Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2010

Av Malin wiper - 18 oktober 2010 07:59

Myspace Comments
Nice Day Comments -


I dag är vi uppe med tuppen och har sovit bättre än på länge. Solen har inte tittat fram än men det ser ut att bli ytterligare en fin dag. Mannen har fullt upp i dag med både museieföreningen och sitt projekt. För mig gäller promenader och lite övningsprogram för nacken.

 

            

 

Vi har fått reda på att det skall bli återväxt i min mans släkt. Min mans bror och hans fru som bor uppe i Piteå skall bli farmor och farfar...  Dom har två vuxna barn, en flicka som bor i Norge och en pojke som bor i Piteå och det är han och hans sambo som skall få barn.

 

                    

 

Dom har nyss varit på ultraljud och vet nu att det blir en pojke...  Jag känner mig själv delaktig också eftersom jag är ingift i släkten och både jag och Mr T glädjer oss oerhört åt det nya tillskottet i familjen...   Jag har ju själv inte fått några barnbarn så det är hur kul som helst. Hoppas att vi kan resa upp dit så småningom och hälsa på. Jag har inte varit upp på flera år men min man var där 2008 två gånger. 


Vi utbringar ett stort grattis till dom blivande föräldrarna D & L....    

 

Sen önskar jag er alla andra en bra och händelserik måndag...  


Här kommer en barnvisa som jag själv växt upp med. Fast här blir det en upprockad version som är mer tidsenlig....  Klicka här för att få texten till visan

 

                          

 

Det var så roligt jag måste skratta är en barnvisa med text av Lennart Hellsing och musik av Knut Brodin som publicerades första gången 1947 i boken Nyfiken i en strut

 

 

Av Malin wiper - 17 oktober 2010 21:42

  

 

Pisan har en tävling inne på sin blogg. Det är ett av hennes fina smycken som lottas ut. Klicka här för att komma in direkt på sidan för att vara med i tävlingen. Utlottningen sker på torsdag 21/10 kl.19.00

 

Myspace Comments
Good Night Comments -

Av Malin wiper - 17 oktober 2010 15:51

          


Jag kom aldrig iväg till stick-Caféet hos Mimmis Magasin. Jag hade sminkat mig och var nästan klar men kände mig inte bekväm i mig själv så jag får gå en annan gång istället men det var synd. Jag hade kunnat göra ett inlägg om detta, det hade varit kul. Nu känns det botten att jag inte kom iväg men det går fler tåg. Jag tog på mig myskläder istället och går omkring och fixar lite hemma och lyssnar samtidigt på WWR. 

  

                

       Klicka här för att kolla in lite lampor från 50-talet                     

 

Här sjunger Julie London "Two sleepy people". Julie London är född 1926 och gick ur tiden 2000. Hon var en amerikansk sångare, skådespelerska mm. Hon var känd för sin rökiga, sensuella röst. Hon var som mest känd för sin sång under 50-talet. Hennes skådespelarkarriär varade i mer än 35 år. Hon var med i en tv-serie (1972-1979) som hette "Emergency" där hon spelade huvudrollen som en sköterska som hette Dixie McCall. Jag gillar verkligen hennes röst.

 

                        

 

 

 

 

                   

Klicka här för att komma in på en sida med häftiga klockor. Ha en fin kväll...   

 

Av Malin wiper - 17 oktober 2010 12:06

         

 

I dag kl 13.40 spelas en låt på WWR som min son komponerat. Jag fick hans cd när hans pappa och han var här för ett tag sen. Han spelar alla instrument själv. ia valde en som lät som en blandning mellan psalm och filmmusik.

  

         

 

Här en bråkdel av dom skivor han spelat in. Ibland har han spelat in hos kompisars studio men numera spelar han in allt själv. En av skivorna är från blåsorkestern han varit med i många år under sin uppväxt. Han har haft olika sångerskor på en del av sina skivor också. Jag gillar skivan "Stimuli" där två tjejer sjunger hans både text och musik.

 

Klicka här för att komma in på min sons myspace

 

         

 

Klicka här för att gå in och lyssna 13.40 Ni kommer då till WWR:s hemsida. Titta då till höger på sidan långt upp så ser ni en ljusblå avlång knapp och där står det : press here to listen, winap & ituns player. Klicka då på den så kommer musiken fram.

 

               

Av Malin wiper - 17 oktober 2010 09:36

  


När vi ändå var ute och förlustade oss i samhället i går så kunde vi inte låta bli att gå in och kolla på Mimmis Magasin. Min man blev faschinerad av den virkade giraffen...   Här ser ni Mimmi och hennes dotter Helena. Tyvärr klantade jag mig och hade för bråttomt så bilden blev inte så bra och tydlig. Sen kom inte den andra tjejen med som är så duktig på att sy men hon syns lite till vänster i bilden. Mimmis dotter är otroligt bra på att dekorera i deras skyltfönster.    

 

  

 

I dag 15.00 är det Stick-Café hos Mimmis Magasin och dom bjuder på kaffe. Jag funderar på att gå än om jag inte varken kan sticka eller virka p.g.a min nacke.

 

           

 

Här ser ni lite roliga nyhemkomna garner.

 

  

 

Hon hade fått in smyckeskrin som såg läckra ut i svart och vitt.

 

  

 

Inuti är det en spegel i locket. Skrinet kostar 159:- och det är inte dyrt.

 

  

 

Det fanns även syskrin i samma utförande.

 

  

 

Fina ljushållare i lite äppelform i stål. 

 

   

 

Ännu en variant av vad man kan göra med "Cults" alla puzzeldelar. Insatsen går att byta ut om man vill ha annat mönster eller färg.            

 

        

Det fanns en hel hög med läckra kuddfodral och denna ser lite jeanstygaktig ut med roliga detaljer av bl.a knappar.

 

       

 

En läcker sidenkudde med elefanter på.            

 

    

Min man har blivit rätt intresserad av heminredning...  och blev fast för denna roliga kruka av märket "Cult design" som står på guldtassar. Mimmi hade satt ner den i pris och vi kunde inte låta bli att köpa krukan och nu står den på vårt vardagsrumsbord och den passar ypperligt där. 

 

           

Här står den för fotografering innan jag ställer ut den på rätt plats. Vi köpte den här  blomma till krukan. Kom inte ihåg vad det är för sort.

 

    

Så här ser krukan ut i närbild. Tyvärr var detta den sista krukan av denna som hon hade hemma.

 

   

 

Ännu en variant av ljushållare den också i "Cult design". Hon har fått in jättefina blockljus i olika färger.

 

          

 

Hon har även tvålkoppar och fina tvålar till. 

          

 

Detta är färgstarka pennvässare för barn.

 

  

 

 Ha en riktigt härlig söndag....  

 

Klicka här för att komma in på Michaels Bublés hemsida. Detta klipp är från ett häftigt liveframträdande som jag själv skulle vilja ha upplevt.  

 

 

 

            

Av Malin wiper - 16 oktober 2010 18:10

  


Jag hyrde filmen "The Wronged Man" häromdan som är ett drama från 2010. För regin står Tom McLoughlin. I rollerna: Julia Ormond, Mahershalalhashbaz Ali, Lisa Arrindell Andersson, Bruce McKinnon, Omar J Dorcey, Rhonda Griffis mfl.

 

            "The Wronged Man" med Julia Ormond i huvudrollen bygger på en otrolig men sann historia om Janet "Prissy" Gregory, advokatsekreteraren som ägnade mer än tjugo år åt att försöka befria en oskyldig man ur fängelset. När Prissy ska omfördela de fall som hennes avlidne chef har arbetat med får hon svårt att hitta en advokat som vill företräda internen Calvin Willis, en afroamerikansk man som är oskyldigt anklagad för att ha våldtagit en ung flicka. Därför bestämmer sig Prissy för att ta hand om fallet själv, utan att ana vilka personliga svårigheter hon kommer att möta under sin modiga kamp för rättvisa.

 

                   

 

 

     

 

Den här filmen hade varit en höjdare även om det inte varit en sann historia. Att den är sann gör den så mycket mer smärtsam och jag blev väldigt gripen av filmen. Att en kvinna lägger ner 22 år av sitt liv för att rentvå en man är beundransvärt och kräver stort mod och uthållighet. Julia Ormond spelar väldigt övertygande och bra rollen som advokatsekreterararen som ställer upp för den oskyldigt dömde. Man får följa den knaggliga vägen till rättvisa och det blir många avslag på överklaganden. Under tiden händer det mycket i bådas familjer som man får ta del av. Även han som spelar fången gör sin roll jättebra och man känner verkligen med karaktärerna. Jag satt som fastlimmad under hela filmen och grät rätt mycket emellanåt...  Om ni ser filmen så tänk på att ha en arsenal av pappersnäsdukar inom rimligt avstånd...  . Jag vill inte berätta mer om ni skall se filmen. Jag själv hade inte läst nåt på baksidan av fodralet så jag var helt nollställd.

 

        

 

Jag är till och med beredd att ge filmen 4 filmprojektorer av 5 möjliga.

 

           

 

  

         

Ha en härlig lördagskväll......  

 

Av Malin wiper - 16 oktober 2010 13:28

  

 

Det var lite pudersnö på bron när vi gick ut och väldigt halt. Fast det är helt underbart ute och man bara njuter. Jag är bättre i nacken men måste vara försiktig så jag gör allt i omgångar.

 

       

 

På vår spelbutik "Konfekthörnan" bjöd dom på kaffe och hembakat bröd i dag och vid bordet står mannen till en av ägarna. Tack för att du ville vara med på bild...  Folk satt och drack kaffe och njöt av det fina brödet. Tyvärr kunde inte vi låta oss bjudas eftersom vi inte äter kaffebröd just nu. Vi har börjat på ny kula igen...  . Det var fullsatt därinne och det är så kul att se att folk gynnar sina egna affärer i samhället. Vi har ju idel toppenställen så vi har en himla tur.  

 

   

En närbild på godsakerna. Rulltårta och muffins.  

 

  

Eftersom det är smörgås som gäller för oss så gick vi in på Ritz konditori. Där delade vi på en varm Panini. Den smakade underbart gott. 

 

         

 

Jag såg Skavlan i går och måste säga att varje gång Leif GW Persson blivit intervjuad så får man verkligen skratta. Han har sån humor utan att veta om det...  Han är lite rörande i sin bufflighet och en mjuk sida lyser ofta fram numera. Han är verkligen speciell och det skall bli kul att se hans nya kommande tv program "Veckans brott". Han är född 1945 i Oscars församling i Stockholm och är Svensk kriminolog och författare.  

 

  

 

Klicka här för att se programmet på svt play 

             

 

Den här låten "The long & winding road" har jag bara hört med The Beatles förut men här sjunger Chris de Burgh låten. Hörde den på WWR i dag. Klicka här för att komma in på Chris de Burghs hemsida     

 

 

  

Av Malin wiper - 16 oktober 2010 08:21

               


Från att ha varit varmgrader soligt och snöfritt har vi nu 6 grader kallt och ett litet snötäcke som ser ut som lite mer än frost. Vi fick sätta upp värmen för mannen frös som en galning....  Fast nu kommer solen fram igen så det är verkligen vackert ute. I dag skall jag bara sköta motionen sen skall vi fixa till lite inomhus.

 

         

 

För varje år som går så har jultidningsförsäljarna kommit tidigare och tidigare. I år kom killen som brukar vara först av alla barn i slutet av augusti...  men jag tänkte att det vi beställer kommer ju inte förrens tidigast slutet av november. Ack vad jag misstog mig för i går fick vi punga ut en summa pengar som vi inte var beredda på än. Jag beställde nostalgikalendern ovan. Den är fotad av Anders Olsson. Klicka här för att komma in på "Bonnier Carlsen" som säljer kalendern och böcker.

 

              

 

Förr var det bara jultidningar som såldes vid dörren före jul men numera kan det vara vadsomhelst. Dessutom så kom jag ihåg att vi alltid var rädda att inte tidningarna skulle hinna komma före jul så vi blev lättade när en kille eller tjej knackade på dörren dan före julafton eller till och med på julaftonsdagen. Nu har det mist sin tjusning och jag blev så paff när vi fick det vi beställt redan nu....  . Vitsen är ju att man skall känna nån slags julstämning och glädje när jultidningarna kommer. Vi kan ändå inte motstå den gulliga och företagsamma killen som ser till att alltid vara först vid vår dörr...  Jag blir alltid så rörd när jag står och beställer av honom.

 

        

 

Min man vill börja baka matbröd och beställde denna bok som Heléne Johansson skrivit. Hon driver brödbutiken "Brunkebergs Bageri" Den ligger i Stockholm och folk åker långt för att köpa deras bröd som skall vara nåt extra.

 

      

 

Klicka här för att komma in på Brunkebergs Bageris hemsida

 

 

       

 

Den här tidningen köper vi varje år (Smålänningens jul) för den är verkligen en jultidning med allt man kan begära av serier, korsord och annat. Min man köpte också en almanacka. Det känns verkligen som att "Nu är det jul igen" ännu mer när man går in på dom större affärerna för där är det svämmar det över av julsaker redan. Julen har förvandlats från en familjehögtid till en intensiv köpfest som pågår hela hösten. Julen är naturligtvis både rolig och stressig när man har barn. Förra året var det verkligen en härlig jul med all snö som kom, då njöt jag verkligen. Jag köpte en hög med julkort också så nu behöver jag inte tänka på det. 

  

   Ha en riktigt fin lördag

 

Dök på denna grupp på Youtube när jag sökte på ordet "bröd"...  hade helt glömt bort gruppen.

 

     

 

Låten Everything I own med Bread

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Christina Grigoryants 23/2 16.00 Kulturhuset

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se