Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2009

Av Malin wiper - 25 november 2009 11:58

  


Nu har vi fått båda gardinkapporna på plats och det var lite långsökt att dom skulle passa in men det gör dom verkligen. Det blir inga julgardiner i rummet så vi får pynta desto mer med rött. Kommer att ha röd duk på bordet och dom har jag flera stycken av i olika mönster eller enfärgade. Nu har min man även sänkt dom vinröda lamporna några cm och det ser mycket bättre ut. Vi orkar inte laga lunch så min man är nu ute på thai kiosken för att köpa kyckling i curry som take away. Jag går omkring i morgonrocken än och skäms inte alls Obestämd. Just nu har vi regnväder här.

 

  

 

Klicka här om ni är ute efter att köpa guldtråd Glad.

 

  

 

 

Av Malin wiper - 25 november 2009 09:32

Free Orkut and My Space wednesday Graphics Glitters
click to get Orkut Myspace wednesday Comments & Graphics


I dag vaknade jag i alla fall 08.00 men har inte hunnit skriva här förrens nu. Kan inte stressa känner jag därför har vi tagit en långfrukost och myst vid levande ljus. Försöker få in lite förejulstämning. Nu blir det till att ställa sig och fålla den andra gardinkappan så jag kan städa upp i rummet för att få dit adventsljusstakarna. Runtomkring här så är dom redan klara med detta men i fjol var jag ute alldeles för tidigt med julpyntet istället Glad. Min son kommer hit och firar jul och kanske min mans yngre bror också. Vi vet inte än för min svåger har det körigt på arbetet. Annars brukar svågern åka upp till sin släkt i övre Norrland. Det var länge sen vi hade möjlighet att åka dit. Tittar man ut så får man mer höstkänsla i kroppen. Fast just nu är det väldigt vindstilla och tyst.

 

  

 

Det skulle vara mysigt att ha en katt att gosa med men jag har fel personlighet och kan inte vara låst än om katter är lättare att ha än en hund. Ibland känner man en saknad av att inte ha ett husdjur men man får inse sina begränsningar. Jag vill kunna bara ge mig iväg när det känns att jag blir uttråkad. Tiden är dyrbar när man inte har samma hälsa som förr. Jag beundrar alla som har djur eftersom dom kräver sin skötsel och vill man åka bort så kostar det att lämna in på djurpensionat. Sen blir ju även djur sjuka och man skall till veterinären och det kostar rätt mycket än om man har dom försäkrade. Önskar att jag var så cool som djurägare en del kan ha både hund, katt och andra djur och dom hinner med och är inte stressade ändå. Jag skulle inte kunna slappna av en sekund utan oroa mig och vara där och kolla så inget var fel o.s.v Det är kanske ändå en bra insikt att välja bort sånt man inte klarar av trots att det smärtar. Tur att man träffar på lite djur emellanåt i alla fall och får klappa om dom.

 

  

 

   


 Önskar er en härlig lillalördag Kyss
http://www.thetam.net/glitter

 


Av Malin wiper - 24 november 2009 22:00

Free Orkut and My Space good night Graphics Glitters
click to get Orkut Myspace good night Comments & Graphics


Nu ger jag upp för i dag och fortsätter med min andra gardinkappa i morgon. Vill bara mysa i sängen och kolla på tv eller en film fast det egentligen är sovdags men vad gör man när man inte är trött än.

 

  

 

Hittade en rolig sida med tofflor gjorda av brödlimporGlad. Undrar hur det skulle kännas att ha ett par såna på fötterna, rätt läskig känsla kan jag tro och hållbarheten blir inte lång...

 

  

 

  

 

Med dessa lustigheter önskar jag er God natt!

 

 


Detta är hämtat från wikipedia:


Shivaree är en amerikansk alternativ pop / rock band som bildades 1999 består av Ambrosia Persilja (sång), Danny McGough (keyboard), och hertig McVinnie (gitarr). They have produced four albums , with approximately 500,000 combined sales. [ citation needed ] Shivaree is best known for the song " Goodnight Moon ", released in 1999 and appearing in Dawson's Creek and Kill Bill: Volume 2 . De har sammanställt fyra album, med cirka 500.000 kombinerad försäljning. [Redigera] Shivaree är mest känd för låten "Goodnight Moon", släpptes 1999 och som återfinns i Dawson's Creek och Kill Bill: Volume 2.



Av Malin wiper - 24 november 2009 19:03

  


Nu har vi fått upp ena gardinen och min man står och fixar till fallet lite. Detta blev bättre än vi trodde och mer ombonat än dom andra gardinerna. Lamporna på bilden är inte så röda utan vinröda. Jag använde blixt. 

 

  

 

Tyget är ännu mörkare än på bilden med en mycket mer dämpad blå nyans. Till höger ser ni den gamla gardinen. Nu skall jag nåla färdigt och sy den så mannen får sätta i öljetterna i den också. Vi har ett väldigt svårmöblerat rum eftersom det är dörrar och fönster överallt. Vi kan inte ha gardinlängder tyvärr. Till dom vinröda lamporna och andra röda och blå detaljer i rummet blir detta jättefint. Om man köper öljetterna på Ellos så kostar dom 79:- för ett 10-pack. Tror att det är lite billigare på IKEA. Våra öljetter har vi köpt ännu billigare i somras när vi åkte förbi ett ställe som hade utförsäljning. 

 

Klicka här om ni vill gå in och kika. Inte min stil men det finns annat kul där också. 

 

Av Malin wiper - 24 november 2009 18:38

  


MR T:S ÖLJETTSKOLA Glad

 

Nu har jag nålat och sytt längderna klara och min man har tagit över.

 

   


Först mätar man ut vart man vill ha sina öljetter. Vi satt dom med 19 cm mellanrum och i mitten av tyget. Här testar han.

 

    

Sen mäter man ut mitten i ringen. Efter det så ritar man en rund ring efter kanten inuti.

 

   

Nästa moment är att klippa 2 mm utanför den ritade ringen.

 

   

Sen sätter man i undre ringen från baksidan.

 

   

Sista momentet är att slå fast överringen med handen mot den undre och så här fint blir det Skrattande. Nu har jag gått i öljettskola hos min man och kan göra detta själv nästa gång Skrattande. Det är mätandet som är svårast. Vill man nån gång ta bort ringarna för att använda till andra gardiner så går det jättebra.

 

Nu återstår ytterligare en gardin men vi skall testa att hänga upp denna kappan nu så får vi se om det blir bra.

 

Fortsättning följer....Obestämd

 

  

 

 

Av Malin wiper - 24 november 2009 15:53




Hörde en låt nyss på WWR internetradio med Bruce Springsteen som jag gillade "Downbound train".

 

Just nu håller jag på att böka med rumsgardinerna och det tar sån tid med så långa tygstycken.

 

  

 

Det måste vara ett brett uppslag för att öljetterna skall få plats. Har jag bara gjort detta momentet på dom två kapporna så kan Mr T börja med att mäta och klippa hål för öljetterna. Det blir både bra och praktiskt med öljetter. Dom sitter som berg bara man tryckt fast dom och tål tvätt hur bra som helst. IKEA har dom billigaste öljetterna och dom ser inte illa ut alls. 


 

Jag känner mig som en trött elefant just nu Glad får vila mellan varje moment för jag är rädd att nacken blir lika dålig som häromdan. Såg att Konsum nu börjat med att sälja receptfria läkemedel här hos oss också. Skall bli spännande att se om priserna höjs när dom infört detta.

 

  

 

Apoteket har betytt mycket så jag gillar i alla fall inte detta. Dom har haft stort sortiment och byggt upp en kunskap och har välutbildad personal. Vårt Apotek här är guld värt. På ICA kommer dom även att ha receptbelagda läkemedel. Emellertid  kommer dom att samarbeta med Apoteket.

 

Klicka här så kommer ni in på en kul samlarsida med modellbilar och annat intressant. Fick länken av en snäll man Glad Mr S

 



Av Malin wiper - 24 november 2009 13:46

     


Nu är mina ögonbryn klara och jag är nöjd, dom ser bättre ut på håll. Jag har inte så bra grundmaterial längre så att hon fick till dom så här bra är beundransvärt. Vad hemsk man ser ut i huden på så här nära håll Rynkar på näsan men det är bara den nakna sanningen.

 

är jag sminkar ögonen så måste jag ha glasögonen på näsan för att se. Min förstoringsspegel är för dålig så jag måste köpa en ny. Har ni nåt förslag på en bra som förstorar upp rejält?.

 

  

 

Nu har julgranen kommit upp mitt på vårt torg och den är jättefin och lummig. Det är bara belysningen som fattas. Dom jobbar för fulla muggar i samhället nu.

 

  

 

Jag åkte hem och frågade mannen om vi inte skulle åka ner till Café Ritz och ta oss en kopp kaffe och smörgås. Han var inte svårövertalad Flört. När vi kom dit hade dom gjort en ny produkt som en smörgås i plastglas med en massa godsaker i såsom olika brödsorter med kaviarcreme och annat. På toppen handskalade räkor och ägg. Dom kostade bara 12:-/st. Allt dom har på vårt Café har dom bakat på plats så inget kommer färdigt dit. Dessa var så otroligt goda och lagomt mycket så vi satt där och njöt ett bra tag. Vi kom upp ur sängen så sent att vi äter en senare lunch om några timmar.

 

  

 

I en annan del av disken så hade dom helt underbara "Röda fjädernbakelser" Dom har ju en kampanj hela 2009.

 

Klicka här om ni vill gå in på Röda fjäderns hemsida.

 

  

 

Här en kul bakelse i form av en gris som har en fyllning i mitten. Tänk att det kan vara så kul att kolla in bakverk och ändå kunna motstå frestelsen. Får titta på dom som om dom är små konstverk Glad.

 


Av Malin wiper - 24 november 2009 09:40

Free Orkut and MySpace flowers Graphics Glitters
click to get Orkut Myspace flowers Comments & Graphics


I dag behövde vi tydligen sova ut lite för vi har nyss vaknat. Solen skiner och jag känner att humöret stiger några grader. I dag skall jag tillbaka till frissan 12.00 för att göra ögonbrynen. Hon skall både plocka och färga dom. Jag har mörk färg kvar på mina bryn men inte tillräckligt för att det skall bli tätt och snyggt. Jag har testat att färga ögonfransarna en gång och det gör jag aldrig om för jag fick en allergisk reaktion och hade ögonbesvär en hel månad. Får hålla mig till att färga bara brynen.

 

  

 

Kolla in denna pincett som har belysning Förvånad Jag har aldrig sett nåt liknande. Den finns att köpa på Flusto.no för 99:-. Den går på batteri. När det gäller att plocka ögonbrynen så har inget hänt på alla år utan det är den gamla vanliga pinsetten som kommer fram och det är ju inte helt smärtfritt. Det är lika bra att man slappnar av och sänker axlarna då går det bättre. Hörde nån gång att man kan gnida med en isbit före så blir man lite bedövad. Jag fick en liten känsla av att jag haft denna pinsett inne förut på min förra blogg?.

 

Klicka här om ni vill gå in på sidan där dom har pinsetten med ledljus.

 

   

 

Förut använde jag ögonbrynspenna när jag ville förstärka ögonbrynen lite men nu sen dom blivit lite tunnare är det lätt att det blir streck som syns. Nu använder jag denna brynborste som ser ut som mascara men den är till för ögonbrynen och jag tycker det funkar bra. Märket är Isadora men jag skall försöka få tag på en lite bättre när den här är slut. Den ser lite grisig ut på bilden men det är inte smuts utan det silvriga har börjat luckras upp.

 

   

 

 

 

  



Barbro Hörberg var en revyskådespelerska, viskompositör och vissångerska som dog alldeles för tidigt. Hon föddes 1932 och dog 1976 44 år gammal i cancer. Hon har en magisk röst tycker jag och allt hon sjunger har hon skrivit själv.

 

..................................................




Klicka här om ni vill läsa mer om henne.

 

  

 

Jag önskar er alla en härlig tisdag och hoppas ni får en bra dag vad ni än gör      

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards