Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2009

Av Malin wiper - 19 november 2009 13:26

  


Jag hann gå 15 minuter på min promenad sen tog det stopp. Jag har just nu ont i både nacken, ryggen och benen. Kändes som jag inte kunde gå en meter till. Ringde min man som just då var på banken. Han kom och hämtade mig och vi åkte in och tog en fika på Ritz för jag ville inte åka hem direkt. Det är ju så sällan vi fikar ute...SkrattandeFörvånadSkäms.

 

  

 

Min väninna ia skickade dessa tröjor till oss för några månader sedan. Vi kunde inte närvara på Bluegrassfestivalen i Torsåker 2008. Min man gillar tröjan till tusen. Jag har den också men inte lika ofta som han. Vi deltog i festivalen 2007 och då gick jag med en krycka. Hade fått en ny höftled i april. Det var första gången jag träffade ia och hennes man live. Vi hade jättekul och musiken och stämningen var på topp.

 

  

 

  

 

Här står nu vår lilla röda bil. Vi har inget garage. Det var meningen att vi skulle bygga ett bakom huset för vi har rätt stor tomt men då blev vi båda sjuka. Sen dess har vi bara orkat det allra nödvändigaste. Så bilen får stå vid staketet ett tag till. Behövs det så kan vi köra in den under träden på kökssidan.

 

   

 

  

 

Jag har alltid vurmat för vespor och hade jag möjlighet så hade jag köpt en.

 

  

 

Detta är en vespa från 1964 Acma Vbb 150. Ursnygg.

 

  

 

Klicka här om ni vill se vespor från olika årtal.

 

  

Av Malin wiper - 19 november 2009 12:35

  


Detta har jag tagit från Cattis blogg. Dom vill byta ut en av pralinerna i Aladdinaskarna. Nu kan man gå in och rösta på vilken pralin man vill ha kvar.

 

Klicka här för att rösta vilken pralin ni vill ha kvar i asken. Jag har själv varit inne och röstat och vill ha kvar gräddnougat. Jag tycker alla skall få vara kvar. Det sägs att vissa inte är så omtyckta i asken men det finns säkert en hel del som även gillar körsbärspralinen.

        

 

Numera kan jag tyvärr inte äta vanlig choklad eftersom jag är sockerberoende. Nu är det bara mörka tryfflar och annan mörk choklad som gäller. Fast i ärlighetens namn så skall sägas att jag slarvat emellanåt och får då lida ett tag innan det går ur kroppen.

 

  

 

Eller också får man njuta av att bara titta på tyggodis som jag hittade på en sajt.

 

Klicka här om ni vill se mer tyggodsaker Glad

 

  

Av Malin wiper - 19 november 2009 09:04

Free Orkut and MySpace goodmorning Graphics Glitters


I dag regnar det inte lika mycket men dan är ju inte slut än. På agendan står att jag skall sy, städa och promenera. Numera med skador och allt måste jag vila mellan alla moment. Min man var uppe tidigt för han hade ett möte med Arbetsförmedlingen. När han åkt iväg så kom han tillbaka  direkt. Han hade sett fel det är i morgon han skall vara där. I går hade vi ett möte med banken som vi helt glömt båda två och jag hade även glömt att titta i min almanacka. Vi som är så noga med tider och att komma till möten. Detta känns väldigt jobbigt så min man åker ner till banken när dom öppnar och pratar med dom.

 

  


click to get More goodmorning Comments & Graphics


Hör vår helikopter igen i närheten. Nu har den flugit ovanför husen tre mornar i rad. Varje gång låter de som den skall landa på gården.

Vet inte vad jag skall skriva om nu det står totalt still. Jag har inte läst nyheterna än så jag hoppas det inte har hänt nån stor katastrof. Hoppas ni alla haft en bra och sömnrik natt. Jag vaknade en gång i natt och då såg trädet utanför så konstigt ut, helt annorlunda och overkligt. Detta har hänt mig några gånger och hjärnan spelar ett spratt när man inte är helt vaken. Jag vaknade av att det smällde till och vårt husspöke var nog i farten...Glad

 

  

 

  

 

  

 

Den här gångvägen skall jag gå i dag för där är det mjukare och lite ojämnare terräng. Gick här med min promenadgrupp i flera år. Jag måste gå ner nån morgon till samhället och se om dom fortfarande promenerar. Funderar på att gå med igen men drar mig eftersom det var så länge sen vi träffades.

 

  

 

Går in på era bloggar när jag kommer hem från min promenad. Ha en bra dag Kyss 

 


Ruzsa Magdi är en ungersk sångerska som vann ungerska IDOL. Hon är 24 år gammal. Hon sjunger här en duett med för länge sen bortgångna Janis Joplin. Kul att tekniken gör att man kan göra sånt numera.

 

Klicka här om ni vill läsa mer om henne.

 

 

    

 

Janis Joplin föddes 1943 i Port Arthur, Texas Usa och dog 1970 hon blev bara 27 år gammal.

 

 

Klicka här om ni vill läsa mer om henne.

 

  

Av Malin wiper - 18 november 2009 18:54

  


Ett företag som heter Senz har tagit fram detta aerodynamiska paraply som skall klara vilken storm som helst. Det är rätt dyrt med sina 55 dollar = 350:- i Svenska kronor. Paraplyet klarar en vindhastighet på 130 km/h

 

  

 

Klicka här om ni vill läsa mer.

