Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2011

Av Malin wiper - 7 december 2011 15:45

   

Hittade en bild i en tidning från mitt första industriarbete i Hällefors. Här står jag vid en såg och kapar ämnen. Jag var smal och  har långt mörkt hår som är till hälften uppsatt. Jag skrev ofta i företagens tidningar på mina arbetsplatser. Det är som att gå på minnenas allé när jag håller på och rensar i allt papper som legat i många år på vinden. Jag bodde då i Hällefors efter att ha gått en verkstadsmekanisk utbildning på AMU i ett års tid. Jag ville egentligen utbilda mig till nåt annat efter att ha arbetat inom arbetsterapi men dom ville inte kosta på en person som var 40 år gammal detta och jag ville inte ta lån i den åldern och få en massa studieskulder.


    


Min pappa började studera på universitet när han var närmare 50 år och jag har ju sett på nära håll hur han har fått betala av ända tills han blev 70 år gammal. Jag var den första kvinnan som arbetade vid maskiner där för ofta satt tjejer i traverser. I Katrineholm gick jag sen på NC-utbildning som första kvinna där och blev även ordförande i elevrådet. Killarna och männen var jättesnälla mot mig så vi umgicks på rasterna och hade jättekul. Läraren var så glad att dom fått in en tjej för ingen hade velat förut. Det är trist att dom la ner yrkesutbildningarna men nu börjar politikerna vakna igen och prata om detta och sen skall allt som rivits ner byggas upp igen. Hur knäppt är inte det?. Det finns inköpta utbildningar men långt ifrån detsamma som förut. Det som var så bra med AMU var att lärarna var toppen och teori blandades med praktik och det passade mig och många andra. Jag har gått på AMU 3 gånger

 

Här ett foto på min man när vi bodde i Katrineholm och arbetade på SKF. Han vann en tavla i konstföreningen av erkänd konstnär som då hade haft en utställning med tavlor som hade motiv av olika fjädrar. Då hade min man sin rätta blonda hårfärg. Tavlan är nerpackad och jag kom inte ihåg på ram arm vad konstnären heter.


        


  


Hittade även en liten receptbok som min son gjorde en gång som liten. Det är han om ritat  gubben på häftet...  På gubben står det: En sockerbagare här bor i staden, han bakar kakor mest hela dagen.


  


Här är ett av recepten som jag förtydligar här:


Jättegoda kola kakor

2 hg margarin eller smör

1.75 dl socker

1.5 msk sirap

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

11/2 msk vaniljsocker


Rör ut smör och socker. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker


 


Gör så här:

Rulla 6 st fingertjocka längder. Lägg 3 på varje plåt. Platta till med en gaffel. Grädda i 150 grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter (en aning färg men inte mörka)


Skär kakorna på snedden på den varma plåten


   


Denna låda hittade jag i en annan skåplåda när jag rensade. Den köpte jag för många år sedan på vår terapiaffär "Knuten". 


 


   


Två såna här lådor har jag nu packat och rensat bort hälften ur


 


   

Denna tygförvaring som jag köpt på IKEA är nu också tom och nerpackat. Likaså skåpet på sidan om datan. Det känns så lättande att få rensat bort överflöd och man börjar se en ende på rensandet. Vi skall köpa en platt-tv och en ny hylla för att förvara böcker filmer och annat men vi vill vänta tills vi flyttat så vi får en uppfattning om vad vi behöver för att det skall passa in.  


 


En minnesbild av då vi hade svanar i ån. Ibland hade vi både sångsvarnar och knölsvanar och dom slogt så fjädrarna rök. Jag har en massa dramatiska filmklipp som jag skall fixa till och sätta in i bloggen så småningom. När vi slutade att mata dom så försvann dom inom några år. Det blev för grisigt på vägen och dom kom upp ända till huset. En hackade sönder ett källarfönster och en öppnade brevlådan vid vägen...  Ibland kom dom och visade upp sina ungar och det var lite rörande. Dom ville visa sina ungar bra matplatser...  


 


Här kommer ett stycke av Tchaikovsky "Swan lake Theme"Det skall bli skönt att få bylta bloggplats efter julhelgerna för bilderna laddas inte in som dom skall och det är en massa andra fel som inte jag har nån kontroll över. En egen domän vore toppen och Annelie i stockaryd skall hjälpa mig med detta så småningom. Klicka här för att komma in på hennes sida.

Av Malin wiper - 7 december 2011 12:00

 


Lite vinterbilder som jag tog i går förmiddag när jag tog en promenad runt sjön.  Det var fantastiskt fint i går men i dag håller det på att smälta bort lite. Det blir lite tunnsått med bloggandet nu för jag har varit inne så mycket dom sista dagarna så jag har inte mycket att komma med.


 


   


 


 


 


 


 


Jag mötte en kelen katt som jag träffat på förr.  Katten brukar följa med mig en bit...  


                     


  


                      


  


  


  Här vår ena pizzeria som heter "Jamaica" dom har jättegoda pizzor och dom som jobbar där är otroligt vänliga och trevliga.


                 


  


Inte långt från oss så har vi en en butik som heter Jojjas bildelar & Bilvård.


 


Klicka här för att komma in på deras fina hemsida


  


Så här ser det ut utanför vår dörr.


  


 


Här sjunger Dean Martin "Let it snow" 


Klicka här för att komma in på Dean Martins hemsida 


Så här ser det ut nere vid vår å nu. Våra möbler har överlevt två vintrar med möbler som inte vi tagit bort....     Hur slarvig får man bli?.Av Malin wiper - 7 december 2011 07:00 


Ett mysterium är löst:


Jag har mått så konstigt ett tag och haft såna besvär med mina ögon och även i näsa och hals. Har känt mig förgiftad bara velat ligga i sängen med slutna ögon. Jag har besvär med allergi och det sätter sig i ögonen först så jag har förstått att jag har nåt hemma som jag inte tål. Har gått igenom alla medel och slängt en del och köpt nytt diskmedel men det blev inte bättre. Jag är allerigtestad och vet att jag inte tål vissa parfymer i varken smink eller tvättmedel mm. Man lär sig vad man tål och luktar på allt  men det misslyckas ändå ibland. Nu har det varit så dåligt så jag är röd och uppsvullen under ögonen och har fått skölja dom varje dag. Jag har känt att det luktat så tvåligt vid datan av nåt starkt som känns i munnen och går direkt in i nästan och ögonen. Nu var det så illa så jag hade tänkt ringa läkaren i dag. Jag skulle till frissan i går men fick ställa in. Man blir fruktansvärt trött av allergi. 


 Så fort jag gått från datan så har lukten gått bort. Jag tillkallade min man och han kände detsamma så vi började leta efter orsaken men hittade inget som vi kunde misstänka men då böjde min man sig ner och luktade på min nya kontorsstol och kände direkt att den luktade Comfort sköljmedel och det reagerar vi båda på. Vi köpte den 1/12  på second hand. Vi slängde ut den direkt på altan och får göra oss av med den.  Nu har vi vädrat ut ordentligt men det tar nog ett tag innan det är helt borta. Jag har utvecklat en känslighet efter att ha jobbat i mögelhus i 5 år utan att veta om det och sen inom industrin där det varit utsläpp flera gånger som jag själv hamnat i. Eftersom jag blivit utsatt för detta i flera dagar så kommer det att ta ett tag att bli bra.


  

Här är den Comfortstinkande stolen....  


Två alternativ jag kan rekommendera vid käsliga ögon:


  

Detta är ögon och linsskölj som är toppen att ta till vid irriterande ögon och om man fått in nåt i ögonen. Dom är fria från konserveringsmedel. Jag har använt såna till och från i flera år.


                        


Dom finns på Apoteket. Klicka här för att komma in på deras sida och läsa om ögonsköljen.

 

  


Så här ser dom ut.


  


Får man torra och grusiga ögon så är dessa jättebra och utan konserveringsmedel.


Klicka här för att läsa om Cellufluid


  


Detta är en mindre pipett som ger två droppar i varje öga. Klicka här för att komma in på Ricky Martins hemsida


Klicka här för att komma in på Mejas hemsida


Av Malin wiper - 6 december 2011 07:00

  

   


Jag blir tvungen att ta en bloggvila i dag eftersom jag har så mycket att göra och lite med ork. Önskar er alla en fin och händelserik dag


   

Jag har löst problemet själv med låst blogg. Gick in på inställningar och sen klickade på färger & utseende och där finns övriga inställningar som man klickar på och då bockar man i där det står tillåt högerklick på bloggen. Märkligt att dom har två ställen med nästan samma text och funktion.  Så nu går det att spara ner bilder från min blogg och kopiera text  igen som gör det lättare när man har tävlingar och recept inne på bloggen. Jag har aldrig haft bloggen låst så det är märkligt att det blev på detta sättet.


 

 


Här kommer låten "You can feel It all over" med Stevie Wonder


                     


Klicka här för att komma in på Stevie Wonders hemsidaAv Malin wiper - 5 december 2011 14:15

   


I dag var vi uppe tidigt och satt och myste med levande ljus och god frukost. Min man är nu ute på arbete och gruppen har fått in rätt många olika uppdrag. Dom har även fått in den nya mattan i ett av rummen i sina lokaler så jag skall dit och fota lite mer nån dag.


       

  


 


Nu har jag sytt klart dom fyra klädnypeklänningarna som jag lovat bort. Jag har två kvar som jag skall ha själv för att ge bort. Jag hade tänkt sätta nåt snyggt band nertill på förklädena eftersom jag tyckte det blev lite för mycket vitt, men det blev inte alls bra och det beror nog på mönstret på klänningarna. Broscerna som sitter nertill och upptill är alla från second hand. Jag har även satt ett tygmärke på en av klänningarna som gick att stryka fast.


 


 


Detta lite glittrande band hade jag tänkt sätta nertill på förklädena men när det sen kom på klänningen så blev det för mycket och skar sig


 


 


Här ser ni en av dom i lite närbild


            


  


I lördags besökte vi även Stockaryds loppis och jag hittade denna stjärna som nu sitter i ett av köksfönstren. Den ser ut som en brandvarnare i mitten...   Vi har andra stjärnor som vi brukar ha i fönstret men jag gillar att blanda gammalt och nytt för det blir lite speciellt. Den lyser otroligt fint med alla stjärnor runtom, den kostade 40 kr. Snyggare i verkligheten som nästan allt blir. Stjärnan är tung och rejäl men jag vet inte från vilket årtal den kommer ifrån.


    

  


Här en stjärna från 60-talet i liknande form. Klicka här för att komma in på Tradera där jag såg den


  


Denna retrostjärna gick för 325 kr på Tradera. Klicka här för att komma in på sidan.


 


  

 


Så här snöigt var det utanför vårt ena köksfönster förra året i mitten av november


  


I morse vaknade man äntligen till lite snö men det blir nog inte kvar för det är för soligt och varmt. 

    Av Malin wiper - 5 december 2011 07:15

    


Vi var ju på födelsedagskalas i lördags och här ser ni Tyra riva upp paketet som hon fick av oss. Tyvärr så har jag fått för få bilder eftersom jag bytte batteri och det funkade tydligen inte för batteriet var tomt när jag skulle köra in bilderna. Jag fick i alla fall dom viktigast och det är ju på lilla Tyra 4 år. Egentligen fyllde hon i går men då skulle bara släkten och dom närmaste komma.


Jag hade glömt att skriva att det inte är mitt barnbarn utan min mans arbetskamrats dotter.
Happy Birthday! - Images and gifs for social networks


 


Hon får verkligen slita med sitt paket och begär ingen hjälp


   


 

Här har hon nu fått upp presenten som var en keyboard med microfon till och en massa ljud. Hon verkade gilla presenten och även den fina hemstickade tröjan som hon fått av nån i sin släkt. Den ville hon inte ta av sig...  


 


  


Dom hade så fina julstjärnor i sina fönster.


  


  Här en present hon fått av nån och det är en dockservis med färger till så man kan måla servisen som man vill. Ingen dålig början till att bli porslinsmålare.


                  


  


Här ser ni en som slarvat och åt en tårtbit...  det är inte jag så då förstår ni nog vem det var...  Han fick ångest efterråt  och jag kan inte mamma honom.


  


  Här sitter Tyra vid datan med en god klubba hon fått. Hon är så fin och snäll


  


  En sån här present skulle man ha varit glad för som barn. Då fick man ett paket kritor och ett block men här är det hur många sorters kritor och pennor som helst, plus ett block att rita i.


    


På databordet hade hon spritt ut leksaksmat och godis...  


  


Fönstret i deras sovrum med ytterligare en fin stjärna i samma färg som elljusstaken. Dom hade skira fina gardiner i vitt och på sidorna lite vintrött.


  


Tyra har ett jättefint rum med massor av saker och denna fina säng full av gosedjur

 

Hennes gulliga mamma har målat denna kista i denna härliga rosa färg som förut var brun. Där har hon sina andra gosedjur.


 


  


  Hon har en stor fin helikopter i plast i sitt sovrum


  


Hennes pappa har också en helikopter men en fjärrstyrd...  som flög omkring i rummet så man fick ducka...  


 


  


Hon höll på ett tag och lekte med datan som har massor av spel och annat för små barn. Hon har hållit på några år så hon är jätteduktig. Man häpnar av vad en sån liten tjej klarar av och jag fick själv en inblick i barnens värld som ser annorlunda ut numera och dom måste börja i tid för att lättare klara sig sen i livet.


              


  


Vad jag inte visste är att hennes pappa är en bra sångare och spelar även gitarr. Han drog av några låta och han har en väldigt bra röst. Det låter ännu bättre i verkligheten.


Jag filmade honom så här får ni se två klipp. Han har varit ute förr och spelat på pubar och fester.

Av Malin wiper - 5 december 2011 07:00

 

Så här ser bältet ut som min man köpte på Stockaryds loppis. Klicka här för att komma in på det inlägget


Jag fick en kommentar av min bloggvän Maya ang inlägget med det blinkande bältet som min man köpte på second hand. Hon hade haft ett sånt själv och dom finns fortfarande att köpa


 Klicka här för att komma in på en sida som har blinkande bälte som hon tipsade mig om. Det finns även ett blinkande bältesspänne på tradera för 79 kr. Klicka här för att se


  


Ytterligare ett  led-bälte med rullande text. Klicka här för att komma in på sidan. Detta bälte kostar 900 kr...  vårt kostade 10 kr men det var väl av sämre kvalitet


 


Här ett klipp med ljusshowernas/laser mästare Jean Michel Jarre. Detta skall ju helst ses live då det kommer mer till sin rätt och musiken inte blir så dålig som på detta klipp. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Han föddes 1948 i Lyon, Frankrike och är en fransk musiker som var pionjär inom den elektroniska musiken. Han har gjort sig mest känd för sina stora utomhuskonserter, där den största, i Moskva 1997 lockade över tre och en halv miljoner åskådare. Han är son till kompositören Maurice Jarre. Han var gift 1978-1996 med den brittiska skådespelerskan Charlotte Rampling. Det var henne jag skrev om häromdan då hon var med i ett program på tv. Klicka här för att läsa det inlägget
I dag har jag tidsinställda inlägg som jag skrivit i förväg eftersom jag inte hinner blogga och sitta vid datan i dag. Jag skall slutföra syningen av mina förkläden till klädnypeklänningarna och även fortsätta med flyttbestyren. Sköt om er och ha en fin måndag....  
Hey, Where do you keep your dreams ? - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!Av Malin wiper - 4 december 2011 15:11


 

Julbock från cult hos Mimmis Magasin 

 

Svar till gästboksinlägg från Carina i Falköping: Mimmis Magasin hade inte kvar nån sån kromad julbock. Den bocken har ju några år på nacken men den kan finnas på nån annan butik som för Cult designs saker. Jag kan ju även mejla till Cult design om du vill och fråga?.

  

   

 

Här kommer en låt jag nyss hörde på WWR internetradion där min väninna just nu spelar blandad musik. Låten heter "You anin´t living till yo´r loving" med Marvyn Gaye & Tammi Terell


    


Klicka här för att läsa om Marvyn Gaye som dog redan 1984 endast 44 år gammal. Han hade problem med droger och annat


Klicka här för att läsa om Tammi Terell.  Hon dog redan 1970 i brain cancer endast 25 år gammal. Båda dessa sångare har mött tragiska öden.
Nu ger jag mig för i dag och önskar er alla en härlig eftermiddag och kväll. Får skriva om barnkalaset vi var på i morgon.


 


Presentation

Vaggerydstorget

   

ABF Hallstahammar

 

Mitt nya bildspel 19/1

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se