Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2010

Av Malin wiper - 15 oktober 2010 17:49

  


Efter promenaden så öppnade dom på second hand och där i ett hörn på en pelare satt en "Buddha" för 40:- . Jag ångrade att jag inte kollade om den var tung eller av nåt lättare material.   

 

  

 

Jag hittade i alla fall 6 st såna här små kaffekoppar som är helt perfekta att göra nåldynor av. Dom kostade 13:-/st och är gjorda i Lidköping. Jag har förstått att jag får hålla på med mindre hobbyarbeten som inte tar på krafterna.  

 

   

När jag såg denna burk så blev jag jättenostalgisk...  Jag hade en sån med röda hjärtan som sillburk på 70-talet.    

 

  

 

Dessa glas var av en hög kvalitet och jättestora i verkligheten.

 

  

 

När man kom in så var detta skåp i blickfånget. Jag brukar inte gilla såna här gamla skåp men detta var lite tidlöst i sin enkla utformning. Jag skulle tro att det är tillverkat på 40-talet.

 

  

 

Jag fick lov att öppna för att fota vad fint det är inuti och så praktiskt med två skåp på vardera hörna. Glömde kolla priset. Mamma och pappa hade ett gammalt skåp när vi barn växte upp men det hade en massa lister och utsirningar som stack ut. Dom målade sen skåpet vitt innan dom gjorde sig av med det så småningom.   

 

   

Vi åkte till vår vanliga Kupan också och där hittade jag mindre kaffeskedar till mina nåldynekoppar.

 

  

 

Vi hade fribiljetter på fika sen sist vi lämnade in grejer. Vi åt en smörgås var istället för kaka till kaffet.

 

  

 

En liten interiörbild från deras cafédel. Det ser ut som IKEA möbler.  

 

  

 

På Ekohallen fanns även massor av såna här tyglampor i olika storlekar och fasoner.

 

 

 

Hoppas ni alla får en toppenkväll vad ni än skall hitta på.      

  

             

 

Av Malin wiper - 15 oktober 2010 08:12

  


Jag är lite bättre i dag efter att jag behandlat mig med dom metoderna som finns tillgänliga. Eftersom jag fått en fråga så skall jag förklara lite här om kroniska skador. Jag har nu gått på akupunktur i nästan tre månader och har blivit mycket bättre men alla behandlingsformer mot ex nackskada, utbrändhet, fibromyalgi mm botar inte skadan utan lindrar. I går morse så vaknade jag med en låsning i nacke och rygg och så kan det bli ibland eftersom man är skörare när man har en skada. Har antagligen legat konstigt och då kan sånt uppstå. Jag satt nog för länge vid datan också så jag har mig själv att skylla ibland men om man inte kan göra nåt så blir man tokig också...  .

 

              

 

Jag försöker nu att sitta kortare stunder vid datan så jag kan ägna mig åt mina promenader och ett träningsprogram jag fått av sjukgymnasten. Det är ju så också att muskelmassan blir mindre när man inte kan motionera på samma sätt som förr. Man kan få muskel och seninflammationer och nerver kommer i kläm. I går ställde låsningen till så att jag blev påverkad på ögonen så allt var overkligt och det kändes som jag inte hade samma synskärpa på båda ögonen. Tack och lov så slapp jag dimsyn i alla fall. Förstår att det låter komplicerat men det ena leder till det andra och det blir en ond cirkel. Sen har jag min utbrändhet som inte heller går att bota bara lindra med olika metoder. Detta blev kanske lite långrandigt och snurrigt men jag kan inte förklara det på annat sätt    

 

Klicka här för att läsa om wiplashskada. Kommer man inte in och blir behandlad inom en viss tid så blir skadan bestående.

 

  

 

I dag tänkte vi åka ut med bilen till nåt ställe där det är vackert att promenera. Solen skiner och det är fortfarande en helt underbar höst. Fattar bara inte att det är fredag igen.........  

 

  

 

Jag gillar faktisk lite rapmusik ibland och då blir det med Eminem och detta är en favorit i repris. Bra video och text. Klicka här för att komma in på Eminems hemsida

 

Ha en fin fredag   Jag har svarat på era kommentarer och kommer in på era bloggar när jag kommer hem. Sköt om er....  

 

 

 

Av Malin wiper - 14 oktober 2010 08:55

  

 

Detta är Mr T som bloggar. Min fru har fått besvär med både nacke och rygg så hon kan bara ägna sig åt att behandla sig i dag. Hon klarar inte av att sitta vid datan så hon återkommer så fort hon är bättre.

 

Hon hälsar så mycket till er alla och önskar er en bra dag...

 

                

 

Av Malin wiper - 13 oktober 2010 22:05

          

 

Klicka här för att komma in på Johannes Kaysers hemsida. Det ser helt underbart ut att skärmflyga. Förstår att dom som testat blir fast.

 

Sleep well...  


Av Malin wiper - 13 oktober 2010 18:17

  


Nu har jag testat att göra en nåldyna i kaffekopp. Det var svårare än jag trodde för man måste ha lite tunnare tyg.

 

  

 

Här är koppen jag använde mig av och den har jag köpt för 10:- på second hand. Den skall vara liten som en espressokopp.

 

  

 

Det skall vara två tyger ett i brunt som liknar varm mjölkchokad. Detta är i tunnt velour som passade jättebra. Det andra vita skall användas till att göra en boll som skall föreställa en gräddklick på det bruna. Tyvärr var detta lite för tjockt så det gick inte att använda det på samma sätt som på orginalet.  

 

  

 

Sen använder man fiberstopp samma som till kuddar. Ur en skumgummisvamp klipper man ur så den blir rund men inte så tjock.

 

  

 

Min man fick hjälpa mig att göra mallar för han mäter bättre än mig. Han gjorde flera så jag kan pröva mig fram. 

  

 

Sen behöver man dubbelhäftande tape och ev nån dekoration. Dekorationsnålarna köpte jag på ICA som har flera olika sorter. 

 

         

 

Så här blev min men jag är inte nöjd så jag tar denna själv. Nu vet jag i alla fall hur jag skall göra och en liten sked skall även ligga på fatet. Man kan ju sätta synålar på det vita som skall föreställa grädde och knappnålar på det bruna.

 

             

 

Så här skall det se ut och det blir bättre effekt om koppen är helt vit inuti. Som ni ser så har jag inte själv fått till gräddklicken som skall snöras ihop upptill så det ser oregelbundet ut. Det blir bättre nästa gång men nu har jag testat i alla fall.

 

Klicka här för att se hur man går tillväga. När ni kommer in på sidan så klicka på den röda texten nedanför koppen för att komma in på sidan med beskrivningen.

 

   

 

Av Malin wiper - 13 oktober 2010 07:35


    Myspace Comments 

I dag var jag uppe mycket tidigare och det var mörkt ute men nu stiger solen upp också...  . Fast nu är det frost på nätterna och lite kallare så vinterjackan är inte långt borta nu. Mannen är på väg till vårdcentralen för att ta prov. Det är så nära att man kan promenadera dit. I dag skall jag promenera som vanligt men även göra lite hemma såsom att stryka en massa vinterkläder som vi tagit ner från vinden och tvättat.
            


Läste i Aftonbladet att dom nu lyckats få upp 3 av dom Chilenska gruvarbetarna. Bara tanken att vara instängd i en gruva i 69 dygn, 620 m under marken är en svindlande tanke, jag skulle själv aldrig klara detta med min klaustrofobi. Deras anhöriga måste vara upprymda och galna av lycka. Jag känner själv en lyckokänsla av att dom får upp gruvarbetarna. Håkan Johansson från Värmländska Röjdåfors har jobbat vid en av dom tre borrarna.

 

            


Klicka här för att se vart jag hittade bilden ovan på en gruvarbetare. Klicka här för att kolla på svt play. Jag har tagit in klipp här förut från svt play så jag fattar inte hur jag gjorde då för nu hittar jag inte till html koden och blir vansinnig...  

 

   Nu önskar jag er alla en bra dag i full frihet.

 

 Klicka här för att komma in på Jose Felicianos hemsida

 

         

 

Klicka här för att komma in på Minnie Ripertons hemsida 

 

         

 

 

Av Malin wiper - 12 oktober 2010 14:55

  


Här ser ni vart vår tandhygenist håller till, "Munhålan" i Skillingaryd. Där huserar även en tandläkare som både jag och min man gått hos. Jag gick in först och hon tog röntgenplåtar  och allt såg bra ut. Jag får alltid rätt mycket tandsten på nedre framtänderna baktill. Sen hade jag tre ställen som var lite irriterade men annars tyckte hon jag skötte mina tänder till belåtenhet. Sen får man alltid goda råd som man är tacksam över för då kan man förbättra tandhälsan. 

      

        

Myrna var så snäll så hon lät mig ta en bild när Mr T satt i stolen och hon själv stod bakom...  Tyvärr blev det sånt motljus så det var svårt att få till bilden som jag ville. Hur jag än gjorde så blev det lite för rött.

 

   

 

Hon hade tagit hem såna här praktiska hållare för mellanrumsborstar så vi köpte varsin. Att ha dom i fodralet gör att dom blir instängda och har svårt att torka till. När man reser bort så kan man använda fodralen. Nu känner vi oss superfräscha i munnarna. Jag har tack och lov aldrig haft tandläkarskräck. 

 

 

 

Klicka här för att komma in på deras fina och lättmanövrerade hemsida. Det som sen slog mig när jag satt och läste tidningar medans jag väntade på att mannen skulle bli klar, var det att dom hade liggande två läsglasögon i olika styrkor på bordet. Det kan man kalla service och omtänksamhet mot sina kunder.  

 

 

 


Av Malin wiper - 12 oktober 2010 08:49

                


God morgon gott folk. Hoppas ni sovit gott...  Vi har själva kommit upp lite sent för jag hade hur många drömmar som helst i natt. Glömde skaka min drömfångare i går...  Tron kan försätta berg som dom sa förr. I dag skall vi båda tid hos tandhygenisten som håller till i vårt grannsamhälle Skillingaryd. Hon är väldigt noga och skicklig på sitt jobb så man kännes sig så väl omhändertagen. Dessutom är hon både glad, trevlig och rolig. Det är kul att gå dit för man blir på bra humör i hennes närhet.

 

                          

 

 

Det är hon och en väninna som har öppnat skoaffär i vårt samhälle som heter "MA skor AB". Jag har skrivit om detta under kategorier "shopping" när dom hade invigning. Jag har inte handlat där än men kommer så att göra nästa gång jag behöver ett par skor, väska eller annat som dom säljer där.  


  


Här en interiörbild från MA skor där Mr T kollar in herrskor. Invigningen var 6/3 2010. Nu skall jag försöka hinna gå min mindfulnesspromenad innan jag skall till tandhygenisten. Här skiner solen som vanligt och det blir samma väder som dom sista dagarna.

 

   Hoppas ni får en toppendag...  

 

Den här sångaren Charlie Rich lyssnade jag och många på i slutet av 70-talet. Här har dom gjort ett roligt klipp med en animerad bil till musiken... 

 

 

      

 

Klicka här för att komma in på Charlie Rich hemsida. Charlie Rich är född 1932 i Colt, Arkansas, USA. Visste inte att han dött men det gjorde han redan 1995 så han blev bara 63 år gammal... . Han var countrysångare och låtskrivare. Här är låten Behind Closed Doors.

 

    

 

 

 

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se