Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2010

Av Malin wiper - 8 september 2010 11:21

        

 

Trots så många bra skådespelare så blev filmen ganska tråkig och känns som en liten bagatell. För regin står Rebecca Miller. Filmen är från 2010 och är ett romantiskt drama. I rollerna ser vi: Robin Wright Penn, Alan Arkin, Julianna Moore, Keanu Reeves mfl. Det är många tillbakablkickar på pippas uppväxttid och det är väl det enda som känns lite kittlande men sen mynnar den bara ut i en gäspning. keanu Reeves är stel i sin rolltolkning som vanligt och han passade bäst i sin storfilm "Matrix" där kom han till sin rätt. Filmen kallas tydligen för "tantfilm" men inte ens en tant som mig gillar filmen och säkert inga farbröder heller...    

 

                     

  

Pippa Lee är i 50-års åldern och har allt hon kan önska sig. Hon är hustru till en 30 år äldre publicist, stolt mor till två framgångsrika barn och älskad av vänner och grannar. Men plötsligt börjar hennes perfekta värld rivas upp.

Någon rör sig i Pippas och Herbs hus om natten, köket ser allmänt rörigt ut och det ligger matrester överallt. För att lösa gåtan med den nattliga gästen sätter de upp en övervakningskamera i köket.

 

            

 

Det avslöjas att det är Pippa själv som stökar till det, hon går nämligen i sömnen. Denna händelse får henne att fundera över sitt liv och hur hon blev den personen hon är idag. Pippa hamnar ofta i underliga situationer som hon inte styr över och hennes liv kantas av förstörda relationer och uppbrott. Mitt bland gräsklippare och kaffefrukostar iförorten börjar Pippa fundera på hur hon egentligen hamnade där. Uppväxten med en tablettmissbrukande mamma, hennes flykt från hemmet och hur hon söker sig till olika sorters människor. Svaret får vi i en berättelse om vild ungdom, kärleksaffärer, svek och den förrädiska trygghetskänslan i ett vanligt äktenskap


 

Jag kan sträcka mig så långt att jag ger filmen 2 filmprojektorer av 5 möjliga.

 

       

Av Malin wiper - 8 september 2010 08:45

            


Här händer det inte nåt så jag har inte mycket att skriva om. Förkylningen vill inte bryta ut helt och nu är jag feberfri. Skall ta mig upp ur sängen i dag och göra mig i ordning för en minipromenad för att känna hur det känns. Det har ju varit ett fantastiskt väder dom senaste dagarna. Nu börjar det ändå komma lite höstfärger ute och det är så vackert. Min man skall till sitt projekt som fått utökad tid till 3 dagar/vecka och sen har han hemarbete eftersom han är kassör i projektet. Jag hoppas att inte mannen blir sjuk också för det händer lite saker framöver.

 

             

 

Klicka här för att komma in på Willie Nelsons snygga hemsida.

 

               

 

Jag hörde denna låt på WWR internetradion i går och det var ett tag sen jag hade nåt med Willie Nelson inne på bloggen

 

Willie Nelson, född 30 april 1933 i Abbott, Texas, USA, är en amerikansk countrysångare, gitarrist, låtskrivare och skådespelare

 

  

   En caféälskare önskar er alla en fin onsdag (lilla lördag)...    

   

Av Malin wiper - 7 september 2010 16:05

  


Jag fick en kommentar från en person som tycker det är synd att man inte kan göra en personlig kommentar direkt till bloggaren. Kommentaren är till ett inlägg som ligger lite längre bak i tiden. Jag har svarat på dina kommentarer till inläggen.

 

  

 

Jag har en reservmejladress som dom som vill komma i kontakt med mig kan använda:

 

wiperium@hotmail.com

 

Jag skriver in den i min presentation också. 

  

       

 

PS. Hoppas allt är väl med dig Vicke. Din blogg är borta och jag kan ha missat nåt när jag tog en bloggvilodag. Om du fortsätter att blogga så vill jag gärna fortsätta att följa dig i bloggandet.

 

       

Av Malin wiper - 7 september 2010 14:00

         

Recept från ett vykort som jag kanske testar själv. Nu har vi äpplen som har blivit mogna och jag skall baka äppelkaka men använda mig av samma smet som till päronkakan, det får bli ett test. Jag har massor av såna här vykort som jag köpt från vår spelbutik "konfekthörnan" man får 5 vykort för 20:-.  

 

   

Detta är baksidan av vykortet där det står hur man gör.  

 

   

Sist jag var in till samhället så fönstershoppade jag lite och detta är lite nytt dom satt ut i fönstret hos Mimmis Magasin. Det ser ut som en lampa och lite mosaikaktigt.          

 

   

Sen dessa två höga vaser i samma serie.     

 

         

 

            

Snygg klädensemble från "Selmas" med lila grovstickad kofta och vit blus. Dom har tyvärr ingen hemsida men ligger mitt i centrum.

 

   

Fin gröngrönska i förzinkad hink från "Akleja blomsterhandel"

 

Av Malin wiper - 7 september 2010 13:32

  

 

Jag tar det bara lugnt och gör det jag orkar. Har nyss sett färdigt en film som jag skriver om senare. Det verkar vara toppenväder ute så det är synd att man inte kan njuta av dagen utomhus. Min man har fixat med min data så den nu är överförd på mig. Vi får se om jag behåller denna och mannen köper en ny eller tvärtom. Det hinner hända mycket på 3 år och jag märker att hans data är mycket snabbare än min var är. Hoppas han ändå kan laga min så vi har en reservdata.

 

  

 

Jag är så glad att "Halv åtta hos mig" är tillbaka igen. Det är ett av mina favoritprogram. Helge Skoog är dessutom så himla bra och rolig.

 

  

 

Det är så kul att jag fick hans autograf 2009. Ser fram emot att kunna se honom live så småningom på nån teater. Skall kolla om han reser omkring med Riksteatern eller i nåt annat sammanhang.  

 

Klicka här för att läsa om Helge skoog.

 

            

 

Av Malin wiper - 7 september 2010 08:53

        


Skådespelare: Heather Graham, Jennifer Coolidge, Matthew Settle, Amber Heard, Joey Lauren Adams, Sam Lloyd, Farah White. Filmen är från 2009 och för regin står John Inwood. Det är en komedi men jag tycker mer den är tragikomisk.

 

           

 


HANDLINGEN

 

"ExTerminators" är en komedi om Alex, en ensam revisor som när hon en endaste gång råkar brusa upp döms till gruppterapi för att lära sig att hantera sin ilska. Där träffar hon Stella, som driver en liten bekämpningsfirma och använder sin bil som vapen, och Nikki, en tandtekniker med änglalika drag, gudomlig kropp och med en psykopats psyke. Tillsammans bedriver de tre osannolika vännerna sin egen "tysta revolution"... som i själva verket inte är så tyst, när tankar omsätts i handling!

 

     

 

Filmen är verkligen dråplig med en allvarlig underton. Man får ta filmen för vad den är och jag tycker att dom verkligen fått tag på skådespelare som passar i sina roller.  Dom spelar bra och trovärdigt. Detta med att hämnas skitstövlar till män tas här till en högre nivå...  och varje man som ser filmen blir nog lite uppjagad...  Hämnden är ju ljuv. Jag tycker ändå att filmen var rätt bra och kände mig inte uttråkad och det beror på dom kvinnliga skådespelarna som gjorde ett bra jobb i dubbel bemärkelse...    

 

Filmen får 3 oroliga...   filmregissörer av 5 möjliga

 

        

 

      Popcorn rekommenderas till varje man som ser denna film för att lugna nerverna...  

 



Av Malin wiper - 7 september 2010 06:52

  


God morgon! här är det fortsatt förkylt men det vill inte bryta ut i full blom. Jag nyser och fryser och halsen värker så jag blir inomhus i dag också. Hade ingen feber på morgonen men känner mig ändå risig. Solen håller på att bryta fram och det verkar bli en fin höstdag. 

  

 

Jag önksar att man kunde smälla i sig massor av c-vitaminer men jag är testad mot detta och kan inte överdosera för då får jag bara klåda och andra besvär. Apelsin som är så gott...  Min man skall gå och ta varanprov nu. Han fick ju en stroke för 1.5 år sedan och måste äta Varan resten av livet. Det är viktigt att värdet ligger mellan 2-3 annars får man ändra dosen. Hans värde har legat bra hela tiden.

 

 

 

Kul att några blommor fortfarande lever. Vi har ju en varm och solig höst. Vi har inte tagit in våra trädgårdsmöbler än utan väntar ett tag till.

 

           

 

Så här ser det ut när jag fyllt ena sidan av vårt nya vinställ som jag köpte hos Mimmis Magasin. Som ni ser så syns det väl bredvid fönstret. Vi skall fylla andra sidan också för att se hur det ser ut. Min man köpte lite nya vinsorter som jag aldrig sett förut. 

           

 

Nu blir man ju sugen att se filmen om mannens som kallades "Röda Baronen" Tänk vad en vinetikett kan sätta igång...

     Jag får be att min man åker och hyr filmen nu när jag inte kan göra så mycket annat. Här kommer trailern till filmen. Klicka här för att gå in och läsa om filmen som är från 2008.

 


Hoppas ni får en fin tisdag...   

Av Malin wiper - 6 september 2010 06:48

             

           Jag har lånat bilden av Vicke


Nu vet jag varför jag kännt mig kymig och frusen några dagar och inte orkade åka och se Charlotte Perelli i går hos Nybergs Bil. Jag är förkyld i dag och har jätteont i halsen och febern är lite förhöjd. Det blir till att ta en bloggvila i dag och hoppas att det inte bryter ut helt. 

  

  

 

Charlotte Perellis son är på bättringsvägen så jag såg på hennes blogg att hon inte ställde in uppträdandet på Nybergs Bil i går. Klicka här för att komma in på hennes blogg och läsa om hennes framträdande. 

 

              

Jag glömde helt bort i går att skriva om Johannes Glans som också gjorde ett framträdande på Bergets dag i Taberg. Han hade en väldigt bra och stark röst. Klicka här för att läsa om en tävling han vunnit. Han hade ingen orkester bakom sig utan sjöng playback. Här kan man ladda ner hans låtar

 

Klicka här för att komma in på Glans Productions.         

 

I dag skulle vi haft besök av min son och hans pappa. Min sons pappa har blivit sjuk så vi har flyttat fram besöket till ett senare tillfälle. Jag hade ändå inte orkat som jag känner nu. Min son har semester nu i 3 veckor.

 

 

  Jag önskar er en fin dag och att ni får ihop ert livspuzzel och kan njuta av dagen vad ni än har för er....    

 

               

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards