Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2009

Av Malin wiper - 21 november 2009 10:24

  


Jag är jätteledsen för att Reza åkte ut ur IDOL i går. För mig är hon bäst än om hon inte gjort så bra ifrån sig några gånger. Hon har en personlig röst som tilltalar mig. Jag tyckte Kalle eller Mariette skulle ha åkt ut. Kalle har en jättebra röst men den är inte personlig. Skulle jag höra honom på radion och inte veta vem han är så hade jag inte kunnat placera honom.

 

  

 

Jag tror ändå hon kommer att få en bra karriär. Hon har nog sitt på det torra ändå men jag kommer att sakna henne.

 

  

 

Nu åker vi i alla fall iväg till storstan. Mina behandligar har gjort att jag ändå är så bra att det känns rätt. Har inte ro att sitta inne hela dan igen. Återkommer senare. Ha det så bra.

 

  

 

Hittade tyvärr inte den bästa låten från i går så detta får duga men gör henne inte rättvisa. 

 

Av Malin wiper - 21 november 2009 09:16

Free Orkut and MySpace goodmorning Graphics Glitters
click to get More goodmorning Comments & Graphics


Det känns lite bättre i dag så vi får se om vi kommer iväg till storstan. Vi skall först äta frukost och sen skall vi duscha båda två så det är inte säkert vi hinner. Torghandeln har inte öppet så länge. Sen har jag blivit paniskt rädd för svinis. Nästan lite hypokondrisk. Ute är det regnfritt just nu och rätt ljust och fint.

 

 

Hinner inte skriva nåt mer förrens jag gjort mig i ordning. Det har blivit nåt konstigt med rutan man skriver sitt inlägg i den är bara hälften så stor som den brukar vara. Länkfunktionen är helt borta så nån länk till nåt ställe går inte att sätta in. Däremot är det en massa annat som är insatt i menyraden men dom går inte att använda heller.

 

  

 

Fick en kommentar från Pisan. Hon talade om att man kunde välja hur stor ruta man vill han när man skriver inlägg så nu fick jag detta förklarat för mig. Sen hittade jag länkfunktionen igen. Tack Pisan! ordningen är återställdGlad

 

  

 

Ha en riktigt bra lördag. kram från

 

  

     


http://www.thetam.net/glitter


Av Malin wiper - 20 november 2009 18:06

  

 

Denna lista hittade jag hos Sanna. Varsågoda och ta över den till era bloggar om ni har lust och tid.

 

      

 

Antal ätna pepparkakor: Inga alls än.

 

Antal urdruckna Julmustflaskor: Dricker inte julmust

Antal druckna muggar glögg: Ingen än så länge

Antal inköpta flaskor glögg: 4 st på marknader

Antal ätna lussekatter: Ingen alls i år

Antal köpta julklappar: Inte en enda än

Antal inslagna julklappar: Inga

 

       

 

Som ni ser så är julen långt borta för mig än så länge...Glad. Förr kunde jag doppa pepparkakor i mjölk hur många som helst Skäms det var supergott.

 

     

 

    

 

 


   Tina Charles är en discodiva från sena 70-talet då hon hade en hit med denna låt. Den här versionen är lite nyare och moderniserad. Hon föddes 1954 i London.

 

Ha en härlig kväll allihopa      

 

 

Av Malin wiper - 20 november 2009 15:22

  


Hittade en sajt där man kan bli sin egen picasso. Det finns en målarduk och verktyg så man kan komponera ett ansikte och sen signera sin tavla. Den jag gjorde skickade jag till min mejladress men den har inte kommit dit än.

 

Klicka här så kan ni göra er egen tavla. 

  

  

 

Pablo Picasso föddes i malaga, Andalusien 1881. Han dog 1973 i Mougins, Provance Frankrike. Han var en Spansk konstnär, målare, grafiker, skulptör och poet. 

 

 

Av Malin wiper - 20 november 2009 12:09

  


Sitter här med en varm vetepåse på nacken och försöker skriva ett inlägg innan jag vilar och försöker göra allt jag kan för att lindra mitt tillstånd. Det var länge sen det var så här illa i nacke och rygg. Jag har alltid besvär men dom har jag lärt mig leva med men nu är gränsen nådd. Både ögon och öron blir också drabbade när nacken är så här dålig. Det finns inte på kartan att gå utanför dörren i dag. Får göra det bästa av situationen och numera blir jag inte rädd som första gången symptomen dykte upp efter min nackskada för 18 år sedan. Trodde absolut jag fått en hjärnblödning då. Tur att vi är två så min man kan laga mat när jag är dålig. Det blir en kycklingsoppa som han skall sätta ihop så det blir spänannde.

 

  

 

Solen skiner just nu och jag hörde på väderleken att det skall bli toppenväder framöver. Hoppas jag är bättre tills i morgon så vi kan åka till Jönköping. Behöver köpa lite nytt till mina syarbeten och där har dom en stor torghandel varje lördag. En man som nu är pensionär men varit resanden i tyg och tillbehör har så billiga men bra saker så man tjänar massor på att handla där.

 

  

 

  

 

Köte en tidning på second hand när vi var där sist som heter "Camino" och är nåt slags ekologiskt magasin. Där står det om ett vin som heter "Stella Organics Merlot" ekologiskt kravmärkt vin. Ekologiska viner kommer stort nu. Detta skall jag testa själv det kostar runt 70:-.

 

  

 

Klicka här om ni vill kolla på ett annat liknande vin

 

  

 

Om nån har lite extra pengar som måste förbrukas...Förvånad så kan ni köpa detta vinglasställ. Det kostar 550:- med plats för 8 glas Glad. Klicka här så får ni se. Inget för min budget för då måste jag dra in på mina Café och restaurangbesök Gråter. Det är min lilla guldkant på tillvaron.

 

  

 

Då skulle jag nog hellre velat ha detta USB- minne i form av en vinkork.

 

  

 

 

Klicka här för att kolla

 

        

 

 

 

 

SKRATTERAPI! Skrattande  

 

 


Det är lika bra att sätta in nåt som man får skratta lite men jag tycker synd om metrologen som inte kan sluta skratta Skrattande Vilken mardrömssituation. Jag hittade klippet på Daniels blogg.

 

  

Av Malin wiper - 20 november 2009 08:38

Free Orkut and MySpace friday Graphics Glitters
click to get Orkut Myspace friday Comments & Graphics


  


Det hade varit toppen med ett badkar att sjunka ner i när kroppen värker. På måndag beställer jag tid till akupunktur för nu går det inte längre. Både rygg och nacke är uppspända och värker. Jag ser så dåligt nu att det nog inte blir så många inlägg i dag. Dessutom trodde jag att svininfluensan bröt ut i går. Jag var varm som om jag höll på att få feber. Fick lite hosta och det kändes som ett sår i halsen och tungandad. Febern var bara 36.1 Var tvungen att gå och lägga mig för jag kunde knappt hålla upp ögonen. Somnade nån timme och huvudvärken försvann och jag har inte fått tillbaka den än tack och lov. Nu är det bara jämmer och elände men jag känner mig inte i form och det är många nu som har influensa av olika slag så varför skulle inte jag drabbas. Nu var det lite (hypokondri) känsla Skäms 

 

  

 

Det är lite ångestladdat att man inte fått sprutan än eftersom det visat sig att alla åldrar drabbas hårt. Sånt snack det var före vaccinet att alla måste ta sprutan även för att skydda andra. Nu är det bara v 47 och jag får min tidigast v 50. Hur dåligt skött är inte detta så säg?.

Nej nu skall jag sluta att gnälla och ta mig lite frukost i lugn och ro för min man är nu på väg till Arbetsförmedlingen. Sen tvingar jag mig ut på promenaden hur jag än mår, har ju ingen feber.

 

  

 

Regnar gör det som vanligt och det känns nästan som det är kvällning så mörkt är det ute. Hoppas ni  har en härlig fredag att se fram emot. Ta hand om er

 

  

 

 
Klicka här om ni vill besöka Sarahs hemsida.

 

  

 Free Orkut and Myspace Music Graphics Glitters
click to get Orkut Myspace Music Comments & Graphics

Av Malin wiper - 19 november 2009 16:30

  


Kolla in denna roliga köksredskapsförvaring som ser ut som ett gigantiskt multiverktyg.

 

Klicka här för att kolla in sidan.

 

   

 

Vi åt en sen lunch i dag och eftersom vi inte ätit lasagne på länge så var vi jättesugna. Detta är en vegetarisk variant som jag haft inne förut med recept och allt. Receptet finns under kategorier "recept" i högerkanten. För första gången på flera år så har jag haft en hemsk huvudvärk. Hade nästan glömt bort hur det kändes. Panodilen hjälpte inte full ut så jag skall gå och vila en stund. Nu blir det nog till att beställa tid för akupunktur ändå. När han behandlar min nacke med nålar så sätter han alltid en uppe på huvudet också och det har hjälpt i flera år nu. 

 

   

 

Så här trassligt känns det i huvudet just nu. Detta är en massa tunna sidenband som jag använder till etiketter som jag sätter på julpostklänningarna. Jag led av migrän i många år och det är ingen höjdare och innan dom nuvarande migränmedicinerna kom ut så var det skyttetrafik till akuten med jämna mellanrum (lite överdrivet) kanske Skrattande.

 

  

 

Huvudvärk kan ha många utlösande orsaker. Ibland kan flera av nedanstående faktorer förekomma samtidigt:

 

     

  • Tyramininnehållande födoämnen som vin, stark ost, choklad och fisk kan utlösa migränanfall. Vissa människor är känsliga för citrusfrukter, avocado, plommon, körsbär och bananer. Många andra födoämnen kan utlösa migränanfall och det är en bra ide att fundera över om det finns något samband med den mat du äter.
  • Livsmedelstillsatser med Glutamat.
  • Stress, muskelspänning, bihåleinflammation (sinuit), förstoppning, högt blodtryck, premenstruell spänning, läkemedel och ett svängande blodsocker kan bidraga .
  • Dåliga arbetsställningar, felaktig syn och undermålig belysning.
  • En bakomliggande whiplashskada mot nacken.
  •  

  

 

 

  

Av Malin wiper - 19 november 2009 13:51

  

 

Denna hade jag inne på min förra blogg och den är från Johnny Cash sista skiva. Hur bra som helst och lite smärtsam och träffar rakt i hjärteroten. Gillar hans lite spruckna röst. Han gick ur tiden 2003 p.g.a diabetesrelaterade komplikationer. Han blev bara 71 år gammal. Min pappa dog av samma åkomma. Pappa var själv förtjust i hans musik.

 

Klicka här om ni vill gå in på hans hemsida.     

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se