Öppen Ridå

Alla inlägg under februari 2013

Av Malin wiper - 18 februari 2013 08:30

  

Min man hittade ett recept i en tidningsbilaga som heter "Mitt Kök" på högrev som långstekes, och det har vi testat nu, det var otroligt gott och mört. Det kändes som rena rama festmaten. 

 

    

Vi kommer att äta detta lite då och då för det var så enkelt att tillaga eftersom det skötte sig själv i ugnen där den skall stå i 12-15 timmar. Vi hade den inne i 14 timmar men vi sänkte temperaturen på morgonen från 120 grader till 110 grader. Min man glacerade inte högreven för det blev för salt så han gjorde en sås istället. 

 

   

Här kommer receptet hoppas det går att se. 

 

 

  

Klicka här för att se vart jag hittat bilden på detta tidur  

 

   

Så här såg den ut i formen innan han satt in den i ugnen. 

 

  

Folie över och sen in i ugnen. 

 

   

Så här såg det ut efter 14 timmar i ugnen och det var så mört så det gick i bitar.   

 

     

Min man la bitar av högrev i en form och täckte med en jättegod svampstuvning som innehöll purjolök, citronsaft, muskot, peppar och grädde. Precis som den vi hade till den rökta fläskfilén i lördags. 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittat denna bild 

 

     

 

Så här ser det ut på min mans tallrik. Vi var lite trötta så vi struntade i grönsakerna i går och tog bara potatis och lite vinbärsgéle till och det smalt i munnen. 

 

 

Jag har kännt mig lite hängig några dagar och i går fick jag frossa och det kändes som en förkylning var på gång och det vill jag inte eftersom jag har "Tjejträff" på gång igen och det på onsdag och vi blir nu 5 st istället för 3 som sist. Vi hade så trevligt så jag kommer att vila mig från datan några dagar men jag har en del inlägg som jag skrivit i förväg så det blir inte tomt här. Ha en skön början på den nya veckan och sköt om er.  


Have a great week - Images and gifs for social networks
Graphics, comments and images for social networks!Av Malin wiper - 17 februari 2013 17:00

  

I går när vi var ute och promenerade så gick vi in på barnbutiken "Koola Kidz" som inte ligger långt ifrån oss för att köpa en födelsedagspresent till min svågers barnbarn som fyller 2 år 4/3. Dom bor uppe i Piteå. Det behövs verkligen en barnklädesaffär i samhället för det föds rätt mycket barn. Jag har inte varit inne där förut men den har inte funnits så länge  men man märker att det är mycket folk som går in där. 

 

Klicka här för att komma in på deras hemsida


Det är så snyggt inrett och finns ett stort utbud av barnkläder och andra tillbehör.

  

 

      

 


  

Här ser ni tjejen som driver butiken och hon ser också väldigt Kool och häftig ut. Dessutom är hon  glad och trevlig. Min man fick ta hand om detta eftersom det är hans brors barnbarn men jag var med på ett hörn och valde också. Vi tog en turkosfärgad tröja med lång ärm och häftig text både på fram och baksidan.


  

Så här Coolt blev paketet inslaget.

 

  

Detta var verkligen en tuff och cool ensemble med tryck av The Beatles som aldrig tycks bli omoderna utan generation efter generation gillar denna grupp som verkligen är tidlös. 


  
     


  


  

Häftigt tryck av blommig döskalle. Kläderna hänger på jättesnygga färgstarka galgar.


  

Finns även i lite diskretare färger.Detta trodde jag var kasperdockor...   men det är "snuttefiltar" med kramdjur.  Jag har inte hängt med när det gäller barn eftersom vi inte har några småbarn runt oss. Det började komma lite häftiga barnkläder när jag fick min son 1973, jag kom ihåg att han hade en jättefin knallgul manchesterkeps som väckte uppseende...  En överförfriskad man kom fram till mig när han satt i sittvagnen och sa: Nej! men är det inte Ronnie PetersonMonzabanan...  Min son var rätt vild som liten så vi var tvungna att ha sele på honom i sittvagnen för annars hade han tagit sig ur.


  


Ägaren la ut en snuttefilt på disken så jag fick se och fota. Hon sa ändå att man kan leka med dom också som "Kasperdockor" som jag trodde.

 

  

Jättefin och tuff jeansklänning. 

 

  

Dom har även en leksaksavdelning där det också finns barnböcker. 

 

 

       

 

  

  

Här ser man den andra avdelningen där dom har leksaker och annat.


  

Av Malin wiper - 17 februari 2013 12:00

Ravaillacz med "En Riktig Jävla Schlager". Jag tyckte det var ett rätt svagt startfält i går och gillade väl  inte denna låt så mycket mer än att den var rätt kul och dom kan ju sjunga allihopa,  hade även glimten i ögat. Det jag tycker är trist är att dom var så nedsablade på grund av sin ålder och kallades för före dettingar och allt annat nedlåtande. Sen kom ju dråpslaget som var väldigt smaklöst och plumt när Dina (inte hennes manus) kom till deras bord efter att dom gått vidare och sa: Ni har ju era fruar här i kväll också, då visades bilden på den kvinnliga gruppen med äldre kvinnor från 75-90 klädda i hucklen som var med i den stora festivalen förra året....  Skall det bara vara med ungt folk i festivalen numera?. 

 

  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Klicka här för att läsa lite mer 

 

Det känns ju som personer över 45 år kan gå och lägga sig framför ett tåg. Folk är så unga och håller sig i form och lever livet trots att dom är över 80 år så jag fattar inte vart denna åldersdiskriminering kommit ifrån.  Alla är nån gång unga och kommer att bli gammal en dag, det är det enda vi vet säkert. Fast det är ju inte den låten jag skulle vilja skickat vidare men det var ändå kul eftersom dom blivit så nedsablade. Dom är så bra entertainers alla dessa så det är väl nån slags avundsjuka och missunsamhet. Inte ens Ranelid blev så bespottade som dessa trots att han inte kunde sjunga. Det är ju så att unga alltid tyckt att folk från 40 är lastgamla och det är ju inte konstigt men att hålla på så på tv är en helt annan sak. 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade bilden

 

 

State of Drama hade en väldigt bra sångare men jag tyckte inte riktigt om låten som man kände igen från nånstans. Dom var i alla fall bättre än många av dom andra enligt min smak. 

 

   

Klicka här för att se vad som skrivs om hennes tröja som man såg direkt att det var ett bandage. Det stör inte mig och dom andra som var med på scenen hade detsamma. Rätt innovativt och roligt. Det blir kanske ett nytt mode...  

 

 

 

       

 

 

Sen gillar jag Caroline Af Ugglas och fick lite gåshud en bit in i låten. Klicka här för att läsa vad hon skriver ang texten till låten "Hon har inte"


Av Malin wiper - 16 februari 2013 18:45

   Vi fick tag på Tulips rökta fläskfilé på ICA som vi annars brukar köpa på Netto. Kan verkligen rekommendera detta kött som är lagomt rökt och jättegott att bara äta kallt till potatis, grönsaker, sås och vinbärsgelé. Vi fick smaka det första gången hos våra vänner på Stockaryds Staditonscafé och sen dess köper vi det ibland. Dom har ofta extrapris på Netto. Min mage har blivit så bra efter att jag opererade bort gallblåsan så jag förstår nu att jag aldrig haft nån IBS som jag trott förut utan det har varit gallan som krånglat. 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  

  
   


  Jag diskade och dukade medans min man fixade maten. Här håller han på att skära upp köttet i tunna skivor.

 

  

 

 

  
 


  


  Mr T kom hem med dessa blårutiga servetter i går. Han hade köpt två paket för 10 kr/st på Konsum,  dom var så kraftiga så "Butterfly" vikningen blev jättebra.

 

 

  

 

 

 

                                       

 


   

 

  
 


  Vi tog varsitt glas rött vin till maten och resten skall han använda till en stek han köpt. Han har hittat ett recept på söndagsbilagan till Aftonbladet. Han kommer då att dokumentera när han tillagar den rätten. Vinet heter "Pérez Cruz" Reserva från 2010, pris 79 kr. Alkoholhalten är 14% och vinet kommer från Chile. Klicka här för att läsa om vinet. Vi gillade vinet som var mustigt men ändå lättdrucket.

 

  

 

 

 

     

 

 


   

  

 

 

  

 

 

Vi trivs så bra i köket nu sen vi fick målat och lite nya möbler så vi sitter där oftare och myser med nåt gott att äta. Förut tog vi ut allt till matsalsbordet även frukosten.

 

 

 

 

 

       

 

 


    

  
   


  Min man tillagade en jättegod krämig champinjonröra med purjolök, grädde, citronsaft och muskot.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  
   


Så här såg det ut på hans tallrik. Vi buljonkokade lite rotsaker, vi använder alltid ekologisk buljong.

 

  

 

 

    Pierre Rapsat med "Les Réves Sont En Nou"

 

 

  

 

Han föddes 1948 i Bryssel, dog 20/4 2002 i Verviers (dödsorsak Cancer) han blev endast 53 år gammal. Han är en singer-songwriter från Belgien. Han hade en mycket framgångsrik karriär i sitt hemland och även perioder av popularitet i andra fransktalande länder. Utanför dessa områden är han mest känd för sin medverkan i 1976 års Eurovision Song Contest. Det minner mig om att det i kväll är tredje omgången av Svenska uttagningen och min son och jag brukar ringa varandra efterråt och mest sucka...  för inte finns det mycket att hurra för inte än om jag gillat några av låtarna bättre. Svårt att slå Loreens låt och seger förra året. Programledarna gör ett bra jobb och underhållningen i mellanakterna har varit rätt bra.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 


  

Det är så kul att hitta nya artister som man aldrig hört talas om och jag gillar honom.

 

  

 

 

Klicka här för att komma in på hans hemsida

 

 

 
  

Så här lät han på Eurovision Song Contest 1976 med låten "Judy Et Cie"

 

 

 

 

Av Malin wiper - 16 februari 2013 13:30


  


  Vacker låt med Garth Brooks "To make you feel my love" från filmen "The Hunger Games". Klicka här för att komma in på hans hemsida som man tyvärr måste registrera sig på först.

 

  

 

 

 

 

 

 

 


   

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

 

  

 

 

  

 

Han föddes 1962 i Tulsa, Oklahoma, och är en amerikansk countrymusiker. Brooks slog igenom i Nashville 1989. Han rönte många stora framgångar under 90-talet och har sålt över 128 miljoner skivor och räknas som en av de största countrystjärnorna genom tiderna. Brooks är gift med countrysångerskan Trisha Yearwood sedan 10/12 2005 och har döttrarna Taylor, August och Allie  från sitt äktenskap med Sandy Mahl.

 

  

 

 

 

 

 


   

 

Klicka här för att läsa om filmen "The Hunger Games" som musiken till detta klipp kommer från.

 

 

 

Av Malin wiper - 16 februari 2013 12:00

    


    Som synes har vi full vinter med några minusgrader. Nu är det upplogat och sandat på trottoarerna för det har inte snöat på några dagar. Det konstiga är att det flera gånger börjat plogas efter midnatt och det är ju ingen höjdare för folk som skall upp och arbeta. Hos oss hörs det inte lika mycket för vi bor i ett gammalt hus med tjocka väggar.

 

  

 

  
    


  


Ofta dyker man på cyklar som står lite överallt övergivna sen dom använts ett tag av cykeltjuvar. Vi har ringt till polisen flera gånger om cyklar vi sett lite överallt. En cykel tog vi hem för att förvara tills polisen hittade ägarna och till vår glädje så gjorde dom det och paret kom till oss och hämtade cykeln, dom blev jätteglada. Jag har själv fått två cyklar stulna och ingen ersättning får man heller eftersom självrisken är så hög. Den första cykeln fick jag stulen när vi bodde i Katrinehom och det var en liga med lastbil som hämtade upp massor av cyklar den natten men polisen hann inte ifatt dom så dom hamnade i Lettland/Litauen. Mina cyklar har alltid varit låsta men det hjälper inte alltid. Numera är det tjuvens marknad när det inte finns några närpoliser. Det gör att det är dom ordentliga som får stå för notan.

 

 

 

 

            


Bicycle image 

 

  
 


  Tur att man kan trösta sig med att kolla på godsaker...  Jag gillar att fota tårtor och annat kaffebröd men själv kan jag inte äta sånt så ofta på grund av min frodiga framtoning...  

 

  

 

  

    


Jon Snow & Daenerys Targaryen med "February song" 

 

 

  

 

 

Inlägget är några dagar gammalt men det jag skriver nu är färskt...  Jag har fått slut på både bilder och händelser, och får ta till gammal skåpmat...  . Mr T står i duschen och jag skall snart hoppa in där. Sen blir det en långpromenad i det vintervita. Känner jag oss rätt så går vi förbi Ritz Konditori också, man måste ju värma sig lite efter att ha ansträngt sig...  Kaffe piggar ju  upp plus en fin miljö och härligt folk som jobbar där. Vi kom upp 08.00 så vi är nog ute vid 10.00-tiden Sen blir det inte mer för jag skall fortsätta att sy, vill ha färdigt och upp dom nya gardinerna i köket tills nästa "Tjejträff". Förra gången var vi 3 st nu blir vi 5 personer och det skall bli jättekul. Hoppas ni har en härlig lördag att se fram emot.

 

  

 

 

 

Alluring saturday

DesiComments | CnS | Saturday | Source

Av Malin wiper - 16 februari 2013 08:00   


  

  Jag har sett filmen "Förälskad i Rom" i regi av Woody Allen och är nu verkligen förälskad i Rom och drömmer om att resa dit. Detta är jämfört med filmen jag såg i går en film full av känsla, magi, skruvad humor, bra och vackert bildspråk, snygg färg, foto, miljö. Dessutom är skådespelarna jättebra, dom agerar inte utan är sina rollkaraktärer. Jag njöt hela filmen ut och satt ofta med ett leende på läpparna. Det var lite mycket prat ibland men det kompenserades av annat och hörde liksom till. Sen driver den lite med kändisskap som uppkommer i dessa dagar bara av att vara med i nån realitysåpa eller bara gör nåt knäppt, och det gör den på ett smart och kul sätt... .    Den är en riktig liten diamant         
   
 

Klicka här för att se vart jag hittade bilden.  
Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen. Av dom har filmen fått en 3:a eftersom dom skriver att hans förra film "Midnatt i Paris" blev en dunderhit så nu vill jag se den filmen också.

 

  

 

 

 

 

  

 

 

Handlingen och huvudroller:

 

 

  

 

Det är en romantisk komedifilm från 2012. I huvudrollerna ses, förutom Woody Allen, Roberto Benigni, Penélope Cruz och Alec Baldwin. Filmen handlar om olika personer som antingen bor i Rom eller är turister i staden.

 

  

 

 

 

 

fontana di trevi

 

 

 

 

Dom flesta ger filmen 3 i betyg men jag skall ge 4 fontäner av 5 eftersom jag inte sett förra Woody Allen-filmen och då har jag inte den att jämföra med.

 

 

 

  

 

 

       

 

 

 

 

 

 

Trailern

 

 


  
 Soundtracken till filmen

 

 

 

     


Av Malin wiper - 15 februari 2013 16:00

   


Vi hade verkligen en heldag i onsdags, vi åkte även till Sam Hjälp Second hand som är en av dom bästa och ligger i Huskvarna. Där har dom ruljans på sina saker och det är ofta mycket nytt varje gång man kommer dit och dessutom har dom inte höjt sina priser så dom blir av med grejerna. Sen gillar jag dom trevliga personerna som går omkring och pratar med oss som kommer dit och även hjälper till. Det är en väldigt bra stämning så man känner trivsel när man kommer in där. Inte undra på att det alltid kryllar av folk där.

 

 

    
   


Jag blev verkligen nostalgisk när jag såg denna lilla stegstol innanför ena kassan. Jag tror att det var såna som fanns på skobutiker förr. Jag tror man använde dom för att ta ner skokartonger från hyllorna.

 

  

 

 

 

 

 


   

När jag växte upp fanns en skokedja som hette "Oscaria" dessa skobutiker fanns i hela landet. Klicka här för att se lite bilder på "Farbror Sid:s"blogg. Själv sommarjobbade jag på en skofirma som hette "Wedins" den fanns kvar för några år sedan. Jag var på lagret först men sen fick jag både hjälpa folk med att välja skor och även stå i kassan. Jag har till och med varit skomannekäng åt Oscaria för en kväll då min pappa arbetade med uthyrning av lokaler, då skulle en massa inköpare komma dit för att köpa in skor och hon som skulle visa skorna hade blivit sjuk. Jag var så fruktansvärt blyg när jag gick där på podiet förbi inköparna (mest män) som stirrade på både ben och skor...  . Pappa kunde involera oss barn i mycket olika uppgifter och man fick ju en slant för besväret.

 

  

 

 

 

 

 

 


   

Klicka här för att se fler skor från 50 och 60-talet

 

 

 

  
   Denna gamla fina skrivmaskin skulle jag ha velat ha men har ingen plats för den. Jag har själv skrivit på en sån när jag var kontorist innan dom elektriska kom. Då var man tvungen att ta i för att få ner tangenterna och det är nog därför jag haft sönder så många datatangentbord genom att vara hårdhänt. Det sitter i ryggmärgen när man skrivit på maskin i många år.  Jag har även skrivit på dom elektriska Facit maskinerna.

 

 

  

 

           


Net animations        


  Just nu har jag ingen resersymaskin men jag har inte behövt ha nån för den jag har är så otroligt bra och har funkat i jättemånga år. Denna gamla singer ser rätt bra ut och det kommer alltid in symaskiner på second hand om man behöver en reserv.

 

 

 

 

 

 

 

Klicka här för att komma in på ett häftigt ställe gällande symaskiner. Klicka här för att komma in på ytterligare en sida

 

 

 

 

 

 


 

Dom hade även två såna här riktigt gamla vevgrammofoner. Klicka här för att komma in på nostalgisida där det även finns en vevgrammofon.

 

  

 

 

   
 


  


  En bordsmangel för endast 30 kr. Undrar om nån använder såna numer. Det är inte mycket tvätt jag själv manglat i mina dar. Ett tag strök man lakanen men min man hänger dom så ordentligt så dom är helt släta. 

 

 

 

     Detta reseur kunde jag inte motstå och nu står det på skoskåpet i hallen som en intredningsdetalj. Min man skall försöka få igång den så den visar rätt tid. Märket på denna klockan är Rydéns eftr.

 

 

 

  
 


  På ett bord stod en jättefin servis som passar både till kaffe och te. Den ser så tidlöst snygg ut.

 

 

  
 Sockerskålen till servisen.

 

         
 

Tea mugs   

  Vi kunde inte låta bli att fika på Sam Hjälp för nu har dom även smörgåsar och inte bara kaffebröd. Dessutom inte så stora utan alldeles lagoma och även dom hembakade. 

 

 

   
       


Kolla in detta fina hembakade dom hade.

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

 

   The Lovin Spoonful med låten "Do You Belive In Magic". Klicka här för att komma in på deras hemsida. Klicka här för att läsa om gruppen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag trodde jag skulle hinna med så mycket i dag men här sitter jag fortfarande med morgonrocken på mig, och känner mig paralyserad. Lika bra att krypa upp i soffan och se ytterligare en film av dom tre jag lånade i går på vårt "Video Hollywood".  Man kan sammanfatta  så här: 4 bra och händelserika  dagar och en dålig, då får man vara nöjd....  

 

 

 

 
Have A Lovely Evening

cool stuff | cool website | Good Evening | Source

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se