Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2012

Av Malin wiper - 18 november 2012 08:00

  

Jag visade denna bild häromdan från min sons skolklass när han gick i nian på 80-talet. Glömde berätta att i hans klass gick även en som sen blev kändis. Jag har markerat honom med en svart ring och han står längst upp som andra man från höger. Det är nämligen Fredrik Wikingsson från "Filip och Fredrik". Klicka här  för att komma in på deras hemsida. Min son sitter längst ner till vänster. Fredrik var då en lugn kille som inte gjorde mycket väsen av sig och jag tycker man känner igen honom från kortet. Klicka här för att läsa inlägget jag skrev förut ang denna bild


  

Filip & Fredrik, är en svensk underhållningsduo. Hammar och Wikingsson, båda journalister, författare och programledare, driver sedan vintern 2001 handelsbolaget Framgångsfabriken tillsammans, som utvecklar TV-program. De har uppmärksammats för sin avslappnade och spontana stil framför kameran: "Vi sätter bara på en kamera och kör", som Filip Hammar har sagt i en intervju. Källa wikipedia          Filip och Fredrik hos suveräna "Robins"   Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]

Av Malin wiper - 17 november 2012 16:00

  

Nu har min man tagit tag i köket igen, och har tagit bort det som var i fönstret, och nu skall han lägga papper på golvet innan han klistrar fast väven som skall vara före målningen. Det kommer ändå att ta tid för han måste vila emellan. Jag skall försöka hjälpa honom med målningen av fondväggen. Golvet är ingen höjdare men vad gör man?.  Jag har strukit tvätt och städat undan lite härhemma och nu skall jag sy lite på maskin och i morgon skall jag baka sånt som skall frysas in till jul. Vi har ett frysskåp i källaren som vi fick av syrran och svågern för några år sedan. Vi får inte plats med allt i den lilla frysen som finns i lägenheten.


  

Vi behövde en promenad mellan arbetspassen så vi gick ut en stund och även in till samhället. Detta fina gula hus går vi ofta förbi och det är så fint uppreparerat och nu håller dom på att fixa ett nytt staket som som passar jättefint till huset.


  

Vi kunde inte låta bli att ta en fika på Ritz....  där stod det massor av cyklar och det var rätt mycket folk därinne.

  

Vi blev så glada när vi såg denna Colliehund som heter Bella och är 5 år gammal. Henne såg vi varje dag när vi bodde i vårt egna hus. Hennes matte gick förbi vårt hus varje dag när han var ute med Bella. Det verkar nästan som hon kände igen oss för vi fick klappa henne hur mycket vi ville och hon tittade på oss med stora ögon...  . Min man säger att dom har långt minne.


  

Numera delar vi på en smörgås och blir mätt direkt. Efter 5 dagar så fick jag på mig ett par mörkblå nästan nya jeans som jag inte kunde få igen i midjan förut.  Dom har bara hängt på en galge i garderoben till ingen nytta förut.


  

Denna katt träffar jag ofta på också som är jättefin och lite lurvig så det är svårt att se ögonen. Den brukar komma fram ibland och vilja bli klappad på.     

"Jag mötte Lassie" med Ainbusk Singers. Klicka här för att komma in på deras hemsida  


Av Malin wiper - 17 november 2012 12:00

  

Då var det dags att fylla på wipers anslagstavla igen.


Showdansuppvisning framförs på Skillingehus 17 november 19.00, biljettpris 20 kr. Klicka här för att läsa mer.  

                            
 

Det blir hantverksmässa på Bratteborgs gård 24-25 november 10.00-17.00 med ett 20-tal hantverkare.    


    

Snart är det dags för Stickcafé hos Gretas Butik igen. 


Åsa Jinder på nyckelharpa med låten "Hyllning till livet". Klicka här för att komma in på hennes blogg.Av Malin wiper - 17 november 2012 08:00

    
Min bloggvän Skrivmoster skrev ett sånt fint, rörande och inlevelsefullt inlägg ang en lärare hon hade i skolan som gjorde stort intryck på henne. Då började min hjärna arbeta för jag har skrivit förut att jag inte haft en enda lärare i skolan som jag kan tänka på med glädje. Helt plötsligt kom jag ihåg en lärare som var jättebra och som jag tyckte om. Mindes också hela hennes namn men skriver bara förnamnet och första bokstaven i efternamnet: Vera B. Hon var en liten, smal, blond mild person som jag tyckte jättebra om och jag tror jag fick upp betygen när hon undervisade. Hon var med när klassen nån gång i mellanstadiet åkte på klassresa till Trondheim i Norge. Dom ville ha med en förälder på resan också och det blev min pappa. Jag var väl inte så glad för detta för han var lite sträng och att busa lite var inte att tänka på då...  .  Inte för att jag var så busig men det kändes lite konstigt. Emellertid så blev det inte som jag trodde utan pappa var så avslappnad och behandlade mig som dom andra och höll sig undan lite.


  
Jag kom i alla fall ihåg att pappa och Vera kom jättebra överens och skolresan blev ett fint minne än om jag inte kom ihåg varenda detalj. Det fotades inte jämt som det görs numera så finns det några bilder så får jag nog leta i mina föräldrars album. Det var inte fråga om att ligga på hotell utan vi tältade på nåt ställe som inte var så långt från centrum. Hon var lite yngre än min pappa och hon kan mycket väl vara i livet fortfarande. Jag känner sån lust att ringa upp henne (om hon lever) för att tala om att hon gjorde intryck på mig.  Skolan jag gick på hette S:t Olofsskolan, klicka här för att läsa Sundsvallsminnen vad gäller denna skola.


    Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på S:t Olofsskolan. Jag gick i denna skolan från ettan till sexan. Vi bodde rätt nära skolan i ett område som hette Vinkeltået och bostadsbolaget hette "Sundsvallshem".  Det var stenhus i 3 vångingar som finns kvar fortfarande men dom ser inte ut lika som förr.

 


 


Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna skolplansch. Såna hängde lärarna upp på väggen för att lära ut om olika växter och annat. Det känns rena rama stenåldern nu men dom anses väldigt fina och många är ute efter såna i dag. Klicka här för att komma in på ett ställe som heter Skolplansch.se som jag fick mig tillsänd av min kära make 


  
Så här ser Vinkeltået ut numera men då var det vitmålad stenfasad eller i alla fall var dom ljusa vad jag minns. Klicka här för att se vart jag hittade bilden.     


Have a great Saturday - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!Av Malin wiper - 16 november 2012 20:00

I kväll fick vi sån lust att sitta i "Likörhörnan" och ta oss ett glas vin. Vi har ätit mindre av annat så det blir inte mer kalorier för att vi tar varsitt glas rött vin. Det är så sällan vi dricker så det är gott ibland och denna gång blev det rött vin.

 

Scuidoo


 

Här sitter min man och myser...  Skål på er alla härliga bloggläsare, hoppas ni har en njutningsfull kväll. 


 

Detta vin skall vi köpa mer av för det var som sammet i munnen.


    

Jag kan verkligen rekommendera detta vin som heter Copertino Rosso. Klicka här för att läsa om vinet.


Här kommer ett mysigt klipp med Allan Harris och pianisten Takana Miyamoto med låten "Days of wine and roses". Klicka här för att komma in på Allan Harris hemsida. Klicka här för att komma in på Takana Miyamotos hemsida.

Av Malin wiper - 16 november 2012 16:45

 

När min väninnan och jag varit på Ritz och fikat så skulle hon gå till vår glasögonfirma aoptik för hon hade lånat hem bågar och nu bestämt sig för vad hon skulle köpa. Jag fick se alla på henne och tyckte flera var jättesnygga men det var speciellt ett par som satt jättebra och hon såg tuff och häftig ut i dom. Som ni ser så är det blött på marken och det duggregnade hela tiden. Jag tog en bild på vårt fikabröd men misslyckades för den blev dimmig. Hon åt en mazarin och jag en halv smörgås. Jag blev bjuden på fikat av A-G....    


 

Här ser ni den glada och trevliga tjejen som hjälpte Mrs A-G med glasögonbeställningen.   


                                


 

Det var dessa hon valde men det går inte att få fram hur dom såg ut riktigt.  