 

  

 

I klippet nedan testas paraplyet. Ett sånt vill jag ha Glad

 

 

Av Malin wiper - 18 november 2009 18:26

  


Vi var tvungna att åka in till Jönköping för jag saknade material till mina julpostklänningar. Det har regnat och blåst konstant. Förut åkte vi lika ofta till Värnamo som till Jönköping men då hade vi ärenden till sjukhuset och nu var det länge sen vi behövde åka dit, det får man vara tacksam för.

 

  

 

På onsdagar och lördagar har Sam hjäpen och Pingstkyrkans second hand öppet och jag behövde broscher. Ovan ett tomtebrosch som ser smutsigt ut men det är guldstänk. Det kostade 10:-.

 

  

 

  

 

På Sam hjälpen är dom mycket billigare. Broschet ovan kostar 10:- där. Går man till den andra second hand så kostar samma 30:-. Vi såg nu att det var mer folk på Sam hjälpen.

 

  

 

  

 

Ett brosch i form av ett stearinljus. Det kostade också 10:-.

 

  

 

  

 

Ytterligare en julgran. Den kostade 15:-.

 

            

 

  

 

Hittade även det här groteska trollsländebroschet.

 

  

 

  

 

Detta var rätt kul i form av en pil. Det går inte få fram hur det gnistrar.

 

  

 

  

 

Det här broschet har lite obestämbar form. Jag köpte flera till men visar bara dessa lite kitschiga.

 

  

 

  

 

Sen åkte vi till Centrum bageriet i Huskvarna för en fika. Vi har aldrig varit där förut och inte var det nåt Lakatos men ändå mysigt. Deras smörgåsar smakade jättebra.

 

  

 

Det hängde en rätt kul lampa på väggen men jag fick inte fram riktigt hur den ser ut.

 

  

 

Lite överallt i lokalen hängde gamla filmaffischer. Har kollat upp lite om filmen som är från 1953. Drama/romantik/musikal. Den handlar om Tonsättaren Guiseppe Verdi som från sin dödsbädd ser tillbaka på sitt liv. Regissör är: Raffaello Matarazzo.

 

  

 

Vi sitter mittemot detta fönster i en ganska låg skinnsoffa.

 

  

 

  

 

Vi är så himla noga med att smörja in händerna i desinfektionsmedlet. Det har nästan blivit en ny folkrörelse Glad. När vi var på second hand så kände jag att man var lite rädd för smitta där går omkring så mycket folk. Min man är ju vaccinerad men inte jag än. Borde egentligen hålla sig hemmavid.

 

  

 

 

Av Malin wiper - 18 november 2009 14:12

  Klicka här om ni vill veta lite mer om The Weather girls. Gruppen bildades 1982 och är mest kända för sin låt "It´s raining men"

  

Av Malin wiper - 18 november 2009 13:14

  


Min man tog ett kort på mig när jag kom från promenaden. Jag är genomblöt på byxorna trots paraply. Det regnar och blåser och jag har fel kläder på mig. Jag mår som bäst när det regnar vet inte varför. Antagligen blir det rent i luften av regnet.

 

  

 

  

 

Efter att ha promenerat ett tag så fortsatte jag in till byn för att handla lite på vår lokala tygaffär som även har prydnadssaker mm. Den heter "Mimis magasin".

 

  

 

Frågade om dom hade nåt jultyg på rea. Hon gick ner i källaren och hämtade upp detta som glänser så man blir bländad...Glad fast jättesnyggt och ganska tjockt. Det hade säkert kostat över 150:-/m men jag fick det för 50:-/m.

 

   

 

   

 

Jag fotatade genom fönstret på vår terapiaffär "Knuten" dom brukar ha så mycket men nu var det rätt tunnsått.

 

        

 

   

 

Jag blev så trött sen så jag måste bara ha en kopp cappuccino på Ritz...Skrattande Köpte Aftonbladet och där var det bara jämmer och elände. Nu har det dött fler i svininfluensan, en kvinna på bara 40 år. 24 st i Jönköping har insjuknat och några män i 50-årsåldern allvarligt och nån har dött. En mamma har misshandlat sina barn en längre tid och en lärare anade oråd så nu bor dom hos pappan och hans nya fru.

 

        

 

 

 

   

 

Tokigast av allt är kvinnan som sökte hjälp på Karolinska sjukhuset efter att ha varit med i Hans Scheikes sexsekt där hon blivit piskad och förnedrad. Hör och hämpna vilken hjälp hon fick: Piskterapi...Gråter vart är världen på väg helt sjukt. Hon mår nu ännu sämre. Den går ut på att man skall slå sig själv så hårt som möjligt på baken och andra ställen. Enhetschefen som har bestämt detta tycker själv att det är skönt och hjälper att få ur sig saker...bä och bu säger jag. Ur led är tiden. Hon har nu fått lagt ner smiskterapin efter påtryckningar. 

 

   Det var visst sånt här vanligt björkris som användes i sekten Rynkar på näsan

 

  

 

Klick här om ni vill läsa om Hans Scheikes. Sekten blev omtalad 1988 och skrevs mycket i tidningarna om. Han satt i fängelse i några år men satte sen igång med sekten igen.

 

 

 

    

 

   

 

Jag gick förbi Folkets hus och där har dom loppis 28/11 och vem som helst kan boka bord.

 

       

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se