Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2011

Av Malin wiper - 11 december 2011 07:00

 



I dag åker vi iväg på Julmarknad till Stockaryd men vi blir inte borta så länge. Vaggerydsbor som åker dit får gratis kaffe med kaka och det är bara att säga till i Stationsbyggnadens Café    



 


Jag önksar er en fin och njutningsfull tredje advent


Jag hade Laleh inne för bara några dagar sen och hade ni tänkt ta en låt som Eva Dahlgren sjöng så bra i "Så mycket bättre" i går men hittade den inte. Hade nog inte kommit in än. Denna med Laleh hittade jag inte sist men nu fanns den på Youtube. Detta är Lahles version av E-Types låt "Here I go again". Den är rysansvärt bra och hon har sån känsla.



Klicka här för att komma in på Lalehs hemsida som har en fantastisk bild på henne. 



Av Malin wiper - 10 december 2011 18:28

 


Som ni ser så blir det lite mindre bloggande och så kommer det att vara ett tag i och med flyttningen. Fast i dag har min man fått jättemycket gjort och jag endast lite för jag fick en släng av IBS-mage och det är inte så ofta numera. Jag tror att jag fått i mig nåt jag inte tål och det är inte lätt att veta vad men jag drack en kopp te och gick sen och la mig en stund och somnade...   Tack för alla kommentarer  som väntade mig härinne. Jag har varit lite dålig på att kommetera eftersom tiden blir mer och mer knapp. Jag kommer att ta några dagars blogguppehåll i och med flytten men vi skall försöka få in datorerna i nya lägenheten så fort som möjligt. Vi har ju en lap top också men under flytten så går all energi åt till detta. Det känns lite pirrigt och spännande och även lite ångestladdat att ta farväl av vårt hus efter 11 år. Jag trodde att vårt hus var vår slutstation i livet men så blev det inte (Dramatiska wiper)...  


  


Jag såg dessa på second hand i Jönköping sist vi var där och dom var så pampiga och fina. Jag tror att dom är till gardiner för att greppa på sidorna eller kan det vara till nåt annat? Vad heter såna omslag?


  


Läckert tyg som jag såg för ett tag sen på en tygaffär. Det är tryck med gamla skådespelare såsom Audrey Hepburn. Elisabeth Taylor, James Dean, Humphrey Bogart, Marilyn Monroe mfl


   

Så här såg det ut 14/11 då dom arbetade inne i tunneln. Nu är den helt öppen och man ser till andra sidan  


På måndag 12/12 19.30 är det invigning av vår järnvägstunnel som jag dokumenterat i bloggen lite då och då.  Då blir man bjuden på glögg och pepparkakor. Klicka här för att komma in på kommunens hemsida och läsa mer


 

  

Klicka här för att läsa om sockerfri glögg






Christmas Tree

Ha en rolig lördagskväll

 

Här kommer låten Tous les garcon et les filles med Francoise Hardy. klicka här för att läsa om henne. Som ni ser så har jag inget "Önska så spelar jag" i dag utan tar uppehåll tills efter juldagar och flytt med den punkten.

 

 



Av Malin wiper - 10 december 2011 09:08

 


Vi skall ägna hela dan åt flyttbestyr för nu är det bara 5 dagar kvar tills vi skall flytta och det är mycket kvar att göra. Min man rensar bort en massa saker som legat i källaren sen vi flyttade hit och mycket skall till hans arbete också där dom kommer att ha användning av allt extra dom kan få. Det är fortfarande lite snö kvar ute  och uppehåll i regnandet och blåsten. I går när vi var till Jönköping så ringde syrran och varnade oss och det var så omtänksamt. Det var sån storm så vi kunde knappt ta oss från bilen in på butikerna. Vi tog vägen över Norrahammar hem för det ligger som i en dal mellan två berg. Vi har en liten fyrkantig bil och en sån kan lätt blåsa av vägen. Det hade varit många olyckor med avåkningar och även dösfall. Det är kastvindarna som är som små cyklomer som är värst.


  


Vi var in till City gross och köpte engångstallrikar och muggar så vi slipper diska så mycket på slutet. Det var syrran som tipsade om detta för dom gjorde så när dom flyttade från sitt hus. Det är billigare att handla sånt där för man får storförpackningar.


  


Såna här fina paket stod i entren vid City gross


Ha nu en skön lördag alla mina härliga bloggläsare. sköt om er


  


Nat "King" Cole, eg. Nathaniel Adams Coles, född 17 mars 1919 i Montgomery, Alabama, död 15 februari 1965 i Santa Monica, Kalifornien, var en populär amerikansk jazzsångare. Nat King Cole är mest känd för långsamma mjukt sjungna sånger


    


Av Malin wiper - 9 december 2011 16:22

 


     Vi gick först in för att äta en lunch på Malmborgs lilla  och här ser ni Emilia till vänster och nya ägaren Victoria till höger. Tack för att ni ställde upp på bild ni härliga tjejer, och ni är så fina också. Maria Lakatos var inte där just då så jag skickade en hälsning till henne.


 


Klicka här för att komma in på Malmborgs facebook. Klicka här för att komma in på Malmborgs konditoris hemsida


  


Min man tog en het bönsoppa med nachos och grillad smörgås till. Det var ljuvligt gott sa min man. Vi hade det så mysigt för ute är det storm och regn och det var så härligt att bara sitta inne i värmen och njuta av både omgivningen och stämningen. Det var nästan fullsatt där och kom in folk hela tiden. Man blir så väl mottagen och det är en lite familjär stämning som tilltalar mig. Man är ju van vid det sen Maria hade sitt Café Lakatos där.


 


  


Jag tog en paj med bacon och broccli med en härlig sallad med blandade grönsaker och en suverän dressing.


    


  


Så här såg det ut utanför fönstret. Det kommer precis som kastvindar helt plötsligt och det känns inget vidare.


    


  


Nu kan man köpa matbröd där också så vi köpte med oss både vörtbröd och  frallor.


 


   


Lite kakor av blandade sorter


  


Dom hade en jättefin bakelse som består av nougatmousse, apelsinkräm och glöggkrydda...  


 


  


Marias kaka med tranbär, lakrits och Valrhona choklad


  


Mumsiga morotskakor


  


Klicka här för att komma in på en sida som heter "Vindsverkstan" där dessa koppar finns


 


   


  Klicka här för att läsa lite om kaffebryggare


  


    


Rainy Night - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!


 


Klicka här för att kolla vart detta paraplyställ i Art déco finns

Klicka här för att komma in på Dionne Warwicks home page



Av Malin wiper - 9 december 2011 10:37

 


Jag har haft en skön stund hos frissan som i dag var Johanna på Salong hon & Han. Jag bestämde mig för att ha mitt naturliga lockiga hår ett tag och vila från plattången. Hon klippte upp håret rejält och tunnade ur fast håret ser längre ut på bilden så jag måste ha lutat mig bakåt. framtill är det mycket kortare och jag har lite mer lugg nu. Jag skall se om min man kan ta en bra bild på mig framifrån. Tyvärr så får man ta 100 bilder innan nån blir bra och jag inte gör nån dum min....  eller grimage. Det känns så skönt och lätt på huvuet för jag var rätt långhårig och hade tänkt spara ut håret men det blev bara som ett virrvarr och bulligt så jag trivdes inte.



  


Så här mycket hår försvann från huvudet...  


  


Klicka här för att komma in på ett ställe där dom har riktiga frisörsaxar


  


Här ser ni Johanna som klippte mig nu. Hon är så gullig och fin.


 


  


Här ser ni min andra frissa som är lika fin, glad och gullig. Det är hon närmast och hon heter Sandra. Jag fick lov att ta en översiktsbild.


  


Detta är en typisk frisyr från 60-talet och jag har själv haft den...  Man hade så mycket spray så lockkransen nertill var alldeles hård. Sprayen då var så klibbig och man vräkte på så mycket man kunde. Det fanns påfyllning som såg ut som en kudde som man klippte av ena kanten på och hällde i sin sprayflaska. Det var bara en kort period man hade dessa frisyrer för sen blev det platt långt hår.


  


Detta var dom största hårrullarna jag sett...  


  


Jag kom ihåg att min mamma hade såna här hårrullar förut som var helt i plast med plasttaggar. klicka här för att komma in på Tradera där dom såldes för ett tag sen. Sen började hon med självhäftande och såna lägger dom upp hennes hår på där hon bor. Hon har inte lockigt som mig utan spikrakt.


  


Den här stylingprodukten köpte jag sist jag var där. Den är dyr men jättedryg och passar till mitt torra hår och gör att det får lite glans och ligger bättre. Det är som en krämig balsam sen tål jag lukten också.


  


Dom har pyntat så find därinne tjejerna.


  


På kassadisken hade dom satt dessa tre fina tomtar som gav stämning. Jag känner mig mycket bättre till mods i dag och har sovit bättre och allergin har stillat sig. Tyvärr är vädret hemskt ute med storm och regn så allt snö är snart ett minne blott.  När min man kommer hem frå jobbet så skall vi åka till Jönköping för att handla lite. Min syrra kom med ett bra förslag som dom tillämpade innan dom flyttade från sitt hus. Att köpa papperstallrikar och muggar så man slipper stå och diska och kan packa ner det mesta. I storstan har dom mycket billigare sånt i stora förpackningar. Nu har vi i alla fall fått undan så mycket så det känns som slutet av packningen börjar närma sig.


  


  


Här kommer ett klipp från filmen "Hair". Det är en film från 1979 som jag själv såg då den hade premiär. Filmen är baserad på en Broadwaymusikal från 1968 med samma namn. Den handlar om en man från landet som träffar och blir vän med ett gäng långhåriga hippies. Jag har själv varit hippie men då var det inte hippie chick som nu då det bara blivit ett mode. Synd att jag har alla foton nerpackade så jag inte kan visa en bild på mig själv med pannband och andra attiraljer.


 


Hair är en amerikansk film från 1979 som är baserad på 1968 års Broadwaymusikal med samma namn, som handlar om en man från landet som träffar och blir vän med ett gäng med långhåriga hippies




Av Malin wiper - 9 december 2011 08:30

 


Jag hittade 2 gamla kameror som min man köpt på second hand. Dom ligger i riktiga stabila läderfodral. Tänk vad tunga dom var förr. Vi tänkte göra oss av med dom så jag ringde först och frågade syrran men då kom hon med ett toppenförslag. Vi skall ju ha en filminspirerad hall och då tyckte hon att vi skulle ha dessa som en inredningsdetalj i hallen till det filmiska....    Tack! vilken toppenidé.


                


  


Denna är av märket Yashica med nr J 1121479. Klicka här för att läsa om Yashica som var en Japansk tillverkare av kameror


  


  

En ljusmätare som hör till en av kamerorna


  


Detta är en kamera med bälg av märket Voigtländer Bessa 66. Klicka här för att få reda på allt om denna kamera och se fina bilder.


             


Klicka här för att komma in på en sida med massor av gamla klassiska kameror.  Jag blir så full i skratt när jag tänker på dessa instamatic kamerorna där man fick trycka fast en blixtcub uppepå kameran....  


  


Detta är en instamatic som tillverkades mellan 1970-1976. Klicka här för att komma in på en sida och läsa om denna kamera. Sen finns det dom som tillverkades på 60-talet. Klicka här för att läsa lite mer på wikipedia. Det var en färdig kasett man satt i kameran.


  





candles

Av Malin wiper - 9 december 2011 07:00

 


Häromdan var vi in på Ritz Konditori för att ta oss en fika och så här såg det ut utanför. Fullt med granar som dom lhade fäst så fint upptill med en gren och sidenband. Antagligen skall dom få både ljus och dekorationer. Det är nu bara ett tunnt lager med snö på marken men jag njuter av att det blir så ljust och härligt av snön. Klicka här för att komma in på Deras facebook


                 


Vi skulle ha åkt till min mamma i går men det var blixthalt på vägarna och flera bilar och en långtradare hade åkt av vägen mellan Jönköping och Borås. Dessutom sover jag så dåligt att det är riskabelt bara det. Vi fick lite gjort hemma istället och det känns skönt.


  

Animeringen kommer från animatie wereld


  


Dom bakar sitt eget knäckebröd som dom kallar för "Bäcka knäcke". Det måste vi köpa och testa.


  


En fin liten gran som står innanför dörren.


             


  


Insider inblick


               


  


Jättefina tårtor med rött sidenband nedtill. Dom ser nästan ut som studentmössor...  


    


  


  Kolla in vilken jättejulsmörgås....   Den skulle jag inte få i mig själv...   Det är Åsa en av dom två delägarna som så snällt håller upp smörgåsen så jag får fota.


     


  


Smaskig bakelse i glas med både rostade (canderade?) cashewnötter och marshmallows


               


  


Mera gott med nåt rött ovanpå


 


  


Dom har jättestora vita stjärnor i alla fönstren och stämningen är på topp därinne och det luktar lussekatter och annat gott.


  


Deras svarta marsipantårta så fint pyntad och med sidenband nedtill


    


  


   


Fint på borden.


 


   


En dag åt vi deras goda  nachosallad som består av en fantastiskt god salsa, grillad lite varma kycklingfiléer, körsbärstomater, god kryddad sallad, melon, makaroner med en härlig dressing, granatäppelkärnor, gurka och lite till (mums!)...  


 


  





Ha en fin dag och sköt om er

 

OBS! om ni inte kommer in på min blogg som jag hört att vissa inte gör så uppgradera shockwave på Adobe.se Det är en tilläggsgrej som hjälper google att läsa in sajter. Vi har har program som optimerar datorerna och det heter Tuneup  och jobbar mycket bättre. Min man är ju kunnig i sånt. Man kan testa ett sånt program en månad gratis. Jag har en sån pass stor blogg och använder så mycket bilder och då kan det bli svårare att komma in. Jag kommer ändå att byta bloggplats när jag får tid. Dom flesta av mina bloggläsare kommer in på min blogg för det kan jag se på statistiken 

 

 

 



 


Av Malin wiper - 8 december 2011 21:33

 



På söndag är det julmarknad i Stockaryd. Dom som kommer ditåkandes från Vaggeryd och dess närhet blir denna dag bjudna på kaffe och kaka på stationscafét. Klicka här för att komma in på stationscaféts hemsida


  

Bilden kommer från everyoneweb.com

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards