Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 17 november 2010

Café Lakatos!

Av Malin wiper - 17 november 2010 22:21


Collages



Efter min akupunktur så gick vi och fikade på vårt ena stamfik Café Lakatos. Det var skönt att sitta där i värmen när mörkret föll ute och kaffet och smörgåsen smakade underbart som vanligt.

 

  

 

Maria hade lite nya tryfflar som var lite färgstarka.

 

           

 

   

 

Även en härlig muffins som såg smaskig ut.

 

   

 

Hon hade en korg med dessa choklader som var nedsatta i pris från 69:-/kaka till 49:-. Det är en exklusiv choklad från "Valrhona" som heter "Estate grown collection" den kommer från en speciell plantage. En kommer från Venezuela och det är den till vänster "Palmira". Den i mitten heter "Gran Couva" den kommer från Trinidad. Den till höger heter "ampa Makia" kommer från Millot som ligger i Madagaskar.  

 

            

 

   

 

Vi testade en av chokladerna genom att ta en rad var. Det blev den till vänster som heter "Palmira" och kommer från Venezuela. En sån här mörk fin choklad kan man inte bara äta rakt av utan bryter en mindre bit och trycker upp mot gommen så den smälter och smakerna kommer fram. Jag har ju gått på chokladprovning för några år sedan hos Maria på Lakatos. Chokladen har en cacaohalt på 64%. Den var väldigt len, fruktig och lite syrlig, fantastiskt god.

 

             

 

  

 

Sen åkte vi till Junexhuset där jag skulle köpa lite mer tyg till mina nåldynor.

 

  

 

  

 

Jag hade tänkt köpa lite mönstrat men dom hade bara randigt och nåt med små bilar på. Randigt har jag redan så jag köpte tre enfärgade stretschtyger. Färgerna på bilden stämmer inte riktigt utan den i mitten är mer mot det vinröda hållet och den till vänster är skarpt cerisefärgat. Blå tyger ser ut ungefär som på bilden. Dom kostade 105:-/m så jag köpte bara en halv meter av varje färg.

 

          

 

     

 

På second hand "Bra och begagnat" i Huskvarna hade dom flera meter av detta mossgröna tyg av samma kvalitet som det hos Junex. Gav bara 50:- för hela tygstycket.

 

       

 

Hos "Samhjälpen" hade dom en helt ny tvåsitssoffa som såg enorm ut och passar för långa männsikor så min man satt sig och njöt i den bekväma soffan. Dom skulle ha 1.900:- för soffan och man önskade att vi hade plats och en inredd källare.

 

  

 

  

 

Kopparsaker har dom hur mycket som helst på alla second hand men detta var lite udda. Sockerskål och gräddkanna på en kopparbricka.

 

            

 

  

 

Denna fönsterprydnad är väl ändå lite 40-50 tal.

 

        

 

  

 

Jag skulle ta ett foto på ormen som är ett kännetecken för Huskvarna men fick bara med hals och huvud. 

 


Good Night



 

 
 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

18 november 2010 08:03

Vad kul med lite nya tyger att jobba med. Du är så himla duktig på att göra nåldynor.
Den där ormen har vi också försökt fotografera men från andra sidan :)
Jättevackra naturbilder som vanligt, jag gillar verkligen knoppbilderna.
Kopparsakerna påminner mig om vad jag har framför mig, något jag skjuter framför mig. Måste putsa upp alla våra kopparsaker som ska få flytta ut i köket men det blir nog som så att det får bli ett projekt efter jul och nyår.
Hoppas att ni får en skön dag.
Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

Malin wiper

18 november 2010 08:44

Fast det var synd att dom inte hade mer mönstrade men då prövar jag i Kinna när jag åkter dit för det är ju tygriket. Kul att du också försökt fota ormen ;) Blombilderna fotade jag vid Junexhuset och dom verkar inte vilja vissna trots att vi är snart i december. Vad kul att du har kopparsaker och uppskattar dessa för dom är lite för undanskuffade nu. Vi har en del själva och även en glöggpanna som vi tar fram till jul.

Ha en skön dag själv vännen
kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Av Malin wiper - Måndag 22 april 05:45

    Lunchen som kom av sig. Vi skulle ha haft min mans bror på lunch i lördags men jag blev dålig. Nu har jag lärt mig en läxa att aldrig skriva om nåt innan det hänt. Min mage blev dålig igen så vi fick ställa in och det känns både som magkatar...

Av Malin wiper - Lördag 20 april 08:30

    Jag har sett en dramaserie på svt play som min syster tipsat mig om. Den heter Painkiller. Det är den Guldbaggebelönade regissören och manusförfattaren Gabriela Picher som ligger bakom denna tv serie                                      ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards