Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2010

Av Malin wiper - 10 november 2010 08:28

  


Jag har inte kunnat låta bli att mata änderna för dom kommer nu upp till huset varje dag. Dom får samma frön som småfåglarna och det funkar bra. Jag gillar snön när den ligger så här vit och det är vindstilla ute men snöoväder är ingen höjdare. Nu har det första offret skördats i snökaoset på vägarna och det är en 19 årig tjej och det är jättetragiskt. När jag växte upp i Norrland så var var det 30 grader kallt och hur mycket snö som helst men ändå var det sällan varken tåg eller bussar ställdes in. Då fanns det snöröjning som heter duga. Det verkar som det köps in tåg som inte pallar för snö och oväder.

 

                  

 

Varje år är det samma sak och inget görs för att förbättra. Fast det är ju klart, det skall sparas pengar hela tiden...  och några skattepengar finns det inte snart att ta av. Även i vården dör fler och fler i onödan av felbehandlingar eller ingen hjälp alls. Folk blir hemskickade. Jag är så glad att jag bor här där vi fortfarande har en sjukvård som fungerar rätt bra. Värnamo sjukhus är det bästa tycker jag men det har dom försökt lägga ner flera gånger. Nu blev jag lite negativ på morgonen och får stoppa mig själv.

 

  

 

Min man åkte iväg 07.45 i morse för att gå på ett föredrag i Skillingehus, Skillingaryd. Det är han och en till från projektet som deltar. Det är entreprenören Hidayet Tercan som skall föreläsa om entreprenörskap i teatersalongen i Skillingehus. Klicka här för att läsa lite mer. Det är tydligen begränsat med platser så förts till kvarn får först mala. 

   

  

 

Här en häftig bild på henne i en teaterridå. Hidayet föddes 1971 i turkiska Kurdistan, kom som flykting till Sverige 1990 och är utbildad bland annat i företagsekonomi vid IFL/Handelshögskolan i Stockholm.

Hon är så populär så det strömmar folk till hennes föreläsningar. Klicka här för at läsa mer om Hidayet Tercan.

 

         

 

14.00 skall jag vara på akupunktur i Jönköping. Ha en fin dag...   

 

Av Malin wiper - 9 november 2010 17:28

  

Ceasarsalladen hos Ritz Konditori är verkligen superb. Alla ingredienser är högklassiga och dressingen njutbart god. Vi satt och njöt en lång stund för man får mycket på tallriken.  

 

         

Klicka här för att komma in på Cheryl Crows hemsida       

 

  

Om jag inte bloggar i morgon så har jag tagit bloggvila. 


Ha en fin tisdagskväll...  

 


 

Av Malin wiper - 9 november 2010 15:41

  

Mannen och jag åkte ner till samhället för vi visste att dom har den goda caesarsalladen denna veckan på Ritz konditori. Först gick vi in på vår härliga spelbutik "Konfekthörnan". Dom har funnits längen men låg från början i ett annat hus.

  

   

Dom har fortfarande kvar den fina chokladen kvar som dom tog hem till halloween. 

 

  

Rosor som finns på ICA, Vaggeryd

 

             

Dom säljer mycket smågodis och annat på spelbutiken. Dessa lakritspipor blir jag nostalgisk när jag ser för dom fanns när jag var liten också. Fast dom såg nog inte likadana ut.

 

          

Dom här avlånga pappersbeklädda chokladerna kommer från Cote D´or. Förut fanns dom bara med rött papper men nu finns dom i tre smaker. Jag fattar inte varför jag plågar mig så här nu när jag inte får äta sånt här på jättelänge...  Det är så svårt att undvika för man omges av godsaker överallt.

Dom har rätt mycket klubbor också, jag blir förvånad att dom är så populära fortfarande. När jag växte upp så var mina favoriter fotbollsklubba och kolaklubba. Dom finns nog inte längre, i alla fall inte i samma utförande. 

 

           

 

     

    Rolig växt som finns hos ICA i Vaggeryd    

 

Mr T kom nyss hem från gymmet och han ser otroligt vältränad ut...    

 

   

Nej strunt i sånt och ta en chokladbit till...  ...  Jag har det jättesvårt med suget just nu, rena ångesten och skulle göra vad som helst för en stor godispåse... . Giftet måste ur kroppen innan det blir lättare. Det är alltid värst på kvällen. 

  

Av Malin wiper - 9 november 2010 11:17

     

Nu har jag gjort ytterligare en nåldyna av ett av skrinen jag köpt på second hand. Nu med en giftgrön dyna, jag tog skumgummit större än sist så man behöver inte limma fast dynan. Då är det lättare att få bort den om man inte vill använda skrinet till nåldyna längre utan bara prydnad, sockerskål eller till annat. 

 

   

Så här ser den ut när locket är på.  

 

 

Favorit i repris, Janne Schaffers "Norrland". klicka här för att komma in på Janne Schaffers hemsida

 

 

 

Av Malin wiper - 9 november 2010 08:54

        

 

Här sjunger Sofia Karlsson "Vinter i Gamla stan". Klicka här för att komma in på sofia Karlssons hemsida


Av Malin wiper - 9 november 2010 08:21

  


Så här ser det ut hos oss i dag och det fortsätter att snöa. Det är 10 grader kallt och vindstilla. Jag blir positivt påverkad av snön. Det blir rena ljusterapin för mig i alla fall. Känner mig mycket piggare direkt. Det skall bli toppen med en promenad efter att vi ätit vår frukost. Vi har nu kommit igång med viktminskningen igen sen några dagar och min man är väldigt taggad denna gång och vill verkligen bli av med magen. Gymmet han går på gör att han känner sig mer motiverad. Han säger att det dessutom är roligt...   Jag längtar tills jag kan börja där också men just nu har vi förköpt oss lite och det kostar en del att gå där. Själva månadsavgiften är bara 199:- för sjuka och arbetslösa men sen tillkommer inskrivningsavgift och annat. Efter ett år så kostar det lite mer/månad. Man får fika några gånger mindre i månaden än om det känns grymt...       

 

   

Så här ser det ut där bilen står just nu. Vi matar fåglarna för fullt och vi har massor av olika slags arter bl.a talgoxe, pilfink, nötvecka, träkrypare, entita, talltita, domherre mfl             

 

   

I går var det strålande solsken och jag matade lite änder som kom upp till gården. Jag blev så glad för detta var mina gamla änder som inte är rädda utan kommer hur nära som helst när jag pratar med dom. Annars har vi många nya änder som blir livrädda när jag kommer ut för att mata dom. 

     

 

a nu en riktigt bra tisdag...     

 

Av Malin wiper - 8 november 2010 21:02

  

Jag har nyss gjort en nåldyna till, nu av denna skål. Jag blir tvungen att skaffa nåt bättre i skumgummiväg för svaparna jag köpte är lite kärva när man skall ha ner nålarna. Det gäller att ha extra vassa nålar som det är nu.   

 

       

Jag använde mig av ett lila elastiskt tyg till denna och en dekorationsnål som jag köpt på second hand med en sten på. Det bästa är ju att man har både en prydnad och en nåldyna. Innan jag använder en i en bloggtävling så skall den vara extra fin och lyckad så det lär ta lite tid. Skall leta efter den ultimata skålen eller kaffekoppen. Detta är ju mest på kul. 

        

Hittade denna nåldynekopp på nätet. Klicka här för att komma in på den sidan.

 

    

Här är koppen jag gjorde som jag redan visat men det är kul att se skillnad och vad olika man kan göra.        

 

Av Malin wiper - 8 november 2010 13:25

               

          Blommor från ICA, Vaggeryd

 

Det är toppenväder med sol ute och mycket varmare än i morse. Jag var ute lite på byn för att handla lite mat. Jag tänkte bjuda på ett recept som jag hade med i min förra blogg. Det är ett recept från Aftonbladets viktklubb som jag var med i ett tag men misslyckades...  Gick ner några kilon men sen blev det som en jojjo. Dom hade i alla fall toppenbra recept som jag fortfarande använder. 

 

PALSTERNACKSGRATÄNG MED KASSLER

 

            

 

Detta recept är för 2 personer

 

   

Mät upp 20 gram riven ost. Till denna gratäng så passar cheddarost eller västerbotten jättebra.

 

        

Skala och skiva 250 g palsternackor i 1/2 cm tjocka skivor.     

 

        

Skiva sen 100 g champinjoner.  

 

  

Sen skall det vara tunna stekta skivor av kassler. Jag köpte en bit kassler på ICA som nu har extrapris 59:/kg.  

  

 

SÅ HÄR GÖR MAN 

 

Förväll palsternackorna i 5 minuter (jag låter dom småkoka lite) det beror på hur mycket tuggmotstånd man vill ha. Stek sen champinjonerna på hög värme tills all vätska är borta.

 

       

Blanda sen den den varma svampen och palsternackorna i en ungssäker form. Krydda med svartpeppar och salt.  

  

   

Bred sen över 1-1/5 dl creme fraiche av fetthalt 34% ovanpå. Det skall vara 17% egentligen men jag använder inte lightprodukter längre. Strö sedan ut osten ovanpå och sätt in i ugn på 225 grader i 15-20 minuter.

 

  

Så här ser den ut då och är supergod. Den går att ha till annat än kassler och även som bufférätt.  

 

   

Så här ser det ut på min tallrik. Istället för potatis så har vi lite buljongkokta morotsstavar till. Det är så mättande med palsternackorna så man orkar ingen potatis.

 

   

Blommor från ICA, Vaggeryd   

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards