Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2010

Av Malin wiper - 23 oktober 2010 19:10

        

 

Jag hörde den här låten med Billie Holiday på WWR i morse och jag gillade vad jag hörde. Jag har inte hört den förut och den är störtskön. Låten heter "Autumn in New York".

 

         

 

Klicka här för att komma in på Billie Holidays homepage                  fall leaves default image 31000 pictures, backgrounds and images

Av Malin wiper - 23 oktober 2010 17:35

  

Vi blev rätt länge på kulturhusets "öppet hus". Dom har verkligen fått till ett vackert inbjudande arkitektonisk byggnad. Skriver mer om det i nästa inlägg för nu blir det Björn Ranelid för hela slanten. Här ser ni i alla fall ingången.

 

   

Det första man såg var Ranelids bil som är en "Jaguar". Den går ju inte att missa. Klicka här för att gå in på Björn Ranelids hemsida 

 

         

Känner mig som en paparazzi när jag ser den här bilden som jag var fräck nog att ta. Han har en guldfärgad rattmuff...  

 

   

Ranelid började sitt framträdande 13.00 När vi kom så var det inte fullsatt än men sen blev varenda stol upptagen. Dom har verkligen fått till den stora salen för konserter och annat. Tyvärr så var trappstegen lite höga för oss som inte är så kuranta men med hjälp av varandra så kom vi upp. Vi satt oss längst fram.

 

   

Här ser man lite av scenen och Ranelids bord för boksignering. Allt i salen kan byggas om, höjas och sänkas.  

 

       

Björn Ranelid körde med högt tempo redan innan det börjat. Här dansar han till hög musik av Michael Jackson....  och var så snabb att man fick skynda sig att ta kort. Synd att jag inte filmade för det kan jag med den här nya kameran. Jag skall gå ut och filma nån dag så jag får testa så det blir rätt.

 

    

Innan han satt igång på allvar så sprang jag ner till honom inför alla åskådare...  för att hinna få en autograf till min väninna ia och mig. Här ser ni honom skriva på våra kort. Än om han skulle signera sina böcker senare så hade det blivit svårt att få både autografer och böcker signerade. Det brukar vara köbildning.

 

    

Så här ser autografen ut och den handstilen passar honom som handen i handsken. 

 

        

Han är en man som man inte står vid ett podie och pratar utan han är överallt framför publiken och har hela golvet som spelfält. Tur att det finns headset. Folk höll inte tiden så när han började 13.00 så fortsatte det att droppa in folk och det gillade han inte. Till slut var dom tvungen att låsa dörren för Ranelid fick börja från början i ett kör.

 

       

Han hade full kontroll på publiken så han såg minsta antydning till ouppmärksamhet så det var bäst att vara på hugget och inte nicka till...  Han pratade oavbrutet i 2.5 tim och det är inte lätt för en utbränd hjärna att hänga med. Jag blev rätt snurrig ibland än om han sa massor av bra saker. Han berättade att han inte använder manus utan improviserar. Det jag inte gillar är att han är så bitter och ger sig på andra författare som han tycker är värdelösa. 

 

 

Det är ju hans författarskap man vill ta del av och annat intressant han har att förmedla. Nu blir det lite för mycket smutskastning än om han är jätterolig och underhållande. Ranelid är verkligen lite udda och han måste upplevas live för det går inte att beskriva med ord. Han är hela tiden uppe i varv och tycks outtröttlig. Han pratade  om författare han ser upp till  bl.a Tomas Tranströmer. Andra personer han ser upp till är Nelson Mandela, Stephen Hawkins mfl. Han håller på att skriva en bok om operasångaren Jussi Björling just nu. Jag önskade att jag satt mig lite längre bak för man visste aldrig när man hade Ranelid framför sig tittande rakt in i ögonen på en...  Det hände flera gånger och jag var inte ensam. Han ville engagera oss alla och dom på första raden var mer utsatta...  Jag försökte fokusera och tittade tillbaka in i hans ögon. Han hade ett stort behov av att hävda sig.

 

            

Sen gjorde jag ett misstag som inte skyndade mig fram till signeringsbordet för det blev en stor folksamling och många skulle ha flera böcker signerade. Här håller han i alla fall på att signera min bok. Han fick gå ut till bilen och hämta fler böcker för dom tog slut rätt fort.  

  

         

Jag valde boken "Lustmördarna" som hade jättestor text. Han tog 100:-/st för sina böcker och det var jättebilligt.

 

       

 

Så här mycket skriver han i sin autograf så det tar sin lilla tid.

 

        

 

Det regnade så mycket så min man fick gå och hämta bilen och då passade jag på i sann paparazzianda att fota Björn Ranelid när han stod vid sin bil och balanserade med paraply och böcker...  Nu när jag ser bilden så borde jag väl ha gått och hjälpt honom. Bakom honom på bilden står en annan person och fotar och ytterligare några så jag var inte ensam.

 

       

Här har han lyckats komma in i bilen.    

 

         

Jag skriver om själva kulturhuset och dess aktiviteter i nästa inlägg. Det tar sån tid att göra iordning bilderna och jag känner mig rätt trött efter dessa timmar men det var väldigt roligt och välorganiserat.

 

Av Malin wiper - 23 oktober 2010 08:10

  


I dag är det varmgrader och regnigt. Vi skall gå på nya Kulturcentrets öppet hus för allmänheten som pågår från 12.00-20.00. I går var det invigning av huset med speciellt inbjudna personer och även eleverna från gymnasiet. Huset är byggt bredvid biblioteket och kommer att bli ett bra tillskott till kulturlivet. Jag hoppas även att det blir konserter där med jämna mellanrum men jag vet inget än förrens jag varit där för att kolla upp. Jag ser nu att kulturskolans elever kommer att underhålla. Det kommer även att bli filmvisning, bakverk jordens alla hörn, tipspromenad, workshop mm. Klicka här för att läsa mer 

 

  

 

Här är en bild jag tagit själv på kulturhuset när jag gick strandpromenaden. Dessutom kommer författaren Björn Ranelid på besök och då får jag passa på att ta en autograf om det går. Vet inga tider för nåt eftersom det inte står i tidningen. Sen bjuder dom på kaffe och ostkaka samt grillad korv. Det skall bli spännande. Klicka här för att komma in på Björn Ranelids hemsida 

 

    

 

Jag hittade denna penna här     

    

 

Först skall min man gå på gymmet som är öppet även på helger. Snart får man väl en muskelknutte till man...  

 

        

 

Såna här hantlar har jag nästan lust att köpa åt Mr T....  Hantlar med två funktioner. Ursnygga som ljusstakar också...  Dom finns på ett ställe som heter "Designertorget". Fast dom är nog inte tillräckligt tunga. Jag har redan två hantelpar i olika vikt som han får låna om han är snäll...  

 

   Hoppas ni får en dag i snurrning men inte snurrig...  

 

Här sjunger min ungdomsidol "Catch the wind" tillsammans med Crystal Gayle. Henne har jag aldrig hört talas om förut. Klicka här för att komma in på Donovans hemsida. Han är fortfarande en av mina favoriter. Klicka här för att komma in på Crystal Gayles hemsida

  

         

 

 

Av Malin wiper - 22 oktober 2010 13:14

  


Både Mr T och jag hade glömt ta upp lax från frysen. Vi hade tänkt göra laxsoppa. Då föreslog jag som vanligt...  Ritz eminenta konditori och han var inte sen att säga "Ja"...  . Currykycklingen fanns inte i dag och då tipsade Åsa om "Caesarsallad" jag har inte själv sån bra erfarenhet av den salladen men denna var helt otroligt god. Jag åt upp allt på tallriken...  Det var jättegoda krutonger i salladen som även bestod av: baconbitar, förstklassig kyckling, tomater, flera olika sorts sallad, tunnt skivad urgod ost, rödlök mm. Även en vit dressing som smakade ljuvligt...  Ni förgyller vår tillvaro.

 

  

 

Dom har börjat med en egen tårta som dom kallar "Rocktårta" den kommer att finnas att få när man så vill och består av hallonmousse och chokladtryffel.

 

             

 

Klicka här för att kolla vart jag hittade denna roliga tårtspadesåg. Det fanns annat roligt där också.

 

  

 

Denna ser smaskig ut också...  tandvattnet börjar rinna och jag skulle helst velat ha en jättebit av tårtan...  Den heter Sur Laika tårta.

 

        

 

  

 

Eftersom jag haft tur i tävlingar på sista tiden så tyckte Sussi att jag borde ta en lott...  . Jag gick in på "Konfekthörnan" och såg direkt två dubbeltriss som lockade. Jag vann 75:- men då tog jag tre vanliga trisslotter för den vinsten och då tog turen slut... 

 

                         

 

 

 

Ett klipp med tårtkonst. Allt detta är tårtor... 

  

 

 

 

Av Malin wiper - 22 oktober 2010 08:55

  

 

God morgon mina bloggvänner och andra läsare. Har ni snö också?...  Min man fick gå ut och skotta bort lite på bron och salta. Det snöar för fullt så nu är det mer snö än på bilden. Jag tycker det är jättefint och ser fram emot att få lite mer av det vita...  Snart ger sig mannen iväg till gymmet och blir borta ett tag...  Det skall bli spännande att höra sen hur det gått för honom.

 

              

 

Två kompisar från hans projekt kommer att gå där samtidigt. Jag blir så sugen nu också att börja men det blev dyrare än han trodde fast det är reducerat pris för sjuka och arbetslösa. Det kostar 199:-/månad och då får man man gå dit så mycket man vill. Fast när man skriver in sig så är det en inskrivningsavgift på 300:-, dessutom 300:- för den personliga tränaren så det blev närmare 900:-. Jag får börja efter jul istället för nu måste jag till frissan och det blir inte billigt eftersom allt har blivit dyrare.

 

     

 

Klicka här för att se uppdrag granskning "Dom förlorade barnen" Hur socialnämnden i Marks Kommun havererat. Syrran bor i Marks kommun så det var hon som tipsade. Allt skall ses till barnens bästa men det existerar inte utan myndigheter kan göra vad dom vill. Jag såg detta i går och grät floder, det gör ont att se hur det går till och detta är inte första gången. Dom har grävt fram många ärenden i samma anda. Detta är stor grymhet och dom som satt i nämnden måste vara helt känslokalla.

 

  

 

Min väninna ia mejlade mig några "Lindströmare" i går. Dom är så målande och bra för hur det håller på att bli och redan är.

 

  

 

Vi ser ju redan att vi skall behandla oss själva så långt som möjligt. än om bilden är bizzarr så är det nog inte långt borta. Mot dumheten kämpar gudarna förgäves.

 

  

 

Såna neddragningar som det är så kommer detta inte att vara nån ovanlig bild. Jag tycker Lindström är fantastisk på att teckna samhällsklimatet.

 

  

 

Ja vad säger man...

 

Hoppas ni inte blir helt nedslagna av att se allt elände jag visar upp så här på fredagsmorgonen...  

 

   Jag önskar er alla en fin, skön och upplevelserik dag

 

           

 

Eftersom det snöar ute just nu så passar denna låt "Let it snow" med Dean Martin bra tycker jag. Klikca här för att komma in på Dean Martins fan center

 

         

 

 

Av Malin wiper - 21 oktober 2010 23:46

                  


Som ni vet så har Pisan haft en tävling om ett halsband på sin blogg. Ett jättefint halsband med en "Babuschka" och andra utsmyckningar på. I kväll hade hon dragning och jag hade turen att vinna halsbandet...  . Jag blev jätteglad. Tusen tack...  Jag fattar ingenting för jag brukar inte ha tur i tävlingar eller spel men nu har jag vunnit två gånger på kort tid. Förra gången 2 ljushållare när Sussi hade en tävling och nu detta...  

 

  

 

Klicka här för att gå in på Pisans blogg för att se halsbandet.

 

  

 

Klicka här för att kolla vart jag hittat denna bild. Där finns Babuschkor i olika former. 

 

 

  

Av Malin wiper - 21 oktober 2010 15:23

  

 

Vi har fått hjälp av vår snälla granne att fälla ett äppelträd som var angripet av träkräfta. Han har en motorsåg så det gick rätt snabbt. Jag fick en pratstund med hans gulliga fru under tiden. Nu är det bara att såga in mindre bitar och forsla iväg. Min man tar lite eftersom han orkar. Jag själv kan ju inte hjälpa till p.g.a nacken för jag vill inte riskera nåt.

 

  

 

  

 

Det blev en rejäl hög och vi måste kanske fälla trädet bredvid också för dom var gamla och misskötta redan när vi flyttade hit. Sen har vi en jättehög björk som blev skadad under stormen "Gudrun" som måste ner men då måste vi leja folk som tar ner trädet för det är gigantiskt högt och stort. Sen vi flyttade in så har vi tagit ner en gran, björk och äppelträd. Det känns lite sorgligt att man måste ta ner så gamla träd som funnits på tometen så många år.

 

                        

 

  

 

Jag var ner till vår skoaffär "MA skor AB" för att köpa svart skokräm till mina second hand stövlar. Då hittade jag sockor i lagom tjocklek som var gjorda av bambu.

 

         

 

Dom finns även i knästrumpor och stödknästrumpor. Sockorna kostade 34:- men då är dom väldigt hållbara.

 

             

 

       

 

Så här står det på baksidan av etiketten som satt på strumporna. Dessutom har dom en lös resår.

 

                 

 

Klicka här för att komma in på ett ställe som heter "EkoGarderoben" dom har kläder i bambu.  

 

   

 

Jag hittade även en liten festväska som bara kostade 135:- som jag skall ha framöver när vi skall bevista diverse evenemang och behöver nåt litet som inte är i vägen. Det går inte att få fram färgen riktigt men den är lite mörkt lila/vinröd. Den finns även i svart. 

 

  

 

Jag passade på att fota lite skor när jag ändå var där. Dessa har liksom ett slingrande mönster med rött i på topparna. Dom såg väldigt mjuka ut.

 

   

 

Vill man ha färg så finns det också.

 

        

 

Jättesnygga högskaftade stövlar med roliga detaljer

 

   

 

Dessa finboots är gråa med en aning lila i.

 

  

 

Här en finsko med liten klack. Det finns hur mycket fint som helst på vår skoaffär så jag blev verkligen frestad och nästa gång jag skall ha skor så köper jag där. Dom var inte så farligt dyra heller. Jag får fota herrskor nästa gång så det blir lite jämnställt.

 

        

 

Klicka här för att komma in på Enyas hemsida. Här låten The memory of the trees som passar bra nu när vi fällt vårt ena äppelträd

 

              

 

 

     

   Mina tankar går till min svägerska som går igenom nåt svårt just nu. Sköt om dig...  Kram...   

Av Malin wiper - 21 oktober 2010 08:55

         

 

Klicka här för att komma in på Tony Joe Whites hemsida. Han är född 1943 i Goodwill, Lousiana och är en amerikansk sångare, gitarrist och låtskrivare. Han är mest känd för låten "Rainy night in Georgia" och "Plk Salad Annie". Den senare spelades även in av Elvis Presley. Han samarbetade med Tina Turner på hennes album "Foregn Affair" från 1989. Dessutom spelar han i genren "Swamp rock". Tony och John Fogerty ä de stora inom genren.

 

         

 

Klicka här för att kolla vart jag hittat dessa elgitarr-klockor.

                     

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se