Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2012

Av Malin wiper - 11 november 2012 10:15

Här sjunger nya The Swingle Singers Beatleslåten "Blackbird". Detta är inte orginalgruppen som förekom på tv när jag växte upp men dom har tagit över.  Dom använder sina röster som instrument och det lyckas dom med till fullo. Sedan 2009 är gruppen baserad i London. Den producerar komplicerd, teknisk imponerande a capella-versioner av klassiska poplåtar, jazz och klassisk musik. Gruppen har omformats flera gånger och ändrat namn. 


  

  

Klicka här för att komma in på nya The Swingle Singers hemsida.The Swingle Singers är en professionell vokalgrupp som bildades 1962 i Paris med Ward Swingle, Anne Germain, Jeanette Baucomont och Jean Cussac. Christina Legrand, syster till kompositören Michel Legrand var en av sopranerna i gruppen. Gruppen består i dag av 8 sångare (2 sopraner, 2 altar, två tenorer och två basar).


Här kommer ett klipp med orginalgruppen The Swingle Singers. Klicka här för att läsa mer I dag är det Fars Dag men varken min man, jag eller min son har nån pappa längre tyvärr. Vi kan däremot skänka dom en extra tanke i dag. Saknaden går aldrig över än om man lär sig leva med den. Musiken här i inlägget gillades av alla tre så det får bli en hyllning till våra fäder.


                               

Av Malin wiper - 11 november 2012 09:00

Här kommer lite som jag fotade på vägen hem från Folkets Hus loppis i går


  


       


     


 

   


    


   
Tori Amos med låten "Winter". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon är en amerikansk sångerska, pianist och kompositör. Amos debuterade som soloartist 1992 med albumet Little Earthquakes. Hon var en förgrundare bland en rad kvinnliga singer-songwriters från tidigt 1990-tal och utmärkte sig tidigt som en av de få alternativa rockartister att använda piano som huvudsakligt instrument. Med sin innovativa kombination av dramatisk sång, klaverbaserade ljudlandskap och en rytmisk sväng, har Amos byggt upp en bred, hängiven publik.Ha en njutningsfull söndag

Av Malin wiper - 10 november 2012 16:45


Vi kom iväg till Folkets Hus loppis till slut trots att vi vaknade  så sent som 10.00 Loppisen höll på från 09.00-13.00 och vi var där ca 11.30 Det var rätt mycket folk och det hade nog varit ännu fler innan vi kom. Jag kunde inte hålla mig ifrån att blogga i dag ändå.  


 

Loppisen höll till där dom brukar ha bio för det är en jättestor lokal. 


 

Här ser man en sida av lokalen och det fanns mycket fint att kolla på.


    

Hon till vänster är med i Folkets Hus styrelse och hon till höger är Jutta som inte bor långt ifrån oss nere vid Ingelund. Dom har ett fint hus bredvid Lagans vatten.       


  

Jag köpte  dessa blompinnar med tomtar på hos dom. Dessa tomtar är mycket större än dom ser ut på bilden och kostade bara 1 kr/st. Vi köpte även en burk och lite svamp som krydda. 


       


Dom har en jättefin ridå på bion som är i nåt slags sammetsmaterial. Jag har haft den i min blogg som header för flera år sedan.Här ser ni två jättegulliga tjejer som sålde smink och lite annat. Det var fint smink kraftigt nedsatt så jag köpte lite av varje. 

  

Jag köpte 2 läppstift, en ögonskugga i lite lila, en burk med cremerouge och en ögonbrynspenna.  


 

Här är vi på väg in till en annan lokal där man kan få sig en kopp kaffe med dopp 


    

En ung jättefin kille stod bakom disken och var riktigt proffsig och  han hade en välkomnande attityd. Vi blev så glad att dom hade smörgåsar eftersom vi har "sötstopp"...  När jag själv var 13 år så hjälpte jag min pappa som skötte om lokaler där vi bodde då. Jag fick servera kaffe och även fixa smörgåsar och kaffe till föreningar och annat som hyrde lokalerna. Det kunde blir vad som helst till och med försäljningar och konstutställningar mm.


  


Kaffemugg som man kan äta upp under tiden man dricker kaffet. Amazing data 


      

Här sitter vi nu för att inta vårt fika i den fina och fräscha lokalen. Kvinnan mitt emot min man är med i Gretas Stickcafé. Kvinnan som kommer gående längst bort genom dörren är Ordförande för Folket Hus och hon är fantastisk tycker jag. Hon är alltid där och tar del i allt och hon har ett trevligt och välkomnande sätt. Hon har varit i min blogg förut några gånger.  Det är inte på alla ställen som styrelsen tar del i det praktiska arbetet som på vårt Folkets Hus och det gör att det blir ett levande ställe och man känner positivitet när man vistas därinne.

  

Smörgåsen var jättegod

 

Jag köpte dessa örhängen också plus hänget till vänster

  

Vi gjorde ett impulsköp och det ser ni här....  Två vävda mattor som var vita. När vi kom hem så passade dom ingenstans. Det funkade inte med helvitt...   Vi får trösta oss med att dom var superbilliga och vi kan ha dom i bilen när vi skall frakta nåt som är ömtåligt.
DesiComments.com | Good Afternoon | Forward this Picture

Av Malin wiper - 10 november 2012 09:00

    


Sen gick vi in till tjejerna på stockaryds Stationscafé för att äta deras goda buffé och umgås lite med dom


 


Dom hade gjort det så mysigt och maten var helt fantastisk. Hade vi bott där så hade vi ätit där oftare.

 

Det fanns en omelett som var urgod och även Jansson smakade toppen. Jag åt så mycket så jag blev proppmätt. Dom ville bjuda på en muffins till kaffet men vi sa stopp direkt för vi har ingått en pakt min man och jag att nu är det stopp.Klick här för att se vart jag hittade bilden på dessa lyktor som är jätteläckra. Klicka här för att komma in på järnvägsmuseumet i Gävle. När jag bodde i Gävle och arbetade inom arbetsterapi i 5 år så tog jag med mig mina vårdtagare till detta museum som utflyktsmål, och det blev jättepopulärt.  Det är verkligen ett intressant museum med många olika tåg och vagnar från forna tider. En del är så lyxigt inredda men dom var bara för dom rika. Förr fanns det till både första, andra och tredje klass på vagnarna.

 

Dom gjorde det inte lätt för oss för det fanns frestelser överallt...      

Jag glömde blixten på kameran så hälften av bilderna gick inte att använda.

   

Efter några trevliga och njutbara timmar så var det dags att ta sig hem och det var rätt dimmigt och regnigt utefter vägen.

Detta är ett förskrivet tidsinställt inlägg och det blir bara såna i dag för jag tar bloggvila


Hoppas ni får en fin lördag...      Av Malin wiper - 9 november 2012 20:15

  

Jag har fastnat för "Stinsen" i Stockaryd....    . Den är så flådig där den står och vinkar av sina tåg. Det är en konstnär som tillverkat den med en motorsåg i  trämaterialet "Ek". Jag fick ett förnamn på konstnären men jag hittar inte honom på nätet så jag får luska ut vem det är. Konstigt att dom inte satt dit en liten plåtbricka med skulpörens namn. Klicka här för att komma in på Stockaryds Stationscafés hemsida.


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på en stins.

Stins är kortform för stationsinspektor, en tjänstegrad inom en järnvägsförvaltning. I allmänt språkbruk använd som tågklarerare, även om det hörde till undantag att tjänstemannen verkligen hade den höga graden stationsinspektor. En stind var annars normalt sett en chef övern en järnvägsstation. 


  

Här kommer ett lok så passande förbi. Det duggregnade  hela tiden så det var inte så lätt att ta bra bilder. Jag hade tänkt köpa en systemkamera men då var jag tvungen att prioritera en ny data först så jag får tyvärr vänta med systemkameran.  

Här ser man avståndet från Stinsen till Stationsbyggnaden.     

 


  

Dom har även anlagt en plantering framför den ståtlige "Stinsen".  


            

Den fina dammen i Stationsparken är nu tom på vatten och alla blommor har dragit sig tillbaka för sin höst och vintervila   Stationsbyggnaden är verkligen fin och väl bibehållen. Klicka här för att se gamla vykort från stationen. Klicka här för att se fler bilder från Stockaryd  

Bänkarna i Stationsparken är nu på vinterförvaring  


       

Detta hus har varit ett fint hotell men nu för en tynande tillvaro.


  

Deras fina anslagstavla


   

Här är min man på väg in till Stationscafét där vi åt buffé. Det skriver jag om i morgon. 

  

  

Här kommer Galenskaparna  & After Shave med "Tågtokig" från "Stinsen brinner"


Njut av kvällen

Av Malin wiper - 9 november 2012 12:00

  

I dag känner jag mig mycket bättre och livsandarna börjar vända åter så jag kunde inte låta bli att gå ut på en promenad in mot samhället. Här säljer dom bröd varje fredag strax innan man här framme i samhällskärnan. Jag längtar tills jag kan börja gå lite längre promenader och det regelbundet.


  

Gick förbi detta hus som nu är till salu. Det står två stolar från 50-60-talet på vardera sida och järnstaketet är nog från den tiden också. Det ser så rogivande ut.    


  

Jag gick förbi min mans arbete också. Ordföranden för Museieföreningen var där i dag så jag hälsade på honom. Detta är deras hus "Magnisastugan"


  


Dom hade nyss haft kafferast så jag fotade en nöjd Mr T...  . Diabetessköterskan ringde min man i går och sa att han skulle få testa en ny diabetesmedicin som gör att man lättare går ner i vikt för suget försvinner. Då får han dra ner på den andra medicinen och dom kommer att övervaka honom och kolla hans värden tills dom får in rätt dos. Han kan ju bli av med sin diabetes eftersom han fortfarande har insulinproduktion, så nu är han riktigt peppad. När vi flyttade till detta samhälle för 12 år sedan så vägde jag 56 kg och min man 81 kg. Nu väger både han och jag betydligt mer.  Det är jättesvårt med kläder för man kan inte klä sig som man egentligen vill utan får ta det som passar.


              

Det småduggar lite ute men är flera grader varmt.  Carpenters med låten "Rainy Days And Mondays". Klicka här för att komma in på deras hemsida. Dom var en pop-duo från USA, verksamma från 1969 till 1983. Dom bestod av syskonen Richard Carpenter och Karen Carpenter. Det uppskattas att dom sålt omkring 100 miljoner skivor. Karen Carpenter dog redan 1983 i hjärtstillestånd efter komplikationer av sjukdomen anorexia nervosa. Hon blev bara 32 år gammal. Anorexsia förekom förr också men jag tror det blivit värre nu. Hon hade en fantastiskt fin röst full av känsla.

Av Malin wiper - 9 november 2012 09:15

  

I dag är det  inte lika grått och trist som i går utan bara lite blött på marken fortfarande. Det är  varmgrader men jag hoppas det blir kallare och att snön kommer snart. Det är så tyst i huset så man kan nästan höra en knappnål falla. Det finns 6-7 lägenheter i detta hus men man tror ibland man är ensam här för det är så tyst. Min man slutar på jobbet 12.00 och då åker vi till Stockaryds stationscafé och äter fredagsbufée. Det skall bli kul att träffa cafékvinnorna igen. 


När jag letade efter bilder på min externa hårddisk så dök jag på denna som är utsikt från vårt egna hus som vi flyttade ifrån 15/12 2011. Jag saknar inte direkt huset men utsikten var en lisa för själen. Vi orkade ändå inte reparera upp huset som det var tänkt så det var bättre att några  yngre utan skador tog över.


       

Här ser man vårt broräcke och hur nära det är till ån.Nu får ni ha en härlig fredag och fin helg


Av Malin wiper - 8 november 2012 17:00

  

Här blir det inte många knop men jag pysslar lite inne i dag för det är så regnigt ute. I morgon har vi tänkt att åka till Stockaryds Stationscafé för att äta deras fredagsbuffé och träffa våra vänner där Dom har fått en ny staty som jag tänkt fota också...  . Det skall bli kul att se hur det ser ut i Stationsparken nu och även få se en massa tåg rusa fram.

  

Här står min man på trappen till stationsbyggnaden i augusti månad.

Klicka här för att komma in på Stockaryds Stationscafés facebook.

  


Den 10:e november  är det "Frimärkets dag" och vårt ICA Supermarket har lite extra att bjuda på 10.00-13.00 Nya frimärken, vykortsutställning och utställning av frimärken och brev från Skillingaryd, gåva till alla besökare, gratis tävling med fina priser. Skivaryds Samlarklubb och NBV. Vi går nog och kollar in detta, vi har bara 3 minuters gångväg in till ICA. Klicka här för att komma in på en sida där ni kan läsa om vad som händer där ni bor på Frimärkets dag. Jag har själv inte samlat på frimärken men jag vet hur det är att samla på nåt. Det började med porslinsskålar (den la jag ner sen) och nu har jag en tändarsamling.

   

Klicka här för att se  vart jag hittade denna bild på frestande frimärken. Frimärkets dag är en temadag som ofta firas en lördag runt första oktober varje år. Dagen firas ofta i samband med att posten ger ut nya frimärken. Datumet verkar inte stämma längre för nu är vi ju inne i november. Temadagen firades första gången efter en idé av Hans von Rudolphi och arrangerades första gången i Österrike i december 1935. Källa Wikipedia


  

Klicka här för att komma in på nostalgibloggen "Kafferepet" där jag hittade bilden på dessa häftiga frimärken.


Presentation

Vaggerydstorget

   

ABF Hallstahammar

 

Mitt nya bildspel 19/1

 

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se