Öppen Ridå

Alla inlägg under oktober 2014

Av Malin wiper - 25 oktober 2014 09:00     

För ett tag sen fick vi tag på två ljushållare från Carin Kry design på Röda Korsets Second hand i Huskvarna för endast 20 kr/st. Jag vill piffa upp badrummet så mycket som möjligt med små medel eftersom det är så litet och tråkigt. Nu efter att vi köpt snyggt duschdraperi, matta och hängt upp tidningskorg så ser det lite roligare ut. 


Klicka här för att komma in på en sida och se några produkter från Carin Kry design. Det verkar som inte den firman finns längre 


 

Så här ser hållaren ut och var lätta att få upp


  

Det medföljer en mönstrad glasskiva som sätts framtill. Ljushållarna var lite höga så vi skall se om det finns lite högre ljus i som passar storleken.

 

               

Så här ser den ut på väggen 

 

   

Den ena satt vi här ovanför tidningskorgen vid toalettdörren

 

   

Den andra satt vi ovanför handukshängaren. Dom passade verkligen in i ett badrum och det är mycket mysigare att gå in där nu. Det är en massa stora hål i väggarna efter skåp och annat men dom skall vi spackla igen så det ser finare ut 

 

   


 

Det är kulturhelg i Vaggeryd. Klicka här för att komma in på Vaggerydstorget och läsa mer. Dessutom kan ni kolla min högra menyrad där allt som händer finns. Det är bara att klicka på bilderna.  

 

 

 

 

#Ljushållare #Carin #Badrum

Av Malin wiper - 24 oktober 2014 18:30  

Nu är Konsumhuset rivet och här ser man när det sista revs. Det känns lite overkligt för mycket har hänt på dom 14 år vi bott i samhället. Förut hade vi en bokhandel, spelbutik, inredningsbutik som även hade garner och tyg mm och lite butiker som sen byttes ut mot andra. 


  

Taket hänger ner och dom har satt en kontainer för att inte fallet skall bli så hårt. Det var lite spännande att stå där och bli en del av detta.

  

Skopan tar här en bit av väggen


Till slut blir öppningen så stor så en byggarbetare kan ta sig igenom 


  

Sen är gamla Konsumhuset borta för evigt. Både Swebankhuset och Konsumhuset var inga snygga gamla pärlor till hus, men dom hade stått där ett tag men före det berättade min man att det stått ett hus där förut som hette "Bellevue" och en ladugård, det var tydligen ett riktigt fint hus.    


   

Här rensas det upp för att till slut bygga ett trevåningshus där nya Konsum kommer att ha sina nya butikslokaler. 


  

En dörrliknande öppning blev det i huset bredvid Konsumhuset. Där ligger Din Frisör och aoptik
  

Från sidan


  

Mittemot mot ICA så arbetades det också med nåt i marken. Antar att det var några ledningar som skulle fixas 

 


Här ser man rivningen av huset som stod bakom Swebank där nu ett 6-våningshus växer upp. Det är detta vita hus som det fanns en inredningsbutik i när vi flyttade till Vaggeryd för drygt 14 år sedan.


  

Cyklar hittar man lite varstans antingen fastkedjade eller liggande


  

Här har cykeln rasat ner och bakom några skopor och min man som ropar på mig från bilen

 

 

Jag har tyvärr lite svårt att blogga just nu för jag är så genomtrött och orkeslös. Jag har ingen snuva längre men jag får hostattacker och värre när jag pratar för mycket. Klarar inte av att åka bort utan håller mig i närområdet. Jag har även problem med sömnen så jag vaknar trött.

 

Hoppas ni har en fin helg att se fram emot kära läsare... 

 

 


Diskodängan I will survive på ett roligt och annorlunda vis med Igudesman & Joo 

 #Konsum #ICA #Skopan #Will #Igudesman #Joo

Av Malin wiper - 22 oktober 2014 15:00


  

Det blev ingen promenad i går för min man ville att jag skulle följa med honom till Jönköping. Han såg att Elgiganten sålde Canon IXUS 155 camera för endast 699 kr och det gällde bara i går sen är det samma pris igen som förut. Jag är fast för Canon eftersom jag är så nöjd med den röda jag haft nu i snart 4 år men har inte råd att köpa en ny fullprisare så nu tog vi chansen. Det är en Canon IXUS 155 med 10x zoom, förut hade jag 5. Dessutom har den 20,0 pixlar och jag hade förut 12,1. Den nya kameran behöver man inte ställa in macro på utan det går med automatik. Jag tog en svart denna gång, den fanns också i silver. Annars kostar en sån kamera mellan 1.168-1.430 Min röda kamera kostade 2000 kr ny. Min första digitala kamera var guldfärgad och såg lite "James Bond" ut. Skulle också vilja ha en systemkamera men det får vänta eftersom vi flyttat och det kostar mer än man tror, och vi håller på att spara till nåt i framtiden.

 

 

 

Gamla kameran  


Min gamla kamera har varit med om en hel del och åkt i marken flera gånger men ändå klarat sig. Den kommer vi att ha som en reservkamera när min man fixat upp den. Det blir lite fläckar på bilderna ibland men dom har jag fixat bort i fotoprogrammet. Min man köpte en likadan röd kamera för 60 kr på nätet som det var nåt fel på men han tror det bara är en kontakt eller nåt annat. Han skall nu öppna den och se om den går att laga annars använder han den som reservdelskamera till den gamla röda.

 

 

Funny Camera. Jag kom så väl ihåg dom gamla Instamatic kamerorna där man hade en kub med blixtar uppepå kameran.... . När man knäppte och blixten gick av så roterade den så en ny oanvänd kom fram. Då tyckte man det var så supermodernt...  . 

 

 


Leonard Cohen med You got me singing. Otroligt att han nu fyllt 80 år. Klicka här för att komma in på hans facebook. Klicka här för att se vilken bra recension han fick för sitt senaste album "Popular problems". Klicka här för att höra flera av låtarna på skivan 

 

 

Popular problems

  


#Canon #IXUS #Instamatic #Reservkamera #Leonard

Av Malin wiper - 22 oktober 2014 08:30

 

In the groov 

 

Min man ringde i går efter att han varit till Värnamo Sjukhus och berättade att det var för tidigt med att få knäoperation. Dom har en ny metod när inte kortisonspruta hjälper som han skall få på Vårdcentralen, och han blev ordinerad att cykla för det är bättre för knät än promenader. Läkaren var Åke Deiver som är överläkare.  

 

 

Jag har själv haft Dr Åke Deiver när jag fick en ny höftled. Det var en speciell operation eftersom jag fick en helt ny unik höftled och operationsmetod som bara dom som har starkt skelett kan få. Rena rama "Ferrarin"...  . Jag har ett skadat knä efter en olycka och dom kan inte transplantera brosk och därför snedbelastade jag och höften tog skada. Dr Åke Deiver är en jätteskicklig kirurg och operationen blev väldigt lyckad och nu har det gått hela sju år sedan dess. När min man nämnde mig så kom läkaren ihåg detta eftersom dom fick testa nåt nytt. Jag är otroligt tacksam..  

 

 

Klicka här för att se ett klipp från Värnamo Sjukhus Café där det alltid är mysigt att ta sig en fika efter läkarbesök.  

 

Min hosta vill inte gå över men jag hoppas den är borta tills i början av november då jag skall till öron, näsa, hals som jag hittills fått avbeställa 2 gånger. I morse hade jag sån kvävningskänsla så jag fick hålla upp huvudet för att inte få panik. Sköldkörteln verkar nu störa stämband och struphuvud mer än förut. Kommer nog igång senare i dag men i går tog vi i alla fall en tur i bilen när min man kom hem från arbetet. 

 

   

Betyder: Jag önskar er en fin onsdag på Italienska 

 

 

 Mia Mrtini med La nevicata del'56. Hon dog 1995 endast 48 år gammal.

 

 

Mia Martini som ung

 

 

 

 

#Deiver #Värnamo #Knäled #Höftled #Café #Mia

Av Malin wiper - 21 oktober 2014 14:00


   
 

Förskrivet tidsinställt inlägg
Jag har sett en film som heter "All good things" som är en psykologisk thriller från 2012 i regi av Andrew Jarecki. I huvudrollerna ser vi Ryan Gosling och Kirsten Dunst

 

 

 

 

 

David är son till en extremt förmögen familj som sysslar med fastigheter. Han träffar en dag Katie som kommer från enkla förhånnanden. Dom gifter sig och bestämmer sig för att flytta till Vermonts landsbygd. Davids far lyckas till slut locka tillbaks honom till familjeföretaget i New York mot hans vilja. Då beslutar Katie sig för att ta tag i sina studier och deras äktenskap börjar nu knaka i fogarna. David blir alltmer labil och dessutom mycket våldsam och när Katie en dag spårlöst försvinner kommer mörka familjehemligheter upp till ytan. Vad har egentligen hänt med Katie

 

 

 

Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen

 

 

 

Camera clock

 

 

Den här filmen kryper verkligen under skinnet så jag satt som på nålar. Huvudpersonerna spelade så bra så det nästan var smärtsamt att se. Det var verkligen oväntade vändningar i denna film som sägs ha en verklighetsbakgrund men har ändrats en del. Slutet var inte väntat för man fick ingen riktig upplösning. Jag tycker ändå filmen var väldigt välgjord och alla skådespelarna gjorde sina roller rättvisa. Tyvärr fick jag en del mardrömmar på natten för det var en stark film som belyste att under ytan kan nåt ligga och pyra. Min man fattar inte varför jag skall se såna hemska filmer när jag sen får mardrömmar...  Han klarar inte själv av att se sånt. 

 

 

 

Jag ger filmen 4 bloddroppar av 5 möjliga i betyg

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

Trailern


 

 

 

Miniature camera clock         

  #Good #Thriller #Bloddroppar #Gosling #Dunst

Av Malin wiper - 21 oktober 2014 09:15

     

En morgon i helgen så satt vi och åt frukost i köket och därifrån ser man ut mot stora vägen. Då dyker denna buss upp som är läcker till tusen. Efter det så hittade min man denna bild på bussen där den står vid Molidens Nostalgimack. Såg sen att han hittat den på Stig Anderssons fb han som sköter om macken.

  

 

Mynthållare för bussar 

 

Bussen är en SCANIA VABIS B 7153125 från 1957. Klicka här för att läsa om Scania Vabis. Klicka här för att se andra Scania Vabis bussar. Klicka här för att se en annan Scania buss

 

 

Klicka här för att se dom mest populära filmerna som släpptes 1957. Klicka här för att se en händelsekalender över 1957     

   

 

 

 

   

Här ser vi han som kör bussen, bussens ägare bor i Skövde. Denna bild fanns också hos Stig Andersson. Klicka här för att komma in på "Kuriosapaviljongen". Tänk vad snygga bussarna var förr, nu är dom hur tråkiga som helst och ser likadana ut. Fattar inte hur det kunde bli så likriktat och det gäller inte bara bussar. Det var en viss känsla när man åkte buss som barn på dom mindre vägarna på långturer, då stannade bussen på halva vägen och det blev fika på nåt motorhotell eller annat ställe utefter vägen.

 

En Volvo buss från 1953 

 

   

Klicka här för att se mode från 1957 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.... 

 

 

Skrivet i dag:

 

Min man har nu åkt iväg till Värnamo sjukhus, ortopeden och jag hade tänkt följa med men orkar inte. Ser nu att solen har kommit fram för första gången på länge. Nu skall jag in i duschen och försöka få på mig kläder och ta en minipromenad nån gång under dan. Sköt om er och ha en bra dag kära läsare... ...  

 

 

    

 

#Nostalgimack #Buss #Scania 

Av Malin wiper - 20 oktober 2014 14:00

    Jag har sett en film som heter Paris , je T'aime på "Netflix". Filmen är från 2006 och är producerad av Emmanuel Benbihy och Claudie Ossard. Regissörerna och skådespelarna är av olika nationalitet och kortfilmerna har olika handlingar och teman. Filmen består av 18 olika kortfilmer av 22 olika regissörer. De 18 olika kortfilmerna utspelar sig i den franska huvudstaden Paris 

 

 

 

 

 

   Eiffel Tower Table

 

 

Jag tycker filmen var lite annorlunda och intressant. Vissa av kortfilmerna var rätt roliga i sin utformning och nästan lite "surrealistiska" och fantasifulla. Det jag hade velat var att det skulle knytas ihop lite mer på slutet så man satt i filmsoffan lite lurad på konfekten. Trots det så var det kreativt och påhittigt. Dessutom så var skådespelarna i sitt esse och det gör mycket för en film.

 

 

 


Klicka här för att läsa lite mer och se alla skådespelare som var med i filmen


 

 

 

 

 

     

 

 

         

 

 

Jag ger filmen 3 eiffeltorn av 5 möjliga i betyg

 

 

     

    

 

Trailern

 

 

 

Jag har kollat lite på film när jag orkat för man blir väldigt uttråkad när man inte kan gå ut. Då behövs det lite sån stimulans. Fast i dag har jag ingen snuva längre men halsbesvären vill inte ge sig och inte heller den bedövande tröttheten, och den har jag haft länge nu och antar att det beror på sköldkörteln. Min man är tvungen att ha bilen varje dag nu för han kan inte gå till jobbet med sitt utslitna knä som så småningom skall opereras, han har fått remiss men det kan ju ta tre månader innan han kommer till ortopeden och sen 3 månader till operation, så blev det för mig när jag opererade höften. 

 

 

Jag blev helt ställd när jag skrivit färdigt om min mans knä för telefonen ringde och det var från Ortopeden..   Han fick en återbudstid dit i morgon bitti...  Då blir det inga tre månaders väntetid som han räknat med. 

 

 

 

 

   

 

 

#Paris #Kortfilmer

Av Malin wiper - 19 oktober 2014 17:15

 

  

 

 

     Jag skickade ner min man till centrum med min kamera för att kolla om dom rivit Konsum Coop än. Han mår lite bättre än mig för han blev förkyld före. Dom har börjat riva på baksidan av byggnaden. Här kommer sen upp ett 3-våningshus där även nya Konsum Coop kommer att finnas. Jag saknar Konsum för det behövs två matvarubutiker i centrum. Dom har saker som inte ICA har.              


  

Här har min man tagit sig till avspärrningen på baksidan av huset. Han fick med en man också så bilden blev lite mer levande 


  

På denna bild ser man att baksidan har rivits så i morgon skall min man gå förbi där på väg till arbetet och kolla. Jag är lite bättre i dag så jag kanske kan ta bilen själv ner till centrum och kolla  

   

Baksidan av konsum och nya höghuset. Där fanns förut Konum Coop parkeringsplats  


  

På denna bild kan man se rakt igenom byggnaden så nu är det bara en tidsfråga innan Konsum Coop-huset är ett minne blott. Man får ett litet pirr av både sorg och förväntan i kroppen av alla förändringar som skett i Vaggeryd på inte så lång tid. Klicka här för att läsa lite mer om vad som händer ang byggnationerna i centrum. Klicka här för att se vad jag skrev sist ang detta

  


Emty House med Trijntje Oosterhuis. Klicka här för att komma in på hennes facebook. Hon är en holländsk pop & jazz sångerska född 1973. Klicka här för att höra henne sjunga Burt Bacharach 


  

Ordentligt avspärrat. Jag har tagit massor av bilder sen höghusbygget satt igång.       

 #Rivning #Konsum #Coop #Man #höghusbygget #Trijntje

Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se