Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2010

Av Malin wiper - 22 november 2010 10:46

  


        


Vi åkte ner till samhället för att posta ett paket och passade då på att ta oss en härlig fika på Ritz Konditori...  innan Mr T skulle till sitt projekt. Min man fick fota mig så jag bjuder lite på mig själv...       

 

   

Denna kaffeservis finns på Ekohallen. 

 

     

Dom hade en prinsessbakelse som heter duga i dag och såg ut att vara i flera våningar...  Det var mycket nära att jag åkt dit för jag blev så otroligt sugen när jag såg den torna upp sig framför mig.   

 

    

Deras Budapest går inte av för hackor heller.

  

    

Det är fantastikst fint ute nu när det kommit lite mer snö. När vi satt där så kom en traktor farande med granen som skall placeras mitt på torget vid Ritz.         

 

          

Här har nu granen kommit på plats.        

 

    

Min man fick fixa bilen innan vi kom iväg för den var full med snö.

 

    

I dag hade vi rätt många änder som ville bli matade. Fick med två som stod och väntade på mer mat...  Dom nästan slåss om maten och det är en rangordning bland dom också. 

             

 

14.00 skall vi vara på Värnamo sjukhus för min man har stått i kö för att få sina knän undersökta. Han skall antagligen genomgå titthålsoperation för att rensa bort lite brosk. Jag har också gjort en sån flera gånger eftersom jag skadat ena knät och har en broskfraktur sen 18 år tillbaka. Han fick en remiss och väntade i 3 månader men inget hände. Då ringde han vårdcentralen och det visade sig att remissen inte kommit iväg...  Då fick han en snabbremiss istället. Vi har inte varit i Värnamo på jättelänge för det blir mest när man skall till sjukhuset. 

 

Av Malin wiper - 22 november 2010 08:04

  


Jag är med i en tävling hos en av mina bloggvänner "Sussi" och vinsten är detta jultyg som man kan dekorera med.

 

         

 

Klicka här för att komma in på hennes sida och vara med i tävlingen. Där kan ni läsa om reglerna.

Av Malin wiper - 22 november 2010 06:24

         

   

Det var jättetrevligt på Mimmis stickcafé i går och så här såg det ut innan det började. Jag kom dit lite för tidigt och valde att sitta där ni ser den vinröda jackan och stickningen på stolen. Det är så mysigt och ombonat med alla garner som det finns en uppsjö av. Stickning har verkligen fått en revival och det finns hur mycket olika garner som helst. Tyvärr så var det två stycken som inte kunde komma denna gång men dom kommer till nästa stickcafe som går av stapeln en bit in i januari. Hoppas fler kommer då för nu var vi inte så många som man hoppats på. Vi hade ändå några roliga och givande timmar.

 

         

En av tjejerna började på en virkad väska förra gången och nu har hon kommet så här långt och har virkat av ett garn som blir som en volang. Hon har bara kvar att dekorera väskan och även sätta ett hantag eller axelband. Den blir verkligen orginell och hon är jätteduktig på att virka.        

 

  

Helenas 13 åriga dotter Maya var med denna gången och hon är en jättesöt och gullig tjej som håller på att lära sig att sy. Här ser ni Helena som hjälper sin dotter tillrätta med korsstygnsmönstret.

 

         

Numera finns såna här nybörjarkit som är bra när man skall lära sig och detta är ett jättefint mönster på en ängel. Det var så kul att Maya var med också så det blev lite blandat i åldrarna och det är det som är så roligt.

 

   

Mimmi hade stickat så snygga handledsvärmare till Helena av garnet hon håller i handen. Såna skulle jag själv vilja ha.    

 

       

Här ser ni Aina (samma namn som min mamma) som var med förra gången också. Hon är en parant trevlig kvinna som är superduktig på att sticka och sy. Hon har sytt denna fuskliknande päls av ett garntyg som finns hos Mimmi. Hon passar så bra i den och vi andra provad hennes pälsjacka också. Mimmi var även hon jättesnygg i den men jag såg ut som "hej kom och hjälp mig"....  Dom är ju så smala, jag fick inte igen den helt. Jag blir själv större i såna kläder medans andra blir hur nätta som helst. Man får klä sig i det man passar i.       

 

          

Här mannekängar Mimmi i pälsen också (jättesnyggt)    

 

             

Här står Mimmi till höger och öppnar ett mjölkpaket för vi är på gång för att fika. Timmarna går så fort när man pratar och har trevligt.    

 

   

Tyvärr så tog jag denna bild i fel sekund så alla gjorde miner men jag hoppas jag fick sätta in bilden ändå om inte säg till....  Jag tog tyvärr lite för lite bilder för jag satt och pratade så mycket så jag glömde av mig. Hade velat fota lite mer garner men det får jag göra nästa gång. 

 

    

Här ser ni tre generationer. Maya, Helena (Mayas mamma) Mimmi (Mayas mormor).     

 

   

Glömde att be nån fota mig med stickningen på cafeét också...  det gjorde jag sist också så jag fick be mannen fota mig med stickningen i soffan efterråt.

 

   

  Klicka här för att komma in på stygnguide 

 

          

Dom har fått hem lite nytt igen och detta ser ut som ett rivjärn men är en ljuslykta. Som ni ser så är det ett litet handtag så man kan öppna och sätta in ett ljus.

 

           

Vad sägs om en uppånervänd tratt som ljusstake?...  läckert! 

  

 

Ännu en kombination av "Cult design"      

 

  

 

Jag ser fram emot nästa gång och hoppas några fler vågar sig dit. Tack snälla gulliga Mimmi och Helena för några trevliga timmar.                

 

Av Malin wiper - 21 november 2010 19:16

                  

 

Klicka här för att komma in på Vanessa Maes hemsida.

 

Vanessa Mae, född 27 oktober 1978 i Singapore, är en internationellt uppmärksammad violinist. Hon har bland annat gjort musik som kombinerar klassisk fiolmusik och techno

 

 

                       

Av Malin wiper - 21 november 2010 17:31

  


Är nu hemma igen efter att ha varit på Mimmis stickcafé som var roligt och stimulerande som vanligt. Skriver om detta i morgon för jag måste göra iordning bilderna. I går var vi även in till Erikshjälpens stora second hand som var öppet ända tills 14.00 Det var fullspikat med folk och dom har ett rätt fint och mysigt café men vi har aldrig fikat där men det får vi göra nån annan gång. Det finns hur mycket grejer som helst där och jag brukar handla där ibland. Dom hade mest skrin som tillhörde serviser och dom var inte så billiga.

 

       

 

Klicka här för att komma in på Erikshjälpens hemsida

 

  

 

Dom har flera avdelningar och här är den stora lampavdelningen där det även finns väggur av alla de slag. Det gick inte att fota så mycket vyer eftersom det var folk överallt.

 

                

 

  

 

Såg en gammal rolig spegel som har en lampa som lyser upp så jag antar att det är ett sminkbord från ca: 40-50-talet eller äldre. Som ni ser så syns lite av mitt huvud och kameran i spegeln...  

 

      

 

Hittade detta sminkbord från 50-talet här. Jag antar att speglen spegeln med lampan på bilden ovanför (Erikshjälpen) går att sätta på ett sånt här bord också. Fast denna spegel verkar inte ha nån belysning 

 

        

 

Det här turkosgröna golvuret var jätteläckert.

 

                     

 

      

 

Såna här klockor i olika utföranden finns det gott om där.

 

            

 

         

 

Vet inte vad jag skall säga om denna märkliga grej...  Den föreställer en bartender med en bricka och på brickan så finns en glödlampa så jag antar att det är en lampa men jag undrar om den inte är omgjord till lampa.

 

     

 

  

 

En väldigt fin och välskött bäddsoffa med pepitarutigt tyg men i beige och nougatbrunt.

 

  

 

Detta är nog en blomvagn med hjul. Mina föräldrar hade ett tidningsställ i samma stuk när jag var barn.

 

              

 

   

 

Dom hade flera såna här gamla vågar i olika utföranden.

 

   

 

Vågen kommer från Lindells vågfabrik i Jönköping. Klicka här för att läsa om fabriken.

 

Jag köpte bara ett skrin där men kom inte ihåg vilket eftersom jag blandade ihop allt...  minnet är kort så jag får skriva upp nästa gång.

 

                           

 

 

Av Malin wiper - 21 november 2010 12:24

  


I går åkte vi också till Bankeryds Second hand som är rätt stor också. Det ligger inhyst i ett gammalt stort fint hus.

 

        

 

Denna gräddkanna tillhörde en jättevacker servis och bakom kan man se en sockerskål som jag hade velat ha till nåldyna men då måste man köpa hela servisen. Det är dumt att sälja delar när hela servisen är intakt.

 

  

 

Jag hittade i alla fall denna fina med en röd ros på. Hoppas jag inte blandat ihop nu så denna är från Habo...  Jag får skriva upp nästa gång jag går på flera second hand.

 

           

 

  

 

Köpte även detta som det ingick en gräddkanna till och allt kostade bara 20:-

 

  

 

Ytterligare ett och alla är från fina glasbruk. Många från Tyskland.

 

                   

 

       

 

Denna kunde jag inte motstå. När jag träffade min man för 20 år sedan så samlade jag på skrin och hade en hel hylla full så det känns lite bekant...  Sen blev samlingen lite för stor så jag har bara några skrin kvar.

 

              

 

Klicka här för att se vart jag hittat detta guldtyg 

 

         

 

Min man håller upp denna som nog kommer från "Ekeby" och då är ca 40-talet. Har aldrig sett en sån förr men färgen och glasyren är tidstypisk.

 

        

 

Klicka här för att kolla porslin från Ekeby 50-talet

 

  

 

Fick även tag på ett halsband för 10:- som jag också skall slakta till och ha till prydnadsnålar. Det känns lite hårt för alla halsbanden jag köpte är superfina och inget plast utan fina pärlor och stenar. Väldigt välgjorda också. Det kan vara "Jade" i dom matta gröna stenarna.

 

              

 

Jade är en mineralogiskt ofullständig term som täcker flera typer av hård sten som hittats framför allt i kinesiska Turkestan och Centralamerika, bl.a nefrit och jadeit. Jade varierar i färg från mycket mörkt grön till vit.

Stenen används till smycken och även till diverse prydnadsföremål.

 

          

 

Moderna avskalade stolar som dom säljer för 125:-/st. Har sett såna i brunt också på en annan second hand.

 

             

 

Jag tog inte så mycket bilder för vi var ner till Erikshjälpen i Jönköping också. Det får jag skriva om senare för nu skall vi äta och sen är det inte lång tid kvar innan jag skall på "Stickcafé" hos Mimmis Magasin. 

 

Av Malin wiper - 21 november 2010 10:25

  

 

Klicka här för att komma in på Katie Meluas hemsida

          


Av Malin wiper - 21 november 2010 09:31


                Welcome

Nu har vi sovit lite för länge igen men det är så tyst och folktomt ute så man kan nästan tro att det är mitt i natten. Det är så otroligt lugnt i detta område men förut ett tag hade vi en återväxt med lite barn som lekte runtomkring men det har inte synts till några på länge så jag tror att dom flyttat igen. I dag skall vi bara ta det lugnt och städa lite och sen kanske jag gör några nåldynor. 15.00 skall jag vara på stickcaféet så jag har nåt kul att se fram emot. Ute ligger lite snö kvar men om det inte kommer nån ny så är den snart borta för det är plusgrader i dag.

 

  

 

Efter att vi varit till Habos stora second hand så åkte vi in i Habo samhälle och besökte Café non-stop. Vi brukar alltid gå dit när vi är i närheten för det är så mysigt att sitta där och kvinnan som äger det är så trevlig och gör så goda smörgåsar. Kaffebrödet ser gott ut också men eftersom vi inte äter sånt nu så blir det smörgåsar som gäller. Hon har även lunchrätter och en är en hemlagad paj som vi skall testa nästa gång. Det är en sån härlig ljussättning därinne så man känner sig ombonad.

 

           

 

  

 

Jag tog en grillad smörgås med ost och skinka. Jag har inte kunnat äta såna på på länge förut för dom har varit så torra och smaklösa på andra ställen. Vet inte hur hon gör för smörgåsen blir så saftig och smakrik. Både ost och skinka är av finaste råvarorna. Min man tog sin favorit och det är stekt ägg med korvskivor och den skall vara nåt extra också.

 

         

 

  

 

Det finns två rum med olika möblering och möbler men vi trivs bäst härinne där vi sitter jämt när vi är där.

 

                  

 

  

 

I fönstren har hon dekorerat så fint och dessa små kaffekannor är såna som dom serverade i förr. Tror att det är 50-60-tal. Kom ihåg dom så väl när jag växte upp och man var ute och fikade med sina föräldrar så satt dom alltid fram en sån kanna med kaffe på bordet. Sen kom dom med en bricka med olika bakelser så man fick välja vilken men ville ha. Då var det bara bordsservering som gällde och det var lite charmigt....  

 

  

 

Det satt lite folk därinne så jag kunde inte ta så många bilder. Här ser man en del av disken.

 

  

 

Här ser man en gammal kaffekvarn och en stor gammal kaffepanna. Jag kan fortfarande höra  visslandet när kokkaffet var klart. Det var ett ljud man hörde mycket förr. Jag kan även känna doften och känslan av kaffe som kokat över för att mamma eller pappa inte hann ta pannan från spisen. I mitten och i slutet av 70-talet blev kokkaffe poppis igen och man skaffade en liten röd emaljerad kanna och började koka kaffe igen. Det blev nån slags nostalgisk känsla.

 

       

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna gamla kaffekvarn. Det var inte bara kokkaffet som blev inne i slutdelen av 70-talet utan även att mala kaffet innan man fick besök...  Det höll inte i sig länge för man blev så stressad och det var tålamodsprövande för man måste mala länge för att det skall räcka till mer än 2 personer. Då fanns det nygjorda kvarnar i gammal stil och jag köpte en kom jag ihåg som sen fick stå som prydnad...  

 

             

 

  

 

Vi åkte sen in mot Bankeryd för att även besöka deras second hand innan dom stängde. Då åkte vi förbi detta röda tegelhus som hade ett litet minihus på sidan om och det såg så kul ut.

 

  

 

Så här ser minihuset ut på nära håll. Det sitter en gumma och gubbe utanför på bron och det ser så äkta ut och man bara väntar på att dom skall röra på sig...  

 

Jag skriver om vårt besök på Bankeryds second hand i nästa inlägg.

 

Ha nu en fin och skön söndag därute....      

 

             

 Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se