Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2010

Av Malin wiper - 15 november 2010 09:24

                         


I dag utbringar jag ett stort grattis till min kära syster som fyller år. Synd att vi inte kunde träffas i helgen för jag hade ett fint inslaget paket som jag skulle överlämna.

 

  

 

Det är ingen idé att skicka paketet för jag har tänkt att vi skall träffas så fort som möjligt.

 

              

 

Ha en jättefin födelsedag syrran. Här sjunger Stevie Wonder "Happy Birthday" och den är till dig...      

 

 

                          


Av Malin wiper - 15 november 2010 08:09

  


I dag ser det ut som tidig höst ute med störtregn och 8 grader varmt. Jag gillar ju regn i lagoma mängder för min allergi blir bättre och jag blir mycket piggare när luften renas lite. Tycker ändå synd om dom som mår dåligt i detta väder och får värre värk så snö och lite kallare får vi önska oss. Vad kan väl inte passa bättre än The Beatles med paraplyer denna morgon...  Nu finns bara två kvar i gruppen och jag hoppas dom finns kvar så länge jag lever. Idolerna har ju varit en del av ens liv än om dom lever kvar i musiken och filmer. Jag har lite bloggtorka så jag vet inte vad jag skall skriva om. Ser att Mona Sahlin skall avgå och det är nog nödvändigt för det behövs lite förnyelse i partiet. Jag skall i alla fall gå ut i regnet och promenera och sen gör jag nog några nåldynor till när jag ändå har så mycket koppar och skrin.

 

                  

 

Här hittar ni allt om The Beatles

 

   Ha en fin dag och sköt om er...  

 

Av Malin wiper - 14 november 2010 15:35

  

Nu har jag i alla fall fått till två nåldyneskrin efter många om och men. Det avlånga var så svårt att jag misslyckades 3 gånger så det är inte så lätt som man tror. Det blev i alla fall en liten utmaning.

 

  

Skrinet med lock på.

 

   

Så här blev det till slut efter många svordomar...  . Skall utsmycka den lite mer senare.

 

   

Så här har jag kommit på att man kan göra om man inte får tag utsmyckningar i skrinen och kopparna. Ta en vanlig lång knappnål och en pärla pärla vilken som helst som har ett hål rätt igenom som passar till nålen. Limma sen sen fast pärlan mot knappnålshuvudet och vips...  har man en utsmyckning. Jag hittade inga gamla halsband just nu som jag kunde slakta så jag tog en från pärlbanden jag köpte hos Mimmis.    

   

Den här sockerskålen är väl inte så rolig men jag gjorde en nådyna av den ändå.

 

   

Så här blev det. Tyvärr så har jag nu bara tre sorters färger på tygerna så det hade blivit bättre med nåt i lite 50-talsblått. På onsdag skall jag på akupunktur igen och då skall jag besöka Junexhuset där dom har sånt här elastiskt tyg. Dom hade även riktigt mönstrat i den kvaliten så dynorna kan bli riktigt roliga.

 

    

Min man gjorde en sån god korvslantssoppa i dag av "Vaggeryds Charks" varmkorvar. Den innehåller även morötter, potatis, palsternacka, lök, grädde, kryddor och sen lite gurkmeja för färgen och att den är också väldigt nyttig. Vi är bortskämda med rena gourmékorven som görs här i samhället. En sån här kallgrå dag passar soppa ypperligt för att värma upp kroppen.        

 

Nu skall jag gå och titta på film för vi har hyrt 3 st. Jag tar thriller/rysaren först....      

 

Av Malin wiper - 14 november 2010 12:22

  

I dag håller jag på med lite hobbyarbeten och gör nåldynor igen. Detta skrin var ingen lätt match och jag var tvungen att be min man göra ett anpassat mönster och sen måste jag forma dynan med en kniv. Det går bra när en kopp eller skrin har samma storlek både upptill och nertill.   

 

   

Så här ser mönsterpapperet ut som min man gjorde så nu hoppas jag att jag lyckas bättre. Visar upp skrinet när det är klart. Måste köpa lite mer färger och mönster på nåldynetyget när jag är i storstan nästa gång. Sen skall jag köpa sånt i tygriket Kinna när jag är där nästa gång för dom är jättebilliga på såna tyger som annars är jättedyra.            

 

   

Här en gammal 50-talsinspirerad sockerskål som jag skall göra nåldyna av också.   

 

   

Denna kopp är liten som en expressokopp och jättefin. Jag har fått 6 st såna av min man som han köpt på second hand åt mig...  Såna här koppar är lättare att göra nåldyna i än såna som är smala upptill. 

 

  

 

Har upptäckt att såna här gamla små lite kitschiga koppar blir jättefina med nåldyna i. Nu har jag fått nåldynor på hjärnan...   men dom är så roliga att göra och tar inte på krafterna. Hoppas jag kan hitta på nåt annat lika lätt också. Jag har hållit på lite med smågrejer förr såsom dekorationer till blombuketter och blomkrukor mm. Skall försöka göra såna men förfina dom lite.

 

   

Klicka här för att läsa om 1700-talet

 

   

Hos Mimmis Magasin har dom såna här fina dekorationsnålar och jag har fått en ask av Helena...  När dom är slut skall jag köpa flera för dom var jättebra att sticka ner i dynan och det blir jättefint. Sen har jag kommit på en grej själv eftersom det är så svårt att få tag på passande dekorationer men det får ni se sen.        

 

   

Så här ser det ut i asken. I dag regnar det inte men är lite grått och trist så det känns härligt att bara vara inne och mysa. Vad härligt med ett tv program som "Så mycket bättre" där man får roas utan tävlingar och insamlingsgalor som är den enda underhållningen numera trots att det finns hur många kanaler som helst. Man får lära känna dessa artister lite mer och jag har fått några favoriter. Dom tolkar varandras låtar så bra också. Petter var verkligen en stor överraskning och så bra han rappar. Han var dessutom så sympatisk.

 

 

 

Av Malin wiper - 14 november 2010 09:59

                              


I dag är det fars dag och vi skulle ha besökt pappas grav men vi kom ju aldrig iväg på operan. Visserligen har han varit ur tiden i 5 år nu men det hade varit trösterikt att få besöka hans grav i dag men jag går dit när vi är där nästa gång. Pappa blev 81 år men min mans pappa blev bara 74 år och gick bort redan 1997. Han var jämngammal med min mamma som är 87 år. Jag hann i alla fall träffa min mans pappa i 7 år och han var en jättefin person som jag tyckte mycket om. Han älskade fotboll och hade varit fotbollsdomare i många år utanför sitt ordinarie yrke. Han hade träffat Svennis och var ofta i England där han höll kurser och hade vänner där och en av dom hade han med sig till oss några gånger och vi hade jättetrevligt. Min pappa var mer intresserad travsporten. Än om båda är borta så kommer mina tankar att gå extra mycket till dom båda i dag och även min mamma och svärmor. Det finns så mycket minnen genom åren som kommer tillbaka och man sitter ibland med ett leende på läpparna.   

 

Ni finns i våra minnen och skall där förbli....    

 

   

Vi tände i alla fall lite ljus till eran ära i dag.

 

             

Här sjunger Sonya Hedenbratt "Så nära som nu". Sonya Henbratt Bolin föddea 1931 och dog 2001. Hon var verkligen en ur Göteborgare. Sonya var en svensk jazzsångerska, skådespelerska och revyartist. Hon föddes på Fjällgatan 16 i stadsdelen Masthugget. Jag såg henne ofta på stan när jag bodde i Göteborg. Hon gillade verkligen när bingon kom och hon var ofta och spelade på bingohallar. Hon har en bror som också var musiker och heter Östen Hedenbratt. Han träffade jag på ett serviceboende utan att veta vem han var men tyckte att hans utseende var bekant. Sonja vann en sångtävling 1951 och blev korad till Göteborgs Doris Day. Hörde låten på WWR internetradion.

 

   


  Ha en fin dag alla mina gulliga bloggvänner och andra läsare...    Av Malin wiper - 13 november 2010 18:06

  

 

Klicka här för att komma in på ABBA the site                    


   Ha en fin kväll. Här blev det inte som vi tänkt men det är inget att göra åt. Min man har fått antibiotika och blir bättre inom några dagar. Vi skall i alla fall äta lite gott och jag tar nog ett glas vin till maten...  

Av Malin wiper - 13 november 2010 16:26

                    


I går gjorde vi ett besök på Butik Ingelund och det är så fint därnere vid vattnet. Butiken ligger så idylliskt. Här ser ni mig när jag är på väg in.    

 

  

 

   

Dessa julkulor för julgran mm var jättefina.

 

  

 

Små söta tomtar med känsla i.       

 

          

Här visar ägarinnan Kristina upp en jättefin jullöpare. Jag köpte den för att ha på rumsbordet i jul.            

 

   

En fin julstjärna med en tomte i mitten.

 

  

 

Detta var lite kul tyckte jag. Brickan dom står på är av lerskiffer. Detta stod att läsa på Wikipedia om lerskiffer:

 

Lerskiffer är en sedimentär bergart som bildas genom att lerpartiklar samlats på botten av havsdjup. Partiklarna pressas samman av sin egen tyngd och av vattenmassornas tyngd. Denna botten kan senare komma upp till ytan genom tektoniska rörelser. Om man repar ytan med metall får man ett grått streck. Lerskiffret består oftast av kristallina fragment av olika lermineraler 

 

            

Det är så fint och pyntat i fönstren och dessa benvita porslinsljusstakar var jättesnygga.

 

     

 

Tyghjärtan.               

 

        

Detta är handdukar och passar till löparen om man har den i ett stort kök.      

 

          

 

Linneklänning med tillbehör som finns i flera utföranden och färger.

 

    

Här visar Kristinas mamma en annan sorts bricka som man kan dekorera med ljus och annat. Eller ha små blomkrukor på mm. Kolla hennes fina koftponcho.

 

         

Den här boken skulle jag behöva ha...       

 

        

Snygg vas eller dekoration som stod i ett av fönstren.

 

       

En sån här stålväska köpte jag för några månader sen för att ha tidningar i och den är verkligen en snygg inredningsdetalj också.

 

   

Det finns även små kartonger med olika änglar. Här en ängel med handväska. Jag hade för bråttomt så jag fick inget bra foto.

 

   

Eller varför inte en stark god honungssenap.  

 

           

Jättefint dekorerade glöggflaskor. En sån måste man testa lite längre fram mot julen.     

 

   

Det finns rätt mycket silversmycken också.       

 

          

Hängande glasbollar med bubblor i.

 

         

I morse när jag tittade ut genom fönstret så hade massor av änder kommit upp till gården för att få sig lite frön till livs. Då såg jag en and som haltade och kunde knappt gå utan ramlade hela tiden. Var på väg ut när en katt kom springande och tog tag i den haltande anden med ett grepp runt nacken. Sen sprang han in med anden i grannens trädgård. Det såg så hemskt ut så jag började gråta än om det är naturens lag och anden hade inte kunnat klara sig länge ändå. Ringde ändå till syrran som har katter och vet allt om dessa varelser. Jag visste inte att en katt tog änder. Hon sa att det gör dom ibland men bara när det är en som är svag och sjuk. Hon tröstade mig med att katten tar död på anden direkt så den hinner inte plågas. Har aldrig sett nåt sånt förut.

 

           

Av Malin wiper - 13 november 2010 10:27

  

Klicka här för att komma in på sidan där detta paraply finns 


I dag är det också en paraplydag för regnet öser ner. Jag borde ha lärt mig vid detta lag att jag inte skall skriva förrens samma dag om vi skall ut på nåt kul. Mr T har varit dålig i magen i några dagar och nu tror vi att han fått inflammerade tarmfickor igen. Han lider av "Divertikulit" som han legat inne för några gånger men kommer han i tid så blir det bara en antibiotikakur. Vi törs inte ge oss iväg till Skene när det är så här utan får se fram emot nästa gång dom har evenemang på deras Folket Hus och det är i början av december. Jag hade ju kunnat åka dit ensam men vill inte lämna min man om nåt händer.

 

        

 

Klicka här för att läsa om divertikulit.

 

   Hoppas ni får en härlig och fartfylld dag...  

 

 

  

Häftig och stor marschallhållare från Mimmis Magasin (större än på bilden)

 

Här är min favorit i IDOL. Jay Smith...  Han gör bra ifrån sig jämt och har en härligt rå röst med en massa nyanser i. Han är lika bra på rockballader.

 

 

 

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se