Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2009

Av Malin wiper - 26 november 2009 18:55

  


Vi tog ett glas rött vin till maten och vinet heter "Rosemount" Shiraz Cabernet 2008. Vinet kommer från Australien och har 13.5% vol. Vinet är jättegott och lättdrucket. vinet har nr 26319 och kostar 69:-. Nu fick jag en känsla av att jag rekommenderat detta vin förut och så blir det när man är inne på sin tredje blogg  

 

  

 

SmakMycket fruktig, något syltig smak med inslag av björnbär, vitpeppar, lakrots och vanilj.
  
AnvändningServeras vid 16-18°C till grillade eller stekta rätter av lamm- eller nötkött.

 

       

 Alison Krauss är född i USA 1971 och är bluegrassångerska och violinist.

 

  

 

Läs mer här

Av Malin wiper - 26 november 2009 14:35

                    


Ja då är man inte helt blond längre utan mellanblond. Frissan gjorde håret lite mörkare och i verkligheten är det ännu en nyans mörkare. Så här kort hår var det länge sen jag hade och hon har tunnat ut det rejält så nu behöver jag inte gå dit på ett tag. Kolla in pilotbågarna  Dom hittade jag i julkartongen, hur dom nu kommit dit. Dom är nog inhandlade på second hand för länge sen. Jag har nog en del maskeradprylar liggande på vinden.

 

Här kommer en rolig historia som min väninna ia mejlat mig   

 

  


Det var dags för en ansiktslyftning tyckte den 47-åriga mannen och gav sig själv en födelsedagspresent. 40 000 kr fattigare men med ett yngre ansikte, kom han nöjd ut. På vägen hem från doktorn köpte han en tidning och passade på att fråga damen i affären hur gammal hon trodde han var.

 

– Runt 35, trodde hon.
Han svarade glatt att han var faktiskt var 47. Eftersom han var lite hungrig passade han på att stanna på McDonalds. Väl framme vid kassan ville han igen kontrollera att han såg yngre ut än han var. Så han frågade tjejen i kassan hur gammal hon trodde han var. Hon trodde att han var 29 år. Han log och sa:
- Jag fyller 47 idag!
En stund senare på busshållplatsen, när han stod och väntade på bussen hem, så såg han gammal dam bredvid honom, och passade på att fråga samma fråga. Hon svarade:

 

- Jag är 88 år gammal och har nästan ingen syn kvar. Men som ung hade jag en säker metod att bestämma ålder på männen. Jag brukade stoppa handen innanför byxorna och känna efter. Och jag prickade alltid rätt!
Mannen tänkte en stund, tittade sig omkring och såg att det inte var någon där, så, varför inte? Efter att ha klämt och känt ett bra tag på alla håll och kanter, sa hon nöjt med ett leende:

 

- Du är 47 år!
Mannen såg förvånad ut och frågade:
- Hur visste du det?
Damen log mycket brett och svarade:
- Jag stod bakom dig i kön på McDonalds...

 

     

 

 

Av Malin wiper - 26 november 2009 13:59

  


Jag hittade ett par gardinlängder som jag köpte på second hand för minst ett år sedan för 30:-. Dom är lite tjockare och lite glansiga med inslag av ännu glansigare textliknande slingor. Blev så överraskad hade alldeles glömt bort dom. Skall sätta i öljetter och ha dom i sovrummet över julen. Ska inte ta hjälp av mannen utan försöka klara detta själv. Dom är ju redan färdigsydda och klara så detta går rätt snabbt. Har nu fått upp adventsljusstakar och andra ljusgrejer i tre fönster och har endast ett kvar och det är i köket. Kan inte göra nåt där än för min man sitter och jobbar med lite grejer där så kaos råder. Hittar inte en fin vit julstjärna som vi hade där förra året så det är bara att gå upp på vinden och röja.

 

  

 

Vi åket ut en stund med bilen och såg oss omkring men jag glömde kameran som satt på laddning . Nästa gång jag åker till second hand så skall jag försöka få tag på små vida runda låga glas så jag kan göra dessa smörgåsbakelser som vi åt på Café Ritz sist vi var där. Där hade dom dessa i plastmuggar. Rundlarna i olika bröd är det ju bara att ta ut med glaset. Vad jag kunde se och känna så var det bredbar leverpastej mellan ett lager och sen mjukost och sist nån slags kaviarkräm. Dekorera ovanpå kan man ju göra som man vill.

