Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2011

Av Malin wiper - 18 december 2011 10:31

 


Just nu är jag i huset för att hämta lite mer saker medans killarna tapetserar och som ni ser är det nu vintervitt. Fast det är alldeles för varmt så snön blir så blöt och moddig. Vi har sovit första natten i nu i den nya lägenheten trots att vi inte har tagit dit sängen än men vi har ju en bäddsoffa så det gick bra ändå. Då såg vi att vi inte ville ha rummet som tapetseras som sovrum utan det får bli datarum, hobbyrum och gästrum.


    


  


Här ser ni vår bruna träbalkong som tillhör det vi skall ha som datarum. Känner att det blir lite för instängt att ha det som sovrum eftersom jag är van med huset att kunna se ut från en bred dörr in mot vardagsrummet och så kan man göra i det andra rummet där vi sov i natt. Det gör att allt kommer att ta längre tid för vi har satt upp möbler i det mindre rummet som nu måste flyttas om. Vi kommer nog att måsta köpa en mindre dubbelsäng också. I morgon skall vi åka ut och köpa lite skåp och hängare för badrummet för vi tog inte med oss det som finns i huset utan vill ha nytt.


 


  


Här har vi sovit i natt i soffan som ni ser på bilden. Det är inte så smalt som det ser ut och när det är högt i tak så får man en mer rymdkänsla. Som ni ser så hinner jag knappt blogga för datan står fortfarande kvar i huset  och min man hittar inte eliminatorn som han lagt nånstans i en påse säger han men det är inte så lätt att hitta i all röra. Därför får jag åka hit och kolla mejlen tills rummet är tapetserat och vi kan ta in hyllor och datamöbler så vi kan hämta datorerna. Just nu känns det som jag vill ha både lägenheten och huset...  Jag hade ångest i går innan jag somnade för man kände sig så vilsen och konstig. Fast vi har sovit så gott så min man stängde av klockan när den ringde och då skulle killarna komma och hjälpa honom med tapeseringen så vi fick skjuta fram tiden lite så vi kunde äta frukost.


 


  


Köket blir nästa projekt där vi skall måla i två olika färger. Fondväggen skall bli lite mörkare. Vi har kvar dessa köksmöbler tills vi ser hur vi vill ha det. Tyvärr går fönstren inåt så om man skall öppna så måste man ta bort krukor och det är ingen höjdare. Det är så varmt i lägeheten så vi får ha på nollan.


 


   


I huset har vi detta handfat som är toppen för det rymdes Culthållare med både tvål ljus och en porslinsgrej för bomull. Det handfat som vi fått nu är det mindre ställyta på så vi gick ner till Mimmis Magasin och frågade hur vi skulle göra och då hade hon en ny sak från Cult design som skulle passa bra


   


Den ser ut så här och är en hållare för porslinspumpflaskan. Det tar 72 timma innan det blir helt stabilt och vi kan sätta i tvålpumpen


 


     


Då är det bara att sätta ner den och det skall vara stabilt och hållbart. Sen får vi ställa resten på nån av hyllorna vi skall köpa.


  


Jag har fått dit blomkrukor och lite julsaker i fönstren men  det är långt ifrån färdigt. Vi har fått ett förråd i källaren som är nästan lika stort som det rummet vi skall sova i. Dessutom så har man egen dörr dit så ingen går igenom nån annans förråd.


 


  


I köksfönstret är det lite provisoriskt pyntat


  

Cult design hos Mimmis Magasin


Som ni säkert förstår så blir det bara nåt inlägg då och då tills jag får datan till lägeheten. Nu önskar jag er alla en riktigt fin söndag


 

Av Malin wiper - 17 december 2011 10:08


Have a wonderful Saturday - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!


Hej mina härliga bloggläsare som skriver så varma och fina kommentarer så det lägger sig som bomull runt mitt hjärta. Ni är fantastiska....  Min sons pappa har vaknat upp och jag pratade med min son när han var på sjukhuset med hela familjen. Dom firade hans födelsedag på sjukhuset så det blev tårta och dom kunde prata med varandra så han är verkligen en kämpe. Han hade drabbats av en massa infektioner mm eftersom immunförsvaret är så nedsatt. Nu är det bara att ta en dag i taget. Vi kunde hälsa till honom och hörde hans röst när han hälsade tillbaka och det gjorde oss så ofantligt glada.


 


Tyvärr så glömde min man att ställa klockan i morse så vi kom inte upp ur sängen förrens 09.00 och så jag har inte tid att blogga mer nu förrens senare i dag. Vi skall iväg till lägeheten och fortsätta att fixa inför tapetsering  i morgon. Jag skall försöka få ordning där vi skall ha våra datorer så jag får in pärmar och annat i hyllorna. Det går sakta men säkert framåt. Min bloggvän Pisan håller också på att flytta samtidigt som oss så vi är i samma situation. Det blir inget bakat för mig före jul så vi får köpa från Ritz men det är ju också hembakt så det går ingen nöd på oss 


 


Klicka här för att komma in på Mariah Careys hemsida
Här har det börjat snöa lite och det känns underbart. Ha nu en härlig lördag utan stress och måsten...


Av Malin wiper - 16 december 2011 17:11

 


Vi har fått massor gjort i lägenheten i dag och även fått ner lite kartonger i förrådet som är lika stort som ett av rummen i lägenheten med egen ingång så alla har varsitt stort rum till förråd där. Hallen slutar med en liten hörna som man kan möblera och jag har fått dit en tvådelad liten möbel som jag köpt på second hand som nu kommer till användning. Öltunnan ( en gammal raritet) skall få en glasskiva eller träskiva ovanpå. Sen finns det uttag i taket för belysning där. Den avlånga breda hallen är för sig själv så detta är ett extra utrymme innan vardagsrummet. När man sätter sig i den lilla soffan så ser man hela vardagsrummet framför sig för öppningen är 3 meter bred så det är ingen dörr till vardagsrummet. Det är så svårt att förklara hur det ser ut i lägenheten. Framför extramöbeln ryms även några stolar.  Jag skall  köpa några kuddar  till den lilla soffan och så småningom kanske klä om och måla benen. Det kommer att bli toppen när vi får upp belysning och tavlor.


   

kertsplaatjes.Eu  


  


Det kommer att ta tid att få det som vi vill men det gör inget och jag känner att vi kommer att trivas där. Efter att vi tapetserat sovrummet så skall vi måla köksväggarna.


       


  


  Jag hittade ett litet foto på mig i en kartong där jag hade en röd peruk på mig...  Förr brukade jag skoja och spexa rätt mycket. Denna gång skulle jag chocka mina föräldrar och hade denna på mig när det skulle bli kalas hos dom. Det var tydligen så kul så hela familjen tog på sig peruken och blev fotade men jag har inte fotot här utan det sitter i mammas fotoalbum. Jag hade ofta en massa upptåg för mig och var uppe i varv och fick mycket uträttat. Det var innan nackskadan och utbrändheten.  Jag tror att det var nån gång i mitten av 80-talet, bilden är lite otydlig eftersom jag fotade den från en ram.


       


  


Vi var in och fikade på Ritz konditori och jag tog deras jättegoda skinksmörgås med en härlig senapsdressing och granatäppelkärnor på toppen.


  


Här en jättegullig tjej som jobbar där. Hon har varit med förut i ett klipp från Betelkyrkan där hon sjöng med i en kör. Tyvärr så fick jag lite fel vinkel på dom två bilderna jag tog men denna var bäst. Hon håller i Cupcakes som har massor av godsaker på toppen


  

Cinas grafik


Nu skall vi bara slappa så vi orkar gå dit och fortsätta sätta upp saker och spackla sovrummet före tapetseringen på söndag. Jag hoppas ni alla får en härlig fredagskväll. Det har regnat som vanligt hela dan 


Heart in rain - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!


Klicka här för att komma in på Cheryl Crows hemsidaAv Malin wiper - 16 december 2011 08:46

 Min sons pappa är allvarligt sjuk och har fått cellgifter i flera omgångar   Han är en stark person med stor livslust. För några dagar sen hamnade han på intensiven och min son åkte dit med tåg i går. Det är därför han har varit hos sin pappa så mycket på sista tiden. Jag har varit så orolig och allt känns så overkligt och hemskt. Vi tycker även så synd om hans fästmö och hans andra son plus resten av släkten. Nu ringde min son och talade om att han har vaknat upp ur koman och kunde prata med min son och det känns så skönt för jag har varit så ledsen och orolig så det går inte att beskriva. Tydligen så hade han inte tålt dom sista cellgifterna så han hade hamnat i schok. Jag mår inget vidare just nu och det är tur att vi hade så mycket folk omkring oss i går så man slapp tänka tråkiga tankar hela tiden. Stort tack till min sons vän Miss M (du vet vad jag menar) som är fantastisk  och jag tycker så mycket om henne....   även till hennes toppenkille...  


Här kommer en låt som jag vet att min sons pappa tycker om. Han är själv musiker och har mest spelat saxofon i olika storband och mindre band under åren. Dessutom fyller min sons pappa år i dag...   Mr t och min sons pappa har alltid gillat varandra så det har inte varit några problem under åren.


 


Här kommer en av hans favoritgrupper Crusaders  med Randy Crawford. Min man och jag tänker på dig och din familj.


 


Klicka här för att komma in på The Crusaders hemsida


 


Klicka här för att komma in på Randy Crawfords hemsidaAv Malin wiper - 16 december 2011 08:19

 


När vi hade flyttat det vi skulle i går så åkte vi och köpte färdiggrillad kyckling på ICA och flera sorters sallad. Vi åkte sen till min mans arbete där hans arbetskamrater då befanns sig som hjälpt oss med flytten. Här sitter vi och förlustar oss vid deras konferansbord. Det var så skönt att få koppla av en stund och få umgås.


  


Mr M hade svetsat ihop två hästskor på ett kul sätt så det blev en hängare till slangar i verkstadsdelen. Företaget har två vånigar plus källarvåning. Kontoret och toaletter är en trappa upp.


 


  


Här en annan variant med hästskor.


    


Tusen tack för era härliga och omtänksamma kommentarer. som ni förstår så hinner jag inte komma in på era bloggar just nu för det är för mycket att göra. Jag besöker er så fort jag kan.


Ha nu en skön och fin fredag... 

 Comments by ZingerBug.com


Klicka här för att komma in på The Rolling Stones hemsida

Av Malin wiper - 15 december 2011 17:09

 


Här har min mans arbetskamrater kommit med en bil som har dragkrok och sen en täckt kärra som vi hyrt i Skillingaryd av Thomas Larsson som har ett företag i gamla Tubab. Den kostar bara 200 kr/dygn. Vi fick flyttat två lass i dag och nu blir det ett lass till på måndag. Vi kommer att flytta in där på måndag för det måste först tapetseras om i sovrummet. Vi har redan fått tapeter och allt som ingår för att fixa till rummet.


 


Vi får även tapeter och färg till det andra som måste fixas men vi tar en sak i sänder. Hall, badrum och toalett är dom som ser finast ut. I köket måste vi måla över fondtapeten för de tär fettfläckar överallt och även vid fönstret. Annars är skåpen helt oförstörda och det finns många utrymmen att stoppa saker i. Alla killar och en tjej i företaget har varit med och hjälpt oss med flyttningen och dom har varit superduktiga och snabba. Dom packade kärran så bra så man förstår att dom flyttat åt folk förut.


  


Här står Mr I som är en av dom som hjälpte till.


       


  


Miss J ville inte vara med på bild....  


  


Så här såg det ut när vi fått ut rätt mycket men nu finns det inte nåt i vardagsrummet utom datan och pyntet i fönstren. Det vill vi ha kvar tills på måndag då vi flyttar.


  

Klicka här för att kolla på roliga möbler


  


Sängen fick agera avlastningsplats tills dom dom packat in dom stora möblerna. Vi har fina etsningar som vi skall rama in och sätta ovanför sängen. Sängen skall bytas ut så småningom men rom byggdes inte på en dag  


Det är bara en liten trapp till vår lägenhet och vi är ensam på detta plan och har bara en granne på andra våningen så det känns toppen.


  


Det är tyvärr bara två fönster i vardagsrummet men det är väldigt ljust där ändå. Golven är väl inte så roliga men dom kan vi fixa till senare. Det skall även tapetseras om i vardagsrummet


  


En rolig stol med hantag så man bara kan bära med sig. Klicka här för att komma in på sidan där den finns och mycket annat


  


Här har jag börjat placera ut lite möbler i alla röra.


  


Här är den långa hallen som inte är så smal som på bilden. När man kommer in från ytterdörren så går man till höger och där finns ett ytrymme där  vi ställt biomöbeln och framför den finns upphängning för ytterkläder men den skall vi byta ut till en snyggare. går man mer till höger så finns ett stort badrum med fönster. Går man till vänster så kommer man in i ett litet rum där det finns en liten toalett och sen kommer köket så det är en väldigt ovanlig planlösning och det beror på att det varit tandläkarmottagning i denna lägenhet. När jag skall gå in till köket så hamnar jag hela tiden fel så jag går in i badrummet istället...  . När jag skall gå ut från lägenheten så går jag åt fel håll så man blir lite förvirrad. Längst fram i hallen där ni ser alla kartonger så finns ett utrymme där det ryms en liten soffa och  framför den skall vi ha vår gamla öltunna från 1700-talet och uppepå den skall vi lägga en rund glasskiva som går utanför tunnan en bit. Då kan man sitta där och mysa också. Därifrån så ser man hela vardagsrummet. Vi skall köpa en ny platt tv efter ju och även nåt slags bokhyllssystem. Det är mycket vi behöver byta ut i lägenheten men det får ta lite tid. Dörren till sovrummet är i vägen i hallen så den skall bort och ersättas med ett draperi som har lite filmmotiv. Även mitt tändarsamlingsskåp skall hänga i hallen och vi skall sätta in mer belysning i skåpet och i taket skall vi ha nån spot eller lampa som man får filmkänsla av.


   


Köksluckorna ser ut så här helt vita med en träram runt. Jag vill byta handtagen till nåt snyggare sen men det är inget fel på inredningen.


   


Den här gamla Folkskolan ser man från vårt vardagsrumsfönster. Där går det rätt små barn och det är en stor väg så det är lite mer livat och det tycker jag är skönt


   


Tyvärr är det bara en balkondörr i det som vi skall ha till sovrum så jag kan inte ha några blommor där men det kan hända att vi  gör nåt system på väggen där man kan ställa blommor. Sen ryms ett sybord så jag kan ha maskinen framme hela tiden. Det andra rummet är lite mindre så det skall vi ha till data och gästrum. Nu fick vi plats där med vår fina bäddsoffa som förut stått på inomhusaltanen på vårt hus  


  


Här är det stora badrummet där vi trodde det fanns ett badkar men icke. Vi skall köpa nya toalettskåp och hängare mm.


  

Klicka här för att se häftiga handfat från  Abisko.


  


Den här lilla toaletten kändes som nyrenoverad för den var så fräsch så det är bara att pynta så det blir snygg. Good Afternoon! - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!

Av Malin wiper - 15 december 2011 07:15

 


Jag måste bara få visa en riktig liten sötnos som heter Melker. Åsa som är delägare i Ritz konditori är mormor till denna lilla fina pojke. Hon kom ut när vi satt där och fikade så man fick se hur han växt på bara en kort tid...  Man blir ju så till sig och vill bara krama om pojken som var så tålig med oss tokstollar...  


    


  


  


Min man åt en jättegod köttbullssmörgås och jag en caesarsallad


  


Vi fick två tomtegodisar av en snäll tjej som jobbar där. Tror ni att vi motstod detta? Denna gång åkte jag dit och min man klarade sig...  


 


  


Härliga fina Åsa med sitt barnbarn.


               

         

Här kommer en av mina favoritjullåtar "Jag såg mamma kyssa tomten"Av Malin wiper - 15 december 2011 07:00


Good Morning - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!


I dag hinner jag inte blogga för det blir full rulle med flytten. Datan står kvar här så jag kan lägga in nåt inlägg lite då och då men inte i morgon. Vi flyttar inte datorerna förrens allt är ute från huset.

Jag önskar er alla en fin dag mina goa bloggläsare och tack för era omtänksamma och fina kommentarer....  


 


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på dessa fantasifulla lampor


 


Klicka här för att komma in på Kate Bush hemsida


Catherine "Kate" Bush, född 30 juli 1958 i Bexleyheath i dåvarande Kent (nu i Storlondon), är en brittisk sångerska och låtskrivarePresentation

Vaggerydstorget

   

ABF Hallstahammar

 

Mitt nya bildspel 19/1

 

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se