Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2010

Av Malin wiper - 26 november 2010 14:08

  

Jag kom inte ut nåt i dag så jag tog på mig myskläder och fixade lite hemma istället i lugn och ro. Fick upp denna röda julstjärna i vårt andra lite mindre köksfönster. Mr T har fått åka ut och handlat och även utfodrat våra änder som nu är jättehungriga. Vi får gå ut och fika lite mindre så fixar det sig med solrosfröna. Elen kommer att bli jättedyr i år fast Maud Olofsson sa förra året att alla kärnkraftverk skall köras i vinter så det blir billigare för oss konsumenter. Av det blev det platt fall och flera kärnkraftverk står stilla och det blir jättedyrt för oss alla. Vi äger ju inte längre kärnkraften så dom vill ha ut så mycket pengar som möjligt av oss. Jag blir så förbaskad av att bara tänka på det så jag får fokusera på nåt annat.

 

       

 

          

 

Jag skickade med min man min kamera när han gav sig av för sitt motionspass på "Hälsoborgen" Här kommer foton han tagit på dom maskinerna han använder. Det ser jättefint ut där och maskinerna är perfekta. Man kan komma när man vill och det är gott om plats. Han trivs så bra och känner sig starkare efter att ha nu ha gått där flera gånger/vecka. 

 

   

Denna heter "Ben curl" man tränar baksidan av låret.             

 

   

Denna kör man benpress på och den använder min man sig mycket av. Man stärker sina knän på den.       

 

       

Här ser man en skymt av Mr T i spegeln när han tar bilder.     

 

    

Här lite olika apparater bl.a en motionscykel.          

 

        

Han vet inte vad alla apparater heter.        

 

   

Ett sånt här rejält gåband skulle man ha hemma men dom är jättedyra. Det finns gåband för drygt 3000:- men det blir inte detsamma som ett dyrare 

      

Av Malin wiper - 26 november 2010 10:04

                

 

Klicka här för att komma in på Lou Reeds hemsida. Lou Reed är född 1942 och är en amerikansk rockmusiker, låtskrivare och fotograf. Han är mest känd som gitarrist, sångare och låtskrivare. Hans framgångsrika solokarriär sträcker sig över flera decennier och korsar flera genrer.

 

                            

 

Jag hade hjärnsläpp och visste inte vilken musik jag skulle sätta in på morgonen så jag ringde syrran och fick några tips och här är ett.

 



Nu är klockan så mycket så jag hinner inte komma in på era bloggar förrens efter lunchen. Tiden går så fort när man bloggar.

Av Malin wiper - 25 november 2010 17:34

  

 

Klicka här för att komma in på Joan Baez hemsida. Jag har gillat henne ända sen jag var jätteung och även hennes politiska engagemang. Klicka här för att läsa om när Joan Baez var i Sverige 2009. Jag måste se henne live innan jag lägger mig raklång...    Den här låten har jag missat med henne. 

 

            


Av Malin wiper - 25 november 2010 16:17

  

I dag vill änderna ha mat hela tiden och dom blir bara fler och fler. Det går inte att mata mer än en gång om dan för annars blir man ruinerad. Vi matar ju fåglarna också och det är inte billigt med solrosfrön än om man köper en hel säck så går den snabbt åt. När mannen hämtade ner alla julsaker så blev det så rörigt att jag nu har full jul hemma och pyntade med alla julsaker redan nu....  fast man egentligen bara skall ta fram adventsljusstakarna men eftersom allt kom ner så var det lika bra att få det gjort. Vi har ändå inte nåt överdåd med julsaker. Jag ser att en granne redan tänt adventsljusstaken.          

 

   

Dom här 3 änglarna hade jag glömt bort att jag hade för dom kom inte fram förra året...  Dom ser lika ut men kolla armarna. Köpte dom på Sjukhusets Café i Värnamo där dom förut hade en massa kul grejer. 

 

        

      Rosor från ICA, Vaggeryd

 

   

Inne i samhället är det full rulle med att sätta upp julbelysning på träden och i granen.  

 

         

Granen ser jättefin ut      

 

        

      Blommor från ICA, Vaggeryd

 

    

Dom har även fått upp dessa stjärnor med belysning som är spända mellan alla hus på huvudgatan.

 

   

Vi åt lunsch på Ritz Konditori och Mr T tog en räksallad som han verkligen njöt av och den såg så fräsch ut och innehöll också kräftskjärtar. Jag tog bakad potatis med deras underbara kycklingcurry.   

 

          

Den här affischen satt på dörren och det måste vara nåt nytt för i år så nu får man spara kvittona och lägga i en burk på affärerna.          

 

              

Vi har julmarknad 5/12 men vi skall kanske åka bort den 4/12 och vet inte om vi hinner hem, vi får se.

 

         

Min son håller på att köpa saker till sin båt och allt går i cerisefärgat som är hans favoritfärg ända sen han var liten. Jag frågade honom om det var nåt jag kunde ge honom till båten och då ville han att jag skulle virka grytlappar i just den färgen...  Garnet ovan finns hos Mimmis Magasin och jag fick tvår nystan och en virknål...    Tack!. Man måste virka med dubbla garn så det blir lite tjockare. Tur att han inte skall ha dom förrens till sommaren för nu har jag så mycket på gång och blir lite stressad....  . Jag måste sticka färdigt halsduken jag började på.

 

      

 

Ha en skön vinterkväll...  

 

Av Malin wiper - 25 november 2010 10:42

          

 

Klicka här för att komma in på Tom Jones hemsida.

 

        

 

Klicka här för att komma in på Cherys Matthews hemsida. Jag har faktiskt aldrig hört talas om henne. Hon är född 1969 och är en walesisk sångare och låtskrivare. Hon är känd som sångerska i det walesiska rockbandet Catatonia.


Av Malin wiper - 25 november 2010 09:57


   

Jag har lite svårt att hinna med just nu men vi var uppe redan 08.00 och nu har jag fått upp en ljusstake i vardagsrummet. Denna får hänga med en jul till. Har inte julpyntat för det kan man göra till veckan. Det är i alla fall rentorkat på fönsterbrädorna. Det är så fint ute men alldeles för varmt. Jag vill ha lite kyligare så snön ligger kvar.        

 

           

Jag fick även upp denna glasgran som vi köpte förra året. Den står nu i köksfönstret. I andra köksfönstret skall vi ha en julstjärna som vi också köpte förra året. Jag är ensam just nu för min man är på sitt projekt. Änderna har inte synts till i dag så dom har nog hittat ett bättre matställe...  

 

       

Naturligtvis var vi in en sväng till Café Lakatos i går också när vi ändå var i storstan.

 

   

Dom brukar ha laxpaj och kycklingpaj men i dag hade dom även vegetarisk som jag tog. Den var supergod med en god sallad och dressing till.

 

   

Mr T tog dagens broccolisoppa med varmt ostbröd till. Deras soppor är också supergoda och krämiga. 

 

   

Denna godsak har jag inte sett där förr. Jag fick ett recept av Maria Lakatos på denna som är en Kryddig pepparkaka. Hon har gjort dessa i en avlång form och sen skurit i fyrkanter och  lagt i pappersformar. Hon gjorde sen lite extra genom att göra en topping ovanpå. Jag skall testa att göra denna kakan före jul. 

         

Den här modellen verkar vara årets hetaste adventsljusstake när det gäller levande ljus. Fyra ljus på en bricka och ljus med siffror. En sån finns på vår Butik Ingelund. Klicka här för att gå in på sidan där jag hittade denna.

 

Av Malin wiper - 24 november 2010 18:07

                    

      


Efter akupunkturen så åkte vi till "Samhjälpen" i Huskvarna och där hängde en stickad tomtemask som egentligen skall hänga på en vägg men jag bad Mr T att sätta den framför ansiktet...  så jag fick ta en bild. Jag fick ett skrattanfall i bilen efter akupunkturen och allt blev så dråpligt. Man kan få en massa olika reaktioner efter behandlingen och jag sa till min man att jag kände mig så uppåt och då sa han: Du kanske har fått en uppåtnål...  typiskt hans torra humor...  

 

  

Den här kupevärmaren (helt ovanvänd) hittade min man på Samhjälpen för 40:-. När vi kollade på nätet så har den kostat som ny 398:-


   

Det är en DEFA Auto WarmUp. Klicka här för att komma in på en sida och se hur dom ser ut numera. Inte så stor skillnad

 

 

            

Hos "Samhjälpen" har dom så många såna här fina helt oförstörda kaffeserviser. Synd att dom inte hade nån sockerskål till den som jag hade kunnat köpa för nåldynor....  Jag har så många liggande nu att jag har fått ta upp en kartong på vinden och sen får jag plocka ner eftersom jag tillverkar dom. Jag har blivit besatt....    

 

           

Koppasaker  är ju inte så inne just nu men ibland ser man lite roligare som denna kannan.

 

       

Detta är baksidan av Röda korsets second hand och där ställde vi bilen för vi hade lite saker som jag rensat ut och vi lämnade in.   

 

    

Detta är ett litet resestrykjärn modell äldre. Det låg i en väska med en sån där gammal tygbeklädd svart/vit sladd. Dom skulle ha 125:- för järnet och det ser mer ut som en inredningsdetalj numera.

 

  

 

Detta är ett halsband med tärningar och det skall jag också använda till mina nålar.

 

   

Kunde inte motstå denna lilla änglapojke som skall hängas upp i en fönsterkarm eller nån annanstans. Den kostade 5:-.                            

 

          

Precis en sån gryta hade mamma och pappa förr. Fast den var gulbeige med grön kant och handtag.

 

           

En liten kinesisk skulptur med känsla i.      

 

  

Såna här stora kaffepannor och mjölkhämtare finns det mycket av på Samhjälpen.    


När jag satt på akupunkturen som tar 30 minuter så lyssnar jag alltid på Lotta Bromé (radion) som har en röst som är så otroligt behaglig och hon intervjuar så bra och låter folk prata ut och det flyter på.  Då pratade hon med en om Thanksgiving som går av stapeln snart i USA. Dom har en tradition sen kennedys tid att leverera två levande kalkoner till Vita huset. Nu är det Obama som får ta emot kalkonerna och till saken hör att  dom då blir då skonade av honom så dessa kalkoner hamnar inte på nåt matbord...    Vilken märklig tradition.

 

         

 

Jag vill även passa på att önska min Bloggvän som bor i USA Helena  (härstammar från Småland) om en riktigt fin Thanksgiving. Take care and have fun...   


Det har blåst så fruktansvärt i dag så man har knappt tagit sig fram. Det är inte så kallt men rått ändå. När vi åkte hem fick vi verkligen köra försiktigt för det var halt även på motorvägen. En del bilar hade åkt av vägen och det var en del poliser ute också. Nu är jag lite för trött för att fortsätta blogga så jag önskar er alla en fin kväll....  

Av Malin wiper - 24 november 2010 10:34

             

"Jag är med och tävlar hos LifeofJohanna om detta

silversmycket från Hedbergs Guld & Silver.

Var med du här också!"


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards