Direktlänk till inlägg 8 november 2010
Blommor från ICA, Vaggeryd
Det är toppenväder med sol ute och mycket varmare än i morse. Jag var ute lite på byn för att handla lite mat. Jag tänkte bjuda på ett recept som jag hade med i min förra blogg. Det är ett recept från Aftonbladets viktklubb som jag var med i ett tag men misslyckades... Gick ner några kilon men sen blev det som en jojjo. Dom hade i alla fall toppenbra recept som jag fortfarande använder.
PALSTERNACKSGRATÄNG MED KASSLER
Detta recept är för 2 personer
Mät upp 20 gram riven ost. Till denna gratäng så passar cheddarost eller västerbotten jättebra.
Skala och skiva 250 g palsternackor i 1/2 cm tjocka skivor.
Skiva sen 100 g champinjoner.
Sen skall det vara tunna stekta skivor av kassler. Jag köpte en bit kassler på ICA som nu har extrapris 59:/kg.
SÅ HÄR GÖR MAN
Förväll palsternackorna i 5 minuter (jag låter dom småkoka lite) det beror på hur mycket tuggmotstånd man vill ha. Stek sen champinjonerna på hög värme tills all vätska är borta.
Blanda sen den den varma svampen och palsternackorna i en ungssäker form. Krydda med svartpeppar och salt.
Bred sen över 1-1/5 dl creme fraiche av fetthalt 34% ovanpå. Det skall vara 17% egentligen men jag använder inte lightprodukter längre. Strö sedan ut osten ovanpå och sätt in i ugn på 225 grader i 15-20 minuter.
Så här ser den ut då och är supergod. Den går att ha till annat än kassler och även som bufférätt.
Så här ser det ut på min tallrik. Istället för potatis så har vi lite buljongkokta morotsstavar till. Det är så mättande med palsternackorna så man orkar ingen potatis.
Blommor från ICA, Vaggeryd
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|