Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2010

Av Malin wiper - 18 september 2010 09:14

           


Nu går det inte att säga god morgon lägre för vi har sovit tills nu...  Jag är inte i nån bra form men måste försöka rycka upp mig på nåt sätt. Jag har en hemsk låsning i ryggen på vänster sida. Får ta en liten mjukstart och göra lite dansmoves...  Min man fixar kaffe och smörgås just nu för han mår lite bättre. Ute skiner solen men det ser ut att ha regnat i natt.

 

  

 

Höstfärgerna börjar komma mer och mer och dom lyser upp. Precis när jag sa detta så försvann solen och nu störtregnar det.

 

EN FRÅGA TILL ER ALLA

 

           

 

Jag har fått en kommentar om att det är jättesvårt att komma in och och lägga en kommentar hos mig eftersom jag har så mycket bilder och annat som skall laddas in så det tar för lång tid. Hur många av er är det som har problem att komma in på min blogg?. Tack "M" för att du talade om detta för mig för så vill jag inte ha det här på bloggen. Jag själv, min man och flera vänner kommer in hur lätt som helst men det gör tydligen inte alla. Jag är medveten om att jag har mer bilder än andra och det kan nog ställa till problem tyvärr. Alltså är problemet inladdningen av bilder och inre bakgrund problemet så folk får vänta så länge på att kunna läsa bloggen.

 

   

 

Nu är det så mörkt och dystert så man vill nästan gå och lägga sig igen. Själv äter jag så mycket bananer så jag förvandlas snart till en...  Jag har sett en del filmer nu när jag vilat mig så jag har lite att recensera. Nu fick jag själv problem med inladdningen i bloggen så nåt är verkligen fel. Det gick hur bra som helst när jag gick in här i dag men nu tar det några minuter. Det verkar vara till och från. Jag testar med att ta bort några bilder som jag hämtat från nätet.

 

   Ha en fin lördag...  

 

Av Malin wiper - 17 september 2010 13:43                

 

Vilken artist kan detta vara:

 

                   

 

Personen är en sk fyrtitalist och föddes i London. Artisten har varit med i några grupper men är solosångare sedan många år. Artisten har en Engelsk mor. Personen var lite vildare förr men har lugnat ner sig dom senaste åren och har en hel hög med barn både små och vuxna i olika relationer. Personen har även sjungit många duetter med andra sångare. Artisten har gett sig på andra genrer i musiken på senare år som man inte trott personen om. När personen växte upp så hade dom sångkvällar hemma men personen höll hellre till under flygeln är att vara med och sjunga.

 

             

 

             

 

Den som först kommer med rätt svar i sin kommentar är vinnaren till detta fina halsband med tillhörande örhängen från Pisans smycken. Tävlingen avslutas 22/9 19.00

 

 

            

 

Här ser man det lite mer på nära håll. Det är jättesnyggt så jag var så frestad att behålla det själv men jag beställde det för att ha till denna tävling. Man kan ge Pisan fria händer och det blir jättelyckat. Färgen har lite mer av vinrött i sig än bilden visar.

 

Klicka här för att komma in på Pisans blogg

 

            

 

Här är örhängena som hör till halsbandet och ingår i priset.

 

           

 

            

 

Ett änglahänge som också kommer från Pisans smycken. Det går att haka fast på ett passande halsband. Detta änglahänge får den som kommer med rätt svar som nr 2         

 

Klicka här för att komma in på den häftiga bloggen "Femtiotalsjakten" som jag länkat till lite då och då för den är ofta uppdaterad och kul att både läsa och titta i.     

 

Av Malin wiper - 17 september 2010 12:47

           

 

Här ser man lite bättre hur det går till. Man är nog lite barnslig som roas av nåt sånt...     


Av Malin wiper - 17 september 2010 11:48

            


När min son var här så ville han även gå till Teknikmagasinet på A6 köpcenter för han skulle köpa lite grejer b.l.a denna lustiga sak ovan som är en hologramliknande grej och rätt kul. Han vet att jag gillar roliga grejer så han gav en sån till mig i present också.

 

   

Så här går det till: man lägger en liten sak i undre delen på den tefatsliknande grejen som är som en spegel. Det går att lägga en 10 krona också som syns bra men jag la ett litet sköldpaddsbrosch. Saken skall ligga precis i mitten av skålen.             

 

  

 

Sen lägger man på locket och det blir en illusion så det ser ut som om sköldpaddan ligger ovanpå men tar man på den så åker fingret bara rakt igenom och det känns jättekonstigt...              

 

  

 

Här ser ni på nära håll att det ser ut som om sköldpaddan ligger ovanpå men den finns egentligen inte där utan ligger långt ner i skålen.            

 

 

 

Hela dosan stå på denna fot eftersom den är lite rund och måste stå still.

 

Klicka här för att läsa lite mer om mirascope och dess effekt

 

 

  

 

Dom hade även såna här huvudkliare som var nedsatta från 69:- till 49:-. Jag testade och det var en märklig känsla som fick en att rysa. Den skall vara bra att massera huvudet med och lindrar bra. Den har ett lite ekivokt namn "Orgasmatron mini" Det var verkligen skönt och avslappnande. Dom har såna på hälsokostaffärerna men dom är dyrare och jag tror att dom även är dubbla och ger ännu bättre effekt.  


  


Här utsätter jag min man för huvudkliaren för att visa...  Det hade han inget emot...  

 

Av Malin wiper - 17 september 2010 09:52

   

   

Bilden kommer från Animated Wereld      

Ja då var det fredag igen och det känns tomt här nu när vi är 2 personer mindre och en liten söt hund som förgyllt tillvaron. Jag är ändå så trött och det blir en innedag med filmtittande och lite annat. Jag kommer ut sent i dag till bloggen för jag har varit ute och bloggvandrat för att se vad ni andra gjort dessa tre dagar. Min man har fullt upp med sitt projekt i dag så han har hemarbete vid datan. Det regnar inte i dag men dessa 3 dagar dom var här så regnade det nästan hela tiden tyvärr så det var en del saker vi inte kunde göra. Jag saknar min son jättemycket och vi skall åka till honom när tillfälle ges.

 

         

 

Vi har fått en hel plastlåda med kantareller av ett jättegulligt och snällt grannpar. Hon brukar plocka varje år och vi har fått varenda gång och är så tacksamma för detta. Vi var inte hemma just då så burken stod på bron och väntadepå oss...  

 

            

 

Min man satt sig direkt och rensade och har sen stekt upp dom så vi skall göra sås av dom sen som vi brukar. Det är min man som är bäst på detta och jag har inget att tillföra...  Kantareller är verkligen skogens guld. 

 

 

Av Malin wiper - 16 september 2010 21:46

  

Bilden kommer från Animated Wereld

 

Nellie McKay (född Nell Marie McKay den 13 April 1982 är en engelsk-amerikansk singer-songwriter , skådespelerska och fd stand-up komiker , känd för sin kritikerrosade debutalbum komma bort från mig och för henne Broadway debut i Tolvskillingsoperan (2006), för vilken hon vann en Theatre World Award


Klicka här för att komma in på Nellie MCKays hemsida               


Min man har hand om Mr A:s hund när vi gick omkring i vår fina stadspark i Jönköping i går. Här har han satt sig för att vila lite. Vi har verkligen njutit av att ha Titti hos oss dom här dagarna för hon är en helt underbar hund som är så behaglig snäll och tillgiven. Vi saknar henne redan och jag skämde bort henne med leverpastejbitar...  

 

Klicka här för att komma in på stadsparkens hemsida

 

   

Här fotar jag dom tre männen och lilla Titti...  Vi gick omkring och myste ett tag i stadspaken men sen började det regna igen och då blir det för jobbigt för hunden för hon fryser så hon darrar.

 

 

 

          

 

Här står min son och fotar med sin 3D kamera, det blir toppenkort. 

 

   

 

Det är en härlig utsikt från Stadsparkens utsiktsplats.

 

            

              

Här ser ni Världshuset Stugan som ligger alldeles vid bergkanten.

 

              

Går man uppför denna trapp så får man ännu bättre utsikt.         Av Malin wiper - 16 september 2010 21:31

  


Jag avslutar nu min omröstning eftersom det börjar närma sig valet.

 

Så här löd min fråga: Har du bestämt vilket parti du skall rösta på?.

 

     

 

28 personer har deltagit i omröstningen.

 

Ja                 67.9%

 

Nej                14.3%

 

Kanske             14.3%

 

Blankt                0%

 

Annat                 3.6%

 

Tack snälla ni som var med på omröstningen som visar att övervägande delen av dom 28 personerna hade bestämt sig vilket parti dom tänkt rösta på.

 

     

Av Malin wiper - 16 september 2010 14:01

               

I går följde alla mig in till Jönköping eftersom jag skulle på min akupunktur. Vi besökte naturligtvis Café Lakatos och Mr A propsade på att få bjuda oss på förtäringen.  Det har varit så milt väder så utemöblerna står kvar ute än om det kommit en del regnskurar dom sista dagarna. Just nu skiner solen för fullt.

 

          

Här sitter min son och jag och väntar på vårt fika. 

 

   

 

    

Sen promenerade vi ner mot Musikaffären "Musikbörsen" som både min son och hans pappa ville besöka. Dom var ute efter lite instrument.

 

             

Mitt emot Musikbörsen så står denna stenmur som har som en vattenspegel ovanpå och sen rinner vattnet ner mot en brunn. Det såg häftigt ut.       

 

             

Här testar min son ett klviatur som man kan hänga på sig med en rem.

 

           

Här spelar han på ett minipiano som stod på en ställning och hade även en mikrofon så man kunde sjunga till.       

 

              

Detta är en gitarr i rostfritt stål. 

 

             

Den rosa gitarren i mitten var jättefin och skarpare i färgen i verklighenten.          

 

  

 

          

Vi åkte vidare till A6 köpcenter där dom skulle handla lite. Min son skulle till "Teknikmagasinet" och Mr A skulle till hälsokost och lite andra ställen. Här står Mr A och min man i samspråk.

 

         

Här har min son handlat lite och Mr T skymtar bakom honom. 

  

 

Fortsättning följer............

           

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se