 

     

Av Malin wiper - 26 november 2009 11:12

  


Blir beklämd varje gång jag är med min man när han skall köpa skor. Han har storlek 46-47 och det finns knappt nåt att välja på så han måste ta det som finns. Även stora skor till kvinnor har det varit ont om. Nu har det emellertid dykt upp en massa ställen på nätet som specialiserat sig på detta men det blir inte billigt. Min man blir överlycklig om han nån gång hittar nåt på rea. Dessutom sliter han skor snabbt. Mina skor slits knappt men hans är nästan slut efter ett år. Nu har vi emellertid hittat en affär med jättebra och fina kvalitetsskor liknande Ecco och där fick han tag på ett par förra året som håller lite längre eftersom sulan är så tjock. Affären heter "Foten" och ligger lite utanför centrum i Jönköping.

 

  

 

Så här pass sliten blir hans skor efter ett år men sulan är ju helt otrolig på dessa. Nu är det här höst och vinterskor med en kvalitetsläst. Skon kostade 600:- och det är billigt för den här kvaliten. Jag tror dom var nedsatta några hundra.

 

  

 

Själv har jag storlek 39 men när jag var yngre 38 så storlekarna har blivit mindre med åren, tror inte mina fötter växt i vuxen ålder . Jag har sällan några problem att få tag på skor och det är jag tacksam för. Numera kan jag inte ha billiga skor utan måste köpa bättre sorter eftersom kroppen inte fungerar som förr.

 

  

 

Klicka här om ni vill gå in på en sajt med stora skostorlekar. Storlekarna är ända upp till 52. Det gäller detsamma för damskor på sajten.

 

  

 

Varför inte slå två flugor i en smäll och skaffe en sån här sko med mulitfunktion .

 

 

   

 

 

 

 

 

Av Malin wiper - 26 november 2009 09:05

Free Orkut and My Space thursday Graphics Glitters
click to get Orkut Myspace thursday Comments & Graphics


Ja då var det torsdag igen och man kan nästan känna lukten av fredagen. Nån drink är inte aktuell för mig . Fast det var inte så länge sen jag drack en drink men då fick bartendern välja för jag har glömt alla sorter. Det var när vi var till Martini för att se Lalla Hansson. Innan dess var det nog flera år sen jag drack en drink. Det blir mest vitt vin och numera även rött eftersom jag inte lider av migrän längre. Min man duschar just nu och jag skall göra mig iordning för en promenad medans mannen plockar upp adventsljusstakar mm från källaren. Hoppas han kom ihåg vart han ställde allt förra året .

 

  

 

Att ingen kommit på att göra en handboja som armband eller med klocka i . Fast det kanske redan finns. Här är det lite ljusare ute i dag men vad spelar väl vädret för roll. Viktigast är att man får känna sig så bra som möjligt och få vara med ytterligare en dag i livet. Nu är mannen här i rummet med adventsljusstakarna så det är dags att sätta igång och fixa. Väntar nog med promenaden för nu blev jag så sugen på att göra detta.

 

  

 

Nu känner jag för en Elvislåt hoppas ni gör det också.

 

 

     

 

 

 

 

http://www.thetam.net/glitter

Av Malin wiper - 25 november 2009 21:39

  Klicka här om ni vill gå in på Rolf Wikströms hemsida.

 

När jag bodde i Göteborg så såg jag honom några gånger på blues & jazzklubben "Nefertiti". Han var otroligt bra som liveartist. Han är född 1949 och är en bluesgitarrist och sångare.

 

Klicka här om ni vill gå in på Nefertitis hemsida.

