Öppen Ridå

Alla inlägg under september 2010

Av Malin wiper - 11 september 2010 12:26

                           


Vi kände att vi behövde en liten paus i städbestyren och vad är inte bättre då än att åka ner till samhället för att kolla vad som är på gång en lördag. Det var full fart som vanligt. Nu är det verkligen valspurt så några partier var representerade på torget och vi gick fram och pratade lite med både Vänsterpartiet och Socialdemokraternas representanter.

 

             

 

Här en liten överblick. Även Folkpartiet var där. Dom bjöd på fika genom att dela ut cafébiljetter på smörgås och kaffe. Fikat fick avnjutas på Ritz Café. 

              

Här tre av Socialdemokraternas valarbetare. Dom bjöd på grillat sidfläsk med ett fantastiskt gott mjukt tunnbröd. Det blev min man som fick smaka eftersom vi tänkte gå in på Ritz och fika också så Jag vill inte spåra ur. Vi pratade en stund med dom trevliga tre glada sossarna.        

 

          

Vi fick 2 sittunderlägg plus en tårtspade av Socialdemokraterna. Tack för det... Jag har aldrig varit så orolig inför ett val men detta är viktigt och blir det som jag vill så kan jag korka upp en champagneflaska istället för att dricka gravöl...  Tyvärr så kommer en del att rösta på SD bara för att protestera men vad dom inte tänker på är att dom rösterna går till Alliansen vare sig dom vill det eller ej. 

   

 

En kvinna som dom intervjuade på tv hade jobbat på Konsum i många år och hon skulle rösta på alliansen för att hon ville bestämma över vart hon skall lägga sina egna pengar på...  Vad hon menade var skattesänkningen som är några hundralappar i månaden. Dessa hundralappar räcker inte långt och dom är redan uppätna av alla höjningar. Med lite högre skatt som vi hade förut så kände man en större trygghet och visste att man fick pengar om man blev sjuk eller arbetslös. Vi har själv betalt in detta under många år. Jag var med på den tiden då sjukförsäkringen var 100% och när den sänktes till 90% så blev det protester. Det är inte många som fuskar och dom kan dom lätt få tag på. Jag fullständigt avskyr orättvisor.    

 

         

Vi stod ett bra tag och pratade med Vänsterpartiets representanter också som var på hugget och full av energi.  Tjejen som står i mitten heter Emma Marmin och är en stor tillgång för partiet. Hon har fått mycket beröm. Naturligtvis är dom andra också duktiga men dom har hållit på lite längre med politiken så dom är redan erfarna.     

Av Malin wiper - 11 september 2010 09:51

     

 

Klicka här för att komma in på sidan där jag hittat denna bild.

  

Klicka här för att komma in på Gretchen Wilsons hemsida

 

          Klicka här för att gå in och läsa på Skillingaryd.nu som skriver om Folkets Hus biograf i Vaggeryd. Biografen har fått digitalt bioljud och det känns toppenkul.

 

   

Klicka här för att kolla Folkets Hus bio Vaggeryds kommande bioprogram. 

Av Malin wiper - 11 september 2010 08:37

  


Hoppas ni hade en fin kväll i går vad ni än hittade på...  Vi var inställda på att åka till mamma i dag men jag blev tvungen att ställa in igen. Min son och hans pappa skulle komma till oss nu på tisdag men har ändrat sig och kommer söndag kväll eller måndag morgon istället. Jag klarar inte att stressa längre och jag vill vara lite förberedd i alla fall. Antingen åker vi alla till mamma till veckan eller också får vi åka till henne nästa helg. Mr T måste ta ner partytältet och ställa in trädgårdsmöblerna i dag så vi får det gjort före också. Att dom kommer till oss tidigare beror på att pappan har fått en läkartid och måste åka hem redan på torsdag eftermiddag.

 

                    

 

Jag gjorde en liten miss på min äppelkaka i går. Glömde att doppa äppelbitarna i socker och kanel...  Jag bad min man att smaka en bit och den blev tydligen god och lyckad ändå. Jag skall ändå baka ytterligare en och sen nån annan sort också. Skall kolla igenom era bloggar för jag vet att ni har satt ut recept som jag varit intresserad av. Sen skall jag dammtorka så det är gjort. Det skall bli så roligt att få besök några dagar och dom får följa med mig på onsdag när jag skall på akupunktur. Det blir kul för dom att göra Jönköping by day...  måste ju bara ta med dom till Café Lakatos också.

 

         

           Bilden kommer från Cinas Grafik

 

Här följer lite saker jag fotade hos Mimmis Magasin sist jag var där. Det kom inte med i inlägget där jag skrev om dom fina lamporna.

 

  

 

Utanför affären stod en hel kartong med garnnystan för bara 10:-/st.

 

  

 

Den här kudden såg hur läcker ut som helst med precis som lite håriga rundlar över det hela. Jättemjuk och behaglig.

 

  

 

Det är kuddfodral och finns i flera olika färger.

 

  

 

Dom har fått in roliga väskor till barn i tre olika storlekar. Jag minns att min son hade en sån men då var dom enfärgade utan nåt roligt mönster.

 

  

 

Detta är sparbössor för barn. Jätteroliga. 

 

           

 

När jag såg den här ljushållaren så kändes det lite påfågelaktigt. Det är väl nåt med rundlarna och mitt konstiga synfel. 

  

Av Malin wiper - 10 september 2010 18:13

       


Tyvärr orkade jag bara göra en äppelkaka och den räcker nog till alla hoppas jag. Bara den nu blir lika god som pärontårtan. Recetet finns under kategorier "recept" 


      


Så här glad blev jag efter baket...      Hur fånig får man bli?.     


        


Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade dessa keramikäpplen. Dom har mycket annat där också. 


   


Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna glasburk i form av ett äpple. 


  


Här är mitt eget glasäpple som jag köpt på ett glasbruk uppe i Norrland för flera år sedan. Det är gjort i A.M.studio.97 Klicka här för att komma in på deras hemsida. Jag kom ihåg att vi fick gå in i hyttan och kolla där dom blåser glas.

 

      Ha en toppenkväll...    

Av Malin wiper - 10 september 2010 15:05

              

 

Klicka här för att komma in på Jackson Brownes hemsida.

 

                 

 

Klicka här för att komma in på Bonnie Raitts hemsida                  

Av Malin wiper - 10 september 2010 13:54

       


Jag har en tillfälligt ny header som föreställer vår lilla å. tyvärr så tog vi hur många bilder som helst men jag blev så dålig på nästan alla och jag utfärdar en liten töntvarning...  Vi tog flera där jag spexade lite och stod i helfigur men det såg inte klokt ut så denna får duga tills jag kommer på nåt nytt. Jag har varit så nöjd med min förra header och skulle vilja ta en ny bild på Folkets Hus bio men då när biofotöjerna är framme och i en annan vinkel. Skall ringa dit och höra om jag får ta en ny bild vid nåt lämpligt tillfälle. 

           

Vi åkte i alla fall ner till samhället för att handla lite och jag bad min man sätta sig på en bänk under ett träd framför "Konfekthörnan" Det finns så många fina sittplatser på torget.

 

          

Jag gillar även våra gamla Byarumsbänkar som tycks hålla i vått och torrt.   

 

     

 

Apropå denna prinsesstårtbit så gick snacket förr att om tårtbiten blev liggande på sidan när man fick den serverad så blev man inte gift...    Vad mycket skrock det fanns förr. Denna hade passat mig för jag är ju redan gift...  Nu är det väl ändå operation utfyllnad...  

 

               

Vår andra klädaffär som heter "People" har modevisning 23/9.

 

              

Dom sålde på en stång ute färgstarka flanellskjortor. 2 för 500:-. Rutiga flanellskjortor kommer alltid tillbaka i modet och nu är dom mycket snyggare en förr då dom bara gick att köpa på sk arbetarbodar och var mest till för vardag och arbete.

 

Nu skall jag gå och baka mina två äppelkakor innan jag blir för trött. Jag har bestämt mig för att använda samma smet som till päronkakorna för då blir det både cremé fraiche och valnötter i kakan. Det blir ett test för att se om det funkar.    

 

 

Av Malin wiper - 10 september 2010 10:43

            

 

Creedence Clearwater Revival, CCR, eller bara Creedence, var ett amerikanskt rockband som bildades år 1967. Gruppen bestod av bröderna Tom Fogerty och John Fogerty, båda på gitarr och sång, Stu Cookelbas och Doug Cliffordtrummor. Under gruppens femåriga karriär, gav den ut en uppsjö av stora hits, många av vilka än i dag räknas till klassiker. CCR:s musikaliska ledare var John Fogerty, vars färgstarka personlighet också var en av de bidragande orsakerna till bandets tidiga splittring               


Här ser ni ett upplyst paraply. Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade bilden.

Av Malin wiper - 10 september 2010 09:52

                


Ja då skriver vi fredag igen och vädret har ändrat sig så nu är det regn som gäller. Jag gillar ju reng men i normala mängder så jag njuter ändå. Vi vaknade 09.00 så det blev en liten sovmorgon. Jag mår bättre i dag än jag gjorde i går och det känns härligt. I dag skall jag försöka baka några äppelkakor som jag skall ta med mig i morgon när vi åker till mamma. Min svåger kommer att vara ute på fisketur men syrran får vi i alla fall tillfälle att träffa.   


                               


Jag vet inte om det går att ha paraply för det blåser rejält. 

 

          

 

Jag såg i alla fall färdigt filmen The Red Baron i går och den var himmelskt vacker i vissa avsnitt när man fick se massor av dom fina flygplanen uppe i luften. Sen gillar jag att dom fått till dom tidstypiska miljöerna och kläderna på ett proffsigt sätt. Den var fint och vackert filmad och Krigsscenterna från luften var väldigt dramatiska och trovärdiga. Filmen var ändå lite seg och stod och stampade i flera sekvenser och det har inte jag tålamod med så jag fick se den i omgångar. Det är ju ett stycke historia och man lär sig lite om dåtid och att vi är lika grymma fortfarande fast så inga förbättringar har skett snarare tvärtom.

 

                                         

 

 

Filmen är från 2008 och för regin står Nikolai Mullerschön. I rollerna ser vi Matthias Schweighöfer, Til Schweiger, Lena Headley, Joseph Finnes mfl. Det är ett Drama/Action/romantik/äventyr/krig/biografi. Tyvärr visas alldeles för lite om den kärlekshistoria som utspelar sig i brinnande krig. Man får bara se korta scener om detta och hon som Baronen blir kär i är sjuksköterska och dom vet inte vart hon tog vägen efter första världskriget. Sen är det för mycket prat och långdragna scener på landbacken istället för att man får se fler flygscener.

 

        

 

HANDLINGEN

 

Den tyske baronen Manfred von Richthofen krossade allt motstånd, flygande i ett rödmålat plan fienden snabbt lärde sig frukta. ”Den röde baronen” såg luftstriderna som en sport där alla medel var tillåtna och regerade krigshimlen 1914-1918. Vem skulle stoppa hans framfart?

 

Av mig får den en svag 3 svaga baronplan av 5 möjliga

 

         

 

   Hoppas ni fått en flygande start på er dag...   

 

Eftersom jag redan haft trailern inne till filmen så kommer här en av soundtracken till filmen. Musiken är komponerad av Dirk Reichardt & Stefan Hansen. All musik till filmen är välgjord och bra. Detta stycke är det vackraste enligt min mening.

 

 

 

         

Presentation

Vaggerydstorget

   

Några av mina bästa bilder i ett bildspel

 

Hallstahems elbilspool

 

Christina Grigoryants 23/2 16.00 Kulturhuset

 

friday for future

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se