar från "Åerbruket" i Norrahammar (second hand). Sen skulle jag köpa jord och blommor och plantera i toastolarna....     Han blev förskräckt och trodde jag menade allvar...  . Klicka här för att kolla på blommor i toastol. Fast får man tag på en riktigt fin toastol och bara har en som man sätter blommor i på ett estetiskt och tilltalande sätt så blir det nog inte så (skit) dåligt....  

  


Nu kan man sitta och vänta på taxi vid järnvägsstationen. Dom har satt dit en permanent stol för dom som inte orkar stå eller har nåt rörelsehinder.   

  

  

Nu har jag tagit fram symaskinen för att sy klart en klädnypeklänning och då har jag två klara som skall skickas till en person som jag lovat för ett tag sen. Sen har jag två kvar att sy som jag lovat bort.
För ett tag sen så grovrensade vi både på vinden och i källaren. Nu har jag börjat finrensa bort saker som vi inte använder så vi får så lite som möjligt på vind och i källare. Det blir lättare då om det blir så att vi skall flytta. Skönt om man är förberedd så blir det inte så jobbigt.

 

Hörde denna låt på WWR i en version och en artist som jag aldrig hört den med. Fast Bryan Ferry vet jag ju vem det är men har inte lyssnat på honom så mycket.  


Klicka här för att komma in på Bryan Ferrys hemsida


Av Malin wiper - 10 oktober 2011 08:30


 

Jag har skrivit förut om att det trots så många tv kanaler inte finns nåt renodlat underhållningsprogram utan mest tävlingar och insamlingar mm. Nu kom jag på att vi har ett på svt "Moraeus Med Mera". Jag har sett det varje gång och hans blandning av så olika artister gör det så intressant och spännande. Sen är han så rolig och härlig så jag förstår att han är omtyckt av alla åldrar.  Som sagt så slipper man alla tävlingar och inringningar och kan bara luta sig tillbaka och njuta.



Klicka här för att komma in på hemsidan för programmet och även se kvällens avsnitt.  Klicka här för att se avsnittet som gick i kväll.


  


Dessa var med i gårkväll. Lill Babs, Ann-Louise Hansson, Siv Malmkvist, Andreas Johnson, Adam Tensta och Tove Styrke. Det är inte säkert att man gillar alla artister men blandningen och mellansnacket och den avslappnade stämningen gör att det uppstår nåt mellan artisterna trots olika ålder, erfarenhet och genrer.


 


Artisterna fick sjunga två låtar var och en av dom var denna "Society" som framfördes av Tove Styrke. Jag tar  orginalartisten som heter Eddie Vedder.  Han föddes 1964 i Evanston, Illinois, USA och är en sångare, gitarrist och låtskrivare i Pearl Jam. Hans ovanliga röst har gjort att musikkritiker klassat honom som en av de bästa sångare som uppkommit under 1990-talet. Källa wikipedia



 

Syrrans nya paraply


Det är sånt här väder i dag och det började i går. Det är i alla fall vindstilla så man kan gå med paraply. Jag tror jag inviger mitt nya som jag köpte på Stockaryds loppis...  Nu önskar jag er alla en härlig måndag.



Av Malin wiper - 10 oktober 2011 07:00

 


Jag fotade tre stycken motorcyklar som stod vid en bensinstation. Det visade sig vara en Yamaha "Tenere". Klicka här för att komma in på deras hemsida. Klcka här för att se nya super "Tenere". Jag tycker den jag såg var lite annorlunda i både karossen och färgen.


  


 Bredvid stod denna motorcykel av märket BMW som nog är lite nyare än (Teneren)


Klicka här för att komma in på hemsidan. Klicka här för att komma in på BMW MC klubben


   


Ytterligare en BMW stod på parkeringen men i läckert röd. 


  


 Klicka här för att se vart jag såg denna motorcykel. Det finns ytterligare en


  


En ung uppfinnare från Ontario, Kanada har tagit fram en motorcykel som ger en illusion av att den är enhjulig, men i själva verket har den 2 hjul och använder sig av SegWays balansteknik. Fordonen är eldriver och maxhastigheten är 40 KM/H.
 
 

  

Av Malin wiper - 9 oktober 2011 16:15


Det här klippet var insatt på Stockaryds Stationscafés facebook. Jag sätter in det i min blogg också. Klicka här för att komma in på hemsidan för detta ämne. Vilket inspirerande klipp och så bra sammanfogat för en god sak

  

  


Från wikipedia:


Playing for Change är ett multimedia- musik-projekt skapat av den amerikanske producenten och ljudtekniker Mark Johnson med sin tidlösa Media Group , som syftar till att samla musiker från hela världen.  Playing for Change har också skapat en separat icke-vinstdrivande organisation som kallas Playing for Change Foundation som bygger musikskolor för barn runt om i världen.


  

Klicka här för att läsa mer



Av Malin wiper - 9 oktober 2011 10:36

 


Vi var in på Fyndlagret i Skene som ligger i samma hus som "Mat i Mark" Vi handlade det vi behövde och jag kollade lite på Fyndlagret.


 


Det har redan börjats plocka fram julsaker i butikerna. Undrar om inte detta är rekord i att vara tidiga.  Är det nån som vet om det var lika tidigt förra året?


  

Fyndlagret har allt man kan tänka sig utom möbler. Det känns som det blirvit större där med åren så jag tror att dom byggt ut lite. Vi har köpt en del saker där genom åren.            


Sen åkte vi till syrran för att lämna över priset hon vann i min gissningstävling för ett tag sen. Vi hämtade även en bänkskiva som vi fått av dom och sen fikade vi och pratade en stund. Här ser ni mig med deras hund Axa (svågern tog den förra gången vi var där) som låg på mitt lår med sitt huvud och det kändes jättehäftigt...   



Klicka här för att se vad syrran vann i andra pris i tävlingen


  


Jag tog lite mer bilder på Axa som är en Shäfer och valp fortfarande.


  


Här ligger hon i soffan bredvid sin husse och myser


  


Här leker hon med en boll på  terassgolvet.


  


Här har hon barrikerat sig på sängen.


  


Dom hade köpt en ny fotölj som var både snygg och bekväm. Höll på att somna i den...  


  

Vi drack te ur svägerskans handgjorda keramikkoppar (tekoppar) som var jättefina


  


 Dom hade även köpt en jätteläcker hög golvlampa som hade nåt slags ståltråd runt sig.


 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards