Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2010

Av Malin wiper - 18 november 2010 20:11

            

 

Här sjunger Harry Connick "Just let´s kiss". Jag hörde honom på WWR Internetradion i dag. Klicka här för att komma in på Harry Connick jr:s hemsida.

 

                 

 

Harry Connick Jr är född 1967 i New Orlenas, Lousiana. Han är en amerikansk musiker (pianist och sångare) och skådespelare. Jag har sett honom i rätt många filmer men visste inte att han var musiker också. 
  


Här ännu en nåldyna...  Snart får jag döpa om bloggen till "Nåldynebloggen"...    Denna ser rätt diskret ut men är jättefin och är av märket "Rörstrand Chocette"

 

  

 

Så här ser nåldynan i innan jag limmar fast den i skrinet. 

 

               

 

  

 

Här är det färdiga resultatet.

 

       

 

Klicka här för att kolla vart jag hittat denna nåldyna. Det finns mycket mer kul att kolla på den sidan också.

 

  

Bilden kommer från Animatie wereld

Av Malin wiper - 18 november 2010 15:12

  


Nu har jag tillverkat ytterligare två nåldyneskrin. Det går fort när man får in handlaget. Jag kommer att formligen bada i dynor...  . Detta skrin har jag köpt hos "Samhjälpen" för 25:-. i Huskvarna. Hade jag köpt detta hos en annan second hand så hade jag fått betala mer.  Under skrinet står det: Royal Dorzellan, Bavaria, KM Germany. Handarbait 22 karat guld 36. Klicka här för att gå in på en sida med dessa produkter. Kan dock inte hitta detta skrin någonstans. Det kan vara en dyrgrip för ett liknande kostar över 500:- begagnat på ett ställe såg jag. Tur att det går att rycka ur nåldynan...  

 

  

 

Så här blev det inuti men färgen stämmer inte alls och jag får inte till den i photoprogrammet. Den är mer vinröd och mörkare. Det går inte med höga dekorationsnålar i denna för den är så låg. Mimmis passar perfekt.

 

  

 

  

 

Jag köpte en porslinssvan på Samhjälpen för 5:-. Jag tycker den hade en speciell form och skulle passa till nåldyna.

 

               

 

        

 

I den tog jag det cerisefärgade tyget och det passade perfekt och lyste upp. Längst bak har jag gjort egna dekorationer av det gamla armbandets pärlor och dom långa nålarna som håller upp dekorationerna fick jag av mimmi för ett tag sen. 

 

  

 

Jag passade på att gå in på Ritz för att få i mig en härlig skinksmörgås. Som ni ser så gapar den mot mig och jag hugger in direkt... .

 

           

 

Det mysigt när det står en bakplåtsställning bakom disken med rykande färskt bröd...    

 

  

 

Slog till med en cappuccino också som dom dekorerar så fint med kanelhjärta...  

 

                  

 

       

 

Jag tog en sväng in till Mimmis Magasin också för jag skulle köpa en tygbit. Dom har fått hem nya grejer igen och denna tomte med en liten tomtebaby i magen såg för kul ut.

 

      

 

       

 

         

 

Här en jättestor och hög änlalampa.

 

        

 

 

Av Malin wiper - 18 november 2010 13:14

  

Folkets Hus bio i Vaggeryd


Jag såg en film häromdagen som heter "$ 5 A Days" som är en komedi från 2008. För regin står Nigel Cole och i rollerna ser vi Cristopher Walken, Alessandro Nivola. Sharon Stone mfl.


  


  


Eftersom dom åker omkring i en rosa bil i filmen så letade jag nåt i den färgen och fann denna datamus i form av en bil. Klicka här för att komma in på sidan.

 

HANDLINGEN

 

  

 

MIN RECENSION

 

                 

 

För mig var filmen mer en drama/komedi och det fanns ett djup i filmen och även lite tragik. Den kändes lite roadmovie eftersom en pappa och son hyrde en rosa bil och åkte runt i och försökte få en bättre relation medans pappan levde. Det började knaggligt mellan far och son som båda var två fifflare och fixade mycket av sitt uppehälle genom att ljuga och trixa. Pappan var en obotlig slarver som aldrig vuxit upp men sonen ville gärna ändra på detta eftersom han ville behålla sin flickvän och få lite ordning på sitt liv. På vägen träffade dom även på en vän till hans far spelad av Sharon Stone. Hon hade dessutom varit barnvakt till sonen när han var barn. Alla spelade så bra och man märker att det inte är B-skådespelare utan dom spelar ut sina register till fullo. Cristopher Walkens var suveränt bra i sin roll och man faschinerades av att han kunde spela både tragisk och komisk med sån inlevelse. Många relationsproblem kom till ytan och fick sin förklaring så sonen kunde gå vidare med sitt liv. Berättar inget mer om nån vill se filmen. Jag hyrde den på vår videoaffär.

 

Av mig får filmen 4 filmprojektorer av 5 möjliga.

 

           

 

  

 

Detta är en gammal biograf som ligger i centrala Torsby och heter "Stjärnan". Klicka här för att läsa om biografen. Jag skulle vilja åka omkring och besöka alla dessa fina gamla biografer som fortfarande är i drift och sköts om.

 

 

  

Av Malin wiper - 18 november 2010 09:49

 

  

 

Klicka här för att komma in på Scorpions hemsida

 

          


Av Malin wiper - 18 november 2010 09:01


           Good DayI dag har vi i alla fall vaknat tidigare men innan man fått i sig frukost och annat så har det gått en stund och tiden går så fort. Nu är det blidväder igen och just nu håller solen på att bryta fram genom molnen. Min man skall vara på sitt projekt 10.00 och jag skall förbereda lunch och sen gå ut en stärkande promenad. Jag visar inte mina nya skrin och koppar förrens jag gjort iordning nåldynor i dom. På "Samhjälpen" har dom mest av sånt och jättefina till lägre priser än på andra ställen. Fast ett av dom var dyrt men det var ett skrin från "Lidköpings porslinsfabrik" som räknas som hög kvalitet. 

        

För ett tag sen så köpte jag två änglahalsband av min bloggvän Kajsa Varg. Detta som är lite mörkare och dom har en tvinnat svart band och ser jättefina ut. Jag har köpt två gånger av henne förut. Ett halsband och ett par örhängen som jag använde jättemycket i somras.

             

 

       

Denna ängel är ljusare och går i gul ton medans den andra går lite i grön ton. Jag passar bäst i den gula och den andra skall jag ge bort i present till nån. Tack Kajsa...  

                

 

  

På Samhjälpen fick jag tag på detta armband som jag skall slakta och använda pärlorna till nåldyneprydnader.

 

  

Dom hade även en sån här liten påse4 med blanka pärlor som jag också skall använda mig av. Det gäller att ha långa nålar för att det skall funka.

         

Nej nu börjar klockan bli mycket och jag kan ju inte sitta här hela dan utan måste få nåt gjort. Tyvärr hinner jag inte in på era bloggar förrens lite senare. Ha en fin dag...   

Av Malin wiper - 17 november 2010 22:21


CollagesEfter min akupunktur så gick vi och fikade på vårt ena stamfik Café Lakatos. Det var skönt att sitta där i värmen när mörkret föll ute och kaffet och smörgåsen smakade underbart som vanligt.

 

  

 

Maria hade lite nya tryfflar som var lite färgstarka.

 

           

 

   

 

Även en härlig muffins som såg smaskig ut.

 

   

 

Hon hade en korg med dessa choklader som var nedsatta i pris från 69:-/kaka till 49:-. Det är en exklusiv choklad från "Valrhona" som heter "Estate grown collection" den kommer från en speciell plantage. En kommer från Venezuela och det är den till vänster "Palmira". Den i mitten heter "Gran Couva" den kommer från Trinidad. Den till höger heter "ampa Makia" kommer från Millot som ligger i Madagaskar.  

 

            

 

   

 

Vi testade en av chokladerna genom att ta en rad var. Det blev den till vänster som heter "Palmira" och kommer från Venezuela. En sån här mörk fin choklad kan man inte bara äta rakt av utan bryter en mindre bit och trycker upp mot gommen så den smälter och smakerna kommer fram. Jag har ju gått på chokladprovning för några år sedan hos Maria på Lakatos. Chokladen har en cacaohalt på 64%. Den var väldigt len, fruktig och lite syrlig, fantastiskt god.

 

             

 

  

 

Sen åkte vi till Junexhuset där jag skulle köpa lite mer tyg till mina nåldynor.

 

  

 

  

 

Jag hade tänkt köpa lite mönstrat men dom hade bara randigt och nåt med små bilar på. Randigt har jag redan så jag köpte tre enfärgade stretschtyger. Färgerna på bilden stämmer inte riktigt utan den i mitten är mer mot det vinröda hållet och den till vänster är skarpt cerisefärgat. Blå tyger ser ut ungefär som på bilden. Dom kostade 105:-/m så jag köpte bara en halv meter av varje färg.

 

          

 

     

 

På second hand "Bra och begagnat" i Huskvarna hade dom flera meter av detta mossgröna tyg av samma kvalitet som det hos Junex. Gav bara 50:- för hela tygstycket.

 

       

 

Hos "Samhjälpen" hade dom en helt ny tvåsitssoffa som såg enorm ut och passar för långa männsikor så min man satt sig och njöt i den bekväma soffan. Dom skulle ha 1.900:- för soffan och man önskade att vi hade plats och en inredd källare.

 

  

 

  

 

Kopparsaker har dom hur mycket som helst på alla second hand men detta var lite udda. Sockerskål och gräddkanna på en kopparbricka.

 

            

 

  

 

Denna fönsterprydnad är väl ändå lite 40-50 tal.

 

        

 

  

 

Jag skulle ta ett foto på ormen som är ett kännetecken för Huskvarna men fick bara med hals och huvud. 

 


Good Night 

Av Malin wiper - 17 november 2010 18:23

        

 

Klicka här för att komma in på mama Cass hemsida

 

                 

 

Cass Elliot, även känd som "Mama Cass", född Ellen Naomi Cohen 19 september 1941 i Baltimore, Maryland, död 29 juli 1974 i London, Storbritannien, var en amerikansk sångerska.

Elliot var medlem i gruppen The Mamas & the Papas 1965-1972

             


Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna säng. Detta blev ett inlägg med en orgie i rosa....       

Av Malin wiper - 17 november 2010 17:49

             


Jag måste skriva lite om vårt ICA för det har blivit så fint och snyggt pyntat på den nya avdelningen där det finns blommor, prydnadssaker mm. Den glada fina tjejen på stegen har verkligen öga för att dekorera och få det smakfullt. Hon lyckas placera ut sakerna så dom fångar ens intresse. Det går inte att förmedla på bild utan man måste se det i sin helhet. Dessutom har dom köpt in mycket finare saker än vad det varit där förut. Tack för att jag fick fota dig...  Vårt ICA har dessutom fantastisk god och vällagad lunchmat. Den kostar bara 45:- och är väl tilltaget. Vi har köpt mat där några gånger och alltid blivit nöjda.

 

                  

 

          

 

Den här ljuskronan hade hon pyntat så snyggt i så man såg den direkt.

 

   

 

Nu är det mest julsaker som gäler och detta var en fin kombination av julgrupp.

 

              

 

         

 

                   

 

  

 

Lite roliga stora tomtar.

 

     

 

  

 

Den här hyllan skulle jag egentligen tagit en bild på i sin helhet för hon har fått till det så balanserat och bra.

 

                   

 

           

 

Detta ser ut som formar för havrekakakor men är små ljushållare.

 

  

 

Blomma i kasse.

 

               

 

        

 

Långskäggiga tomtar

 

            

 

       

 

Rosa julros som var mer ljusrosa än på bilden.

 

                 

 

  

 

Tomtemor och tomtefar med känsla i.

 

         

 

   

 

          

 

Hållare för minneslappar. Det sa i alla fall Mr T...  

 

         

 

Jättefin tomteburk

 

             

 

Vi blev borta rätt länge i storstan så jag har inte hunnit göra iordning bilderna jag tagit än så om jag inte orkar så fortsätter jag blogga i morgon. Akupunkturen gick bra och jag skall bara gå en gång till och sen börja igen efter jul om det behövs. Jag fick tag på både tyg och lite skrin och koppar. Sen var vi till Lakatos och fikade.

 

  

 

Så här känner jag mig just nu. Som en puzzelbit som inte funnit sin plats...  Trött alltså....  Har inte hunnit besöka alla bloggar men det kommer ju en dag i morgon också. Ha en fin kväll...  

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se