 

 

http://www.thetam.net/glitter

Av Malin wiper - 25 november 2009 19:28

  


Här händer det inte mycket. Jag har plockat undan och dammtorkat i rummet men orkade inte dammsuga utan la mig och vilade och somnade en stund. Hittade en rolig sajt när det gäller detta med munskydd som disskuteras nu om det kommer att bli aktuellt. Många har hamstrat både det ena och det andra om det skulle bli allvarligare med svininfluensan men vi har inte gjort nåt än men har rätt många flaskor desinfektion som inte behövs om man har tillgång till tvål och vatten. Dessutom så bistår många restauranger och cafén med dessa medel nu på toaletterna. Får kanske ta och köpa in ett lager med både konserver och annat. När kylan kommer så vet man ju inte hur det blir.

 

  

Klicka här om ni vill gå in och se dom roliga munskydden med motiv.  

 

   

 

Fingret upp för den hemska djurhållningen på många svenska gårdar.

Nu är det grisarnas tur att få uppmärksamhet. Det borde vara tätare kontroller från kontrollanter så inte sånt här kan hända. Dom visar en film på Aftonbladet som varnas för men jag klarar inte av att se den. Bara att det står att grisar äter döda grisar räcker för mig. Jag mår illa av att bara tänka på att djur och även barn far illa.

 

  

 

Såg en intervju med en bonde för ett tag sen och han tyckte inte att djuren skulle få gå fritt ute utan stå inne i ladan hela tiden. Först sa han att dom trivdes bäst så men sen kröp det fram att han förlorade för mycket i inkomst. Synd att en del bönder förstör för andra som ser sina djur som ett liv och behandlar dom med respekt. Den bonden var så kall och kylig så jag rös ända in i märgen.

 

  

 

Själv har jag slutat med skinka på mina smörgåsar för länge sen men av en annan anledning. Tycker att den kokta skinkan som man köper till smörgåspålägg är för salt numera. Till jul skall jag själv inte äta skinka heller eftersom att detta hänt och även för att jag inte gillar skinka så särskilt mycket numera. När jag växte upp så smakade skinkan helt annorlunda. Djuren blev säkert bättre behandlade förr också. Nu är det pengarna som styr.

 

  

 

 

 

Av Malin wiper - 25 november 2009 16:37

  

 

Medans jag städat vardagsrummet så kollade jag efter lite mer autografer och hittade hela uppsättningen från Svenska "The Phantom of the opera" som gick på Oscarsteatern i stockholm mellan 1989-1995, en riktig långkörare. Mr T och jag var och såg den 941217 och vi var så upplyfta efterråt så min man hade velat se den igen men vi hade inte råd eftersom 475:- ansågs väldigt dyrt då. Tekniken och allt hade kostat en förmögenhet.

 

  

 

Här är hududrollsinnehavaren Mikael Samuelssons autograf. Han gjorde sitt livs roll och hans röst var magisk. När föreställningen var slut så släpade jag med mig min man till baksidan av huset där skådespelarna kommer ut efter föreställningen. Jag stod där inne nedanför en trappa och en och en droppade dom förbi mig och man kände inte igen dom utan smink och vackra kläder. Jag fick hela uppsättningen men visar bara upp dom två som hade huvudrollerna. Alla var vänliga och tillmötesgående. Jag har bara råkat ut för två otrevliga personer när jag tagit autografer och dom slängde jag direkt. Visserligen måste man ju få ha en dålig dag men detta var lite över det vanliga men jag avslöjar aldrig vilka dom var.

 

  

 

Mikael samuelsson är född 1951 i Njutånger, Hälsingland. Han är opera, vissångare, skådespelare och kompositör.

 

Klicka här om ni vill läsa mer om honom.

 

  

 

Här har vi hon som spelade den kvinnliga huvudrollen, Inger Olsson Moberg. Det är otroligt att tänka sig att det gått 15 år sen detta gick av stapeln. I teaterfoajen såldes både T-shirts, masker mm. Det var full ruljans och det märktes att musicalen gått i flera år. Det var en av dom mest minnesvärda upplevelserna jag haft när det gäller musical. Mikael Samuelsson svävade över publiken i ett nummer och det var hisnande och spännande. Fast den gått i flera år så var det fullsatt.

 

     

 

Klicka här om ni vill gå in på Inger Olsson Mobergs hemsida.

 

   

 

  


  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se