    


Inför Lucia så hade dom klätt en nalle med luciakläder...  och naturligtvis glasögon också...
Modet upprepar sig, och detta är verkligen 70-talet. Jag har själv haft glasögon som var enormt stora att dom täckte halva ansiktet...   När jag ändå var där så ville jag fota lite.           


    


    

Dessa liknar i formen ett par glasögon som min mamma hade för många år sedan men dom var inte solglasögon och dom var brunfläckiga. Jag har själv ett medfött synfel som bröt ut i början på 90-talet. Mycket översynt med brytningsfel. Jag kommer aldrig undan med billiga glasögon för jag måste ha specialglas. Nu har jag haft mina glasögon i två år och vill helst ha nya men har inte råd för jag har köpt ny data och hade mycket bättre ekonomi när jag arbetade. Visst har man haft reserver men dom tar slut också efter ett antal år som sjuk.

  


Här följer lite bågar med snygga karmar.  

'

Det är jättefint därinne och dom har mycket att välja på. Jag skall gå dit när jag måste ha nya glasögon. Dom är billigare än den firman jag gått på förut i Jönköping.                 


 


Dessa ser lite 50-talet ut med sina "Kattögon".


      


      


          


    

  

Elton John är inte bara känd för sin musik utan även sina roliga glasögon som har varit många under årens lopp. Det passar ju bra att ta in en låt med honom till detta inlägg.


Jag tar låten "Goodbye Yellow Brick Road" för i klippet har han just såna uppseendeväckande glasögon som han hade förr. Klicka här för att komma in på hans hemsida


Av Malin wiper - 16 november 2012 13:30

  

Min son hade detta skolfoto inne på sin facebook. Det ser verkligen 80-tal ut och jag tycker alla är så fina. Det är min son som sitter i nedersta raden (första raden) längst till vänster. Det är en niondeklass och det var på 80-talet.   


  

Tidningen OKEJ är rena nostalgin för min son. Jag tror han har kvar flera av dom. Klicka här för att se vart man kan få tag på boken om "OKEJ:s" historia. Klicka här för att komma in på en sida som sträcker sig från 50-talet till slutet av 80-talet.


På den tiden lyssnade min son mycket på Howard Jones. Här låten "Hide and seek". Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han föddes 1955 och är en brittisk sångare och låtskrivare. Han är äldst av fyra syskon. Howard föddes i Southamton, Hampshire i Storbritannien. och tillbringade  sina unga år i Stockenchurch och fick sin utbildning vid Royal Grammar School. Han studerade ett år Vid royal Northern Collage of Music i Manchester. Han bor nu med sin familj i Somerset. Min son var en synt pop/rockare själv på den tiden. 


  

Detta är en synt från 80-talet.  Klicka här för att se vart jag hittade bilden.

  

Radio med kasettbandspelare från 80-talet. Klicka här för att se vart jag hittade bilden. Jag tyckte det var nyss man hade en kasettradio och vad häftig man tyckte den var...  


Glöm inte min gissningstävling som avslutas på måndag om jag får in två rätta svar. Klicka här för att komma in på tävlingsinlägget

Av Malin wiper - 16 november 2012 08:00

     

Min man fick en sån fin bild på lilla Emil som är min mans ena brors barnbarn. Det var pojkens pappa som skickade den. Han är så söt, jag  tyckte nyss han var baby och nu är han 1,5 år.  Mr T har träffat Emil när han var uppe i Piteå där han min mans släkt bor.  Kramdjuren han håller i har han fått av oss. Han är det enda lilla barn vi har i släkten på bådas sidor. Min man har inga barn men jag har ju en son som även ingår i hans liv.                                             

Den 4 mars 2012 fyllde han 1 år och då fick vi denna fina bild.  


Robert Miles med låten "Children". Klicka här för att komma in på Robert Miles hemsida.


Robert Miles, född som Roberto Concina, den 3:e november 1969 i Neuchâtel, Schweiz, är en musiker och DJ inom bland annat trance, techno och andra typer av elektronisk musik. Mest känd för sin jättesuccé med låten Children, som sålde i över 5 miljoner exemplar och var en av 1996 års mest sålda musiksinglar i världen. Källa Wikipedia     


  

Nu skall jag göra mig i ordning för jag skall träffa en väninnan på torget 09.30 Vi skall ta en fika på Ritz konditori och sen göra stan....    
Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se