Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2010

Av Malin wiper - 26 oktober 2010 13:24

  

Jag har blivit beroende av dessa mindfulness promenader och det bådar ju gott...  . Den här gången tog jag inte så mycket bilder och gick mest och bara kopplade av och njöt. Det är så soligt och helt molnfritt så det är inte lätt att få bra bilder.

 

          

              Detta är en bänk 

 

Klicka här för att gå in och kolla roliga möbler

 

   

Detta är ett bra talesätt och finns på en anteckningsbok jag fick av min vän Petra för nåt år sedan. Det är Oscar Wilde som myntat detta. Oscar Wilde föddes 1854 i Dublin, Storbritannien (nuvarande Irland). Han dog 1900 på Hotel d´Alsace i Paris, Frankrike. Han var en irländsk-brittisk författare. dramatiker och samhällskritiker.

 

         

                  Oscar Wilde  

 

   

Den här däckhögen påminde mig om att vi i dag 15.00 skall lämna in bilen för däckbyte till vinterdäck.            

 

   

Här har jag stött på en häftig mini coope. Jag gillar färgen för den hade vi på vår förra lilla Suzuki. Jag tycker att det är en jättehäftig liten bil och jag har aldrig sett den i gul färg förut.

 

   

Jag kunde inte låta bli att också gå in i sahället. Här är Hälsoborgen där min man just då var och tränade. Tyvärr så har dom en sån blek och anonym skylt över dörren så den syns inte så väl.  

 

    

På ett av Restaurang Martinis fönster satt denna affisch. Antar att det är nåt som är återkommande varje år.       

 

  

 

  

 

Kommande bioföreställningar på Folkets Hus bio i Vaggeryd

 

  

 

Här låssas min man jobba med grenhögen som blev efter vår äppelträdsfällning...  Det blir lite gjort varje dag så jag hoppas högen snart är sågad och klar för bortforsling.

 

   

Jag läste i ICA kuriren att SIA glass kommit ut med ett laktosfritt alternativ. Det har fått full pott i betyg. Det är så bra att det blir fler och fler laktos och glutenfria produkter på marknaden. Jag är själv känslig och använder mig av allt som finns i dessa produkter.

 

  

 

Av Malin wiper - 26 oktober 2010 00:27

     


God morgon!. Här kommer ett filmtips som jag började med mitt i natten för jag kunde inte sova. Det gäller filmen "The Invention of lying" som är en komedi från 2009. För regin står Ricky Gervais och Matthew Robinson. I rollerna ser vi: Jennifer Garner, Ricky Gervais, Jona Hill, Fouis CK Jeffrey, Fionnula Flanagan, Rob Lowe mfl.

  

          

 

HANDLINGEN I FILMEN:

 

 

 

             

 

MIN RECENSION:

 

Det är lite svårt att skriva om denna film för den är så annorlunda och måste ses. Tänk en värld där ingen vet vad lögn är utan alla talar sanning och säger precis vad dom tycker och känner. Det blir helt absurt och galet men ändå småkul och dråpligt. Alla spelar sina roller bra än om jag tycker att Jennifer Garner är lite för stirrig och stel. Den kändes lite budskap också för i den här världen så gällde det att få så vackra och smarta avkommor som möjligt så dom som inte uppfyllde kravet blev över och satta på glasberget. Känns som ett aktuellt ämne för ytan börjar betyda allt i den här världen också.

  

Filmen får 3 starka biofotöljer av 5 möjliga. 

 

                     


Nu är det i alla fall morgon och jättesoligt ute än om det är kallt och frostigt. Jag önskar er en fin dag...   


    Av Malin wiper - 25 oktober 2010 17:22

  


När min man var klar med allt utom gymmet så tog vi en sväng till Ritz Konditori för vi ville äta en Caesarsallad igen för den var så god...  . Tyvärr så fanns den inte i dag men istället hade dom currykycklingen så jag tog den. Min man testade deras grekiska sallad. Man får snart fundera på att abbonera bord på Ritz...  så gjorde dom förr på sitt favoritcafé eller restaurang.   

 

  

 

Så här ser den grekiska salladen ut. Kolla hur dom lagt kyckligen...  som en propeller, det var jättekul. Salladen var superb sa Mr T och tog en tugga till...  Min mat har jag visat flera gånger, se kategorier "café o restaurang" 

 

         

På borden stod dessa fantasifulla skapelser i form av silverfärgade burkarkrukor med slingerväxt och en lök på toppen...

 

          

Jag kan inte vara med på bild just nu för jag har dåliga hårdagar och måste gå och klippa mig. Hade tänkt spara ut håret men när man plattångar det så mycket så blir det slitet än om jag har värmeskydd på håret före. Då får min man agera på bild istället men han lyder mig inte när jag säger att han skall se lagomt glad ut. Eller så gör han en massa vansinniga miner så jag håller på att skratta ihjäl mig...   

 

   

I dag hade dom en ny sorts smörgås som heter "Thai" och består av röd currypasta, philadelphiaost, räk och kräftstjärtar, isbergssallad och morötter. Jag tror att det är en sån som dom värmer.

 

     

Klicka här för att komma in på Diana Kralls häftiga hemsida.

 

 

Av Malin wiper - 25 oktober 2010 14:50

  


Jag har fått en award av Maria som har bloggen "Mitt liv". Tack snälla du...  Med detta medföljer att man skall visa sin favoritbild. Jag har många men visar denna än om det är en gammal och otydlig bild. Den förställer mig och min son sittande på vår altan. Vi hade ett stort vitt trähus på södra sidan om Sundsvall. Än i dag så kom jag ihåg känslan när jag satt där med min lilla fina son och matade honom med nappflaskan. Jag hade utsikt över vår trädgård som var full av både äppelträd, plommonträd, krusbärsbuskar och svartvinbär.

 

          

 

Min mamma hade stickat mössan åt honom och det var en sån där som ser lite "Fantomenaktig" ut...  Fast på bilden hade den åkt upp lite. Jag hade det rätt bra ekonomiskt just då med egen bil, stort hus och ett arbete som kontorist på ett fackföreningskontor. Då var jag gift med min sons far. Som ni säkert förstår så var detta på 70-talet.

 

   

 

Jag är lite kärringen mot strömmen så jag tar med denna bild också för han ser så mätt, nöjd och belåten ut. Nappflaskorna på den tiden såg likadana ut så det fanns inget att välja på. Min son har en brun jeanshängselbyxa på sig och en färgstark randig jumper. På fötterna ett par mockasiner. Synd att det inte är i färg. Det fanns naturligtvis färgfilm då också. Jag hade min naturliga hårfärg och det hade jag ända tills jag började bli gråhårig. 

 

             

 

Sen skall man skriva 3 saker som ligger en varmt om hjärtat.

 

1. Min man, son, och övrig familj, släkt och vänner. Plus syrran och svågerns härliga katter som också betyder mycket för mig. FL finns i mina tankar.

  

2. Vaggeryd, vårt underbara samhälle som jag tillbringat 10 år i nu.

 

3. Att njuta av det lilla i nuet.

 

         

 

Sen skall man vidarebefodra detta till 5 av sina bloggvänner.

 

Jag skickar denna award vidare till:

 

Jag klarar inte av att välja ut 5 st så jag skickar den vidare till alla mina bloggvänner och har ni tid och lust så kan ni ta till er denna.

 

               

Av Malin wiper - 25 oktober 2010 07:42

     


God morgon! Hoppas ni sovit gott och har en bra dag att se fram emot. Själv skall jag ut på min promenad. Min man har hela dan spikad med aktiviteter. Först museieföreningen sen projektet och sist gymmet....  Jag skall i  försöka hinna med lite annat än promenaden också. Jag träffade två damer ur promenadgruppen som jag var med i flera år för ganska länge sen nu och dom ville att jag skulle komma tillbaka. I så fall måste jag gå två promenader för mindfulness måste man gå ensam och varva ner med en hastighet som inte gör en anfådd. Fast det gör ju inte ont att gå två gånger...  

 

  

 

I fredags så överraskade min man mig med Saby O´s första cd som inte finns att köpa i Sverige utan man måste ta den från Tyskland där hon bor. Det var henne vi såg i Jönköping som tillfällig gatumusikant och jag höjde henne till skyarna. Klicka här för att gå in och läsa det inlägget. Fast ni måste scrolla ner en bra bit på sidan för att komma dit och då står det: Gunnar Carlberg, Saby O´. Dessutom signerade hon skivan.

