Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2012

Av Malin wiper - 26 november 2012 22:30


   Bouleklubben i Skillingaryd har loppis 8/12 10-15.00 i Götaströms Bouleklubbs lokal i Skillingaryd.


 


 

Jag var sekreterare i en ungdomsklubb när jag bodde i ett bostadsområde i Göteborg i mitten på 80-talet. Då byggde vi en boulebana och och även en bocciabana,  ordföranden tog in boule till klubben, och det var helt nytt då. Jag spelade lite själv på kul.


      Järnvägshotellet i Skillingaryd som har både bar och pub anordnar familjejulbord söndagarna i advent. Det är inte ni som har för svaga glasögon utan jag som tagit bilden klantigt....  


Klicka här för att komma in på Wings hemsida. 


 

Av Malin wiper - 26 november 2012 13:30

 
Jag har varit ute och promenerat i regnet och sen tog jag en fika på Ritz men jag kan inte äta upp mer än en halv smörgås numera. Jag har inte så mycket att skriva om just nu för jag har fullt upp med att sy färdigt mina alster. Jag har redan gett bort några så jag får fylla på så jag har tills jag skall på julmarknad. Har dessutom hittat halvfärdiga julpostklänningar i källaren som jag skall färdigställa i dag. 

  

Var och handlade på ICA och där höll en en kille på att fixa till nåt som heter "Exotisk bricka" som man kan beställa till fester och det såg så gott ut. Jag fick zooma lite så det blev lite otydligt.  


 

Klädnypetomtar ICA  


  


Här kan man se lite av strukturen som blir när man målar över väv. Det är snyggare i verkligheten, går inte att få fram riktigt på bilden. I dag skall han måla andra lagret och i morgon hoppas vi kunna måla fondväggen. Vi vill bli klar till helgen för att kunna åka och hälsa på mamma på lördag. Vi hinner inte fixa nån köksö före jul så vi får ställa tillbaka det gamla bordet men jag har köpt en vaxduk i vitt spetsmönster (Gretas) som kommer att passa till vår röda ljusstake.  Vi kommer ändå inte att sitta i köket när vi får gäster i jul utan det blir i vardagsrummet. Huvudsaken att det är klart med målningen.


 

Acleja  Ett roligt gammalt klipp med Michael jackson där man får se honom och andra dansa och sjunga först en annan låt men sen kommer "Puttin´on the Ritz" som jag var ute efter och som är passande till inlägget. Klicka här för att komma in på Michael Jacksons hemsida. Han har varit ur tiden nu i över 3 år och det känns konstigt att tiden gått så fort.
Av Malin wiper - 26 november 2012 09:00
                                              Här kommer min favorittenor Placido Domingo med låten " Malaguena Salerosa" Han kan inte bara sjunga opera utan har prövat på en hel del olika genrer. Han har en värme och äkthet i sin röst som tilltalar mig. Klicka här för att komma in på en sida som handlar om "Domingo" festival som hölls i slutet av oktober och början av november i Spanien. 5 december sjunger han i Globen i Stockholm och man önskar att man hade möjlighet att åka dit och njuta av honom live. Klicka här för att komma in på biljettsidan. 


    


Klicka här för att komma in på hans hemsida. Klicka här för att läsa mer om honom.

DesiComments.com | Monday | Forward this PictureI går när jag och Mrs B gick hem från stickcafét så regnade det så mycket så jag var helt genomblöt när jag kom hem. Trots att jag bara har 3 minuters väg hem. Sen började det snöa lite men det löstes snabbt upp igen. Ge mig snö, mer snö för detta gör ingen människa glad....  . Detta inlägg skrev jag i går efter stickcafét. I dag på morgonen har vi regn också men det skall tydligen bli kallare. Jag har sovit lite dåligt i natt och haft märkliga drömmar och var inte helt vaken när jag hörde att mobilen ringde. Hörde bara nån tjej säga telefon och jag själv vräkte ur mig att vi har redan valt Telia och dom skall ringa igen för vi har fått ett erbjudande. Till saken hör att det var hon som hade ringt förut så det var från telia och hon lät konfunderad...   Jag var tydligen inte riktigt vaken så hon fick ringa till min man på jobbet för jag funkade inte. Just nu stavar jag fel mer än någonsin så jag får gå in och rätta min text i efterskott. 


              Hoppas ni får en fin början på den nya helt oskrivna veckan

Av Malin wiper - 25 november 2012 20:00


Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]  


Vi har en restaurang som är jättefin och dom serverar bra mat, den heter Martini. Dom har uppträdanden ibland av både trubadurer och orkestrar mm. Denna gång kommer gruppen "Blue Rain"  och spelar samma dag som Vaggeryds julmarknaden 1/12 men jag såg ingen tid på affischen. Klicka här för att komma in på Blue Rains hemsida. En av killarna som är med där är gift med hon som drev butik Ingelund. Min man och jag var dit när Lalla Hansson spelade där och det var en upplevelse. Personalen och han som driver stället kommer alltid ut och deltar och pratar med gästerna så det känns lite familjärt. Vi skall försöka gå dit och roa oss lite igen för det behöver vi. Jag skall bara ta reda på tiden. 

Blue Rain

Klicka här för att se vad jag skrev då vi var dit. Klicka här för att se lite bilder  jag tog av Lalla Hansson när han uppträdde på Martini. Jag och Mr T fick ett vip-bord framför scenen eftersom jag skulle ta bilder och autograf och prata lite med honom. Klicka här för att se fler bilder jag tog av honom mm. 


   


Det blir julmarknad i Vaggeryd 9/12 mellan 14-18.00 Det brukar alltid vara roligt och mycket folk som deltar. Folk i  denna kommun är bra på att vara med på sånt som händer i samhället och vår "Vaggerydsdag" har blivit större än någonsin.  Det är det som gör att ett samhälle blir levande och att det funkar att ha många butiker och aktiviteter.


 


    

  


   


26/12 2009 tog jag denna bild i Enköping när vi var och hälsade på min son. Det såg verkligen uppseendeväckande och härligt ut för alla balkonger utom denna var pyntad. Det är verkligen en minnesbild.

  

Av Malin wiper - 25 november 2012 16:00


 När vi var nere vid Ingelund så besöket vi även Butik Ingelund dom säljer ut allt för halva priset eftersom dom lägger ner butiken men har öppet fram till jul. Det ser rätt utplockat ut nu men det finns en del fortfarande att köpa. Dom har ingen hemsida längre.    

Detta bord som dom har satt tvålar och annat på är supersnyggt.

 


      

  


 


Sen detta som är ca 50-60-talet och faller mig i smaken.


   


    


En gammal kälke med en pläd på.   


Jag köpte själv 5 st såna här fina stålbarngalgar till mina klädnypeklänningar för halva priset. Dom skall jag bara ha ibland för jag använder numera billigare plastgalgar som jag köper på antingen second hand eller på klädbutiker. Jag hade trägalgar förr som jag målade i olika färger men det tar sån tid och kostar för mycket.


    


Här finns det kvar lite smått och gott


    


Smycken finns det en del kvar av gälland halsband, hängen, ringar, örhängen och armband. 


 

Jag har inte hunnit bloggvandra i dag, och när detta inlägg kommer in så är jag på avslutning av stickcafét. Min man målar för fullt nu och vi ser att det behövs två strykningar. Det blir som en snygg struktur av väven som gör att det blir lite liv i väggen.   Vi är så glada för nu blir vi nog klara till första advent.


 
Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]
Av Malin wiper - 25 november 2012 12:00

  

Nu är väven uppe överallt i köket, Hurra! vad skönt det känns. Nu kan Mr T börja måla men han tar det vita först så vi målar fondväggen sist. Det gör vi för att om fondväggsfärgen är för ljus så skall vi bryta den lite mörkare.


  

Tre nya julpost/klädnypeklänningar är klara. Jag har för lite utsmyckningar som passar till jul för dom flesta second handbroscerna jag köpt är för tunga. Jag har redan använt upp så många förut. I går var jag ner i källaren och hämtade upp både vita och röda barnklädhängare och jag hittade både vinterstövlar och lite vinterkläder att ta upp. Det är kaos i källarförrådet så vi skall köpa lagerhyllor för att sätta upp det vi skall ha kvar efter rensning. Vi har just nu två förråd och ett är 20 kvadrat, som ett helt rum.  Tyvärr kan måste jag göra uppehåll i syningen några dagar för jag har fått yrsel och är lite förvirrad av uppspänningen i nacken så nu blir det isgéle och nackkrage innan Stickcafét. Jag kommer att fota och vila där och kolla in andras handarbeten.Hurra! det skall komma snö nu enligt väderleksrapporten


En vinter utan snö är som kaffe utan bröd.

Av Malin wiper - 24 november 2012 17:45

  

Hej på er bloggläsare....  .  Vi gick en sväng genom samhället och sen ner till Ingelund och promenerade på "Ellen Nybergs promenad". Det känns mer som tidig höst.

 


ifs paradise

Det ser nästan ut som min man matar änder men det är jag som sa till honom att vinka lite... . Vi glömmer jämt att ta med oss lite bröd till dom. Så fort man visar sig därnere vid Lagan som komer hela högen emot oss. 


 


   

Denna bild blev lite otydlig för jag fick zooma rejält. Jag gick in på en gård och stod likt en paparazzi och parerade med kameran ovanför en hög häck. 

    

På torghandelns bord satt denna katt och myste. Sen träffade vi på denna hund  som var jättefin och så snabb så det blev bara denna bild. Det är en hund av rasen "Chiwawa". Klicka här för att läsa om hundrasen. 


    

  


Vi gick även in till Butik Ingelund som säljer ut allt just nu för dom skall lägga ner. Det är 50% på allt men det börjar se lite tunnsått ut. Jag skriver om det i nästa inlägg. Jag instruerade min man att ta tag i den lilla barncykeln så det blev lite liv i bilden...  Jag är krävande.


Här jobbas det på men i lite ultrarapidtakt....  . Nu bökar min man i köket igen för det är ju inte så mycket kvar men det tar emot på nåt sätt just nu. Jag syr mina klänningar och har snart 6 klara men måste också ta en massa pausar. Måste gå ner i källaren för att hämta lite vit lakansväv som jag skall ha till förkläden. Vi har inte tagit upp några adventsljusstakar och annat än för det är ju en hel vecka kvar till första advent.


  

I går kväll myste vi lite i "Likörhörnan" igen och tog varsit glas vitt...   och som tilltugg lite mangomarinerade kycklingskivor till en sallad.  Nu önskar jag er alla en härlig lördagskväll.

Av Malin wiper - 24 november 2012 13:45

  

Blev ledsen när jag såg att Larry Hagman gått ur tiden han fick 2011 diagnosen strupcancer. Det är så många minnen förknippade med just kultserien "Dallas".  Min pappa älskade den serien och när han fyllde 60 år  så köpte jag en cowboyhatt till honom, och sen satt jag min pappas initialer på hatten istället för JR. Jag skrev en text till ledmotivet och sjöng den för pappa. Det märkte man att han gillade för han hade på sig hatten hela kvällen och vi hade en jättekul födelsedagsfest för honom med god mat, musik och många skratt. Min pappa dog i samma ålder som Larry Hagman dom blev båda 81 år.  Fast det var nästan väntat att Larry Hagman skulle gå bort för han har inte varit frisk dom sista åren och har även haft stora problem med alkohol.

     

Lawrence Martin "Larry" Hagman föddes 1931 i Fort Worth, Texas, död 23/11 2012. Han var en amerikansk skådespelare som under 1980-talet blev världskänd genom sin roll som oljemagnaten J.R i TV-serien Dallas. Serien sändes 1978-1991 och han var den ende skådespelaren som var med i alla avsnitt. Han var gift med en svenska som hette Maj, det stod på Wikipedia att hon dog i år men min bloggvän Maya talade om att hon lever och dom skrivit fel på flera sajter. Hon har alzeimers sjukdom sen flera år.


  

Jag satt själv bänkad framför tv:n när Dallas sändes.  Klicka här för att se vad som skrivs i en tidning ang. detta. 

  

Några av huvudpersonerna i serien "Dallas" från orginalet. Klicka här för att se vart jag hittade bilden. Tänker på pappa extra mycket i dag men vet ju att allt tar slut en dag men det är inte lätt att acceptera.


  

Detta är en bild från en annan serie som Larry Hagman var med i, och som min pappa aldrig missade. Den heter "I dream of Jeannie". Klicka här för att komma in på en sida där det står om den och mycket annat.Tyärr så är alla orginal theme inbäddade på Youtube just nu så klicka här för att höra inledningsmusiken till Dallas.R.I.P  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se