Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 5 februari 2013

Hårddisk, tyg och lite räkor....

Av Malin wiper - 5 februari 2013 16:30

  

Här går jag hem från byn i förmiddags efter att ha varit ute och handlat lite. Jag är lite ledsen nu för jag kopplade in min externa hårddisk där jag har bilder från 8 år tillbaka. Den gick inte igång så alla bilder kan vara förlorade, och skall man lämna in den för räddning så blir det jättedyrt. Min man plockar isär den nu för att kolla om nån säkring gått eller om han kan komma på felet. Jag är så arg på mig själv att jag inte brände ner alla foton på skivor istället. Tack och lov så har har min man sparat ner på en annan extern hårddisk rätt många bilder så allt är tydligen inte förlorat men  många minnen är borta.

 

 

                                 

Hard disk drive


 


Jag såg att Vårt Folkets Hus bio visar "Sune i Grekland" Tisdag 12/2 15.00 och yterligare en föreställning 18.00


  

Dom gjorde jättefina stora räksmörgåsar inne på ICA:s shark i dag och dom hade handskalade räkor och det var massor på smörgåsarna. Man kan beställa såna för ca 45 kr/st och det är billigt för det är som en hel måltid. Tyvärr var det svårt att få en bra bild när man zoomar. 

 

    

Snyggt hus med härlig balkong


  


Utanför Gretas Butik fanns reatyger och där hittade jag detta som jag gått och kollat på förut. Nu kostade det bara 60 kr/m så jag köpte till gardiner i köket. Dom är lite 50-tal och det passar till vår fondvägg som har samma färg som det grönblå i tyget. Vi har inte så många ombyten sen vi flyttade från huset utan har fått börja om och köpa gardiner. Dom gamla passade inte in i dessa fönster.  



  


Just nu håller jag på att sy men jag började så sent så det kommer att ta lite tid. Hoppas ni får en fin och behaglig kväll.

 


 
 
kristina

kristina

5 februari 2013 19:27

Man mår så dåligt när det händer sådana saker. Vilken tur att du har en man som kan hjälpa dig.
jag fick ångest jag med idag, när min son ringde och frågade mig varför jag inte hade satt in pengarna som jag lovat. Det hade jag gjort, men på fel konto. När jag hade lugnat mig så hittade jag pengarna på ett av våra konto. Men det blev jobbigt innan jag had rett ut det hela.
Hoppas att allt ordnar sig för dig med.
Vilka goa räkmackor, det är så gott ocgh bra pris oxså.
Goa kramar till dig!

http://kristinakickibloggplatsen.se

Malin wiper

5 februari 2013 22:31

Ja du det är ingen höjdare men vi skall ta reda på vad det kostar att rädda den. Min man hade tack och lov sparat en del bilder så vi har rätt många kvar ändå. Vilken dramatik du hade i dag och man blir ju orolig när sånt händer för tänk om det kommit på nån annans konto. Skönt att det ordnade sig.

Tack för din omtanke

Dom såg verkligen goda ut

Stor kram

 
Cattis

Cattis

5 februari 2013 19:53

Vad tråkigt att läsa att din externa hårddisk gått sönder.
Hoppas det går att laga den.
Sitter här och kollar igenom alla mina bilder för att framkalla.
Nu blir jag ännu mer ivrig att få det gjort för tänk om min med går sönder. Har inte haft tanken på det.

Vilket fint tyg. Jag har köpt en kakburk i 3 våningar i turkos och så en kaffeburk i samma färg. Det är ju så populärt nu med pastellfärger och saker som var på 50-talet. Även dukar, handukar och gardiner är ju inne med tex Cup Cakes. Jag har ju en handduk med sådana på som jag fick av dig som hänger den framme tillsammans med mina hemmagjorda gipsljusstakar som jag snart ska måla i ljusrosa, turkos och ljusgult så de matchar.

Har som dröm att köpa ett gardintyg jag hittat men det är så synd att det är så dyrt i metervara. Jag har så stora fönster i mitt kök så det går åt mycket tyg. Men jag kommer nog inte att kunna låta bli till slut utan köper oavsett pris. :)))))

Kram vännen och än en gång så hoppas jag du får igång din externa hårddisk så du kan få dina bilder igen.

Sv: Läkaren sa att läkningen är bra. Det kommer att ta tid innan det är helt återställt. Senor, bindväv och annat måste få lära sig att användas igen efter att de blivit avskurna.
Det är ju inte tänderna jag opererat utan tagit bort ben från käkskelettet. Det här heter Torus mandibularis.
Det går att slå på google och så kommer man till wikepedia men då får man trycka på översätt för det står bara på engelska. Kan inte hitta någon svensk sida om det.
Bilderna ser lite otäcka ut så du är beredd på det ifall du slår på det.

http://www.jagmenjag.se

Malin wiper

5 februari 2013 22:29

Jag sa till min man för länge sen att jag inte litade på att ha bilderna på hårddisken men han sa att det inte var nån fara men nu har det hänt. Fixa ordning dina bilder innan det händer nåt. Vad snyggt det låter med kakburken. Vad bra att du har användning av handduken och den passar in. Om man har stora fönster så blir det verkligen dyrt med tyg men det är så snyggt med stora fönster och släpper in så mycket ljus.

Tack för din omtanke vännen. Vi skall fråga vad det kostar att rädda hårddisken. Vad skönt att läkaren sagt att det ser bra ut och det tar tid att läka sånt. Har du tagit bort sånt så tar det tid. Då skall jag googla på detta ord.

Ja men då är jag beredd och jag har arbetat inom vården och sett det mesta även operationer.

Ha en fin kväll vännen
kramar

 
Maya

Maya

5 februari 2013 20:19

Neeej, vad trist med hårddisken, hoppas det går att rädda!

Och ett tips; om Ni bränner foton på skivor, förvara sedan backup-skivor någon annanstans än hemma - för OM det skulle brinna är det inte värt att backup-skivorna ligger bredvid datorn eller ens hemma.

En vän till mej var jätteduktig att bränna alla foton på skivor, sen när huset brann ner så låg skivorna i datorrummet och brann med datorn, kameror och fotoalbum - allt försvann :(

Ta inte ut Dej med symaskineriet ;) Var rädd om Dej!

KRAM!

http://maypel.wordpress.com

Malin wiper

5 februari 2013 22:23

Det är verkligen tråkigt. Vi vet att vi måste ha en backup hos nån annan men tack ändå snälla du för tipset. Vad trist för din vän för sånt går ju inte att ersätta. Det blev inte så mycket sytt i dag så jag fortsätter i morgon. Tack för din fina omtanke

Var rädd om dig du också

varm kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 17:00

  På lördag är det Vårmarknad hos Röda Korset i Västerås. Det är sygruppen som säljer sina alster och man kan även njuta av deras kakbuffé. Dom håller på från 11-15. Vi kommer att gå dit och kolla runt och bara njuta                            ...

Av Malin wiper - Torsdag 25 april 09:15

  I tisdags så fotade jag några ringduvor igen och jag gillar verkligen fåglar för dom livar upp vår miljö och vi har nåt vackert att titta på. När jag stöter på fåglar på trottoarer så brukar jag prata med dom i en låg vänlig ton. Då stannar d...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 15:45

                    Lasse Åberg & Lazy Joe Lasse Åberg kommer till Kvarteret Igor fredag 26 april 17.00. Klicka här för att läsa om detta i Västerås Tidning. Vi hade ingen aning om detta men blev varse när vi besökte Kvarteret Igor i förmiddags ...

Av Malin wiper - Onsdag 24 april 07:45

  Jag har sett serien UFO mysteriet på tv4 play. Det var min son som tipsade mig om denna serie. Felix har även med sig ufologen Clas Svahn                                             Det är Felix Herngren som gett sig ut på en svindlande ...

Av Malin wiper - Tisdag 23 april 09:00

    I går åkte vi till Citypraktiken i Tillberga som är en filial till den i Västerås. Det var en bra bit att åka med bussen. Jag hade tid hos min läkare som heter Johan Thunander och det är samma läkare som min man går hos. Det är en ung läkare...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards