Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2011

Av Malin wiper - 10 oktober 2011 07:00

 


  Jag fotade tre stycken motorcyklar som stod vid en bensinstation. Det visade sig vara en Yamaha "Tenere". Klicka här för att komma in på deras hemsida. Klcka här för att se nya super "Tenere". Jag tycker den jag såg var lite annorlunda i både karossen och färgen.


  


     Bredvid stod denna motorcykel av märket BMW som nog är lite nyare än (Teneren)


Klicka här för att komma in på hemsidan. Klicka här för att komma in på BMW MC klubben


   


Ytterligare en BMW stod på parkeringen men i läckert röd. 


 


  


  Klicka här för att se vart jag såg denna motorcykel. Det finns ytterligare en


 En ung uppfinnare från Ontario, Kanada har tagit fram en motorcykel som ger en illusion av att den är enhjulig, men i själva verket har den 2 hjul och använder sig av SegWays balansteknik. Fordonen är eldriver och maxhastigheten är 40 KM/H.

          

Nedan kan ni se ett klipp på enhjulig motorcykel från Ryno Motors.
 
Klicka här för att komma in på Ryno Motors hemsida
 
   

Av Malin wiper - 9 oktober 2011 16:15


Det här klippet var insatt på Stockaryds Stationscafés facebook. Jag sätter in det i min blogg också. Klicka här för att komma in på hemsidan för detta ämne. Vilket inspirerande klipp och så bra sammanfogat för en god sak

  

 Från wikipedia:


Playing for Change är ett multimedia- musik-projekt skapat av den amerikanske producenten och ljudtekniker Mark Johnson med sin tidlösa Media Group , som syftar till att samla musiker från hela världen.  Playing for Change har också skapat en separat icke-vinstdrivande organisation som kallas Playing for Change Foundation som bygger musikskolor för barn runt om i världen.


    


 


Klicka här för att läsa mer

    


Peacebilderna i detta inlägg lånade jag från Peace art site

Av Malin wiper - 9 oktober 2011 10:36

 


Vi var in på Fyndlagret i Skene som ligger i samma hus som "Mat i Mark" Vi handlade det vi behövde och jag kollade lite på Fyndlagret.


 


Det har redan börjats plocka fram julsaker i butikerna. Undrar om inte detta är rekord i att vara tidiga.  Är det nån som vet om det var lika tidigt förra året?


 


  


Fyndlagret har allt man kan tänka sig utom möbler. Det känns som det blirvit större där med åren så jag tror att dom byggt ut lite. Vi har köpt en del saker där genom åren.


 


            


Sen åkte vi till syrran för att lämna över priset hon vann i min gissningstävling för ett tag sen. Vi hämtade även en bänkskiva som vi fått av dom och sen fikade vi och pratade en stund. Här ser ni mig med deras hund Axa (svågern tog den förra gången vi var där) som låg på mitt lår med sitt huvud och det kändes jättehäftigt...  

 

            


Klicka här för att se vad syrran vann i andra pris i tävlingen


  


Jag tog lite mer bilder på Axa som är en Shäfer och valp fortfarande.


 


  


Här ligger hon i soffan bredvid sin husse och myser


 


  


Här leker hon med en boll på  terassgolvet.


  


Här har hon barrikerat sig på sängen.


  


Dom hade köpt en ny fotölj som var både snygg och bekväm. Höll på att somna i den...  


 


Vi drack te ur svägerskans handgjorda keramikkoppar (tekoppar) som var jättefina


  


  Dom hade även köpt en jätteläcker hög golvlampa som hade nåt slags ståltråd runt sig.


 

Av Malin wiper - 9 oktober 2011 09:02

 


När vi var på väg till mamma och närmade oss rondellen nära Jönköping så stod där en Volvobil mitt i rondellen. Den har tydligen åkt rakt upp i rondellen och det såg lite komiskt ut. Jag tror ingen blev skadad för den såg nästan helt intakt ut. Det var annat än en rondellhund. Vi har sovit rätt länge i dag och sen har jag fixat dom få kort jag tog denna gång. Vi åkte varken in i Ulricehamn eller Borås för vi kunde ändå inte köpa nåt mer denna månad och då vill jag inte utsätta mig för frestelser...  . I natt har vi haft frost men nu skiner solen för fullt än om det är mycket kyligare ute.


 


  


Det är rätt fint efter vägen på sina ställen


  


Här var himlen fantastiskt vacker i lite blå turkos färg. Detta är en 2+1 väg och såna gillar jag inte riktigt för man känner sig instängd. Fast nu har jag kört där så mycket så jag blivit van.


 


  


Sen var vi framme hos mamma och hon satt ute och åt just då med dom andra som bor där. Hon är rätt pigg men blir mer och mer borta så orden blir helt fel när hon pratar och det blir osammanhängande och ibland förstår man ingenting. Det var i alla fall kul och skönt att få träffa henne igen och krama om henne ordentligt än om hon inte vet vem jag är.


  


Här sitter vi i hennes lägenhet och fikar. Vi hade med oss kaffe och köpte lite kaffebröd åt henne och smörgås åt oss.


 


  


  För några år sedan då mamma var mindre senil så gjorde jag ett minnesalbum där hon kunde kolla på bilder från hennes liv. Nu funkar det inte längre men jag fotade några bilder ur albumet. På den här bilden är hon ca 10 år?. Det är lätt att glömma att alla våra äldre en gång har varit unga och aktiva som oss andra så man behöver bli påmind. En gång är vi där själva och en del långt före andra. En del har turen att få vara klara i huvudet ända tills dom dör. Mamma är den enda i släkten som blivit senil så vi var rätt ovana trots att jag arbetade i flera år inom åldringsvården.


  


Här är mamma som ung flicka på väg ut på en skidtur i full mundering som det såg ut förr. Kolla dom vida byxorna och hennes getingmidja...  Hon var jättefin. Hon både simmade, åkte skidor och utövade lite andra sporter som ung. Hon var yngst i en barnaskara av 5 och dom andra var bröder så hon blev lite bortskämd...  


    


  


Här en bild på henne när hon var en ung kvinna och högsta modet var då att ha såna här vågor i håret som gjordes med en speciell tång. Bilden blev inte så tydlig för jag fick fota ur minnesalbumet. Mamma är brunögd men det har ingen av oss tre barn blivit. Jag saknar verkligen att kunna umgås normalt med min mamma och kunna åka ut och fika eller göra nåt annat. Den tiden är nu förbi och man får ta det som det är än om det känns sorgligt.


  


Klicka här för att komma in på en 40-50-talet nostalgisida där denna bl.a denna locktång finns


Jag har lite svårt att hinna med nu men skall svara på era fina och härliga kommentarer och kommer in på era bloggar lite senare när jag är påklädd och fått lite gjort hemma. Ha en toppensöndag...   


 

Annalisa Ericson dog 21/4 2011 98 år gammal


 Här sjunger Annalisa Ericson och Åke Söderblom en låt från 1940 då mamma var 17 år gammal.


  

Han dog 1965 endast 55 år gammal 

Av Malin wiper - 8 oktober 2011 09:00


 


Vi åker iväg till min mamma i dag så det blir inte så mycket bloggande. Det var ett tag sen nu vi var där. Det blev rätt ofta när hon fick flytta till en tillfällig lägenhet för ett tag sen. Hennes egen lägenhet håller på att repareras. Vi åker nog inte före 10.00 för vi har nyss vaknat.

 


Car Clipart Jag önskar er alla en fin lördag vad ni än skall hitta på...

 

 

Av Malin wiper - 8 oktober 2011 08:00

 


  Jag har gått och köpt mig en begagnad moped...    och det beror på att jag inte kan cykla längre p.g.av min dåliga nacke. Har försökt höja upp styrstången men inget har hjälpt och det är inte roligt att vara beroende av bilen jämt. Nu kan jag åka in till samhället och handla och även åka lite längre sträckor. Jag har inte tagit hem den riktigt än utan den skall fixas med lite till. Sen är det bara att köpa en hjälm.


  


  


    


  


   Jag har provkört den men det var så länge sen jag satt på en moped eller motorcykel så jag är lite ringrostig och det kändes lite skrämmande. Jag måste träningsköra mer för jag tyckte det var läskigt i kurvorna...  


  


  Jag skall köpa en sån här modell. Kan inte ha en sån med integralhjälm som man trär in huvudet i för då får jag klaustrofobi....  . Skall i alla fall köpa en helt ny. Klicka här för att kolla på en sån hjälm som jag skall ha (nåt liknande) men köper den nog i Jönköping. Klicka här för att se en annan slags hjälm som jag skulle kunna tänka mig att haAv Malin wiper - 7 oktober 2011 17:00


  


28/10 fick jag ett litet blomskott av "Svärmorstunga" mig tillsänt per post av min bloggvän Berith. Sen dröjde det jättelänge innan det hände nåt och det stod helt still och den blev inget större. Berith sa att jag skulle ge den lite näring emellanåt och nu har jag helt plötsligt tre krukor med Svärmors tunga...   Här är den största som står i vardagsrumsfönstret.

 


          


Klicka här för att komma in på ett inlägg jag skrev när jag fick blomskottet av Berith


  


Här den som är näst störst och står i min mans data och gästrum.


 


  


Sen den minsta som står i köksfönstret. Jag är så glad att det äntligen hände nåt för jag har haft några såna här på 70-talet och dom växte så det knakade. Klicka här för att läsa om "Svärmorstunga". Jag har verkligen inga gröna fingrar så jag är glad att skottet överlevde och nu är 3 stycken...    . Tack Berith! Jag är så glad för mina tungor...  


 


Här sjunger Rolf Wikström "Får jag lämna några blommor" med text av Nils Ferlin och musik av Lille Bror Söderlundh


  


Rolf Wikström har jag upplevt i verkligheten på Jazz & bluesclubben "Nefertiti" i Göteborg och fick då hans autograf. Han var så otroligt bra när han kom igång med sin blues och speciella röst så taket nästan reste på sig...  Jag var dit flera gånger i slutet av 70-talet då dom öppnade stället. Sen byggdes det ut mer och mer så det gick att dansa framför scenen. Sen var jag där nån gång 1986 när jag flyttade tillbaka till Göteborg efter att ha bott i en annan stad i 6 år.

 

Av Malin wiper - 7 oktober 2011 13:30


Jag har köpt två par örhängen av Pisan. Dessa passar ypperligt till min nya jumper. Den kan man ha både blå, gröna och lila örhängen till.


Klicka här för att komma in på Pisans blogg där hon just nu har en utlottning på ett armband


 


Klicka  här för att komma in på Pisans smyckesida. Jag fick en sprayflaska med lack av hennes Mr H...   som jag skall spraya min nya smyckehållare med. Metall mot metall kan oxidera men den kan redan vara behandlad men för säkerhets skull så lackar jag den


   


Jag köpte även dessa som har lite större pärlor. Dom skall jag ge bort till en vän i present.


 


Klicka här för att kolla på örhängen i form av olika drinkglas 


Detta är ett klipp på gamla vintagesmycken


Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se