Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2010

Av Malin wiper - 21 september 2010 12:22

      

Det är svårt att blogga när det tar sån tid så jag har dekorerat en hjärtformad ask som jag köpte i går på vår Scrapbookbutik i Jönköping. Jag skall lägga nåt fint i asken och ge min man i morgon när vi firar 20 år sen vi blev ihop.              

 

Klicka här för att komma in på Westers artistmaterial där jag köpt både asken och dekorationssakerna

 

          

Dom reade ut såna här förpackningar för 39:- med en massa dekorationspapper och annat. Jag brukar annars ta sånt jag har hemma och klipp från tidningar mm. Fick sån lust att prova på i alla fall.

 

   

Jag började med att göra locket färdigt och det blev så här.              

 

   

Sen klippte jag ut en remsa av ett annat papper i rutigt mönster men samma nyans och klistrade fast på lockkanten.

 

   

Jag använder mig av Karlsons klister. Klicka här för att läsa dess långa historia. Det har funnits så länge jag levat i alla fall.

 

   

Sen var det underdelens tur att få nåt snyggt på sidorna. Detta är ett lite ljusturkos stadigt papper med en struktur i.

 

   

Här är nu det färdiga resutltatet. Inget mästerverk men det var inte så lätt och jag ville inte göra det för gulligt...  och sockersött...  Detta var rätt kul och inte så påfrestande för nacken utan det gick rätt fort att få till asken. Det finns massor av papper kvar i den varierande förpackningen.

 

           

 

Det är inte bara här som det är segt och långsamt utan på hela nätet så det kan var nåt med vårt bredbandsbolag. Jag har blivit bortskämd nu ett tag med att det fungerat så bra. Nån musik kan jag inte bjuda på så länge det inte laddar in ordentligt.

Av Malin wiper - 21 september 2010 08:38

               

Bilden kommer från Animated Wereld


Jag är lite sent ute i dag för jag har varit på bloggvandring och är inte klar än. Sen är det segt på nätet och går rätt sakta modför det brukar göra. Min man åkte tidigt i morse med sina kompisar från sociala projektet till Jönköping och en mässa som hålls i dag på Elmia. Dom skall ha en monter där dom presenterar sitt projekt. Han lovade att ringa när han kom fram till Jönköping men har inte gjort så och det är ovanligt. Jag är lite orolig för han svarar inte. Precis när jag sa det så ringde han. Mobilen var glömd i bilen och sen har han så mycket att tänka på och då funkar inte minnet. Jag skall själv ta mig en längre promenad än om det regnar.

 

Glöm inte min tävling som avslutas på onsdag 19.00 Se kategorier "gissningstävlingar" eller scrolla ner en bit på sidan.

 

  

 

Här är några av vykorten jag köpte på tändsticksmuseet vi var på när min son och hans pappa var här. Dom hade även snygga förpackningar med olika tänstickor och samlingsupplagor men jag köpte inget sånt eftersom mitt tändarskåp är överfullt.

 

  

 

Min son hade köpt en keps när han var på en flygshow i Stockholm där dom firade att flyget fyller 100 år i år.

 

  

 

En bild på hans pappas hund Titti som inte kom med sist. Hon låg rätt ofta i sin egen korg också och inte bara i soffan...  Hon ser ut som en hårig boll ibland och man vet knappt vart huvudet är.

 

       

  

Nu har jag tyvärr fått nåt fel på nätet så allt går så långsamt och det går heller inte att ta in nån musik för det står bara och laddar. Har suttit här alldeles för länge så jag får återkomma när det fungerar bättre. Från att ha gått jättesnabbt tar det nu en halv minut mellan varje klick.

 

   Ha en fin dag därute gott folk....   

 

Av Malin wiper - 20 september 2010 21:10

  

 

Det finns hur mycket VHS filmer som helst på second hand nu och det känns konstigt att dessa nu försvinner helt. Tänk vad mycket enklare och mer okomplicerat det var med detta system. Bara att stoppa in bandet och köra. Nu är det som en hel vetenskap att lära sig varje ny dvd spelare. Att spela upp är inte så svårt men allt annat med inställningar och hårddisk mm gör att man måste lära sig mer.


  


Vi var även en sväng till second hand på tändsticksområdet och där hade dom en jättesnygg hylla i porslin samma som i tvättställ. det var stora röda rosor med blad och ser helt ny ut.

 

  

 

Under hyllan stod denna text. Klicka här för att komma in på hemsidan för detta toalettporslin. Nu ångrar jag att vi inte köpte hyllan för den var verkligen speciell. Klicka här för att läsa historien om detta fina företag

 

              

 

Här en badrumsinredning som kommer från företaget "Porcelaine de Paris". Klicka här för att gå in på sidan.

 

          

Här en klocka från second hand som var hemsk men kul för dom som samlar på kitschiga grejer. Det finns ju kitsch som är rätt snyggt också...   

 

        

Här är ett av mina egna kitshgrejer i form av ett skrin som jag köpte för många år sedan när jag samlade på olika skrin. Trots att det är vedervärdigt fult så kan jag inte göra mig av med detta skrin...  på nåt konstigt sätt så gillar jag det ändå...  

 

  

 

Jag var ju bara tvungen att lyfta på locket på mitt kitschskrin...  och vad hittade jag väl där. En massa gamla smycken som inte använts på år och dag.

 

           

Detta smyckeset låg i skrinet och det fick jag av  min man för många år sedan och använde ofta då. Det är en lila gnistrande sten i häget och örhängena.

 

          

 

Här ett riktigt kitschigt halsband med en rosett i nåt hårt material. Det blir nog aldrig modernt igen...  

 

           

Detta hänge är ett samearbete som jag också fått av min man och jag bar det i en silverkedja. Det får ligga kvar i sitt skrin ett tag till. 

 

  

Vi höll inte på att ta oss fram i dag när vi skulle hem för en olycka hade hänt utefter vägen och vi blev omdirigerade. Vi såg en bil som krockat mot ett träd och två ambulanser och brandkåren fanns på plats.

Av Malin wiper - 20 september 2010 19:10

             

 

Nu kände jag för lite häftig blues och varför inte kraftpaketet Koko Taylor som jag träffade på en Jazz & bluesklubb i Götebort i slutet av 70-talet. Jag fick både en pratstund och signerade foton och autograf av henne efterråt. Jag fick följa med henne till hennes loge efter uppträdandet och hon var jättevänlig och tillmötesgående. Jag har skrivit om detta förut och visat upp autograf och foton. Fast det var kanske i förra bloggen. När hon sjöng så var det nästan som om taket reste på sig...  Jag hade velat ha en annan låt men det finns inte så mycket att välja på hos Youtube. Vad jag inte visste är att Koko Taylor har gått ur tiden...  2009. Hon blev i alla fall 82 år gammal.

 

              

 

Koko Taylor, född Cora Walton 28 september 1928 i Shelby County, Tennessee, död 3 juni 2009 i Chicago, Illinois, var en amerikansk bluessångerska, ofta kallad "Queen of the Blues". Taylor avled den 3 juni 2009.

 

 

               

 

Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon kallas "Queen of blues"


Av Malin wiper - 20 september 2010 18:04

          


Det har regnat hela dan i dag och det bara fortsätter. Helst vill man bara sitta bredvid levande ljus med en varm filt och en chaillatte...  Jag har frusit hela dan och inte mått så bra, varit riktigt låg helt enkelt. Jag åkte själv till min akupunktur trots att jag inte var i form. När jag var klar så mådde jag så dåligt att jag ringde efter min man som då slutat för dagen på sitt projekt. Han fick ta tåget ner till mig i Jönköping och det gjorde han utan knussel för sån är han...  Jag drabbades av ångest och ville bara gråta hela tiden. Tack och lov så har jag fokuseringsövningar att ta till som jag lärt mig på KBT (kognitiv beteendevetenskap). När min Mr T dök upp så började jag må bättre och vi gick omkring och tittade lite i skyltfönster och gick in i en del affärer och på second hand. 

 

   

Först gick vi in på Café Lakatos och tog oss en macchiato med tryfflar till. Fast Mr T tog en liten större chokladbit. Vi började spåra ur lite när vi hade besök och måste nu ta oss i kragen igen...  


           


  


Maria Lakatos hade en jättefin äppelpaj m valnötter. Till den kunde man välja antingen glass eller grädde. 

 

 

        

 

Jag är ute efter en finblus så vi var in på några affärer bl.a Axelssons. Denna blus blev jag intresserad av för den hade sån kul krage och var lite insvängd i midjan. Tyvärr så kostade den 500:- och jag tyckte det var för mycket just nu. Den satt så snyggt så jag ångrade nästan ändå att jag inte köpte den. Behöver ju även ett par finskor. Denna hängde på den dyra sidan för dom har även mycket billiga kläder men då får man inte det där lilla extra.

 

               

 

Den här skulpturen föreställande Magnus Ladulås har jag aldrig sett förut utan bara gått förbi tydligen. 

   

 

Så här står det på stenen som figuren vilar på.

 

   

 

Min man blev stannande mitt emot Röda Korsets second hand för han tyckte dom målade med en sån fin rödfärg runt fönstren. Huset är jättefint och upprustat helt.

 

             

 

Vi gick sen in på second hand och dom hade halva priset på allt men det stämde inte när man skulle betala. Böcker, skivor och lite annat var inte nedsatta och då kan man inte skriva som dom gjort.

 

          

 

Jag hittade en riktig myströja som var helt oanvänd. Den kostar på second hand 45:- men var nu nedsatt med 50%, det blir då 22.50:- inte illa. Tyvärr så är det XL och jag kan numera ha large så blir den för stor så får min mamma den istället.       

 

   

 

Bredvid second hand såg jag denna välskötta BMW som är från 70-talet. Bilen heter 2002 Tii. 


 

Fakta från wikipedia:

 

BMW 2002 utvecklades ur BMW 1600 och var en föregångare till BMW 3-serie som lanserades 1975. BMW 2002 gjorde sig ett namn inom banracingen genom att framgångsrikt delta i det tyska standardvagnsmästerskapet som en av BMW Motorsports tidiga bilar. BMW 2002 såldes i Sverige mellan 1968 och 1975.

Bilen var känd för sin körglädje, med relativt hög effekt och bakhjulsdrift med delad bakaxel. Egenskaperna i halka var inte de bästa. Den hade några ovanliga tekniska lösningar, som att sidorutorna saknade ramar. Glasrutan vilade direkt mot dörrlisten. Alla pedalerna var upphängda nedtill.

 

Klicka här för att läsa om BMW:s historia 

 

            

 

Fortsättning följer senare..........Jag är alldeles för trött nu att bloggvandra. Tack för era kommentarer, jag kommer in på era bloggar i morgon istället. 

Av Malin wiper - 20 september 2010 08:23

                       

 

Klicka här för att komma in på Roy Orbisons hemsida

 

                                

 

Klicka här för att komma in på K.D Langs hemsida


Av Malin wiper - 20 september 2010 07:52

                  


Jag klarade inte av att se valvakan i går utan valde att se film istället för man visste ju ändå varthän det lutade. Värst är det att SD fått så många röster. Jag skulle nu kunna skriva hur mycket som helst och spy galla men jag orkar inte för kraften tryter och man vet ju ändå hur allt kommer att bli nu dessa fyra år. Jag ändrade mig och höll nästan på att skriva en hel roman...   men det är ingen idé man känner bara sån stor frustration.  Jag skall iväg till min akutpunktur 11.00 och min man skall till museieföreningen och sen sitt projekt så det är fullt upp i dag.

 

   Hoppas ni alla får en fin måndag. Här skiner i alla fall solen...  Jag hinner tyvärr inte komma in på era bloggar innan min akupunktur. 

 

Av Malin wiper - 19 september 2010 13:34

               


Jag har sett en jättebra film som tydligen inte är ny än om den nyss kommit till Sverige. På omslaget så är skådespelarna äldre men filmen är från 1986. Det är en drama/thriller som heter "Resting Place".  För regin står John Korty och i rollerna ser vi: Morgan Freeman, John Lithgow mfl.

 

        

 

            

 

En ung svart officer har omkommit i strid under mystiska omständigheter. Hans familj vill begrava honom i hemstaden, men invånarna är rasistika och vägrar. Medan de kämpar för upprättelse börjar major Kendall Laird undersöka vad som verkligen hände den ödesdigra dagen. Snart inser han att den döda soldatens eget kompani kan ligga bakom en chockerande mordkonspiration.

 

                 

 

Jag gillar verkligen denna film som tar upp ett ämne som tyvärr känns ständigt aktuellt. Man blir både förbaskad och rörd av filmen som visar att om bara en eller två står upp emot orättvisa och rasism så kan det göra en stor skillnad i slutändan. Filmen har ett lugnt tempo och skådespelarna är jättebra och passande till sina roller. Det är som sagt en stark och gripande berättelse som är fiktiv men kunde lika gärna vara en sann historia.

 

          

 

Jag ger filmen 4 filmprojektorer av 5 möjliga.

 

          

 

Det finns ingen riktig trailer till filmen utan klipp i två delar och detta är del 1

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards