Öppen Ridå

Alla inlägg under februari 2013

Av Malin wiper - 6 februari 2013 11:45

Jag hörde denna fina låt på min väninna ia:s fb och jag har även sett gruppen själv live på "Bluegrassfestivalen" i Torsåker 2007. Downhill Bluegrass Band med låten "The Mountain". Jag tycker den är så vacker med ett lite melankoliskt stråk. Då var ia med i styrelsen  som anordnade dessa festivaler varje år. Vi träffades live för första gången och det var jättekul. Första gången vi lärde känna varandra var på en sajt som hette "Spraydio" men den är nedlagd sen några år tillbaka. Sen dess har vi träffats familjevis ett antal gånger och sist var det när vi åkte till min son i Enköping för hon och hennes man bor bara 8 mil från Enköping. Tvärr kan jag inte länka till nåt inlägg ang festivalen för jag har mist mina bilder och det kan ta tid att få tillbaka om någonsin på grund av trasig extern hårddisk. Jag hade då en annan blogg som hette "Tredje Akten".  

 

     

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på bandet.  

 

 

Klicka här för att komma in på bandets hemsida. Klicka här för att komma in på Torsåkers Bluegrassfestivals hemsida. Klicka här för att läsa om musikstilen "Bluegrass". Min väninna spelar själv kontrabas, piano och sjunger otroligt bra. Hon är även med i en kör.

 

Av Malin wiper - 6 februari 2013 08:45

  

Jag har fått en exotisk bricka (presentkort) av kvinnorna på Stationscafét i Stockaryd när jag fyllde år   I dag skall jag hämta den och då passar vi på att äta deras goda lunch. Sen njuter vi av den exotiska brickan  i kväll. Det är antingen kyckling eller nåt annat kött till  brickan. Dom är verkligen duktiga tjejerna. Ni skall få se bilder  när vi avnjuter den exotiska brickan. Jag har aldrig varken sett en sån eller ätit så det skall bli spännande.    

 Jennifer Lopez med "Que Hickiste" i salsaversion. 

 

 

     


Av Malin wiper - 5 februari 2013 22:45


    


  

Jag blev inspirerad av min bloggvän Sanna som har en bild inne varje månad på samma motiv för att se hur det förändrar sig fram till sommaren. Klicka här för att se hennes månadens bild. Jag kommer att göra detsamma och tog en bild från torget i dag där det brukar stå bänkar på sommaren och blomstra i rabatterna. Detta är alltså februari bilden så i mars kommer nästa. 

 

                                

 

 

Av Malin wiper - 5 februari 2013 16:30

  

Här går jag hem från byn i förmiddags efter att ha varit ute och handlat lite. Jag är lite ledsen nu för jag kopplade in min externa hårddisk där jag har bilder från 8 år tillbaka. Den gick inte igång så alla bilder kan vara förlorade, och skall man lämna in den för räddning så blir det jättedyrt. Min man plockar isär den nu för att kolla om nån säkring gått eller om han kan komma på felet. Jag är så arg på mig själv att jag inte brände ner alla foton på skivor istället. Tack och lov så har har min man sparat ner på en annan extern hårddisk rätt många bilder så allt är tydligen inte förlorat men  många minnen är borta.

 

 

                                 

Hard disk drive


 


Jag såg att Vårt Folkets Hus bio visar "Sune i Grekland" Tisdag 12/2 15.00 och yterligare en föreställning 18.00


  

Dom gjorde jättefina stora räksmörgåsar inne på ICA:s shark i dag och dom hade handskalade räkor och det var massor på smörgåsarna. Man kan beställa såna för ca 45 kr/st och det är billigt för det är som en hel måltid. Tyvärr var det svårt att få en bra bild när man zoomar. 

 

    

Snyggt hus med härlig balkong


  


Utanför Gretas Butik fanns reatyger och där hittade jag detta som jag gått och kollat på förut. Nu kostade det bara 60 kr/m så jag köpte till gardiner i köket. Dom är lite 50-tal och det passar till vår fondvägg som har samma färg som det grönblå i tyget. Vi har inte så många ombyten sen vi flyttade från huset utan har fått börja om och köpa gardiner. Dom gamla passade inte in i dessa fönster.    


Just nu håller jag på att sy men jag började så sent så det kommer att ta lite tid. Hoppas ni får en fin och behaglig kväll.

 


Av Malin wiper - 5 februari 2013 08:00

Var in på Rainer Nybergs fb och blev supernostalgisk när jag hittade detta klipp på Josh White. Han var ofta i Sverige och upptädde när jag växte upp och man såg honom även flitigt i tv han var väldigt omtyckt. Mina föräldrar gillade honom till tusen och tyckte även att ha var sympatisk. Han blev bara 55 år gammal.  

 

     

Joshua Daniel White föddes 1914 och gick ur tiden 1969, mer känd som Josh White. Han var en amerikansk sångare, gitarrist, låtskrivare, skådespelare och medborgarrätts aktivist. Han spelade också under namnen "Pinewood Tom" och "Tippy Barton" på 1939-talet. Han växte upp i Jim Crow Syd. Under 1920 och 1930 blev han en framstående ras register konstnär, med en produktiv produktion av inspelningar i genren, inklusive Piemonte blues, blues land, gospel och social protester.  År 1931 flyttade han till New York och inom ett decennium hade hans berömmelse fått stor spridning, hans reportoar utvidgades till att omfatta städernas blues, jazz, traditionell folkvisa och politiska sånger och protestaktioner. Han var snart efterfrågad som både aktör och på radio Brodway och film. Källa Wikipedia 

 

Klicka här för att komma in på en biografisida över honom 

 

    

Josh White gifte sig 1933 i New York med gospelsångerskan Carol Carr. Redan 1961 började hans hälsa vackla och han drabbades av hjärtattacker. Hans hjärtsjukdom kom att plåga honom hans sista 8 år. Han dog på operationsbordet när dom med en ny metod försökte ersätta hans hjärtklaffar. Han led också av emfysem efter många års rökande. Allt detta visste jag inte om honom eftersom det inte var lika vanligt före datan att ta reda på så mycket om så många. 

 

 

Detta är Josh White jr som är son till legendaren Josh White. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Så här lät hans son som ung kille. Josh White jr är född 1940. Klicka här för att läsa en biografi över honom.  

 

   

Så här ser Josh White Jr ut.   

 

 

I dag skall jag ägna mig åt att sy några klädnypeklänningar som jag har lovat bort. Har klippt till dom och sicksackat så nu är det dags att göra resten. Sen blir det nog en promenad i vårt vackra vinterland...    I går kollade jag på "Ullared" på tv 5 och blir så förvånad varje gång när jag ser en fd arbetskamrat som är med i varje program...  .  Från oss är det 12-13 mil men än har vi inte varit dit.

    

 

 

Goodmorning Picture Cards
Goodmorning Pictures

 


Av Malin wiper - 4 februari 2013 16:00

  

Nu kan man säga att vi fått vintern tillbaka och det faller stora flingor och blåser litet. Det är bara några kallgrader. Här ser ni min man gå mot vår bil som är den röda lilla lådan. Vi har garage men den har inte stått där på ett tag och vi börjar undra om vi verkligen behöver ett garage. 

 

    

 

Här har han upptäckt att jag står på balkongen och smygfotar honom...  Vi har lånat en slagborr av vårt bostadsbolag VSBo och håller just nu på att sätta upp saker som vi skall stryka från "Att göra listan". Tyvärr så fattades det krokar som vi skulle ha till uppsättning så han var tvungen att åka ut och köpa några. Det är alltid sånt som man behöver som fattas. 

 


Favorit i repris "Norrland" med Janne Schaffer. Den har jag haft med i mina två förra bloggar också. Klicka här för att höra en liveversion av låten. Jag har hört honom live på en klubb i Sundsvall.  Då var jag ihop med min sons pappa som knäckte extra som ljudtekniker på klubben. Det var en upplevelse att höra Schaffer live och han var jättetrevlig och såg väldigt fin ut...   

 

   

 

Vi har nu fått upp dessa två masker  inne i datarummet ovanför bäddsoffan. Jag gick tillbaka till Salong Hon & Han Frisör o Interiör för att köpa en till för det blir snyggare med två stycken bredvid varandra lite azymetriskt. 

 

    

Nu har vi fått upp delen från en "Butiksinredning" (vi har fått den) platt mot väggen i hallen bredvid pinnsoffan och det blev jättebra. Där skall jag hänga lite väskor, små paraply, skohorn och nåt annat. Den flyter ihop med den grå väggen så den ser inte tokig ut alls. 

 

  

 

Vi hade en sak kvar att sätta upp men min man orkade inte så vi tar det senare i veckan. Det är denna spotlightsskena som vi skall ha i köket i taket. Den kommer vi att rikta mot ställen där det är dåligt med ljus. Denna har vi köpt på loppis för 75 kr. Vi har en likadan i "Filmhallen" men den köpte vi ny på IKEA för ett antal år sedan och dom finns inte längre men ger ett lagomt och mysigt ljus.

 

 

Klicka här för att komma in på en sida med häftiga lampor och spottar. Dom är för dyra för min plånbok.

Av Malin wiper - 4 februari 2013 13:00

  

Nu har jag sett nästa film som jag hyrde och det är en action/science-fiction från 2012 i regi av Rian Johnson. I rollerna ser vi: Bruce Willis, Jeff Daniels, Joseph Gordon -Levitt, Emili Blunt, Paul Dano, David Jensen, Piper Perabo, Garret Dillahunt, James Rawlings


Klicka här för att komma in på MovieZine och läsa vad dom skriver om filmen. Där har den fått 4 MZ i betyg. Jag håller med dom i stort sett för det är spännande med filmer om tidsresor och i denna är skådespelarna i sitt esse. Det gick rätt bra att hålla kvar intresset men ibland tappade jag tråden lite.

 


Handlingen: Looper är en sci fi-thriller som utspelar sig i en framtid där tidsresor blivit vardagsmat och maffian blivit högteknologisk. Joseph Gordon-Levitt spelar yrkesmördaren vars måltavlor befinner sig i andra tidsepoker och vars avrättningar hotar att förändra både nutid och framtid. En dag får han ett uppdrag som vilket annat som helst, men när han identifierar målet inser han att det är sitt framtida jag han måste mörda. 

 

 

Både min man och jag har nu sett filmen så jag lät honom skriva recensionen, och jag tycker lika som honom om denna film 

  

 

Mr T:s recension: 

  

 

Denna Sci-fi thriller är ovanligt uppbygd med tidsresor och de paradoxer som de kan medföra.Fast egentligen handlar filmen om hämnd och modet att bryta en cirkel av våld. 

Jag tyckte att den var klart sevärd och den får 3 starka pistoler  i betyg av 5 möjliga. Dvs jag tyckte om filmen men känner nog att jag inte kommer att se om dem.  
 
 
 
     
  

 

Av Malin wiper - 4 februari 2013 08:00

   


  

Nu har jag sett en film som jag varmt  kan rekommendera "En Ny Start" som är en verklighetsbaserad komedi/drama, romantik från 2011. För regin står Cameron Crowe och i rollerna ser vi: Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden, Church, Patrick Fugit, Elle Fanning, Angus Mackfadyen mfl. 

 

   

Här ser ni den verklige Benjamin Mee som i filmen spelas av Matt Damon    

 

Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen. Klicka här för att komma in på en sida för att läsa och se verkligheten bakom filmen och den verklige Benjamin Mee. Ni får scrolla ner lite på sidan för att se.  

 

 

Handlingen:  

 

 

Matt Damons oförglömliga rollprestation lämnar ingen oberörd i denna inspirerande film baserad på en sann historia och regisserad av den Oscar®belönade filmskaparen Cameron Crowe (Jerry Maguire). Damon spelar som Benjamin Mee, som efter sin hustrus tragiska bortgång fattar beslutet att tillsammans med sina två barn starta ett nytt liv. Familjen flyttar till en högst osannolik plats: ett hus vars ägor innefattar en fallfärdig djurpark med en skock behövande, exotiska djur. Med hjälp av djurskötaren Kelly (Scarlett Johansson) och övrig personal, sliter Benjamin för att återskapa djurparkens forna glans, samtidigt som han själv kämpar med att hitta tillbaka till livet och till sina barn. 

 

 

     

           

   

 

 

Min recension: 

  

 

Om man bortser från att filmen var lite för sötsliskig i vissa scener så är det en sevärd feel good-film där det finns både humor, drama och spänning. Matt Damon  gör sin roll bra och även barnskådespelarna har en fantastisk inlevelse och känsla. Den jag tyckte var gjorde sämst ifrån sig och var rätt slätstruken var Scarlett Johansson. Jag kände mig inte uttråkad en enda gång och kom på mig själv med att gråta några gånger under filmen.  Man fick se massor av fina djur av alla de slag och njuta av roliga rollkaraktärer.  

 

 

Filmen får av mig 3 starka tigrar i betyg av 5 möjliga.  Det fanns några brister som gjorde att jag inte kunde ge en fyra. 

 

 

 

     

 

  


Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

friday for future

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se