Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2012

Av Malin wiper - 5 november 2012 08:30



  


                                                         



  


Här sjunger Susan Boyle "You have to be there" från musikalen "Kristina från Duvemåla". Helen Sjöholm sjunger den ännu bättre för där finns det ännu mer  inlevelse men det är ju en annan version från själva musikalen när det gäller orginalet. Fast denna kommer som god tvåa tycker jag. Klicka här för att läsa lite om denna nya cd som Susan Boyle nu kommit ut med


 




 


 


Klicka här för att komma in på hennes hemsida



 


Roses

DesiComments.com | Flowers, Rose | Forward this Picture




I går hade jag inte lika mycket rinnsnuva men jag har fått hosta istället så denna förkylning vill inte släppa sitt grepp.  Jag har varit förkyld två gånger inom några månader och före det så var det 13 år sen sist så jag skall inte klaga.   Hoppas ni får en fin början på den nya veckan. Vad häftigt att så många tittat in till mig....    


  


Av Malin wiper - 4 november 2012 17:00


Vi tog en sväng till stamfiket Malmborgs Lilla också i onsdags 31/10. Det kändes som hösten håller sig kvar ett tag till när dom sätter ut en möbel utanför fiket. Jag tog en bild av Victoria (driver Cafét) som var på väg ut men jag hade för bråttomt så dom blev så otydliga så jag kunde inte sätta in dom tyvärr. Jag var så less på att vara inne och ville testa hur jag kände det i förkylningen om jag åkte ut lite. 


    

Klicka här för at se vart jag hittade denna bild med en kudde i form av en tekopp.


 


Dom hade såna här frestande "Rosa Bandet" bakelser som bara stod där och försökte fresta oss...  . Det verkar ha blivit en hel industri detta med Rosa bandet. . När allt började så fanns det bara ett rosa band till försäljning men nu finns det hur många olika rosa produkter som helst att köpa.  


 

Halloween-beskvier


 


Fick lite mer tid på mig när jag fotade Emily när hon fixade te till oss. Hon hade sån fin knut    


 


 

Curious photo

       


Vi tog våra vanliga kakor som vi kört med ett tag. Hallongrotta till mig och Selmakaka till Mr T. 


  


Det låg en lapp vid kassan som jag tog med mig. Tv aktuella Miss Li kommer till vårt Kulturhus Spira 16 november 21.00 Hon är aktuell i "Så mycket bättre" och jag tycker själv hon är jättebra och har en personlig röst. Klicka här för att komma in på hennes hemsida.           




Av Malin wiper - 4 november 2012 09:11


Tyvärr så har dom inga klipp från detta live annat än på tv 4 play men då måste man se hela programmet för Magnus Uggla sjunger näst sist. Här får man bara sången och det blir inte samma sak som när man ser rörliga klipp. Youtube får tydligen inte lägga ut nåt än.  



Jag låg i soffan under en varm filt med en packe pappersnäsdukar i går och kollade på "Så mycket bättre". Näsdukarna fick man ännu mer användning av när Magnus Uggla sjöng Olle Ljungströms låt "Jag och min far".  Jag har aldrig hört honom så bra och med en sån inlevelse. Texten drabbade mig själv också, och en massa minnen dök upp och även sånt som man önskade hade varit annorlunda. Min generation fick inte samma kontakt med sina föräldrar på ett djupare plan så man lärde inte känna dom  på samma sätt som min son känner mig och sin pappa. Det var verkligen en generationsklyfta då som min generation försökt suddat ut lite.  Det sa även Magnus Uggla som mist sin far för 12 år sedan. Han fick alla deltagare att gråta och Miss Li var tvungen att gå ut sen...  för att samla sig lite .  Olle Ljungström har skrivit massor av bra texter och verkar vara en väldigt djup person.


    

 


 



  Magnus Uggla Show kommer på "Börsen" 2013. Klicka här för att komma in på sidan och kolla

      



Nu börjar det rinna från näsan igen så jag orkar inte vara här mer just nu. Här regnar det så nån snö finns inte i sikte tyvärr. Ha nu en skön dag och ta hand om er kära läsare. Jag kommer in på era bloggar så fort jag mår bättre.

Av Malin wiper - 4 november 2012 08:00

  

När vi hade varit till Jönköping i onsdags så började jag känna mig sämre och på torsdagen bröt förkylningen (virus, bakterie?) ut i full blom och jag har nog använt hur många pappersnäsdukar som helst sen dess och i förrgår började jag få lite feber. Tack för era fina kommentarer och era förkylningstips som var toppen. Min man har svarat på era kommentarer för jag har inte kunnat sitta vid datan för jag har inte orkat. Kul att så många tittat in till mig. Vi skulle ha åkt till stockaryds Stationscafé i fredags för att äta deras goda fredagsbuffé men det hade inte funkat. Första bästa dagen så åker vi dit och äter för nu var det så länge sen och vi saknar våra vänner där också.



Det är nåt som går nu och många ligger däckade. En av mina bloggvänner och hennes man har haft denna förkylning nu i 3 veckor och en svägerska har också drabbats. Jag började få ont i halsen i måndags och det tog lite tid innan det bröt ut.  Det är bara att vila, kurera sig och gilla läget. Ha det så bra kära läsare och sköt om er.  Just nu har jag ingen feber så jag passade på att sätta in detta inlägg.

   

Så här såg en febertermometer ut förr och dom bestod av kvicksilver och man skulle ta dom rektalt...   det känns främmande och långt borta numera. Klicka här för att se ett roligt klipp som inte gick att bädda in för det var nåt krångel på Youtube.


Av Malin wiper - 2 november 2012 08:00


 




Mr T här. Min frus förkylning har nu slagit ut i full blom så hon kan inte blogga på några dagar. Hon hälsar till er att ni skall ha en fin helg och det önskar jag er alla också.

Av Malin wiper - 1 november 2012 15:00

  

Såg filmen "Älska mig igen" för några dagar sen. Det är ett romantikst drama från 2012 i regi av Michael Sucsy. I rollerna ser vi: Channing Tatum, Rachel McAdams, Sam Neill, Jessica Lange, Scott Speedman mfl 

Handlingen

Paige och Leo är ett ungt förälskat konstnärspar som bor i Chicago. En nattlig bilolycka slår i ett ögonblick sönder deras lycka. Leo klarar sig oskadd men Paige hamnar i koma. När hon äntligen vaknar har hon inget minne av deras tid tillsammans. Hon minns dock de tidigare åren som juridikstuderande.



Än en gång håller jag med MovieZine i deras recension ang. filmer. Den är verkligen lite för sockersöt och gullig för min smak. Hon som spelar den kvinnliga huvudrollen passar inte alls in i filmen. Killen är mycket bättre och lever sig mer in i rollen och ibland glimmade det till lite extra och man kunde se hans sorg och frustration. Det hade kunnat bli en bra film men den slarvades bort. Den är ju inspirerad av en verklig händelse men blev en blek parantes. 



Precis som MovieZine ger jag filmen 2 filmkameror av 5 möjliga i betyg

 


      



Av Malin wiper - 1 november 2012 09:15


Den här låten hör man inte så ofta med Pugh Rogefeldt "Två lika är ett" Jag gillar den och även honom. Klicka här för att komma in och se texten till låten. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Klicka här för att komma in på hans inofficiella hemsida. Klicka här för att läsa om honom på Gotland.net. Han är ju som sagt aktuell i "Så mycket bättre". Han håller på att att skriva sin självbiografi. Klicka här för att komma in på sidan  


  


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild


Guitars

PunjabiGraphics.com | Guitar | Forward this Picture

Av Malin wiper - 1 november 2012 09:00

  


Här går man in till Kilands mattor som är en jättestor mattbutik. Jag kan naturligtvis inte låta bli att dokumentera det mesta jag gör och så denna gång också.  Detta skrev jag i går och det blir tidsinställda förskrivna inlägg i dag för denna förkylning går upp och ner och i dag är det sämre igen men så länge det inte är feber så går det bra.


    

Den här mattan är verkligen pastell. Det är så roligt att gå omkring där och kolla för det är så stort och finns hur mycket som helst. Vi köpte vår vardagsrumsmatta där.

 

Dessa mattor ser ut som konstverk och skall hänga på väggen 


    

Dessa är i kohud och den färgstarka har fägats så den lyser som neon   



   


En matta som ser stickad ut. Den var rätt tjock 


    

Häftigt med spadermönster   


    

Denna matta ser nästan ut som en pläd    


    

Dessa mattor passar att ha på väggen    


  

Den här hallmattan köpte vi hos dom sist och vi är jättenöjda för den är tjock, mjuk och lättskött. 


  

Vi tyckte den var så bra så vi köpte köpte likadan till data/gästrummet. Den är på metervara och vi tog den som var 1 meter bred och vi behövde 3 meter.  Det blev jättebra och den går bara till slutet på soffan för min man vill inte ha mattan under kontorsstolen på dataplatsen. Vi har så mycket mönster på kuddar och annat så det blev alldeles lagomt med en enfärgad än om den är lite marmorerad i ljusare och mörkare vinrött och i lite långrandigt mönster. Den röda stolen skall vi bära ut och ha i nåt annat rum som extrastol.


  


Nu hoppas jag ni får en skön och fin torsdag 



 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards