Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2011

Av Malin wiper - 12 oktober 2011 15:32


Här kommer ett litet bildspel från min och Mrs A-G:s promenad på förmiddagen. Vädret var helt  underbart och vi bara njöt. Jag rensade på vinden i våras men nu gör jag en liten finrensning för att se om jag kan bli av med lite mer saker. Har dom legat i flera år så är det lika bra att göra sig av med överflödet.


 


Av Malin wiper - 12 oktober 2011 12:30


 


Glöm inte min gissningstävling som avslutas 18/10 10.00 Klicka här för att komma in på tävlingsinlägget. Marianne tipsade mig om att väga saken och det har jag gjort nu och den väger 10 g och är 6,5 cm lång. Vad används den till?.

 

 

 

Klicka här för att komma in på The Guess Whos hemsida. Jag har själv aldrig hört talas om denna grupp.


  

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild


Källa wikipedia: The Guess Who är ett kanadensiskt rockband bildat i Winnipeg, Manitoba, år 1963. De hade hits runt om i världen på 1960-talet och 1970-talet, men det var i sitt hemland som de var mest populära.


Bandet bildades av sångaren Chad Allan och gitarristen Randy Bachman. I övrigt bestod gruppen av basisten Jim Kale, pianisten Bob Ashley samt trummisen Garry Peterson. Gruppen gick tidigare under namnet The Expressions, men deras skivbolag ville utnyttja British Invasion-yran som rådde och lät gruppen gå under namnet "The Guess Who" (vilket var ett utnyttjande av The Whos popularitet). Gruppnamnet fastnade dock, och efter sin första större framgång, en cover på "Shakin All Over" 1965 var namnet självklart.


    

 

 
Av Malin wiper - 12 oktober 2011 12:00

 


Då var det en ny dag igen och kaffetåren på morgonen gör att man vaknar till liv. Solen skiner redan och det verkar bli en fin dag. Jag har ringt Mrs A-G och vi skall träffas på torget och ta en promenad tillsammans i det fina vädret. Det här inlägget skulle in tidigare i morse men jag hann inte skriva klart.


  


  I går hade Ritz konditori en tårta med älgmotiv på...  så passande nu när det är älgjakt.


  


Gubben i fönstret...    Ritz har ett runt fönster från ena cafélokalen in till där man beställer.


  


  Såg en häftig gul cykel utanför som som har samma färger som Yellow cab. Den är av märket "Apollo"


  


Den här hunden har jag sett förut flera gånger på torget och fotat men glömt vad det är för ras.


 


Nu har jag kommit hem från en härlig promenad med Mrs A-G. Vi gick både i villaområden och på skogsstigar och det känns toppen i kroppen att få röra på sig i gott sällskap. Hoppas ni får en lika solig och fin höstdag som det är här hos oss..
  

Av Malin wiper - 11 oktober 2011 21:06

 


     Tack till Pisan...   som talade om att min blogg är låst. Jag har alltid haft den öppen så folk kan ta bilder om dom vill eller kopiera text när man har nåt recept eller annat inne. Jag kollade upp detta på inställningar och där är det markerat att bloggen inte är låst. Då är det nåt fel hos bloggplatsen vad gäller min blogg och jag har nu mejlat dom om detta så dom kan rätta till felet.


  


Detta skall föreställa en nyckelhållare. Klicka här för att komma in på sidan där den och mycket annat roligt finns


 


Jag såg Tony Bennett på Skavlan sist och det är så kul att han är så pigg och still going strong vid 85 års ålder. Här sjunger han låten "Body and soul" med nyligen bortgångna Amy Winehouse. Klicka här för att komma in på Tony Bennetts hemsida. Klicka här för att komma in på en sida som handlar om Amy Winehouse. Dom spelade in denna låt tillsammans i mars 2011.
God natt och sov gott mina härliga bloggläsare...  

 

 


Av Malin wiper - 11 oktober 2011 09:00


Tuesday Graphics


Vi har lite bättre väder i dag och solen håller på att bryta fram. Inget regn syns till. Min man är nu på en en timmes lång undersökning ang hans diabetes. Han har blivit bättre och blodsockret har gått ner så han får ta mindre medicin. På hans jobb är det full rulle med dragning av el och annat för att dom skall kunna sätta igång verksamheten.


 


Jag såg på tv i går att operasångaren Ingvar Wixell har gått bort i en ålder av 80 år. Klicka här för att läsa om detta. Han föddes 1931 i Luleå och dog 8/10 2011 i Malmö. Han var en svensk operasångare, en av 1900-talets ledande inom baryton-facket. Hans mörka fasta röst och kraftfulla scennärvaro gjorde honom till en dramatisk uttolkare av operaroller. Hans framställningar av titelrolen i Simon boccanegra och av Don Carlos i Ödets makt ansågs tillhöra samtidens bästa. Han var under en period gift med sopranen Busk Margit Jonsson. Klicka här för att läsa lite mer om honom i en annan tidning


    


  En lustig sak under hans karriär var att han 1965 framförde alla bidrag i Melodifestivalen. Det kom jag ihåg att det pratades om då och man tyckte det var jättemärkligt. Sen framförde han vinnarlåten "Annorstädes vals". Jag har lyssnat på honom när jag växte upp och såg på tv med mina föräldrar. Dom gillade honom och följde hans karriär.

  

 
Sköt om er och ha en härlig dag...  Jag kommer in på era bloggar lite senare för jag har en del att fixa med i dag.

 

  Här sjunger Ingvar Wixell det svenska Eurovisionsbidraget 1965. Det är en vacker melodi men inte så passande i en festival för den är så melankolisk

 

 

Av Malin wiper - 11 oktober 2011 08:00

 


Då var det dags för en gissningstävling igen och denna gång så har tjejerna på Stockaryds Stationscafé förärat mig med saken ni skall gissa på... 


 


Vad används denna till?. Den är 6.5 cm lång. Reglerna i tävlingen går ut på att ni länkar till mitt tävlingsinlägg (dom med blogg) om ni vill vara med och gissa. Era gissningar skall vara i form av kommentarer och inte genom mejl. Tävlingen avslutas 18/10 10.00


    


Priset är en ljushållare i porslin från "Cult design" som den som kommer först med rätt svar vinner.Ljushållaren är köpt hos  Mimmis Magasin.

 


 


Det roliga med denna är att den har två funktioner. Man kan lyfta bort locket och förvara eller gömma saker inuti. Höjden på ljushållarskålen är 6 cm, med ljus i 10 cm.


  


Jag la i lite smycken bara för att visa.


  


Jag skickar med ett extra ljus.  båda  ljusen är också från "Cult design". Kul om ni vill vara med och gissa. Både ni med blogg och utan...  

Av Malin wiper - 10 oktober 2011 12:05

 


Det blev en promenad in till samhället dit jag hade ett ärende. Tog med mig detta höstlika paraply men fick ingen användning av det. Nu är det uppehåll och solen försöker bryta fram. Man får gå en omväg nu när dom håller på med järnvägstunneln och rondellen framför järnvägen.


  


Jag gick förbi ett hus som hade ett träd med bär men alla löv var borta så det såg så häftigt ut. det hänger som klasar så det blev verkligen färgstarkt


  


Som ni ser så har det regnat och är rätt blött överallt. Denna allé med småträd brukar det sättas påskfjädrar på varje påsk. Ett år hade jag den som header.


  


Det är full rulle nu med järnvägstunnelbygget.


             


  


  


  Här ser man rondellen framför järnvägstunneln växa fram.


                   


  


 


                      


   


   


Ett lustigt träd med överhäng.                             


 


Rena höströjningen pågår utanför många hus just nu. Jag chokade Mr T i våras med att tala om för honom att jag tänkt dekorera gräsmattan med flera gamla toalettstolar från "Åerbruket" i Norrahammar (second hand). Sen skulle jag köpa jord och blommor och plantera i toastolarna....     Han blev förskräckt och trodde jag menade allvar...  . Klicka här för att kolla på blommor i toastol. Fast får man tag på en riktigt fin toastol och bara har en som man sätter blommor i på ett estetiskt och tilltalande sätt så blir det nog inte så (skit) dåligt....  


 


  


Nu kan man sitta och vänta på taxi vid järnvägsstationen. Dom har satt dit en permanent stol för dom som inte orkar stå eller har nåt rörelsehinder.   


  

 


Nu har jag tagit fram symaskinen för att sy klart en klädnypeklänning och då har jag två klara som skall skickas till en person som jag lovat för ett tag sen. Sen har jag två kvar att sy som jag lovat bort.
För ett tag sen så grovrensade vi både på vinden och i källaren. Nu har jag börjat finrensa bort saker som vi inte använder så vi får så lite som möjligt på vind och i källare. Det blir lättare då om det blir så att vi skall flytta. Skönt om man är förberedd så blir det inte så jobbigt.


 


Hörde denna låt på WWR i en version och en artist som jag aldrig hört den med. Fast Bryan Ferry vet jag ju vem det är men har inte lyssnat på honom så mycket.


 


Klicka här för att komma in på Bryan Ferrys hemsida


Av Malin wiper - 10 oktober 2011 08:30


 

Jag har skrivit förut om att det trots så många tv kanaler inte finns nåt renodlat underhållningsprogram utan mest tävlingar och insamlingar mm. Nu kom jag på att vi har ett på svt "Moraeus Med Mera". Jag har sett det varje gång och hans blandning av så olika artister gör det så intressant och spännande. Sen är han så rolig och härlig så jag förstår att han är omtyckt av alla åldrar.  Som sagt så slipper man alla tävlingar och inringningar och kan bara luta sig tillbaka och njuta.


      


Klicka här för att komma in på hemsidan för programmet och även se kvällens avsnitt.  Klicka här för att se avsnittet som gick i kväll.


  


Dessa var med i gårkväll. Lill Babs, Ann-Louise Hansson, Siv Malmkvist, Andreas Johnson, Adam Tensta och Tove Styrke. Det är inte säkert att man gillar alla artister men blandningen och mellansnacket och den avslappnade stämningen gör att det uppstår nåt mellan artisterna trots olika ålder, erfarenhet och genrer.


 


Artisterna fick sjunga två låtar var och en av dom var denna "Society" som framfördes av Tove Styrke. Jag tar  orginalartisten som heter Eddie Vedder.  Han föddes 1964 i Evanston, Illinois, USA och är en sångare, gitarrist och låtskrivare i Pearl Jam. Hans ovanliga röst har gjort att musikkritiker klassat honom som en av de bästa sångare som uppkommit under 1990-talet. Källa wikipedia
 

Syrrans nya paraply


Det är sånt här väder i dag och det började i går. Det är i alla fall vindstilla så man kan gå med paraply. Jag tror jag inviger mitt nya som jag köpte på Stockaryds loppis...  Nu önskar jag er alla en härlig måndag.


 

Grafikbilden kommer från Inger Maryissa  


Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se