 

        

 

Min man pratade med henne ett tag eftersom Mr T kan Tyska jättebra och hon skickade även med ett signerat foto. Min man är en sån som överraskar och rätt som det är så kommer han hem med nåt till mig när jag minst anar det...      Saby O´håller just nu på att spela in en ny cd och vi har råkopian som vi köpte när vi träffade henne. Hon var ännu bättre live. 

 

       

Här ser ni hur det såg ut när hon spelade. Hon turades om med Gunnar Carlberg som verkade vara den som tog henne till Sverige. Det var dom bästa gatumusikanter jag hört på år och dag. 

 

Klicka här för att komma till hennes myspacesida. 

 

 

I dag säger jag "Bu" till postverket som har försämrat utdelningen av post. Förut fick vi posten mellan 11.00-12.00 nu kommer posten 15.30...  Fast vad trodde jag?...allt tenderar till att bli sämre.

 

    

 

Detta skall föreställa en brevlåda. Klicka här för att se fler ovanliga och roliga brevlådor.

 

Nu önskar jag er alla en fin måndag...  sköt om er...  

 

Här en passande låt med Secret Service "Ten O´clock postman". Sångaren Ola Håkansson var förut med i Ola & The Janglers. Han är nu skivbolagsdirektör sen länge.

 

 


I slutet av 70-talet var jag ute på "date" med en kille som var en kopia av sångaren i detta klipp "Ola Håkansson"... ...        


 

Av Malin wiper - 24 oktober 2010 15:02

  


Här fortsätter nu min kulturhusvandring. Dessa duktiga och gulliga tjejer är med i ett interkulturellt utbildningsprojekt i Kenya och det är så behjärtansvärt. Härligt med ungdomar som försöker göra skillnad och kämpar för en bättre värld. Dom är 9 klasser från tre olika program (teknik, el-och industriprogrammet) som har dragit igång detta interkulturella utbildningsprojekt tillsammans med en skola i Kenya. Finken Education Center är en gymnasieskola som ligger utanför Nairobi i ett fattigt område.

 

          

 

Skolan har ingen el så det är deras första mål att samla in pengar för att kunna installera el. Här ser ni en mätare som en av projektets elever gjort för att visa hur mycket dom fått in redan i pengar. 20.000 verkar vara deras första mål.                 

 

Här är deras bankgironummer om nån vill skänka en slant: 6661-2733. Det går att kontakta : birgitta.eriksson@edu.vaggeryd.se om ni undrar över nåt och vill ha reda på mera om detta projekt.

 

        

 

Det kommer att bli i Afrikansk workshop 30/10 på Kunskapscentret och det låter väldigt lockande.      

 

  

 

Dom hade lite böcker och och masker mm att kolla på.  

 

         

Närbild på en vacker klänning från Kenya.          

 

   

Sen hamnade vi i ett rum där det satt en man och spelade och sjöng. Han hade en riktig berättarröst. Han hade även sin egen konst uppställd på sidan i rummet och hans tavlor var verkligen färgstarka men jag var lite stressad och fick hjärnsläpp så jag fotade inte konsten... 

 

            

 

Han kommer från Island och heter Elias Hökson. Här kan ni läsa lite om honom. Klicka här för att komma in på hans myspacesida. Klicka här för att kolla hans konst och lyssna på musiken.       

 

Här en låt med Elias Hökson och hans konst i bakgrunden.

  

 

   

Vi besökte även vård och omvårdnadsprogrammets vuxenutbildning där dom hade denna träningsdocka för konstgjord andning. Omvårdnadsprogrammet består av tre terminer. Den varvas av teori och praktik.               

 

         

Dom bjöd på massor av frukt och juice så man blev verkligen mätt.   

 

     

Här lite böcker i detta ämne som låg på ett bord.

 


  Jag går omkring i tofflor och myskläder och nu skall jag se färdigt en film och bara slöa...  Det blev lite mycket att smälta och jag har mer material och bilder man nu får det vara nog...  orkar inte mer...  Det var i alla fall lyckat på alla vis och det är så kul att så många dök upp och visade sitt intresse och njöt av dagen.

Av Malin wiper - 24 oktober 2010 12:12

           

Här fortsätter min kulturhusvandring i en korridor som går runt så man kommer tillbaka till huvudfoajen igen. Utefter denna gång så finns olika rum där dom håller till med olika utbildningar och annat.

 

Klicka här för att gå in på vår nättidning "Skillingaryd.nu" för att läsa mer om detta och även se ett bildspel.

 

     

Här ser ni Ulla Gillbom i mitten som är spansklärare och några av hennes elever. Dom delgav oss sina utbytesresor med Spanien. Spanska elever har fått komma hit och deras elver åkt till Spanien för att lära sig om landet och språket. Totalt har dom varit där 9 gånger och varje gång med 32 elever.

 

   

 

Resan gick Till Sevilla 2010 och här ser ni lite fakta om Spanien. Klicka här för att läsa om Spanien på Wikipedia

 

    

Där bjöds det också på godsaker i form av olika ostar, kex, fruk och oliver.  

       

 

         

Här har en elev skrivit hur den upplevt sin spanienresa och många fler kunde man läsa för dom var uppsatta på väggen. 

 

   

Vi var inne i teknikprogrammets rum också. Där fick man svänga ett rör så det blev resonans i röret och min man fick fram två toner genom att snurra både sakta och fort. Jag testade också men kan inte visas på bild för mina grimager ser inte kloka ut....    

 

  

 

Teknikprogrammet visade även upp denna tefatsliknande grej som jag själv har i ett mindre format. Den köpte min son åt mig när han var här på "Teknikmagasinet". De Mirage är den engelska och franska benämningen på ett optiskt fenomen, hägring. Ordet förekommer även i latin (mirarenna)  

 

     

Här en förklaring till denna "Mirage"

 

Fortsättning på denna kulturhusvandring lite senare i dag.................

 

           

Klicka här för att se vart jag hittade denna bilden på flamencodansaren Zelina Zamgon  13.35 i dag kan ni höra en låt spelas från min sons nya cd på WWR

När ni kommit in så är det bara att klicka på den blå avlånga knappen till höger längst upp där det står "Listen"

 

Av Malin wiper - 24 oktober 2010 10:08

  


Jag är inte i toppform i dag och vi har vaknat jättesent och egentligen hade vi tänkt åka till Skene-Kinna men det får vi skjuta fram. På bilden ser ni lamporna i taket när man kommer in i nya kulturcentret. Det är jättehögt i tak och luftigt. Det är vitmålat men möblerna därinne är riktiga färgklickar och även utsmyckningarna. Det känns fantastiskt att detta lilla samhälle får ett eget kulturhus. Det är dessutom så arkitektoniskt snyggt och glädjefyllt med dess lekfulla färger inomhus....  

 

   

Här ser man övervåningen som är öppen och därför blir det sån rymd.

 

   

Man möts av denna läckra mobil som hänger ner från taket. Det var så mycket folk som kom hela tiden i en strid ström så det var inte lätt att fota. Fick inte med så mycket interiör som jag velat.

 

         

Här sitter Mr T på den häftiga bänken och väntar med ostkaka och kaffe. Vi fick så mycket förtäring i alla workshoprummen så man behövde ingen lunch den dagen.  

 

       

När vi satt och fikade så spelade en kille klassisk musik på piano. Jag njöt för han var verkligen skicklig och jag fick nästan en tår i ögat för han hade sån inlevelse och det påverkar människor.     

 

   

På övervåningen fanns soffor i denna modellen. I dom lite större satt det folk redan så jag kunde bara fota denna ljusblåa med stålrör. 

        

På samma ställe fast vid vid utsikten ner mot undre våningen stod dessa häftiga fotöljer med vita små bord emellan. där kunde man sitta två och två med sina uppgifter och diskussioner.

 

      

 

När man kop uppför trappan från undervåningen så mötte ens ögon dessa två konstverk i gula nyanser. Konstnären heter Anders Stark. Klicka här för att komma in på Anders Starks hemsida  

       

      

 

      

 

I ett annat rum så fanns det olika konstverk men detta fanns det inget namn på.     

 

     

 

Det fanns flera tavlor i den här färgstarka stilen som jag inte såg signaturen på. Jag skall gå tillbaka så småningom och kolla lite mer. Jag gillade verkligen denna tavlan och dom andra också.

 

      

Här den fantastiska innegården med dess fontän och alla fina möbelgrupper.     

 

 

     

 

Därute var ett tält uppsatt där man fick korv med bröd och den var jättegod. Vi var rejält mätta när vi gick hem...         

 

     

 

Ett utbildningsrum och dess nya fräscha möbler.

 


Presentation

Vaggerydstorget

   

Några av mina bästa bilder i ett bildspel

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se