Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2009

Av Malin wiper - 9 november 2009 16:59


   

I dag har jag rensat lite i lådor där jag har mitt hobbymaterial. Har en massa broscher som jag har som dekoration men jag har köpt så mycket onödigt. Än om det inhandlats från second hand och inte är dyrt så blir det bara liggande.  


    

Har lagt upp dom på borde för att se vilka jag skall rensa bort. Har en del i påsar på vinden också som måste bort.  

 

   

Jag är ingen broschperson men denna vill jag inte göra mig av med. Jag köpte broschen i Venedig för ett antal år sedan och motivet är från en mask som används i carnevalen i venedig. Rätt vacker och ovanlig.  

 

   

Kolla in vilket häftig brosch i form av ett flygplan Glad

 

    

Eifeltornet och paraplyet behåller jag också.

 

    


Dessa är inte så roliga utan får gå tillbaka till second hand.

 

    

Dessa julbroscer är rätt fina också åtminstone ljusen som är helt oförstörda och jag har aldrig sett nåt liknande. Second hand bjuder på många överraskningar.

 

Klicka här om ni vill gå in och kolla. Det är en fantastisk sida med ovanliga och vackra broscher. Sidan heter: krimskrams-livsnödvändiga secondhandfynd. 

 

IONA en grupp som Pisan introducerat hos mig. Har fått musik av henne med denna grupp och dom är så olika i varje låt.

 

Klicka här om ni vill gå in på gruppens hemsida.

Av Malin wiper - 9 november 2009 13:08

  


Nu ligger min blogg och flyter igen och det dröjer ett tag innan man ser den inre bakgrunden. Har ni andra på bloggplatsen det likadant?. Det kan ju vara den nya bakgrunden som ställer till det också. Det vore toppen om nån kan meddela mig hur det ser ut när ni kommer in här. Det är inte meningen att det skall ta sån tid att se hela bilden.

 

Har nu varit inne på flera bloggar och där är uppstarten direkt och segar inte alls. Jag har även kollat igenom bilder jag hämtat på nätet och dom är inte för stora.

 

Nu några timmar senare så talade Pisan om för mig att bilderna och menyn inte kommer fram förrens det gått 30-60 sekunder. Det kan hända att jag gör för långa inlägg eller också har jag fått in en bild som inte är som den ska. Har provat att byta bakgrund men det hjälpte inte.

 

 

 

  


Av Malin wiper - 9 november 2009 12:07

   

Melodifestivalminne från år 2000.

 

Tänk att dom hade levande musik då Glad. Detta är ett pausnummer med alla dom som presenterade artisterna. Det var ett rätt bra upplägg det året. Fattar inte att det var 9 år sedan millenniumskiftet. Vi bodde då i Katrineholm och tillbringade nyårsafton med en arbetskamrat och hans fru. Sen promenerade vi till en idrottsplats där det var festligheter. Till fyrverkeriet hade dom musik av Enigma och det var det vackraste och finaste fyrverkeri jag sett i mitt liv och musiken passade som handsken till detta och jag och dom andra hade konstant gåshud under hela proceduren så vackert var det. Eftersom det var lite speciellt och milleniumskifte så höll fyrverkeriet på extra länge.


  

Har sökt efter nån sida med mönster för att göra partyprylar själv men hittar inget. Strutmössor är ju inte så svåra att göra. När mina föräldrar var unga så var det vanligt att dom hade dessa strutar eller andra hattar på sig när dom hade fest eller middagar. Alltid ett gummiband under hakan. Nu när jag tittar på gamla bilder så ser det så festligt ut.

 

   

Hittade ett gammalt foto från min pappas dåvarande arbete där dom hade maskerad. Pappa står i tropikhjälm och solglasögon i mitten bakre raden. Det var poppis att klä sig i tropikkläder och även som bröderna Marx som ni ser gubben längst fram med mustasch. Dom ser rätt ruggiga ut egentligen med sina masker. Vet inte om det är sent 50-tal eller en bit in på 60-talet.

 

Av Malin wiper - 9 november 2009 09:55



Jag har sett ytterligare en film i helgen. Den heter "Blown apart" och är ett drama från 2009. I rollerna ser vi: Evan McGregor, Michelle Williams, Matthew Mcfadven mfl. Regi: Sharon Maquire.

 

  

"Blown Apart" är historien om en ung mor i London, som ser sitt liv bli sprängt i bitar på ett ögonblick. Medan hennes man och son är på en fotbollsmatch har hon ett hett möte med sin granne. Men älskogen blir avbruten av nyheten om att hennes man och son har blivit dödade i ett terrordåd. Nu står hon ensam kvar med en ödeläggande sorg och enorma skuldkänslor som hon inte kan komma över. Medan hennes värld faller i bitar ska hon försöka finna svar och försonas med det som har skett. Det är en fruktansvärd och chockerande skildring om hur konsekvenserna av våra val hastigt kan förändra livet i en värld där man aldrig kan känna sig säker.

 

  

Detta är en gammal regissörstol som bjöds ut på Auktionshuset Metropol AB för 100:- men såldes till slut för 550:-.     

 

Den här filmen var väldigt mörk och dyster redan innan katastrofen hände och hon i huvudrollen var missnöjd med sitt liv men älskade sitt barn över allt annat. Sen blir man otroligt gripen av vad som händer och Michelle Williams spelar otroligt bra och har ett stort känsloregister. Filmen är lite annorlunda och lite långsam i sitt uttryck men man blir inte uttråkad utan blir fast i filmen. Den visar verkligen hur fort livet kan ändra sig.

 

Jag blev berörd av filmen som inte är en dussinhistoria och ger den därför 3 starka megafoner av 5 möjliga.

 

        

 

 

Hittade inte filmtrailern men musiken och dom två huvudrollsinnehavarna i ett klipp där dom träffas och gör sitt ödestigra val som får konsekvenser.

  

Av Malin wiper - 9 november 2009 09:21

Free Orkut and My Space goodmorning Graphics Glitters

click to get Orkut Myspace goodmorning Comments & Graphics


Vaknade sent som vanligt  vi har blivit riktiga nattugglor. Det är dags att lägga sig tidigare så vi kommer i fas. I dag skall jag fortsätta med mitt hobbyarbete och sen skall jag sy några julpostklänningar som jag skall ge bort. Det tar sån tid när man inte kan sitta vid symaskinen så länga p.g.a nacken. Min man fixar frukost och det känns skönt att höra honom böka och stöka därute. Nu är det klart ropar han så jag får göra lite uppehåll i mitt inlägg...Glad

 

  

 

Detta ser ut som konstiga megafoner men är trendiga lampor från den senaste möbelutställningen. Rätt roliga och dom verkar ge ljus överallt. Här är vädret vindstilla, varmgrader och helt snöfritt. Jag har inte mycket att skriva om eftersom jag varit inne nästan hela helgen. Det har alltså inte varit så bra dagar för mig men det är jag van vid så det är ett naturligt tillstånd. Nu hoppas jag bara att få sova tidigt i kväll så jag kommer iväg till mamma i morgon. Numera kan jag inte bestämma långt i förväg vad vi skall göra för jag vet inte hur jag mår när den dagen kommer. Jag är ändå glad att jag har lite bra dagar och kan uppleva saker annars hade jag nog blivit tokig.

 

Ha nu en bra måndag och ta inget skit Kyss

 

 

Free Orkut and MySpace monday Graphics Glitters
click to get More monday Comments & Graphics

Av Malin wiper - 8 november 2009 18:16

  

Om man står i valet och kvalet och inte vet vilket vin man skall köpa då är det bra att Drostdy-Hof finns. Både det vita och röda är jättegott och lättdrucket. Vi drack ett glas vin till en kycklinggryta nyss. Vinet kommer från South Africa och är ett Cardonnay från 2008. Vinet kostar 69:-  och har 13.5%vol

 

  

 

Doft: fruktig doft med inslag av fat, tropiska frukter och smör

 

Smak: torr fruktig smak med inslag av fat, persika, majs och smör.

 

Serveras vid 8-10 gr kallt. Passar bra till fågel och fisk.  

 

   

Nu önskar jag er alla en härlig kväll Kyss  

 

Av Malin wiper - 8 november 2009 16:37


   

Här har det inte hänt mycket i dag än om jag inte suttit och slöat i en sån här fin sammetsstol. Jag har inte varit utanför dörren utan håller på med lite hobbyarbeten och latar mig framför en film emellanåt.

 

 

   

Detta är en bokhylla för pocketböcker...Skrattande hittade den i senaste nr av ICA Kuriren. Materialet är i plåt och heter "Read" hyllan kostar 16.000:-  det är väl endast pocketböcker man har råd med om man köper en sån. Den finns även i bokstäverna E,A,D. Studio Bofinken säljer hyllan.

  

   

När jag träffade min man så hade han en hel byrålåda full med handsnidade knivar som han köpt uppe i norrland. Knivarna är som små konstverk. Det är ju meningen att man skall använda dom när man är i skogen. Den som är ovan är en som jag beställde för flera år sen av min mans kompis bror som bor i Värmland. Han heter Greger Andrsson och är en hejare på att göra fina knivar. Jag sa till honom att jag ville ha en som såg lite indiansk ut. Min har jag bara till prydnad. När man sätter in kniven i slidan som det heter så skall det klicka till då vet man att den är välgjord.

 

   

Jag har också en koltkniv som han gjort med en hård träslida. Min man har gett bort rätt många knivar men har ändå en massa kvar nere i källaren. Alla är olika och roliga att titta på.

 

    

Samtidigt som jag fick koltkniven av min man så gav han mig denna lilla träask också. Den är till för salt att ha med sig när man är i skogen. 


 

  

 

Här har vi ett annat exempel "sikforskniven"

 

Klicka här om ni vill läsa om den. Alla byar hade sin egen modell.


Av Malin wiper - 8 november 2009 11:03

  

 

klicka härså ser ni vart jag knyckte denna recension nedan. Den säger allt som jag skulle velat säga om denna film därför ingen egen.

 

          

 

Den som bor i en stad som visar franska kvalitetsfilmer ska se filmen Paris, regisserad av Cédric Klapisch och med Juliette Binoche i en av de bärande rollerna. Filmen har många parallella berättelser men är egentligen mest en hyllning till Paris. Den bärande handlingen rör en ung dansare, Pierre, som väntar på att genomföra en hjärttransplantation med osäker utgång. Han ägnar mesta tiden i sin väntan på operationen åt att studera livet utanför sitt fönster i Montmartre med utsikt över hela staden.  

 

Se filmen! Du är i Paris för några timmar. Du kommer att känna igen karaktärerna som den falska kvinnan i bageriet, den äldre professorn i sin kärleksaffär med en ung student. Passion och intriger, kärlek och sorg. Och naturligtvis ett långsammare tempo än i alla amerikanska filmer och ljuvligt utdragna dialoger som det ska i en fransk film.

 

 

Detta är en riktigt gammal filmprojektor.

Klicka här om ni vill se fler. 

 

Filmen är från 2009 och regissör heter Cédric Klapisch. I rollerna ser vi: Juliette Binoche, Romain Duris, Fabrice Lacini, Albert Dupont och Francois Clazet. Det är en Konst/komedi/drama.  

 

Jag ger filmen 4 filmklappor av 5 möjliga. Det var lite som en shout cutfilm (olika öden flätas samman) Vackert filmat och fina miljöer. Skådespeleriet är briljant.

 

             

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards