Öppen Ridå

Alla inlägg under februari 2013

Av Malin wiper - 21 februari 2013 14:00


   

Allting blir så stort för mig numera på grund av att jag har mina problem i kroppen men nu är jag så förberedd jag kan och det känns jätteskönt, och jag har ju en man som underlättar för mig så vi hjälps alltid åt. Det har gått som på räls och jag blev inte ens irriterad när jag hade bilen i dag och kom hem och ingen parkeringsplats var ledig. En del hade ställt sig så galet så det hade kunnat rymmas flera bilar till men jag brydde mig inte utan åkte och hämtade min man på hans arbete och började helt plötsligt gapskratta och sen när vi kom tillbaka hem så fanns det en plats igen. Annars hade vi fått ställa in bilen i garaget. Det händer saker runt en som gör  att man bör ta vara på den tid man har och inte hetsa upp sig för småsaker. Jag har ett temperament som blir hett ibland men visar det sällan utåt men ibland glimmar det till när jag blir orättvist behandlad för det tolererar jag inte längre. 

 

   

Dukat och klart bara brödet som fattas. Nu skall jag bara fixa med lite småsaker som vi skall pyssla med på träffen.

 

   

Har inte så mycket att skriva om just nu så jag sätter in några frestelser från Ritz

 

  

 


Kände för denna låt och artist som jag haft inne förut men detta klipp är så snyggt och festligt. Michael Buble med låten "Caught in the act" . Klicka här för att komma in på hans hemsida.

Av Malin wiper - 21 februari 2013 08:30

  

God morgon gott folk hoppas natten varit sömnrik och bra. Själv har jag en period med sömnsvårigheter och när jag äntligen somnat så drömmer jag så konstigt så hade jag kommit ihåg drömmarna helt så hade det nog blivit en bok...   I natt har jag dock sovit bättre för det kändes direkt när jag klev upp redan 07.00 Nu kommer jag att ägna mig åt att baka en mjuk kaka och förbereda lite inför "Tjejkvällen". Så passande så skall min man på museieföreningens årsmöte i kväll. Man kanske skall skilja sig lite från mängden och ha en "Tjej-pojkkväll"...  Jag som är så mycket för jämnställdhet.  Detta är nåt helt nytt för mig men eftersom det är härliga lättsamma tjejer så funkar det toppen. 

 

   

Jag har gjort en liten menylista på fikat jag skall bjuda på. På morotskakan skall jag ha topping, olika smörgåssnittar. Sen blir det lite dricka av olika sorter, godis och blandade nötter.  

 

  


Läckra dammsugare hos Ritz som jag inte kunde låta bli att fota. Dom till höger känns lite zebraaktiga ut.

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild  

 

 

En sak har jag svårt för att förstå och det är hur vissa kan blåsa Försäkringskassan på miljontals kronor. Jag vet ju själv som har permanent sjukbidrag att man får gå igenom så många slussar innan man får sin sjukpenning beviljad. Man får nästan klä av sig naken känns det som för att få ut sin sjukförsäkring och nu har det hänt igen. Fast jag kan inte klaga på att pengarna inte kommer i tid för det har dom gjort dom åren jag varit sjuk. Klicka här för att läsa i Aftonbladet om gängledaren som lurat till sig hundratusentals kronor. Hemskt att samhället är rädd för dessa människor och låter dom hållas. Vi ordentliga får som vanligt stå för notan och blir bestulna på det vi betalat in under åren genom att avstå en summa från lönen...  Det är mycket brottslighet som skulle ha kunnat motas i grinden. Ibland undrar man om "Ärlighet varar längst" när man ser allt som sker i samhället. Det uttrycket fick man inbankat i sig från barnsben och har följt det slaviskt.   

     

 

   


Av Malin wiper - 20 februari 2013 19:30

  

Vi var till Jönköping i går för att handla lite som inte fanns lokalt och då blev det ett besök hos Malmborgs Lilla igen.

 

  

Jag tog en vegetarisk paj som smakade underbart och salladen var njutbar också.


  

Min man tog en linssoppa som föll honom i smaken, till den grillad smörgås.

 


  

Victoria som driver stället var där och hon bjöd oss på kaffe och kakor...    Det var jättesnällt.


  

Här ser ni kakorna nära. Det är kolakaka, selmakaka och vaniljhorn som är  försvinnande goda...  . Vi äter så sällan kakor så det gör inget att det händer ibland. En gång är ingen gång finns det ett gammal uttryck som heter.


  

  

Vi fick köpa 3 bröd för 61 kr trots att dom inte hade extrapris just då så det skulle ha kostat mer. Dessa är våra favoriter hos dom. Jag är förtjust i Ankarstock och min man i dansk fullkornsbröd. Den tredje sorten var surdegsbröd.

 

  

Ett fat med matbrödsfrestelser. 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Nång gång under andra delen av 70-talet så blev det populärt att koka kaffe igen, jag själv hade en sån här kaffepanna. Jag kom även ihåg att det blev modernt att mala sitt kaffe själv och jag köpte en kvarn i gammal stil men nygjord och ibland när folk kom på besök så skulle man stå och mala och inget var det nån brådska med.  Då fanns det varken mobil eller data så man hade mycket tid över och behövde inte stressa på fritiden. Nu ser man dessa kaffepannor på second hand lite då och då.


  

En burk med Valrhona choklad stod på en hylla i fönstret och försökte fresta oss.

 

Natalie Cole med "Coffee Time". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon föddes 1950 i Los Angeles, Kalifornien, USA och är en amerikansk sångerska och dotter till legendaren Nat King Cole. Hon fick en Grammy 1975  för bästa nya artist. Klicka här för att läsa mer om henne. Jag har alltid gillat hennes röst.

  

Av Malin wiper - 20 februari 2013 15:30

Pisan och jag har brytt grejer med varandra. Hon fick en klädnypeklänning av mig som hon skulle ge bort och då fick jag ett par såna här fina "Peace" örhängen av henne. Jag har haft några liknande till ett halsband hon tillverkade åt mig för några år sedan men örhängena har försvunnit så nu har jag ett par nya till mitt halsband. Dom är jättefina och lite böjda inuti. Klicka här för att läsa om historien bakom denna fredssymbol.

  

  

         

   


Klicka här för att komma in på Pisans blogg. Klicka här för att komma in på Pisans smyckesida. 


  

Så här ser halsbandet ut som jag gillar till tusen. Det går inte att få fram riktigt hur snygg den avlånga stenen är på bilden.


  

Hon skickar alltid med så fina kort. Hon gav mig även dessa två fina änglahängen...  Tusen tack vännen. 

 

  

Av Malin wiper - 19 februari 2013 16:00

  

Jag har sett denna verklighetsbaserade film som heter "Lawless" i regi av John  Hillcoat och i rollerna ser vi: Gary Oldman, Guy Pearce, Noah Taylor, Shia LaBeouf, Tom Hardy, Jessica Chastain, Mia Wasikowska, Jason Clarke, Dane DeHaan, Lew Temple mfl. Filmen är från 2012.  

  

 

 

 

 

  


   

Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen. 

 

 

Handlingen:

 

 

Filmen utspelar sig under förbudstiden i USA och är den sanna berättelsen om bröderna Bondurant-fräcka och orädda unga spritlangare som kom att bli legendariska brottslingar.  Klicka här för att läsa om dom riktiga bröderna Bondurant. Klicka här för att läsa den verkliga historian bakom filmen. 

 

  

   

Detta är Guy Pearce som spelar psykopat i filmen med sån inlevelse och känsla så man får kaffet i vrångstrupen av rädsla...   Jag undrar hur man känner sig efter såna scener, han måste ha blivit helt utpumpad. Klicka här för att läsa om honom.  

 

 

Filmen är rätt stark och det är en del blodiga scener med slagsmål men det är en film med verklighetsbaserad bakgrund trots det så blev det lite för mycket fokus på just det realistiska våldet, det kändes så tragiskt när man tänker på att det gick till så. Det var ett bra skådespelarteam som gjorde sitt yttersta för att filmen blev så bra. Jag tycker som MovieZine att det hade varit kul om filmen var lite längre så man hade fått fördjupat sig i karaktärerna. Det var en välgjord och spännande film med många vändningar så man satt som på nålar.  

 

 

                               

  

 

Av mig får filmen inte mer än 3 drinkglas av 5 möjliga på grund av för mycket jobbigt våld och att man inte fick mer fördjupning av karaktärerna. Det hade kunnat blivit en riktig storfilm   

 

 

                                  

  

 

    

Här ser man den verklige Jack Bondurant till höger ca 1935 och han som spelar Jack i filmen till vänster. Det är en av bröderna Bondurant. Klicka här för att se vart jag hittade bilden. 

 

Av Malin wiper - 19 februari 2013 10:00

  

Vi var verkligen på en butiksrunda i lördags, besökte även City Skor eftersom vi skulle köpa lite mer skohorn som vi skall ha på butiksinredningshyllan i ena halldelen. Myrna som driver stället var där och dom har ändrat om lite så kolla in denna snygga möbel. Dom har gjort det så personligt och fint så det blir trivsamt att gå in där.  

 

 

 

 


 Klicka här för att se vart jag hittade denna bild


Kolla in denna snygga klatschiga matta som dom lagt under skobordet, den lyste verkligen upp.

 

  

  

    

Lyxigt snygga herrskor i mocca


  

En damsko som ser ut som den är akvarellmålad

 

  

Härlig finsandalett för festliga sommarkvällar.


  

     

Nyhemkommen finväska. Det finns mycket färg att välja på just nu vad gäller både väskor och skor.


  

Lite större blanka väskor.  

 

    

Jag har fixat lite mer på delen till en butiksinredning som jag fick för den skulle ändå slängas.  

 

   

Jag köpte lite nya skohorn hos dom än om det inte går åt mer än ett långt och ett kort så är det roligt att pynta ut lite så jag köpte ett stort skohorn i rostfritt och hade ett själv i stål som är blått. Köpte även lite olikfärgade plastskohorn i två olika storlekar som jag hängde på en hängare som egentligen är till skärp, jag gick och köpte ytterligare några skohorn  så det ser lite mer fyllt ut nu. Jag kanske dyker på nån bättre hållare när jag är ute på second hand. Hyllan blir inte så skrymmande eftersom väggen också är grå därför flyter den in i väggen på ett naturligt sätt.


Av Malin wiper - 18 februari 2013 17:00

  

När vi var ute och promenerade i lördags så tog vi en fika på Ritz Konditori och där fick jag fota dessa fina gulliga tjejer som jobbade där just då.  Detta har varit en riktig slö helg som behövts efter flera dagars hålligång. Vi har kollat igenom en massa broschyrer över saker som händer runtom i trakten och även i Jönköping så vi skall försöka gå ut på nåt kul emellanåt. Vi har stagnerat lite och inte varit ute en kväll på länge. 


  

Jag gillar deras vita tårtor som dom gör på olika sätt. Här en som dom hade på "Alla Hjärtans Dag". 

                                

Min man tog ett Gi-bröd och jag tog en sockerfri hallongrotta.


  


Dom hade mycket gott och frestande att kolla på...  


  

  

Undrar vad min man kollar in på detta bord. Frågade honom och då sa han att det låg en tidning som rolig duk och där stod han och försökte läsa...  


  


  


  Jag har haft inne flera versioner av denna låt "Puttin on the Ritz" och här kommer ytterligare en med Taco Ockerse från 1983. Han föddes 1955 i Jakarta i Indonesien och är en nederländsk musiker, sångare och skådespelare. Hans föräldrar var från Nederländeran, men bodde i Indonesien som fram till 1950 var en nederländsk koloni. Han bor och har mest varit verksam i Tyskland.

 


Av Malin wiper - 18 februari 2013 12:00

  

Vi gick även in på Acleja Blomsterhandel i lördags och kollade på färgtrender vad gäller krukor.


  

Det är mycket i limegrönt i vår och sommar.


  

Den här föll jag för så min man sa att en sån köper vi med oss hem. Blomman ser ut som en lockig peruk, lite uppkäftigt rolig.


  

Rätade inte upp bilden för det ser lite kul ut när krukorna ser ut att ramla av.


  

Ännu en grön snygg kruka, lite högre modell.


  


  

Pastellfärger är också i ropet just, här lite ljust rosa kruka


  

Denna såg läcker ut i glas som är lite blåtonat med bubblor i.


  


Ytterligare en blåtonad men i hög modell som även går att ha som hög vas


  

En pastellblå sak som man kan ha som man vill antingen vas eller för blomkruka


  

 


Maria Callas med "Madam Butterfly" från  Giacomo Puccinis opera Madam Butterfly. Jag har själv sett den operan ett antal gånger och njutit enormt. Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Maria Callas dog redan 1977 i en ålder av 53 år. Jag är lite av en allätare när det gäller musik men dansband gillar jag inte och inte heller sån där hårdrock där sångaren har en sån där otäck överhes röst, det känns skräckfyllt. Däremot respekterar jag allas musiksmak.


Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se