Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2010

Av Malin wiper - 19 september 2010 12:58

         

 

The Shadows, brittisk mestadels instrumental rockgrupp bildad 1958 som The Drifters men som bytte namn till The Shadows i slutet av samma år på grund av en namntvist med den amerikanska vokalgruppen The Drifters. Gruppmedlemmarna var Hank Marvingitarr, Bruce Welchgitarr, Jet Harrisbas och Tony Meehantrummor.The Shadows spelade parallellt in egna skivor, samtidigt som man spelade in med Cliff Richard fram till 1968. De fick sin första hit i England med "Apache"

 

          

Klicka här för att läsa mer om The ShadowsAv Malin wiper - 19 september 2010 12:37

   

Nu har vi lagt vår röst och det skedde på denna skola som inte ligger så långt ifrån oss. Det kom en strid ström av folk hela tiden så vi var inte ensamma om att vara ute sista dan.  

 

   

Här promenerar min man mot ingången till vallokalen. 

 

   

Här är vi på väg in till vallokalen.

 

                

Utanför skolområdet fanns det två av dessa fint formade långa bänkar.

 

              

En bit utanför vallokalen satt denna fina hund, en "Samojed" som jag har fotat förut men det var ett tag sen. Klicka här för att läsa om hundrasen "Samojed".

 

       

Dom hade en helt underbart fin höstbukett som jag ångrade att jag inte köpte. Den fanns i närheten av kassorna.   

Av Malin wiper - 19 september 2010 08:32

            

 

Dom spelade denna låt på WWR i går men med en annan sångare som jag inte hann se vem det var. Kan ändå inte bli bättre än med Frank Sinatra "Come fly with me".

 

            

Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna hattbild. Sidan heter "Hattverkstán".              

 

Klicka här för att komma in på Frank Sinatras hemsida.


Av Malin wiper - 19 september 2010 07:53

  

I dag är vi uppe lite tidigare eftersom vi skall rösta och vill ha det gjort så fort som möjligt. Ute är det lite regntungt men vindstilla. Tittade lite på "Här är ditt liv i går" men jag tycker att det var bästa gången förra lördagen då Kjell Bergqvist var med. Det blev lite mer fart och fläkt den gången och jag gillar hans åsikter, han är en människa med stort rättspatos och backar inte för påtryckningar. Han låter sig inte skrämmas och ställer upp för andra och har ingen som helst feghet i sig. Dessutom har han blivit en jättebra skådespelare.

 

            

 

Jag vet ju själv hur jag skall rösta så jag känner mig trygg i mitt vägval. Än om jag känner mig som ett UFO i den nya världen som börjar bli främmande för mig. Kan nästan säga att man känner sig som en levande historiebok numera för så mycket har förändrats och många saker till det sämre. Tryggheten är naggad i kanten och jag känner vanmakt när det gäller barn och gamla. Nu gäller det i alla fall och man hoppas att så många som möjligt röstar.

 

     Coffee Bean Optical Illusion Background

Här är en optisk illusion i form av kaffebönor. 

 

Nu står min man i köket och fixar kaffe, han är en klippa och en pärla i min värld och utan honom inget liv känns det som. När jag träffade honom så kom verkligen den rätte in i mitt liv och snart har vi varit ihop i 20 år och det skall firas...      

           

 

 

    

      Ha en riktigt fin söndag...     

 

Av Malin wiper - 18 september 2010 22:40

            

 

Här kommer en av mina första idoler Donovan. Denna låt har jag inte haft inne med honom förut. Jag gillar honom fortfarande. Jag kom ihåg hur jag satt i källaren i mitt flickrum i Sundsvall och spelade låtar med honom på gitarr och sjöng. Jag kunde inte många accord men kunde ändå kompa min sång och njuta.

 

        

 

Klicka här för att komma in på Donovans hemsida. Donovan är en brittisk (Skotsk) sångare, gitarrist, munspelare som är född 1946. Han har blivit omnämnd lite som Storbritanniens svar på Bob Dylan. Han är dock lite mer lekfull i sitt musikskapande. Han gjorde sin första demo-inspelning som 18-åring. Låten jag gillar bäst är "Colours" och den kom 1965, den rönte stora framgångar.  

Av Malin wiper - 18 september 2010 22:16

  


Jag råkade somna när jag såg på tv och vaknade nyss och får nog svårt att sova i natt. Jag skall upp tidigt i morgon och rösta så det blir gjort. Det blir på en skola i närheten. En massa tankar dyker upp i huvudet i samband med valet. När vi bodde i Katrineholm så var jag valfunktionär. Jag var rösträknare och att jag kom in på detta berodde på att jag var med i ett ALU-projekt ett tag för vi flyttade dit för att dom drog ner på personal i Hällefors. Vi hade kunnat stanna kvar eftersom vi jobbade fackligt men vi tyckte att dom som bodde där och hade barn och hus skulle få förtur och jag har aldrig haft nåt emot att röra på mig. Jag var inte arbetslös så länge och aktiverade mig hela tiden för då togs man omhand på ett annat sätt än nu. Jag fick till och med en NC-utbildning under arbetslösheten På AMU och det med full betalning.

 

ALU kan betyda flera saker:

 

  

 

Genom ALU-projektet kom jag i kontakt med Röda korset där jag engagerade mig och fick åka iväg på några kurser och även var jourhavande medmänniska på telefon i nåt års tid. En högt uppsatt man i Röda Korset rekommenderade mig till valfunktionär och sen rekommenderade jag min man som till slut blev ordförande i sin grupp. Jag blev tyvärr dålig sen och orkade bara med mitt jobb. Hade såna problem med nacken och stress att jag sov bort mycket av min fritid på slutet. Jag hann  bara jobba några år här i Vaggeryd innan jag kollapsade fullständigt på arbetet. Sen har det varit en lång väg tillbaka till ett drägligt liv som jag försöker göra det bästa av. Detta val blir verkligen en nagelbitare.

  

   

 

   Hoppas ni alla haft en fin kväll....      

Av Malin wiper - 18 september 2010 11:09

             


När vi hade besök första dan så åt vi en laxsoppa som min man tillagat och till den drack vi ett vin som heter Boulder Bank 2009 Sauvignon Blanc. Vinet kommer från Nya Zealand och håller 12.5% vol. Vinet kostar 77:-/flaska. Det har på systembolaget nr 6367. Vi tyckte alla att vinet var jättegott. Det fanns en smak av både druvor, grapefrukt, passionsfrukt, svag pepparsmak mm. Min man blev lyrisk så gott tyckte han att det var...  

 

              

 

klicka här för att läsa lite mer om vinet och vad det fått för betyg. Klicka här för att läsa lite mer utförligt om vinet som både fått ris och ros

 

             

 

Jag hörde denna låt med Tom Waits på WWR nyss och han låter lite whiskeysprucken på rösten. Klicka här för att komma in på hans hemsida 

 

        

Klicka här för att kolla vart jag hittat denna bild

 

Thomas Alan "Tom" Waits, född 7 december 1949 i Pomona i Kalifornien, är en amerikansk musiker, sångare, kompositör, textförfattare och skådespelare. Waits är känd för sin raspiga, hesa röst, sina ovanliga instrument och kompositioner som inte följer modet. Hans röst har blivit beskriven låta som om den "dränkts i ett fat bourbon, lämnats hängande i ett rökhus några månader och därefter blivit överkörd av en bil

 

Av Malin wiper - 18 september 2010 10:18

              

 

Klicka här för att komma in på Helen Sjöholms hemsida.

 

             

 

Klicka här för att komma in på Anders Widmarks hemsida.

 

Från Wikipedia om:

 

Anders Widmark är en jazzmusiker, kompositör och pianist född i Uppsala. Widmark avslutade sin utbildning vid musikhögskolan i Stockholm 1986 och har sedan dess givit ut elva skivor. Han har spelat med jazzmusiker som Bob Brookmeyer, Eddie Harris, Clark Terry och med svenska sångerskorna Louise Hoffsten, Sara Isaksson, Helen Sjöholm och Rebecka Törnqvist. Han har också samarbetat med OD, Allmänna sången, Sundsvalls symfoniorkester och Uppsala Kammarsolister.

Widmark var under hösten 2005 programledare för TV-programmet Album i SVT2 och tilldelades Jan Johansson-stipendiet 2005.


                        


Jag hörde nyss en låt med dessa två på WWR men kan inte hitta den låten så jag fick ta denna istället. Nu kör ia på för fullt på WWR och det är en härlig blandning.


Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se